| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 13:55
- Nahlásit
Roxana
Za pochvalu fotek díky. Bylo tam fakt moc krásně.
Hlavně, že Aru je v pořádku. A ten výlet se nám třeba taky jednou podaří a když né teď tak určitě později
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:25
- Nahlásit
Fajka
Hlavně, že Aru je v pořádku
Diky, i ja jsem za to vdecna!
taky jednou podaří - to jaaaaasne a to teda bude stat za to, to uvidis!!!!! A ja se na to fakt tesim !!!
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:25
- Nahlásit
Fajka
Ahojki, náhodou jsem narazila na toto fórum a zaujaly mne fotky, na kterých je nádherná žíhaná fenka. Měla jsem kdysi podobnou fenku. Měla bych pár otázek, ale ty bych položila majitelce nebo majiteli až s jeho dovolením.
Moc děkuji předem za odpověď Bubu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:16
- Nahlásit
Bubacek
Vítej v našem klubu. Hlásí se majitelka Fajky.
Předem děkuji za pochvalu akitky
A ptej se co by tě zajímalo. Jsem jedno velký ucho
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 13:32
- Nahlásit
Fajka
Ahoj, děkuji za pěkné přivítání, byla bych velice ráda, kdybych tady za Vámi mohla občas přijít a popovídat si.
Jestli jsem to dobře pochopila Ty máš krásnou, žíhanou fenku Akita Inu a Laida krásnou, žíhanou fenku Americké akity? Zabývám se o všeobecnou kynologii od svého mládí, ale nejvíce mne zajímají Akity.Velice se zajímám o žíhanou barvu u Akit a o vše co se vůbec Akit týká.
Jak jsem psala měla jsem Akitu, zhodou okolností také žíhanou a byl to nejlepší pes, kterého jsem kdy ze psů měla.
Znám jen dvě chovatelky, které chovají v ČR žíhané Akity. Akita Inu p. Jůzová a Americká Äkita p. Hrabcová. Občas se někde vyskytla žíhaná barva, ale to byly vyjímky.
Pokud by byl problém s odpovědmi (Tady může přijít kdokoliv) jsem ochotna dát svůj e-mail. A teď k otázkám: Jak jsou staré Vaše Akitky? Od kud jsou (stát a chov. stanice)? Trefila jsem se do plemene u Laidy a Fajky? Roxana má nádhernou Akitu bílé barvy je to AI nebo AA?
Děkuji za případné odpovědi Bubu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:50
- Nahlásit
Bubacek
Ahoj, popovídat můžeme kdykoliv a troufám si tvrdit za všechny co se tu občas mihnou, že každý nový příchozí i kolemjdoucí je vítán
Ano ano, Laida má nádhernou žíhanou americkou akitu, Roxana má fantastickou bílou americkou akitu a já tu mám jediná žíhanou akitu inu.
Fajka jak já jí podomácku říkám se jmenuje FEIKO TOMIMOPA a je od paní Jůzové z Litoměřic (původně Ústí nad Labem). Fajka je z vrhu F co nevidět jí budou dva roky. Narozená je 3.12.2005
a je jako jediná fenka z pěti štěňat po Pirii (krémová barva) a dovezeném Torovi z japonska (barva žíhaná).
Jinak co se týká žíhaných akitek, tak ty chovají taky chovatelské stanice Akita Almaju, Amana (paní Mandová), nebo třeba Ch.s. z Marijánského údolí. Když mrkneš na seznam, na chovatelství velkých psů, je tam přímo kolonka akita inu, kde je momentálně 18 Chovatelských stanic. Poslední dobou se snaží všechny, aby měly jak klasickou tak žíhanou formu.
Osobně musím říct že jsem chtěla spíš krémovou nebo červenou ale nakonec se narodila fenka jediná a to žíhaná, tak sem to brala že nám je souzená A když dnes jdeme po ulici kde nás neznají tak si na Fajku prstem ukazují a z dálky volají jééééé vlk
A k americkým akitkám tak tam ti musí napsat víc Roxík nebo Laida, tam se moc nevyznám a nemám přehled.
A co ta tvoje akitka? Byla s PP nebo bez, jaká byla povahou a tak ? Něco nám o ní napiš, jsme tu všici zvědavci
Jinak pokud budeš mít dotazy více osobní tak písni na můj mail jfkd@centrum.cz
Ráda odpovím
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 16:25 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Bubacek
Ahoj, pekne vitej mezi akitarkama !
Je to tak, jak psala Fajka - ja i Laida mame AA, Fajka AI.
Kdybys chtela vedet neco vic o moji fence, koukni na nase stranky http://www.samarabohemia.estranky.cz/
Pokud se ti zihane akity libi, tak vrh AA, ze ktereho pochazi Cory od Laidy se narodil v CHS Kokosan, myslim, ze tam maji jeste jedno stenatko pro vazne zajemce. Podrobnejsi informace o potencialnich stenatkach by ti podala pani Kruzikova, nebo pani Blatonova, vzhledem ke znalostem chovnych psu a fen. Kontakty najdes na webu klubu AA http://aak-cz.atspace.com/
Kdyby te zajimalo cokoli dalsiho, klidne se ptej! A nebo muzes samozrejme prijit i na diskuzni forum MUJPES, na tema AMERICKA AKITA.
Milovnikum akit 3 x ZDAR
Fajka
Ahoj Faji, moc te zdravim, posilam rychly pozdravek tobe a Fajkynce, moc se holky mejte!!!!! Napis, jestli mate nejake novinky, u nas snad tuky tuk, pomalu vse k lepsimu ..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 17:50
- Nahlásit
Roxana
Ahojda taky zdravíme
to jsme rádi že se lepšíte. U nás celkem nic nového. Venku nic moc na delší výlet, takže jenom krátký prochajdy ale nějak to vůbec nevadí protože Fajka začíná hárat. A kolem domu samej potencionální nápadník.
Vyhodíš dveřma a vrátí se oknem
Tak venčím nejen Fajku, ale ještě několik dalších psů od sousedů
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 15:52
- Nahlásit
Roxana
Ahoj, upřímně zdravím a děkuji za krásné přivítání . Paní Kružíkovou i paní Blatoňovou znám . Paní Blatoňová je poradce chovu pro AA a také posuzuje na výstavách.
Byla jsem se podívat na Tvých stránkách a úplně koukám jak krásná bílá fenka se nachází na území ČR .Sice pro mne zůstane prioritou žíhaná barva, ale není občas na závadu se poohlédnout i po jiných barvách. Mám celkem obavu se moc rozepisovat na veřejném fóru .
Bubu
Fajka
Moc děkuji za odpovědi a informace, jsem ráda, že jsem narazila na další lidičky, kterým Akita něco říká a mají k nim velmi pěkný vztah . a co je s Laidou, že se neozývá. Mrkla jsem do galerie a její fenka Corry na mne udělala velmi pěkný dojem. .Dokonce je tam vyfocená se svým tatínkem.
Bubu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 19:10
- Nahlásit
Bubacek
Jak zní moje oblíbené heslo.. Laida se nám někde laidááá
Tož my sme rádi za každýho nově příchozího, protože lidiček kolem akitek je tu velmi velmi máááálo chjo...
Když se budeš chtít rozepsat tak fakt klidně písni na mail.
Tak a já jdu venčit, Fajka už mě vyhlíží
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 18:56
- Nahlásit
Bubacek
Tak pokud uz oba kontakty znas a mas a zatim jsi neuspela, jeste se muzes poohlednout mimo CR ..
Samozrejme moc dekuji za kompliment, Arisce to vyridim, ona velmi rada slysi, ze se libi, krasavice .. No holt prava akiti dama
Jinak ale myslim, ze neni na miste bat se ptat tady na foru, nevim o zadnych tajnych informacich ohledne akit, takze pokud te neco zajima, jen se ptej. Anebo samozrejme klidne vyuzij mail, urcite ho najdes na mych strankach.
Fajka
Cau holky, musim se vam pochlubit, porizujeme nove auti, takze snad nas srazik brzy bude!!! Jinak se uz dlouho dokopavam k aktualizaci stranek, ale ten cas, ugh ..
A co ty, neporidis Fajkynce taky jeji vlastni webovy okynko ? A jak to jde s haranim, proziva to Faja nejak specialne? Tedy krom samozrejme potencialnich zenichu ...
Pa, mejte se krasne!
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:44
- Nahlásit
Roxana
Fajka
Vidím, že tady k tomu přistupujete zodpovědně, tak si dovolím použít e-mailu a uvést a upřesnit věci na pravou míru.
Pa Bubu
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 09:28 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Fajka
Mrkni na e-mail.
Mám dotaz jak se tady vkládají obrázky, povedl se mi vložit jen odkaz. Moc děkuji za radu.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 10:09
- Nahlásit
Bubacek
Mám dotaz jak se tady vkládají obrázky
Nekde driv jsem to tu psala, mas to tady:
1. Otevri si 2 okna, jedno s diskuzi, druhe s galerii, ve ktere mas fotku, co chces ukladat
2. Otevri si v galerii fotu, klikni pravym tlacitkem mysi, najed na vlastnosti, zkopiruj adresu (melo by to mit koncovku jpg)
3. Preklikni do sveho prispevku, a nad okynkem klikni na 4. tlacitko zleva (to s barevnymi puntiky, ci co), dej OK, vlozi se ti adresa v zavorkach, a ty mezi ty zavorky vloz tu adresu sveho obr. (tim se ti smaze ta puvodni, nahradis ji tou svou)
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 10:42 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Roxana
moc děkuji, jdu to zkusit.
Móóóóóóc děkuji podařilo se Tobě pošlu na e-mail
ještě jednou děkuji Pa Bubu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 10:53
- Nahlásit
Ahojda všem
Bubacek
Jo jo už sem mrkla, četla, odpovím co nejdříve včera sem nějak nestíhala protože doděláváme velmi spěšnou zakázku
Ale slibuju, že se ozvu co nejdříve
Roxana
Nové auti, autí autííííško no tak to je událost v rodině, bo já beru auto jako člena rodiny Moc gratuluji a přeji šťastnou ruku při výběru a jak jinak mnoho najetých km bez nehody ... A už se nemůžem dočkat, že nějaký ten srazík se jednou podaří
Fajkýšek jak sme zjistili je před a při hárání dost náladová a po hárání děsně mazlivá Začínám zjišťovat, že když má opravdu plodné dny tak nevidí neslyší na vodítku táhne jak bejk a je dost vzpurná. A musím říct, že oproti tomu co nám bylo řečeno že u akit skoro krev není, tak Fajka teda krvácí fest, všude samá kapka a na koberec ji nechci brát protože kalhotky sem zatím nezkoušela no uvidím časem. Venku počasí celkem ještě jde tak jí ani nevadí, že je vyhoštěná
Jinak musím říct ty "BABO" jedna, že mi čteš myšlenky... to víš že už přemýšlím nad tou Webovkou pro Fajku
Akorát zatím není čas na nic víc než na prohlídku jiných stráneček a přemýšlet co a jak a kde. Realizaci si nechávám na dlouhé temné zimní večery, ale dřív jak o vánocích nezačnu, protože teď máme fakt minimálně na dvaměsíce moc práááce..
Zatím se mějte pa pa
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 11:07
- Nahlásit
Roxana
Móóóóóóc děkuji, podařilo se. Tobě pošlu na e-mail,
ještě jednou děkuji Pa Bubu
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:34
- Nahlásit
Fajka
No vid, u me to bude taky clen, a kdyz je to moje uplne prvni, asi si dovedes predstavit, jak to prozivam .
Takze srazik se proste podari, ale jinak ta prazska ZOO je taky jasna, okay?!
Vidis, s tim haranim je to u nas celkem klidny, jen je Aru takova spavejsi a mdlejsi (asi to ma po panicce ), jinak ani celkem moc nekrvaci, takze u nas kalhotky vubec nemame. V byte mame koberce vsude, takze na jeji oblibeny mista dam prosteradla. No, je to holt indivindi
A co vy a nejakej potencialni (akitackej ) zenich???
Jo a to jsem telepat, vid Tak se tesim, az bude hotovo ..
A at to praci jde, pa pa
Bubacek
Móóóóóóc děkuji
Inu, neni zac hlavne, ze se povedlo! Tak nam sem take nejakou vloz, at rozsirime mistini akitky ..
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 16:43
- Nahlásit
Roxana
Fajka
Tak tady jsou
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 17:22
- Nahlásit
Bubacek
Ty jo, to jsou chlupaci
Tipla bych (zleva) fena AI, fena AA, a pak poradnej kus chlapa ... mmmm ... nevim ... asi AA .. nebo ne
Kazdopadne krasni pesani!
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 20:32 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Roxana
moc děkuji za pochvalu, jsou to všechno AA. Mrkni na e-mail.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2007 12:00
- Nahlásit
Bubacek
Tak mail precten, odpoved poslana.
A akitimu triu posilame podrbani .
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 12:05
- Nahlásit
Všem,
chtěla jsem se jen zeptat, jestli nejedete na výstavu do Rybníka v Polsku?
Roxana
Tobě bych chtěla poděkovat za odpovědi na e-mailu
Mějte se pěkně, i když venku prší a Vašim chlupatým, míšankovým akitkám posílám pohlazení
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 13:34
- Nahlásit
Bubacek
Ahoj Bubu ,
neni zac, tak doufam, ze se ti tu "s nami" bude libit !!
A do Rybnika nejedeme, jednak je to pro me hooodne z ruky a druhak uz se nevystavujeme .. Takze jsetli vy jo, drzime palce!
Za podrbanicko dekujeme a oplacime tez
|
nelson
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 17:30
- Nahlásit
Ahojky holky!
Konečně jsem našel nějaké chovatelky akit . Strašně se mi líbí Americká akita, ale bohužel jsem neměl čest ji ještě vlastnit. Nyní o jejím pořízení dosti uvažuji . Tak jaká je vlastně akita v povaze?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 17:40
- Nahlásit
nelson
Ahoj, nove prichozi
Akita je super pes, temperament tak akorat, tzn ani hyperaktivni borderka ani "pomalejsi" mastin a pokud chces verneho spolecnika, dustojnou psi osobnost, ucenliveho a ostraziteho psa, urcite te nezklame. Ale samozrejme zalezi hlavne na pristupu majitele, psa si vychovame a "tvorime" ze stenatka kazdy sam.
Mas uz nejakou predstavu, co od sveho psa ocekavas, jaky byl mel asi byt a take co jsi ochoten zajistit ze sve strany ty?
|
nelson
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 17:47
- Nahlásit
Díky Roxi za příspěvek!
No mě se velmi líbí tzv. plášťový akity. Nedávno jsem byl na výstavě ve Švýcarsku a tam byla vážně nádherná fena Am. akity (zbarvení plášťové a barva bílá+tmavě hnědá), té jsem vážně nemohl odolat! Pak tam byl ještě jeden žíhaný pes a ten byl taky super, ale nakonec to vyhrála ta fena .
Ze své strany jsem ochoten zajistit VŠE POTŘEBNÉ, co by mělo štěně dostat!
|
nelson
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 20:13
- Nahlásit
Tak co, jste tady holky?
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 20:33 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
nelson
To víš, že ano jinak zdravím a souhlasím s Roxanou.
Co jsi měl za plemena?
Bubu
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 20:40 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Takhle dnes odpočívala po obědě naše nejmladší členka rodiny
|