| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:19
- Nahlásit
Roxana
Týýý brďooo, ty si šikovnáááá
Super stránečky, už mám uložíno mezi oblíbenými abych se mohla jukat co je nového
Sem jako tradičně o víkendu nestíhala, tak se hlásím až teď.
Zjišťovala jsem detaily o pejskovi z obrázku protože jsme se na něj chtěli jet o víkendu podívat. Dle paní z útulku je strašně hodnej milej, přátelskej, mazlící no přesně to co tchýně chtěla akorát že si ho nedávno někdo už vzal... takže ani nevím jestli mám napsat totok nebo .
Ale jo, jsem ráda že si ho někdo vzal a že se má prima, třeba se najde podobný a když ne tak třeba bude to štěnidlo. Se uvidí co tchýně vymyslí
Prve jsem se vrátila od veta (a že tam jsme teď každý druhý den) no a posledně tam nebyla doktorka jen sestřička, která měla přesné instrukce co a jak. No a posledně Fajce furt jako by něco chybělo (není blabá umí počítat do dvou :lol
A dneska bylo kompletní osazenstvo.
Bože lidi to ste neviděli to vítání, sem myslela že jim to tam všecko porazí, a toho zpívání a zdravení u toho
Doktorka si nejdřív nebyla jistá co to je (pro někoho to může být trošku drsné) ale když začala pištět radostí doktorka tak Fajka ještě přidala No u Vetky jsme jedničky no...
Součastný stav Fajky bych nazvala návratem ztraceného tasmánského čertíka
Kterej už mi včera zdrhl za zajícem a včera honil sousedovic kočku Už je jí o moc líp a to je super, se mi dost ulevilo.
Laida
Napíšu ti odpoledne nebo večer víc k tomu co dělá Corry, Fajka měla taky takový děsný stavy. Teď nestíhám musím makat, chjooo
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:49
- Nahlásit
Roxana
ty stránky jsou báječný. Už jsem o nich taky přemýšlela, ale neměla bych na ně teď čas. Byla jsem nakonec přijata na VŠ Nevím, jestli mám být šťastná nebo ne. Byla jsem spokojena s představou, že půjdu zas příští rok a budu moct "lenošit". Takže stránky udělám, ale až budu mít z čeho. Snad až Corry bude uchovněná a budeme se těšit na štěňátka, ale na to mám nejmíň půl roku času. Jinak moc chválím styl provedení.
Fajka
Jsem strašně ráda, že je Fajka zase vpořádku, určitě se tu večer ukaž.Víš už čím to mohlo být? Jen ten zánět v kloubu?
Zatím se neudři a budu se těšit.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:51
- Nahlásit
ale na to mám nejmíň půl roku času
Opravuji,nejsem takový blázen. Jen jsem počítala, že je jí půl roku. Času máme ještě nejméně dva celé roky
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 12:59
- Nahlásit
Laida, Fajka
Ahoj holky, moc diky za pochvalu .. fakt me to povzbudilo, protoze ja jsem celkem technickej lempl, takze z toho mam radost . Doufam, ze tam casem dodam nejaky zajimavy infa, jen mam trochu problem, jak je to s autorskym pravem, treba s prekladama clanku a tak .. nevim, jestli staci uvest zdroj .. No uvidime.
Laida
No, chtela jsem web uz dlouho, ale omrzelo me se doprosovat neustale v okoli, tak jsem se do toho pustila sama .. a prave ze me uz to celkem pali - pristi rok bych chtela steniska, tak holky, prosim, drzte palce
A jo, vy cas urcite mate, ale nemysli, bude ji rok, pak hned dva ani tu rychlost nestacis vstrebat
Fajka
A co ty, jsem taky mooo crada, ze je Faja lepsi, dej vedet, jak pokracujete a taky jak to vypada s sibim prirustkem ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:40
- Nahlásit
Ahojda, tak já už zase totálně nestíhám
Tak se tímto omlouvám Laidě že už jsem se včera neozvala. Kdyby měl den 30 hodin, tak by mi to snad nestačilo Mezi prací hledám pro tchýni jestli se nenajde nějaký útulkáček co by se jí líbil a co by vyhovoval povahou...
Pro mě to jsou teda muka, mě se jich sympatických zdá spousta, jenže tchýně je vybíravá tak nevím jestli to fakt nesměruje na to akito-bonzaje alias šibí štěnidlo ...
Tož něco pro Laidu
Fajka byla na akitu odmala hodně živá a občas jí chytal takový zvláštní amok (tak jsme si to pojmenovali) byla to směs vícero věcí dohromady. Něco jako pojď si hrát jé já mám radost že si tu, zkusím jestli nemám navrch, bude po mým nechci tohle nechci tamto no hrůza. Třeba když byla na zahradě a člověk chtěl projít ven, tak i když byla vyvenčená a unavená přiřítila se a začala kousat do rukou do nohou naskakovala na nohu, dělala strašný modřiny (škoda že sem si to nevyfotila pro názornost). Nepomohlo seřvání nepomohlo vytřepání, nedej bože povalení na záda, Pomohlo nastavení kolena, na které narazila když začala skákat a sápat se po rukách (a že to vždycky opakovala i několikrát za sebou a vždy narazila na koleno) a poté postupné odvedení pozornosti povelem sedni. Amoky už jí kompletně přešly protože zjistila, že si tím nic nevydobude.
Kousání do rukou jsme odstranili tím, že když přišla a zahryzla se do ruky tak jsem jí chytla za čumec jedno jak, jestli z vrchu nebo zespoda ohrnula její pysky proti jejím zubům a zmáčkla. Tak jak intenzívně ona kousla tak já jsem zmáčkla. Když vzala ruku jemně do tlamy velká pochvala. Časem pochopila že jak ona do mě tak já do ní a naučila se být velmi jemná. Nemám totiž ráda když dáváš pamlsek a pes ti skoro ukousne celou ruku . Tak jsem si dala záležet aby měla hubu měkkou a jemnou. I vetka si pochvalovala jak si umí opatrně vzít piškot No bohužel akorát od lidí co zná
Uvítací rituál byl taky očistec, skákání a kousání jsme odstranili tím, že u dveří jsme měli připravenou hračku nebo hadr nebo jakoukoliv bačkoru, kterou jsme ji strčili do papule a ona s tím běhala a vrtěla ocáskem, kousat už nemohla a tak si zvykla kolem nás jen pobíhat a kroutit se. Někdy si dokonce když už jí nic nestrkám do tlamy čapne cokoliv co je někde poblíž a nosí nám tu věc a jako by nám ji předává. Hlavně už nekouše
Vrčení u misky, jsme odstranili tím že jsme jí misku pří jídle drželi a tím si zvykla na naší přítomnost a zjistila že není třeba si nic bránit. Dneska už jí můžu vybírat nejlepší kousky masíčka a dávat jí je do papule a nic
Taky mi startovala na lidi co šli kolem nás, to už se taky hodně odbouralo. Dneska už je schopná když se dám s někým do řeči tak si sednou nebo lehnout a trpělivě čekat až se vykecám aniž by celou dobu štěkala nebo přehnaně hlídala. Prostě dělá že tam dotyčný není a je úplně ukradenej a kouká skrz něj
Hladit od cizích by se nechala, ale musela by toho člověka znát déle a musela by mít čas na seznámení.
Poslední věc co mě trápí je že přehnaně hlídá a reaguje když potkáváme psy na procházkách. To si hraje na hrdinu a já nějak nejsem schopná jí srozumitelně dát najevo, že nesmí. Nesmím na ní agresivně to ještě přidá, když odvádím povelem nebo pamlskem tak nějak nevnímá a je jakoby v tranzu Přitom psy za plotem co štěkají a vyvádí míjí většinou s ledovým klidem aristokratky
V sobotu půjdeme zase do města k vetce tak to vezmeme kolem přehrady, kde se venčí spousta psů a budeme trénovat. Sem zvědavá, zkusím to vrčení do xichtíka jak tu někde psala Roxana....
Radši si ale vemu čepici s kšiltem a tmavý brýle aby si mě pak lidi neslučovali s tím cvokem co vrčí jak pes
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:43
- Nahlásit
Aktuální foto z předvčerejška, Fajkýšek dostal novou podušku a hnedka věděl že je její a k čemu slouží
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 15:32
- Nahlásit
Fajka
Jeee, no ona Vam krasne ladi ke koberci
Jeste k tomu vrceni - to je podle situace - pokud dojde na tyhle vychovne metody, vetsinou me zajima, jen co dela ten muj pes, a okoli je ti pak total sumak
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 15:48
- Nahlásit
Roxana
No a to si představ, že k ní začínám ladit i já, bo už z ní začínám šedivět
vetsinou me zajima, jen co dela ten muj pes, a okoli je ti pak total sumak
To jo, to já taky, ale když jdu pak po městě a lidi si na mě ukazují prstem tak já se pak děsně červenám
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 16:26
- Nahlásit
A mas taky jeden vlas bile a vedle pak sedivy .. ?!
lidi si na mě ukazují prstem - no preci ze jsi takova hezka holka
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 18:30
- Nahlásit
Ahoj holky, byla jsem teď venku s Corčou. V lese se jí strašně líbí, pěkně jsme se vydováděli. Měla jsem radost, chtěla jsem vám napsat a přečetla jsem si místo toho jednu špatnou zprávu.Jak jsme byli na Kypru, víte, že jsme tam měli kavkazáka a další. Vedle toho taky jednoho rotvika. Teď mi psali, že sklad se snažil někdo vykrást a Roth dělal svou práci. Dostal železnou tyčí do hlavy, měl poškozený mozek a tak ho museli uspat.
Jsem z toho celá ubrečená. Přítel s ním denně trénoval, běhali dva bloky pro kondici denně. Byl to takovej mazlivej slinta. Brouček malej. Ještě že jsem to tam nezažila.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 19:36
- Nahlásit
Laida
To je mi moc lito .. Nektery lidi jsou fakt hnusnej odpad
A chtela jsem ti moc pogratulovat k prijeti na vejsku, jsi mooooc sikovna!!!!!!
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 20:40
- Nahlásit
Roxana
Děkuju, už jsem se trošku sebrala, ale přítel na tom je hůř, byl si s Rothem hodně blízký.Trávil s ním mnohem víc času než já.
No, zkoušku mám za sebou,ale bojím se toho náporu, tak jsem začala s přípravou do školy na příští rok. Všechno to nahážu do PC a pak si to jen vytisknu.
Ale chtěla jsem něco o Corryně. Mám z ní radost. Jak Fajka popisovala,co všechno se museli s Fajkýskem učit. Dneska jsme byli zas venku. Potkali jsme několik lidí. Prcek se sice nemá ke kamarádství, ale po chvíli si i ruku očuchá, jinak si v klidu lehne, když se moc zapovídám a stará se o svý. Věřím, že kdyby jsme s těmi dotyčnými strávili celé odpolko, nechá se pak i pohladit. Taky všechny navyguju, aby začínali pod bradou,pak na záda a nehnali se hned po muchlování na hlavě. Tohle jsem se vlastně dočetla až tady. A myslím, že to má své účinky. Není hned vystrašená.
Jinak se snažím trochu trénovat i venku, ale je tam moc jiných zajímavých věcí, tak chápu, že to jde ztuha. V lese dneska fučelo, prcek s nastraženýma ušiskama všechno dychtivě pozoroval, honila poletující listí. Když je navolno, sice se mě nepustí víc jak na tři metry, ale na povel ke mě, mě vůbec nevnímá. Schovala jsem se jí, když nedávala pozor za strom a to byl rychlý návrat. Pak jsem zůstala stát na fleku a stála si na svém, dokud nepřišla. Ale nebylo to jak na zahradě, že by přišla a posadila se přede mě, ale přišla až ke mě a koukala kolem, jako "Jsem tady,tak už pojď!" Mám si stát na svém celkově v provedení povelu? Aby si i sedla,byla pochválena a teprve pak povel volno? Není to brzy? Bojím se, abych ji tím neznudila a pak se nerozhodla chodit blíž, ale ne na můj dosah.
Díky vám holky, že mi radíte, moc si toho cením.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:00 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Laida
jsem začala s přípravou do školy na příští rok - - uaaa, tomu rikam zodpovedny student!!! Ja zacinam zasadne 2 tydny pred zkouskou
něco o Corryně. Mám z ní radost - no vidiiis !!!
.. Mám si stát na svém - noo, podle me je "Ke me" - prijd, sedni a cekej, co bude dal, na ovladatelnost mame povel "Pocem" - pribliz se na dohmatnuti, kdyby neco
Není to brzy.. zalezi na tom, jaka je konkretni situace a jak vypadaji tvoje vychazky .. ale nebala bych se takovou vychajdu prolozit nekolika malo chvilickama cviceni
Jen tak poznamka na okraj, ty vychajdy by nemely byt nijak dlouhy, nezapomen, ze se ji vyviji kostricka a pohybovej aparat, takze rozhodne ne dve hodky v lese .. ale to asi vis ..
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:17
- Nahlásit
Roxana
My máme povel pošééééém, ale když chci aby přišly hned napoprvé musím si dřepnout. To přiletí okamžitě. Když zůstanu stát, tak se rozhlížejí a přemýšlí jestli teda dojdou.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:29
- Nahlásit
Roxana
Laida
Ahojda vysokoškolačky čili inteligence našeho nááároda
Já před Váma teda smekám a gratuluju, protože já se dohrabala
po matuře pouze k roční jazykové nástavbě a pak už jsem to ani nezkůšala dál. Ne že bych jako na to úplně neměla to jako šance by tu asi byla ale já sem děsnej nervák, takže mě by to asi psychicky zničilo no a tak už víc jak 10 let makám a jsem celkem happy
Dostal železnou tyčí do hlavy
Bože lidi jsou neskutečný ho..da chudák pejsa
.. ale nebala bych se takovou vychajdu prolozit nekolika malo chvilickama cviceni
Souhlas, taky jsem to tak dělala. Akorát u Fajky trvalo děsně dlouho než se byla schopná soustředit na to že si nemá nic prohlížet nic čmuchat a má se koncentrovat pouze na to co jí říkám a dělat co jí ukazuju. Dneska to dělám tak že každou večerní vycházku prokládám cvikama jako odložením , odložením s přivoláním, kladinou a tak co mě napadne....
Prcek se sice nemá ke kamarádství, ale po chvíli si i ruku očuchá, jinak si v klidu lehne, když se moc zapovídám a stará se o svý
jo jo Fajka si lehne nebo sedne a když se na dotyčného dívá tak jako by skrz něj a když se dotyčná osoba přiblíží tak se Fajka nakloní do boku a jakoby říkala uhníííííí jááá nevidííím
Díky vám holky, že mi radíte, moc si toho cením
Není za co děkovat. Já zas až tak moc neradím, bo sem kynolog věčný amatér a začátečník co určitě udělal spoustu chyb.
Já se snažím jen napsat jak se chovala nebo chová Fajka abys měla srovnání, případně abys věděla co u nás zabralo...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:43
- Nahlásit
Fajka
Stejně je zvláštní, že co zabírá na jednoho psa na druhýho třeba ne..já třeba nemůžu na šibu zavrčet. to okamžitě bere jako výzvu ke rvačce. Možná je to blbý, ale se šibou je nejlíp diskutovat a přesvědčit ji že to co po ní chci já je vlastně z její hlavy. Kolikrát na mě lidi na ulici koukají jako na totálního magora když něco šibici vysvětluju.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:04
- Nahlásit
Bent
To taky nechápu jak můžou bejt například dvě fenky ze stejného rodu úplně nebe a dudy ...
K tomu diskutování... taky ukecávám například se Fajka z ničeho nic zasekne n aprochajdě, že jako se nejde dál že si sedne a bude tam a dál ani náhodou. Když jí začnu prudit a cukat že jdeme začne se vzpouzet a když to vyhrotíma jdu na ní silou tak jsme schopné se i poprat
Ale když si k ní sednu a začnu ukecávat takzvaně valit šrouby do hlavy, že přece tam nemůžeme sedět jak dvě trubky a že na nás svítí sluníčko a jak je to supr na zahradě pod smrkem a světe div se ona v poklidu vstane a jdeme dál
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:12
- Nahlásit
Fajka
jo tak to je úplně přesný, třeba místo Fuj musím vysvětlovat - to si šiba ? prase si, slušná šiba by takovej sajrajt do huby nevzala - a ona na mě koukne jako že teda jo a pustí to....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:16
- Nahlásit
Bent
to si šiba ? prase si slušná šiba by takovej sajrajt do huby nevzala - a ona na mě koukne jako že teda jo a pustí to...
Vskutku originální výchovná metoooda, by na cvičáku čučeli
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:17
- Nahlásit
Fajka
Ahojda vysokoškolačky - fakt prede mnou teda rozhodne nesmekej, ja jsem takovej student, ze bych si to za klobouk rozhodne nedala, a vlastne momentalne ani student nejsem, jelikoz mam prerusino (jo jo prace ..) No ale jsem rozhodnuta zacit ted dalkove, takze fakt no comment
A Fajkynka uz lepsi, vid?
Bent
Stejně je zvláštní, že co zabírá na jednoho psa - no jo, od toho je ten pejskarskej zivot tak krasne pestrej ...
musím si dřepnout - no, asi te maj' holky vychytany podle stupne urgentnosti
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:34
- Nahlásit
Roxana
jo jo, poslušně hlásím, že Fajkýšek už zase řádí jak šůůůs a snaží se dohnat všecko co za posledních 14 dní zameškala
Ale snažím se jí krotit a nenamáhat, aby se fakt dala dohromady.
Dneska proklouzla v pět hodin ráno až k nám do ložnice a dožadovala se, že jako už je světlo že deme přece ven
No a když sem nevstávala tak se pustila do olizování našich chodidel No to nešlo vydržet, bo já su desně lechtivááááá
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:34
- Nahlásit
Fajka
proto se cvičáku vyhýbáme obloukem. Stejně mi tam řekli, že šibu nee, takže holt válčíme sami. Jako člověk zvyklej na poslušnost NO a absolutní flegmatičnost čaua jsem byl ze začátku ze šiby na mrtvici. Teď už jsem si zvykl. A neměnil bych, další pes bude zcela určitě zase šiba, ale akorát s PP.
Roxana
Jo jo pejskařskej život je úžasně pestrej a snad proto je tak krásnej a s japoncema obzvlášť.....
No v neděli už se jedna šibice vrací k panišce takže zase budem sólo.... i když na procházky ji budem ještě brát, panička je po operaci páteře a dlouhé procházky ještě nesmí
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:07
- Nahlásit
Fajka
olizování našich chodidel to ma sikulka pekny metody ... Me Aru prijde k posteli a kouka na me a posila mi telepaticky vzkazy ... a fakt me probudi ... V nejhosim pripade nejvyssi nouze mi polozi packu na perinu a vejskne u toho
Jsem moc rada, ze je Fajkina lepsi!!! Doufam, ze nam vyjde nejakej ten mitink, fakt rada pokecam osobne!!!
Bent
No, koukam, ze tvuj kynologicky zivot byl pomerne pestry
budem sólo - a co takhle poridit sibiho "sourozence" ?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:19
- Nahlásit
Roxana
No, koukam, ze tvuj kynologicky zivot byl pomerne pestry
No taky už jsem starej fotr, takže pár psů už mi životem prošlo...
Šibího sourozence no nevím, jestli by ta moje megerka snesla vedle sebe ještě jednu šibu natrvalo. Budu o tom přemýšlet, ale zatím stejně ještě budeme venčit tu druhou, takže to hned tak nepůjde. ledaže bych měl tři ruce. Na sídlišti se šibice z vodítka pustit nedají a už ty dvě flexiny jsou někdy záhul.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:27
- Nahlásit
Bent
dvě flexiny - a co takhle jedno dvojvoditko ? Flexinu taky osobne moc nemusim, je tezka jako prase (a to mam jen na psa do 35 kg a snurku 5m) a ta manipulace .. ale treba kdyz se hara, no ..
pár psů už mi životem prošlo ja doufam, ze me to prave jeste ceka ... ach, ty plany
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:29
- Nahlásit
Bent
No taky už jsem starej fotr,
Hele nee, že bych z tebe chtěla tahat kolik ti je, ale pro mě znamená starej fotr tak asi od 150 let a víš...
Jsem ještě donedávna měla v práci kolegu kterýmu bylo 84 a ten vždycky když šel ve tři hodiny domu tak mi říkal...
Janičkooo vy nejdete domůůůů, no to jááá teda svoje mládí v práci trávit nebudu...
Jo a když jsem měla narozky a bylo mi tenkrát asi 23 nebo tak nějak a jemu skoro 80, tak mi jako přál a ptal se a kolik že vám to vlastně je???? cože už 23??? to už jste tak staráááá!!!??
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:42
- Nahlásit
Roxana
Šiby na rozdvojku dát nejde. Teda asi by to šlo, ale každá si chce šňupat na jiné straně chodníku a aniž by se porvaly vedle sebe dokážou jít tak dvě minuty. Víc ne. A na šiby ty flexiny zase tak těžký nejsou. Na krátkých vodítkách sice chodit umí, ale zase si to tak neužijou. Takže ráno na flexinách a odpoledne a večer výlet do polí za sídlištěm už na volno. takže jim není tak zle.
Fajka
Za chvíli mi bude 51 a říkám si starej fotr. No možná až mi bude těch 84 tak omládnu a ostatní kolem mě budou staříci a stařenky. Jenom abych nemusel nosit pampersky, tak mladej bych teda bejt nechtěl....
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:57
- Nahlásit
Bent
jim není tak zle - tak jsem to samozrejme vubec nemyslela!
Za chvíli mi bude 51 cha mladik , mymu nejstarsimu bratranci bude 60
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 12:10
- Nahlásit
Bent
ostatní kolem mě budou staříci a stařenky.
No to je přesný, vždycky o někom vyprávěl jakej je to dědek starej a když jsme se zeptali kolik mu je, tak prej asi něco kolem šedesáti
51 ...Zlatej věk, rodiče už tě nepruděj a do důchodu blízko
Já mám spoustu přátel a kolegů z práce tak kolem padesátky a jsou to všecko moc prima lidi, s kterejma si kolikrát rozumím i víc než s vrstevníkama
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 15:18
- Nahlásit
Bent
Bentíku, jak říká Fajka. Mám hodně přátel ve tvém věku a musím říct, že ti, kteří si každý den neříkají po ránu: A už jsem zase o den starší", jsou hrozně prima. Především u nich obdivuju jejich vědomosti a zkušenosti, s tím je ale spojený i styl jejich života. Rozumím si s nimi často víc, než se svými vrstevníky, jak píše Fajka. A jestli máš šibiny, nedokážu si představit, že by z tebe měl být starý otrávený fotr. To snad s těma malýma lotrama ani nejde
|