| Autor |
Zpráva |
Laida
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 20:44
- Nahlásit
Ahoj , už měsíc máme doma štěňátko am. akity. Je těžké najít někoho, kdo má tohle plemeno. Našel by se někdo tady?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 20:46
- Nahlásit
Laida
C vím, na www.mujpes.cz je téma americká akita
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 20:52
- Nahlásit
Díky, už jsem ho si přidala do oblíbených.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 21:08
- Nahlásit
AA je prý dominantní, nevěřila jsem ale jak moc. Máme doma ještě dva rošťáky- malé a střední plemeno. Na 12 týdnech si už oba podřídila. Trochu se bojím, aby nebyla příliš dominantní. Měla se snažit to nějak eliminovat?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 21:21
- Nahlásit
Pokud si je podřídila jednou a vyřešeno, tak ok. Ale jestli je šikanuje, tak brzdit! Osobně bych potlačovala jakékoliv pokusy o přehnanou "agresi" - bránění jídla, vyjíždění po psech - chce to tlumit odmala. Ale rozumně.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 08:55
- Nahlásit
Laida
Ahojda, zdravím akitku
Já mám taky akiťandu, akorát tu z druhého konce světa, tu šikmookou
S tou dominancí souhlasím, já mám doma něco podobného.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:11 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1163686666-fajka. jpg
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:57
- Nahlásit
Ahoj Fajko, ta tvoje beruška je krásná. Taky máme žíhanou. Snažila jsem se napsat ti aadresu na fotku, ale jsem ráda, že jsem fotku vůbec vložila do galerie. Fotka je ze dvou měsíců. Dnes už má Corry víc jak 13 kg.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 16:29
- Nahlásit
Fajka
Bože, nebudeš mi věřit, ale já takhle krásně malovaný štěndo ještě neviděla, je to nádhera, fakt
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 16:43
- Nahlásit
Fík
No štěndo už to není už je jí skoro rok a půl ale jináč děkujeme za pochvalu
Laida
žíhanou žíhanou tu jám mám nejradši žíhanou žíhanou tu já mám rád Corry je fešanda.
Budu až v pondělí, tak když budeš chtít moheme pokecať...
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 16:55
- Nahlásit
Fajka
Určitě, budu se těšit. Zítra jdeme poprvé na cvičák, budeme plné zážitků.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 17:47
- Nahlásit
Tak jsme dneska byli prvně na cvičáku, prcek byl vykulenej, ale kdo by v té neznamé štěkavé atmosféře nebyl?
Takže začneme brzy cvičit, ale ještě nám k tomu trenér doporučil oočkovat štěně na psinský kašel. Prý toho jsou plné Čechy. Léčba se pak šplhá až ke 2000 Kč. Víte někdo o té nemoci něco?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 17:50
- Nahlásit
Laida
Kámošky královák si to přitáh z výstavy !
a rozlezlo se mu to na plíce,takže nakonec léčili i zápal plic....
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:10
- Nahlásit
Anlie
No to bych byla nadšená - z výstavy! Je to jako chřipka?
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:11
- Nahlásit
Začala nám tu řádit strašná bouřka. Kroupy mlátí do oken, prcek kouká, jak puk
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:14
- Nahlásit
Laida
ja som nasho dala zaockovat, myslim, ze to bolo vramci nejakej kombinovanej vakciny
viac o ochoreni: http://www.efauna.cz/pes/zdravi/nem_5.php
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:15
- Nahlásit
Laida
a kde je tu?
aj u nas by sa zislo trochu dazda - je priserne sucho a nas pesko ide zdochnut od tepla
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:20
- Nahlásit
Bela
Děkuju za odkaz.
Mám z vakcin už strach. Nebo spíš z veterinářů. Prcka jsme si přivezli a chtěli ho nechat jen zkontolovat a hups Vet ji píchl vakcínu, která měla být až za 3 týdny. Mluvila jsem pak s chovatelkou. Ta nás měla za blbce, musela si říkat: Komu já jsem proboha to štěně svěřila.
Veta jsme vyměnili a očkování máme už vpořádku, ale stejně se od té doby na všechno ptám, asi není radno věřit každému vet.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:23
- Nahlásit
Bela
Litoměřice. Dnes bylo na padnutí, ale teď zas leje a fouká tak, že se nedá otevřít okno.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:24
- Nahlásit
Laidasi není radno věřit každému vet.
to teda urcite nie.
niektori by zial vobec nemali vykonavat veterinarnu prax. ja si tiez vsetko 100 krat overujem, a to mame celkom kompetentneho veta
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:27
- Nahlásit
Laida
jaaaj, kralovske mesto Litomerice
to je od nas hodny kus cesty, k nam ta vasa burka naisto nedorazi. budeme musiet pockat na nejaku nasu...
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:34
- Nahlásit
Bela
Tenhle prcek není náš první, ale bydleli jsme jinde, kde jsme měli výborného veta. Vždy nám vše vysvětlil. Nikdy jsme se nemuseli starat. Vím, bylo to pro nás pohodlné TeĎ jsme se přestěhovali a je to poprvé, co se něco takového stalo.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:38
- Nahlásit
Bela
Krásné město, ale na mě trochu velké. Pocházím z Českého Ráje plného skal, lesů ... Žijeme naštěstí naokraji, koukáme přímo na les. Nadruhou stranu sem chodí všichni pejskaři, takže je tam někdy přeplněno.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 22:51
- Nahlásit
Laida
Ahojky tak co prcek na cvičáku? By mě zajímalo jestli jí to bude bavit , Fajka byla děsně votrávená tak si tak cvičíme a trénujem jen spolu a dá se říct že po kapkách protože Fajka je hned votrávená že jí to neba. Dneska při večerním venčení honila a požírala můry a to jí teda ba
Ten kašel máme taky očkovanej, radši. Jinak škoda, že si se přestěhovala, já to nemám do Českého ráje daleko..
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 16:08
- Nahlásit
Fajka
Ahojda, na cvičák koukala jak puk. Zatím jsme ji drželi na zahradě, dokud neměla třetí očkování. Ale posledních pět dnů poznáváme okolí. Byli jsme na výletě, poznávala terén. Hrozně se jí líbilo bláto a jak jí chutnalo!
No, doufám, že snad cvičit bude. Když je tak svéhlavá, přerostla by nám brzy přes hlavu, ale je to miláček
Do Turnova ale jezdíme někdy na víkend za rodiči, tak se třeba budeme mít možnost sťuknout
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:14
- Nahlásit
Laida
Jo do Turnova to od nás sice kousek je, ale jsme auto-mobilní tak to by šlo
Dívala jsem se na Prcka v galerii, je hezoučká, plyšáček huňatej.
Obzvlášť praktický je ten žíhaný kožuch. Fajka když projde bahnem, tak její bílé packy okamžitě změní barvu na žíhanout
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:52
- Nahlásit
Fajka
Jo, mají skvělé maskování
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:56
- Nahlásit
Fajka
Prcek už hodně vyrost, brzy nám umučí našeho nejmenšího "šmejdíka" - přitoulal se k nám před sedmi lety, ani nevíme čeho je to mix. Když Corry přišla, byla velká jako on. Po měsíci je ale dvakrát taková a hraní už je pro šmejdíka spíš boj: "Uteču nebo mě zalehne!
Začínám ji krotit, zatím ale nechápe, proč.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 17:13
- Nahlásit
Laida
Tak snad to mixík přežije do tý doby než to Corry pochopí
Naše je jedináček takže zatím nic takého neřeším.
Někde jsem četla že ji nosíš do 3 patra a že už si shodila nějaký to kilčo ))
Tak to tě lituju,přesně to znám. Já si brala Fajku do práce kde máme 7 pater. Každý den tak 6-7 krát dolu a nahoru a to až do jejích cca 25 kil To bylo moc dobrý, jsem taky pěkně zhubla. Nejlepší byli lidi co mě potkali jak ji nesu dolu venčit a chtěli se vybavovat, to mě málem šlak trefil. Sem jen čekala kdo pustí dřív, jestli já Fajku na zem nebo ona mě to pustí na bundu
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 17:21
- Nahlásit
Fajka
Jo, některý lidi jsou opravdu chápavý Je těžký je jentak odehnat, když ti vypráví, že máš nejkrásnějšího pejska pod sluncem. Ale těch sedm pater, to už jsi teda další Nojmanová
|