| Autor |
Zpráva |
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 12:26
- Nahlásit
Roxana
Fenky váží okolo osmi až deseti kil. Jenže moc mazlící nejsou. Teda jsou...ale jen když chtějí ony. Naštěstí moje chce dost často.
Fajka
Jo tak do rotvíka se nebojí jít i moje šibice. Dokonce jednomu hodně otravnýmu prokousla na krku tepnu. Holt jeho páníček machroval, až domachroval. Teď se nám obloukem vyhýbají. Četl jsem někde že i se šibama se lovili medvědi. By mě teda zajímalo jak. Jedině že na něho začli vřískat a medvěd sám prosil lovce ať ho už odprásknou aby měl klid.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:14
- Nahlásit
Bent
Jo tak do rotvíka se nebojí jít i moje šibice. Dokonce jednomu hodně otravnýmu prokousla na krku tepnu. Holt jeho páníček machroval, až domachroval. Teď se nám obloukem vyhýbají. Četl jsem někde že i se šibama se lovili medvědi. By mě teda zajímalo jak. Jedině že na něho začli vřískat a medvěd sám prosil lovce ať ho už odprásknou aby měl klid.
Hele tak Fajka se nechtěla, když byla malá mazlit vůbec. Když jsme na ní šáhli okamžitě po nás šla zubama... sme ji říkali ty naše malá piraňko
Tak jsme opatrně trpělivě začal drbat (když měla náladu) to se jí časem zalíbilo, pak jsme drbání prokládali hlazením a teď už je to ňuník mazlící. Ale taky někdy, když jako vopravdu nechce tak na mě valí voči jakože teď ne ne ne ne ne
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:41
- Nahlásit
Roxana
ale cas od casu me napadne, ze nejaky malinky pejsek na klin, ktereho unesu (!), by byl mooc fajn
Jsem četla hrozně pěkné a poučné informace o šibách a našla sem tam i tohle:
Shiba je vrozený individualista. Ponechává si mnoho ze svých vlastností, je to neohrožený samuraj, který spoléhá jen sám na sebe a není ochoten se někomu podřídit. Já a moje - hlavní krédo shiby.
Je velmi čistotná a pořádná. Věcí zničí minimum a velmi brzy si osvojí byt jako svůj pelíšek a snaží se ho neznečistit. Takto čistotná se snaží být již štěňata od dvou až tří týdnů. Snaží se dostat mimo svůj pelíšek a vykonat potřebu mimo něj. Ne vždy to ale stihnou včas. Obvykle za sebou nechávají cestičku, jak již nemohou čůrání udržet. Feny - matky se snaží uklízet všechny exkrementy po svých štěňatech mnohdy i několik měsíců.
Shiba má silně vyvinuté ochranné mechanismy a již ve stáří zhruba deseti dnů se malé shiby brání uchopení bleskurychlým přetočením na záda a nečekaně silným ječením. Zřejmě se tím snaží na kratičký okamžik zmást útočníka a zmizet z jeho dosahu. Lehká fena by útočníka zcela jistě nezdolala.
Povaha shiby je velmi svérázná a vše co shiba dělá směřuje jen ke svému prospěchu. Miluje svého pána, ale po celý svůj život mu dokazuje, že ho až tak dalece ke svému životu nepotřebuje. Je velmi inteligentní a bystrá a velmi rychle pochopí, co se od ní žádá. Poslechne ale jen v tom případě, pokud z toho vidí nějaký svůj prospěch, nebo aby se vyhnula zbytečným problémům. Pokud je ale přesvědčena o tom, že to , co provádí, je správné, nepomohou žádné tresty a udělá vše pro to, aby pánův příkaz nesplnila. Shiba má obrovskou škálu zvukových projevů a umí vyvinout mnoho grimas. Pro každou příležitost jiný škleb. Svalí se přitom ještě na záda a postižený majitel většinou neudrží vážnou tvář a provinilec ujde svému zaslouženému trestu. Trestání shiby se ve většině případů mine účinkem a trest bere jako svou momentální prohru. Po malé chvíli již zase pokračuje v tom , za co jste ji potrestali.
Shiba nesnáší jiné psy i příslušníky svého plemene. Je velmi teritoriální a ani vztah matka -dcera nevydrží příliš dlouho. Dokonce ani se svými potomky si nelehne tak, aby se jejich těla dotýkala. Lépe se udrží vzah mezi psem a fenou, ale i oni mezi sebou bojují o výsostné postavení. Tyto konflikty ale nejsou nikdy tak vážné, jako když k nim dojde mezi dvěma fenami.
Shiby méně útočí na stejně velká nebo menší plemena. Jsou přesvědčeny, že takto malý soupeř jich není hoden. O to více ale útočí na plemena velká. Mají pocit, že tito psi vrhají velký stín na jejich svět, a proto je touží zlikvidovat. Výsledek tohoto střetu je bohužel předem jasný. Nejbolestivěji se o tom přesvědčili majitelé akit, které si shiby pořídily jako roztomilé miniatury majestátních akit a umístili je do jednoho kotce. Po čase již shiby v kotcích nebyli.
Shiba naprosto nerespektuje soukromí druhého psa a často dobromyslné zavrčení bere jako sprostou agresi. Jedná tak i v případě, že za sebou nemá svého pána, který by ji zachránil.
Na druhou stranu je ale shiba veselý taškář, který nezkazí žádnou legraci. Je velmi zvědavá a pokud má možnost, dokáže sedět celé hodiny za oknem a pozorovat dění venku. Doma je velmi pořádná a čistotná. V kotci může žít také, ale tady nevyniknou její povahové přednosti. Je to ideální pes do městských bytů, protože štěká jen minimálně.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:59
- Nahlásit
Bent
No, 6 - 10kilo, to je pohoda ! Muj bracha ma fenku asi osmikilovou, vzdycky se bojim, ze ji neco udelam
Jinak nase Aru je mazlik a vterka nejvetsi. Vzdycky se vyvali na bok, blazene funi a nastavuje mistecka, kde je zrovna nejaka ta pece potreba. A je zarliva jak Othello, jakmile se zajimam o jineho psa, je schopna nacpat se mi az na hlavu
A jeste k tem nerovnostem u souperu - to taky znam, uz jsem tu nekde psala, ze jeji nejvetsi nepritelkyne je jista brazilska fila, kdyby se ty dve dostaly k sobe, tak Arisinych 44 kilo proti nejakym 70kileckum u pani fily by asi nemelo moc sanci .. Jen nevim, jestli je tou medvedi odvahou nebo sebevrazednymi skolny
Fajka
No, to je jasny, ze neco maji do vinku dano a poslusnost, jakou ma treba NO fakt asi cekat nejde, ale takovych plemen je strasne moc a je potreba najit nejakou cestu, jak se s tim vyporadat. A verim, ze u vas dvou na to jdete moooc dobre
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:08
- Nahlásit
Fajka
Tak nejak to na me dela dojem, ze sibka je jeste vetsi studnice neresti nez akita ale zase to kompenzuje tou
svou musi vahou
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:17
- Nahlásit
Roxana
To máš pravdu, že šiba je v mnohém horší než akita. Akity teda osobně neznám, v lese sice jednoho akiťáka potkáváme, ale páneček si ho vleče vždycky pryč, že prej se pere, ale šiba je bestie mazaná a vyčůraná, že by ji člověk někdy rozerval na cucky. Jenže pak udělá ten svůj nevinný ksichtíček, usměje se od uha k uchu a vztek je pryč.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:38
- Nahlásit
Roxana
Tak nejak to na me dela dojem, ze sibka je jeste vetsi studnice neresti nez akita
pšššt já to před Bentem nechtěla říkat takhle na plná úúústa
Jinak moc děkujem za pochvalu, furt je toho, ale moc co zlepšovat, dolaďovat a řešit... tak snad to časem všechno zvládneme
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:48
- Nahlásit
Fajka
Aaale, ja myslim, ze Bent davno vi svoje
No jo, doladovani, to neskonci tak pristich 10 - 15 let, neboj Ale zase, kdyby nebylo co resit, tak by to byla nuda a na to staci pejsek ze Sparkysu
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:51
- Nahlásit
Bent
Jo, s tim hazenim usmevama si to umim uplne presne predstavit, uz nejednou mi vytanul na mysli nazev podle dila V. Huga "Pes, jenz se smeje" ...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:54
- Nahlásit
Roxana
Psiska mojí známe -
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:56
- Nahlásit
Super vysmata dvojka ! Moc se mi libi, jak vovcounek zahlizi na shibku Btw. to jsou obe fenky?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:58
- Nahlásit
Roxana
Ovčounek byl pes, ale už není. Na podzim šel spinkat, bylo mu přes třináct let a už byl špatnej. šibice je fenka. Jsou od mojí známé co má teďka tu bílou, k tý rezatý.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:02
- Nahlásit
Ju, tak teda 13 bych mu asi netipla! Holt jak rikaji nasi franckouzsky kamaradi, C'est la vie ...
Ja rikam, ze jeden pes je malo, dva uz zni lip a idealni jsou tri (ne-li vic )
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:04
- Nahlásit
Roxana
To sice jo, ale ty poplatky co chce město jsou fakt nekřesťanský. Mít baráček, lítalo by kolem mě nejmíň pět šib.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:06
- Nahlásit
Bent
Jako me to povidej, jsem v Praze (zatim), ani se neptej, kolik se plati rocne ...
S tim domeckem jsme na tom stejne, doufam, ze v blizky budoucnosti nekde mimo velkomeste prece jen bude a pak to bude spis DOG FARM
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:12
- Nahlásit
Bent
Ježíš ta šiba má snad větší chlebárnu než ten vovčounek
My teda baráček a velkou zahradu máme, ale víc jak dvě psiska jsou pro mě časově nereálný. Bych to nestíhala. Takže zatím jedna Fajka a časem se uvidí ...
U nás jsou poplatky 100 Kč ročně!!! Zlatej zapadááákov
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:18
- Nahlásit
Fajka
.. Aby toho mohla více sežrat.....
Já platím za psa 1500 a za každýho dalšího 2250. Nesnáším velkoměsto. Chci někam, kde lišky dávají dobrou noc....
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:19
- Nahlásit
Fajka
U nás jsou poplatky 100 Kč ročně!!! NEPRUD
časem se uvidí ... jo, kdyby byl ten cas, uz mam psiska vazne nejmin tri ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:29
- Nahlásit
Bent
Chci někam, kde lišky dávají dobrou noc....
Tož si musíš jít lehnout k sobě do postele ... šibka-liška ti určo nějakou vlípne
Roxana
Já neprudím.... ja se jen tak tady vytahuju !!
Jináč vás teda lituju, protože 3 tisíce to je u nás krmení snad na čtvrt roku. Kdyby aspoň ty velkoměsta pro ty pejskaře něco dělali, když už je takhle vydírají
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:32
- Nahlásit
Bent
A co ti brani? Vymen adresu "Na Rusne tride" za napr. "U tri smrku", lisky uz prece mas
Jako ale vazne, nekdy me ty velkomesta, autaky, baraky, kancelare .. a ... no vsechno .. leze taaak na nervy, ze az bude (snad!!) baracek, nevystrcim z nej nos!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:39
- Nahlásit
No jo takže adresa Pod kaštanem 1. Akorát že lišky na mě prděj....chodí spát dáááávno předemnou, asi abych je nevyvalil z postele. Už se mi párkrát stalo že ležely tak rozvalený, že jsem sbalil deku a šel spát na gauč.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:58 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Dobre, pisu si mezi Kontakty: Bent, Pod Kastanem 1, Zapadakov
Zlata Aru, do postele neleze, je tam pry tuze horko (teda jako ona tam leze, ale jenom kdyz nejsem doma, tak to tam po me chodi truchlit )
Zato priteluv pes se odtama nehne (a to je taky takove "hovadko" -cca 50kg- a moje postel ma na sirku jen 120cm, tak je tam potom tlacenka. Jeste ze je pritel hubenej
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 20:54
- Nahlásit
Roxana
Bent
Fajka
Zdravím všechny, chtěla jsem vám tu ukázat nějaká fota ze včerejšího setkání s desetitýdením štěnouchem rotvika, ale buďto je naše připojení špatný nebo blbnou stránky. Tak snad brzy.
Ty poplatky vám měšťáci nezávidím, je to opravdu šílený. My máme baráček se zahradou, tam tři psiska, ale přemýšlíme, že si od Corryny, až vyroste a jestli půjde všechno dobře, necháme ještě štěndo. Nakonec, to už bude Ronny starej dědek .
Ikdyž s přítelem mluvíme pořád o štěndech a celá rodina nás pořád žene do těch mimč člověčích. Přítel je ale jedno velký děcko a čím je starší, je to horší. Tak si to nedovu představit.
Jinak Corryna je mazlík nadevše. Lehne si na záda, vyšpulí břicho a teď jsme zjistili, že ještě radši než hlazení má kartáčování bříška. Je slaďonká.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 21:13
- Nahlásit
Tak snad už to půjde, fota nejsou úplně super, ty rošťáci nepostojí!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 09:56
- Nahlásit
Zrovna jsme se vrátili z ranního lovu. Bylo pod mrakem, občas sprchlo takže šibice byly užasně aktivní. Podařilo se jim ulovit snad dvacet hrabošů a z toho polovinu i sežrat. Takže jsou unavené, nažrané a samozřejmě vyspávají v mojí posteli. Ještě že si to takhle užily protože už leze slunko a vypadá že bude hyc jako kráva.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:14
- Nahlásit
Laida
super fotečky. Nejlepší je jak má Corry na té druhé fotce vytřeštěný kukadla...
Člověčí mimča??? bože jak u nás doma, my jsme na tom teda stejně. Fšici se ptají kdy, kdy kdy a my fuuuuuurt nic.
Mě teda zatím jedna trvdohlavá Fajka na výchovu úúúúplně stačí
Sem včera brala na procházku Fajku spolu s mojí skoro pětiletou neteří v rámci socializace. Akorát teď vlastně nevím koho jsem socializovala... no sem měla chvílema pocit, že Fajkýšek je vlastně zlatej ňunínek poslušnej
Bent
Bys měl se šíbíkama dostávat dotace od státu, za ekologické hubení hrabošů
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:19
- Nahlásit
Fajka
No, radši to nebudu nikde hlásit, neb mi to ještě přičtou k poplatkům za psa, že je krmím ze státních zdrojů zadarmiko....
Když beru se šibicema na procházku svýho malýho synovce, tak mám taky pocit, že šiba je vlastně zlatíčko poslušný.... rozhodně mají lepší přivolání než synovec.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:26
- Nahlásit
Bent
rozhodně mají lepší přivolání než synovec
jo jo, a to už je teda co říct Fajka příjde aspoň někdy...
kdežto neteř, ne a ne a ne... a ještě u toho držkuje
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:32
- Nahlásit
Fajka
Taky nemáme stoprocentní přivolání, u šiby to snad ani nejde ale z deseti tak šestkrát přijdou. Aspoň ze zvědavosti, proč zase otravuju a jestli jim náhodou nechci něco dát. Ale někdy držkujou stejně jako prcek.....ony ty šibice musejí mít ke všemu komentář.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 10:46
- Nahlásit
Bent
Fajka chodí celkem dobře, teda pokud nění žádný jiný zajímavější a rušivý vliv
Komentáře sice teda nemá, akorát když jí nic dobrýho nedám, tak čučí jak puk a očima říká.. tý vogoooo, co mě jako volááááš a rušííííš dyž pro mě nic nemáááááš
|