Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Laida
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:27
- Nahlásit

Roxana
Fajka
Co se týče cesty učení, taky jsme museli hodně změnit styl, ale k němu jsme se dobírali postupně už u toho kavkazáka. Dneska mám zas jednu otázku ze svého nekonečného pátrání po info. Corry má teď 3 a půl měsíce. Zná povel sedni, lehni, ke mě. Ví, co to znamená, a jak to provést, ale zatím ji nijak nedrezůrujeme, aby vše vykonala, když má třeba nějaký zájem na zahradě. Měli bychom už v téhle době neustoupit a opravdu důsledně požadovat, aby každý povel vykonala nehledě na okolnostech? Když se tak poslouchám, jako pejskař bych si dala pár facek a odpověděla si sama: jistě, jsi blbá?. Na druhou stranu je stále mladá a spoustu věcí je pro ni pořád nových. Nevím, zda po ní můžu chtít takové soustředění už dnes.
Holky, mějte se a nezapomenu samozřejmě pochválit naší novou bílou přítelkyni. Je fakt robusní, to se mi moc líbí.Jako štěňátko vypadala jako vločka

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 08:42
- Nahlásit

Roxana
K tomu napadání, u nás je to tak že psi za plotem (krom jedné fenky se kterou je to vzájemná smrtelná nevraživost) psi za plotem který buď čučí nebo štěkají úplně ignoruje a jsou jí z 95% šuma fuk. No, ale jakmile stejné psisko potkáme druhý den a stojí před plotem na vodítku tak je problém. Prostě potfora chytrá rozlišuje velmi přesně, zda je pes za plotem nebo není
Kámoše co zná od mala jsou jasní, dokonce pro ní není problém když je pozveme na zahradu tak si pohrají.
Ale makáme na tom a je na ní vidět posun pořád k lepšímu, takže věřím že to doladíme na vyšší nivoooo
Jinak strašně moc záleží taky na mém rozpoložení, kolikrát se děsím jak dokáže Fajka vnímat mojí náladu....

Myslím, že nám hodně uškodilo když jí asi v 9 měsící bez důvodu nečekaně napadl zlatý retrývr. Prostě jsme prošli kolem plotu on se prokousal a běžel za náma asi 2 km a normálně bez varování na ní skočil a začal se prát Od té doby je taková ve střehu a děsně hlídací.

Laida
hele to by byla ale dobrá trojka ty tři pohromadě, tož Corry má za úkol vyrůst, Fajka doladit tu ignoraci na psy a Aru vyšetřit trochu času

Roxana
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 11:52 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

Terri

No, kombinace by to byla zajimava, ale urcite ne nemozna ... , vlastne ja sama neco veeeelmi podobnyho planuju .. teda az bude ten cas, no
Tak jestli nemas o vikendu 4-5.8. nejaky plany a do Roznova nejak daleko, kona se dalsi rocnik Radegast show

Laida
Ahoj ,
No ja fakt nejsem zadnej vycvikar, ale vim, ze mas uplny miminko, tak bych to delala vsechno ve hre a fakt po chvilickach, ale asi i tady bych trvala na splneni. Proste kdyz ji zaujme neco jinyho, tak ji ten povel pomoz splnit sama, aby bylo za co pochvalit a s "cvicenim" prestat. Musim se priznat, ze muj nejvetsi problem byl, jak ji naucit, ze cviceni je vlastne strasna zabava, takze jsem zacala delat ze sebe kaspara, jak je to masicko straaasne dobry, ten micek uuuzasne zabavnej, a chvalila jsem ji potom jako by vyhrala mistrovstvi sveta v IPO a hrali jsme si jako o zivot. A docela to pak slo .
A planujes s ni nejakou skolku nebo pak cvicak? Nebo jine outdoor aktivity ? A co v srpnu, jedete se ukazat do Roznova?

Fajka
No vidis, nejdulezitejsi je, ze je videt pokrok, a jak rikam, ona ma jeste spoustu casu na uceni pred sebou! S tim retrievrem je to urcite moc spatna zkusenost a asi ji to bude lezet v hlavicce dlouho , snad se to podari ale prekryt pozitivnejsimi zazitky.
A zkouseli jste uz nejaky ten trek? A co do budoucna, jeste je to teenager, ale budes ji chtit uchovnovat?

Tak vam preju krasny den a pokud mozno prezit ve zdravi tu nezbytnost, co pry slechti a nejsou bez ni kolace...

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:33
- Nahlásit

Roxana
No snažíme se, no tak doufám že to bude jen lepší a lepší...

Oficiální trek zatím ne, na podzim byla ještě malá na jaře jsem chtěla na Krušky ale to mi hárala no a teď už je zas moc hic
Chodíme si pro sebe jen tak, a už máme za sebou naráz 30 km.
Prodlužuju trať pomalu polehoučku, nechci nic uspěchat.

S tím uchovněním zatím nevím nevím. Nejsem si úplně jistá jaký je minimum aby byla uchovněná, ale hlavně nevím jestli by ta její labilní povaha byla přínosem pro chov. Leda tak vzhledem, ale to taky není všechno...
Tak prostě nevím nevím.
Dneska pádím domu, neb musíme navštívit naši vetku. To zas bude radosti a hubičkování na starým bělidle

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:35 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Roxana
Laida

Ještě dvě ameriky z výstavy nazávěr...

Roxana
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 15:26 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

Fajka
Nooo , ted jsem ti napsala dlouhy prispevek a smazlo me to, gr

Tak jen ve zkratce - uchovneni ti vysvetli KCHMPP nebo tvoje chovatelka, asi bude jen RTG kycli, vystava a bonitace, myslilm.

A jeste jsem sem vkladala obrazek, tak druhy pokus:

Sakrys, nevite, proc se mi neukaze obrazek v nahledu ? Jee, uz jsem na to prisla

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 15:29
- Nahlásit

Roxana
vlastne ja sama neco veeeelmi podobnyho planuju ..
Velmi podobného?? Tak prozraď!!
4-5.8. nejaky plany a do Roznova nejak daleko, kona se dalsi rocnik Radegast show
To bych ráda ale zrovna budu brečet v šestinedělí , takže asi až příští rock

Laida
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 19:34
- Nahlásit

Roxana
S tím cvičením taky myslím, jak říkáš. Když si třeba hraje, radši povel ani nedávat, nechat to, až bude v klidu a schopná mě vnímat, popřípadě jí trochu pomoci. Taky děláme všechno formou her a odměn. Pračka si sice zadává, když ji denně plním zeleným a zabláceným oblečením, jak se s Corrynou válíme po zemi, ale je to švanda nejen pro ni,ale i pro mě.
Na Rožnov jsme taky koukali, ale uteče nám asi o dva týdny . Šest měsíců bude mít až 25.8. Nevím ještě, jestli je tam kategorie baby, je to taky trochu z ruky, ale nakonec bychom se mohli přijet aspoň mrknout.

Laida
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 19:38
- Nahlásit

Fajka
Podobné AA jsme chtěli původně, ale nebyly k mání. Na Corrynu jsme čekali už třičtvrtě roku, ale nakonec si myslím, že jsme měli šťastnou ruku.
Pře chvílí jsme byly na procházce, stihli jsme to akorát, venku teď leje, jak z konve.
Fajka,Roxana
Tím bych se zároveň chtěla zeptat na vaše zkušenosti. Prý akity často začnou převlíkat srst, když se vykoupou. Jsou ty vaše rošťandy plavci?Nebo radši od vody dál?

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:48
- Nahlásit

Já teda mám jen šiby, ale povahově jsou myslím úplně stejné. Můžu se občas přidat do diskuze ???

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:15
- Nahlásit

Laida
No, ja se do Roznova taky nedostanu, ale loni to tam bylo fajn. A myslim, ze trida baby tam je, ale pokud ne, urcite vas "mimo soutez" posoudi taky a asi i radi! Doufam, ze mi na podzim vyjde MVP v Praze, pujdu tam na pruzkum , tak jestli se chystate, muzeme se tam sejit a popovidat poradne , to samozrejme plati i pro Fajku !!!
K plavani - moje Ari plave rada, naucila se to, kdyz ji byl asi rok, sli jsme se koupat, a ona nechtela zustat sama na brehu, tak nakonec plavala za nama, sice strasne funela a mela desem vykuleny oci, ze ji malem vypadly , ale naucila se a od ty doby je to jeji oblibena kratochvile. Jednou dokonce preplavala i Berounku tam a zpet, kdyz ji motivoval parek kachen .. . Ale co jsem tak slysela, je to asi jedina akita plavkyne, jinak pry akity moc vodu rady nemaji, spis tak namocit tlapicky, uhasit zizen, popripade mirne zchladit a to je tak vse. Vliv na linani to ma asi takovy, ze pokud uz je cas, tak se to mozna trochu urychli, ale ze by koupani samo o sobe vyvolalo linani, to si nemyslim.
Bent
No jaasne! I sibinky jsou vitane. Mozna budes mit bliz k Fajce, ale ty podobny geny, tam urcite jsou
Terri
Noo, vlastne to samy co mas ty, jen bez fousu a v hladky verzi . Ale bohuzel az tak behem 2 let, zatim mi to prace nedovoluje, takhle "expandovat" ..
Ajaj, tak sestinedeli, to drzim palce a GRATULUJI !

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:16
- Nahlásit

Bent
No jasněěěěěě čau Bente, pochlub se nám co ta tvoje potvůrka v poslední době vyvádí

Roxana
Mě se příspěvek taky občas ztratil, tak teď preventivně než dám odeslat vždycky kopíruju do paměti, pro sichr...
S obrázkem ti neporadím, mě se taky vždy zobrazí jen odkaz
Já už jsem to uchovnění někde hledala na netu a četla, ale co si nenapíšu nebo nevytisknu tak jsem s prominutím vprd...
Jsem si taky myslela že si zařídím to nejnutnější na uchovnění, a pak se uvidí, že mám pak možnost volby. Když ale mě to tááák nebaví tam celý den čekat na 10 minut v kruhu ...

Laida
Tak Fajka do cca jednoho roku vymetla kdejakou kaluž, bláto, potok. Brouzdala se vždycky po břicho, a jak ucítila vodu je k neudržení. A teď už se jako pravá dáma začala kalužím a blátu většinou vyhejbat. Ale když slyší jak bublá voda v potoce a chce se ochladit tak je k neudržení
Zatím neplaveme, ale mám v plánu že zajedeme někam kde se budeme moct koupat spolu, takže ji přeci jen na to plavání s buřtem v ruce přemluvím

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:29
- Nahlásit

Fajka
No zatím je naštěstí docela vzorná. Možná si bere příklad z té druhé. Akorát nám na sídlisku dozrávají třešně, padají ze stromů a šibice je žere plným pyskem. A doma potom vybleje pecky. Samozřejmě na koberec. Doufám že jí to nezacpe střeva. Dneska taky grcla pár pecek a teďka chrápe a ani masénko nechce. Což je div.

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:31 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Fajka a voda ...

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:44
- Nahlásit

šibice a voda...

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:52
- Nahlásit

Fajka, Bent

Takze tady nase madam :

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:55
- Nahlásit

Roxana
Bezva fotky. Známá má bílou šibu - URL

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:57
- Nahlásit

Bent
a teďka chrápe a ani masénko nechce. Což je div...

Ftakovím hicu se nediv, to i Fajka čumí na papu jak vyvoraná a to je ňákej žrout

Bent
Roxana
Fotečky jsou boží !!!

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:03
- Nahlásit

Bent

Juuu, ta snehule je bozi!!! Nevedela jsem, ze i sibiny jsou bile.

Jinak Aru taky rada tresinky, ale ona si tu pecku z toho vyloupne zubem a pak to sezobne uz bez pecky
No, je to moje hoka sikovna

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:04
- Nahlásit

Roxana
Helléééé jak si přišla na to zobrazení těch fotek?? Mě to tam furt dává jen ten odkaz
Prosíím

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:12
- Nahlásit

No, ucitelka bych asi nebyla nec extra, ale pokusim se:

1. Otevri si 2 okna, jedno s diskuzi, druhe s galerii, ve ktere mas fotku, co chces ukladat
2. Otevri si v galerii fotu, klikni pravym tlacitkem mysi, najed na vlastnosti, zkopiruj adresu (melo by to mit koncovku jpg)
3. Preklikni do sveho prispevku, a nad okynkem klikni na 4. tlacitko zleva (to s barevnymi puntiky, ci co), dej OK, vlozi se ti adresa v zavorkach, a ty mezi ty zavorky vloz tu adresu sveho obr. (tim se ti smaze ta puvodni, nahradis ji tou svou)

Uf uf uf, napsala jsem to asi krkolomne, snad ti to pujde!!!

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:15
- Nahlásit

Fajka
No právě v tom hicu dostávají na osvěžení zmrzlej filet nebo kuřecí prso. Vždycky to zhltne a dneska nevšímák....

Roxana
Normálně je prý bílá šiba nestandartní tím pádem i nevýstavní ale jí se strašně líbila a tak ji má.....ale má bezva povahu, je taková veselá a není tak urážlivá jako ta moje...

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:19
- Nahlásit

Roxana
No jupí díííííky, už se mi jedna povedla Já to vždycky dělala, ale ten bod 3 jsem nejak zvrtala bo či co... no ženská nooo
Du to fšecko opravit...

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:23
- Nahlásit

Bent
Aha, ja jsem si rikala, ze jsem predtim zadnou bilou nevidela. A ze je nevystavni, je fuk, hlavne ze je pro panicku super kamarad !!!

Fajka

No vidis, genialni!!!

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:31 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Roxana
Nepřeháááněj, do toho mám dááááááleko
Bent
No ta bílá šibová je fakt kus a kočka.
Musím přiznat, že mě se bílá barva moc líbí, nemám ráda celý černý psy, protože je na nich většinou hodně brzo vidět šedivý čumec a to pak vypadají starší než sou.
Ale na těch bílejch není vidno šedivýho chlupa

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:39
- Nahlásit

Fajka
To sice jo, ale kámoška nadává že se zase strašně ta bílá zaprasí a jde na ní fšecko vidět. Na rozdíl od tý rezatý.... ona má totiž dvě šibice. Ale je fakt že ta rezatá je madam co se všemu vyhne kdežto ta bílá je čuňato co vleze do každýho sajrajtu...

Roxana
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:55
- Nahlásit

Fajka
Dulezitej je vysledek a ten je super!!!

Bent

A vidis, tak to me se nezda, ze by se nejak vic spinila. Teda je to samozrejme videt hned, ale nez dojdeme z prochazky domu, tak to uschne a opada a je zase jako predtim . Jinak do sajrajtu moc neleze a hnusy, jako kobylince a chciply ryby ma zakazany. Nejhorsi bylo, kdyz byla jeste mala a jednou se v lese vyvalela v brlohu divokejch prasat, to jsem mela co delat, abych udrzela obed na puvodnim miste ...
A jeste si vzpominam, ze se loni synovci vyvalela v ohnisti, ale jelikoz bylo po desti, tak se to do srsti okamzite vsaklo a trvalo tri mesice, nez to slo dolu uplne. Vypadala jako tlusty cevecko . A pak ji stejne jeste nejakou dobu zbyla sediva pulka ucha ..

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:03
- Nahlásit

Bent
Roxana
Jo jo opadává to z nich krásně, kolikrát projde bahnem a než se vrátíme domů už je to dole a není nic vidět

Já mám problém vždycky když líná, to mám ty chlupy fšude i v puse
Celý auto je chlupatý jak pes, cokoliv si vezmu na sebe sem samej chlup, no děs.
Blbý je, že je jaxi dvoubarevná, takže když si vezmu na sebe něco tmavého tak jsou vidě bílé chlupy, když si vezmu něco světlého, tak jsou vidět pro změnu ty černé

PS : usílovně sháním šedý obleček

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:03
- Nahlásit

Roxana
Ty jejich kožichy jsou perfektní, fakt všechno většinou odpadne a domů přijde pes čistej. To u čaua co jsem měl před tím neexistovalo. Ten musel do vany. Ale na tý bílý jde vidět na zádech šmouha od kroužku z postroje a nějak to nejde dolů. A na obojku prej příšerka chodit nechce.

Mě se jednou vyválela v nějaký zdechlině a přiběhla nejen smrdutá, ale navíc ještě olepená těma bílejma červíkama...blééééé.

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:07
- Nahlásit

Fajka
Tak ze šiby těch chlupů naštěstí není tolik. Ale z čauíka - to byla síla. Když jsem vyzul boty tak se mě známí vždycky ptali kde jsem sehnal tak úžasný huňatý ponožky...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání