| Autor |
Zpráva |
Laida
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 15:24
- Nahlásit
Fajka
No když už tě Fajkýšek tahá z postele (jinak olizování nohou - dokážu si to představit a sama se v duchu směju ), tak už máte marodnictví za sebou. To je skvělá zpráva.
Jak píšeš o Fajce, prcek není schopen se venku soustředit. Sice se mě drží, ale povely? Jako by byla hluchá. Tak budu se snažit přesto nějaké ty cviky pořád zařazovat, je to opravdu běh na dlouhou trať.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 15:31
- Nahlásit
Roxana
Dlouhé vycházky - to nééé. Sama mám dost málo času, ale především opravdu dbám o její klouby. Když jsem ji 20krát denně nosila čtyři patra a někdy, když ji beru domu,pořád to dělám,(musela jsem sama začít brát kalcium, kolena mě pod tou tíhou začala bolet), ona bude mít kloubky jako rybička a já se v padesáti nebudu hýbat. Rozhodně to teď nebudu ničit dlouhým tažením. Do lesa chodíme, máme ho hned za domem. Je to naše trasa tak na půl hoďky, ale většinou se k tomu přidá půl hodiny kecání s kolemjdoucími.
Jinak Laida začala milovat "rychlý vítr v uších" - zblázní se a zničeho nic začne běhat dokolečka po zahradě jak dostihovej kůň.Až se divím, jakou rychlostí peláší. Pak se zaseken na místě jako v kartůnech a chová se jako předtím. Je to strašně legrační.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 18:46
- Nahlásit
Roxana
Laida
Bent
Ahoj všichni,
kdyby jsem to zítra nestlihla, chci se s vámi na pár dní rozloučit. Zítra rozdám vysvědčení a večer tradá na dovču do Slovenského Ráje a do Tater. Konečně po tom vysedávání aktivní dovolená. Máme pronajatou chatku pro čtyři, bude to jízda. Prcka bohuzel musíme nechat doma, na ty tůry je moc malá a roklinama po žebřících by se stejně nedostala. Pak pošlu nějaké foto.
Přeji krásný začátek "prázdnin", Laida
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 19:26
- Nahlásit
Laida
Tak přeju krásnou dovču a spoustu úžasných zážitků.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 20:20
- Nahlásit
Laida
Cau Laidi, no ty se mas !!! Tatry mam strasne rada, svyho casu jsem tam byla varena pecena ... Preju krasny pocasko a hodne zarezu na turisticke pazbe ! Pak urcite napis, jak bylo a nejlepe dolozit fotodokumentaci!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 12:11
- Nahlásit
Fšem
Ahojda jak se máte fšici??? Jak jste přežili prodloužený víkend?
Předpokládám že jste neměli tolik štěstí aby jste mohli laidat po Tatrách jako Laida
Já teda taky ne a zas to byl víc pracovní než odpočinkový víkend ale co už.
S Fajkýškem sme docela řádili, už je zas v poho a lítá jako šůůs ale furt ještě brzdím a zatěžuju minimálně. Včera jsme spolu uklízeli a pucovali autíško, tak sem vám to vyfotila a fotky zapoměla doma chjo, ta skleróza.... tak zejtra.
Aktuální stav akitího bonzaje alias šibíka je, že tchýně se rozhodla pro pséka a včera my vydala oficiální povel HLEDEJ!
Přece ho nebudu mít až v zimě....
Takže pokukování se mění na vážný zájem Tak začnu dneska pátrat a dám Vám vědět co a jak...
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 20:56
- Nahlásit
Všem
Ahoj všichni, tak už jsem dorazila ze Slovenska. Dovča byla úžasná. Sice jsem fyzicky celkem utahaná, ale stálo to za to. Rozhodně to všem doporučuju.
Před chvílí jsem viděla po tak dlouhé době našeho drobečka. Je tak nádherná. Vyrostla strašně moc, shodila štěněcí srst a ten nový kožíšek se nádherně vybarvil. Taky je beruška skoro bezzubá. Už jí vypadalo osm zoubků.Už se těším až s ní zítra vyrazím ven.¨
To bylo jen na rychlo, zítra stáhnu fotky a napíšu víc. Zatím se mějte
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 10:12
- Nahlásit
Laida
Ahojkyyyyyy, tak jak bylo v Tatrách ???? Prý jsou celé nějaké fialové jak tam kvetou nějaký ty plavuně nebo co ??? Na fotečky se teším
A jaká byla radost při shledání s vaším drobečkem? Asi velikááá že? Za takovou dobu musela hodně vyrůst. Na naší to bylo vidět snad přes noc, že je zase větší natož po týdnu...
Nějak se nemůžů dokopat dát sem aktuální fotečky, tak doufám že přes víkend to zvládnu...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 15:03
- Nahlásit
Fajka
Gratuluji tchýni k výběru plemene. Se šibákem se určitě nudit nebude. A co to bude ??? Štěnítko nebo nějaký útulkáč ???
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2007 23:34
- Nahlásit
Bent
Tak prapůvodně to mělo být štěňátko, já přemlouvala tchýni na útulkáčka, ten se ale žádnej nenašel. Tak jsem přemlouvala na štěnítko s PP no a dostala sem po čumáku, že prej nemá tolik peněz nechce tak dlouho čekat a že chce hned, Jo a nejdřív jí cpu do útulkáče a pak mám něco proti bezpapírákům
Když jsem zjistila, že teda v chovatelských stanicích nikde nic nejdřív na podzim tak jsem zkusila zavolat na nějaký inzeráty, no a tak jsem našla no... ale nadšená z toho nejsem.....
upřímě řečeno bejt to pes pro mě tak se obrátím a jedu domu... klasická množírna 5 - 6 plemen co zrovna letí
No a tchýně samozřejmě nepřichází v úvahu že odjedeme bez štěněte... Takže už ho máme, tedy tchýně asi 3 dny doma....
Jenom se modlím aby byl zdravej a nevyrostl z nej bernardýn křížený s čivavou. Ikdyž na jednu stranu bych to tchýni (ač ji mám děsně ráda) přála
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2007 23:45 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Tak to je on, fotka nic moc ale budou lepší ...
Jmenuje se KENJI (v japonštině to znamená silný a energický druhorozený syn), narodil se 23.5.2007.
Co jsem ho teď tak pozorovala tak je doooost aktivní, mazlivý a ukníkaný. Jinak mě nepatrně uklidnilo že jsem viděla oba rodiče, a nechali se hladit a byli celkém přátelský...teda pokud to byli rodiče..že . . .
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 09:35
- Nahlásit
Fajka
Je hezkej, vypadá jako šiba takže z něj snad bernardýn nebude. Odkud ho máte a kolik stál - jestli to není tajemství ????
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 10:08
- Nahlásit
Bent
Ne ne nic není tajemství, já fšecko vykecám
Je ze Zruče nad Sázavou, vybírali jsme ze dvou pejsků, ve vrhu jich bylo šest (což je celkem dost bych řekla) 3 pejsci a 3 fenky.
Cena 6 tisíc a štěně hned. Papírák z chovatelské stanice 15 tisíc a nejdříve září říjen...
No pro tchýni to bylo jasné hned no...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 10:26
- Nahlásit
Fajka
Kámoška má papíráka za 8 tisíc. Ale tak jo, když tchýně nechce vystavovat tak stačí i bez PP. Snad s ním bude spokojená. Hlavně by měl být s Fajkou co nejvíc aby si na ní zvykl. Protože v pubertě šiba začíná fšecky větší psy nenávidět. A posléze si vytvoří názor že by fšichni měli bejt určený k likvidaci. Ale když je na velkého psa zvyklá od mala tak většinou problémy nebývají. Buď se kamarádí a nebo se v klidu přehlížejí. A taky šílená důslednost ve výchově. Jak si šiba nějaký zlozvyk prosadí a zafixuje dá se odstranit jen stěží. Tak že tchýni přeju s šibákem hodně štěstí....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 10:41
- Nahlásit
Bent
8 tisíc to je pěkný... a není to ta bílá? to by odpovídalo když je to nestandart, že je to levnější...
Tchýně vystavovat vůbec nechce, by to ani nezvládla, na to už je postarší a hlavně úplný začátečník.
S Fajkou tam sem momentálně každý den, a musíme fakt pomalu a opatrně, protože ta moje feňule je celkem poděs, tak jí musím krotit. Vrtí na nej ocasem a zároveň vrčí Takže na to jdu fakt pomalu aby se oba rozkoukali...
Jinak za přání štěstí děkujem akorát se bojím té šílené důslednosti nejsem si úplně jistá, že je toho tchýně schopná zní to blbě já vím... ale je to bohužel tak no...
Včera chtěla Fajce cpát nějaký kolínka bo co z kuchyňský linky, tož sem tak zařvala FUJ!!! myšleno na oba (psa i tchýni) až jí vypadla miska z ruky....čučela jak puk a když sem pronesla že jestli chce kazit psa tak leda svého, tak se skoro naštvala....
No bude to eště zajímavé...
JInak se ale bude mít dobře, tchýně i tchán by mu dali první poslední... spíš mám obavu že ho rozmazlí a bude z něj spráťa
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 11:09
- Nahlásit
Fajka
Nee - je to ta rezatá, bílá byla o kapinku dražší. I když je nestandart tak je s PP a navíc ze zahraničního krytí. Ale kámoška nelituje, má senzační povahu. Ta důslednost - pokud ho mají jako mazla tak nemusí samozřejmě umět sedni,lehni a podobný (pro šibu ) nesmysly, ale hlavně tlumit vzteklost, kterou jistě brzo ukáže, protože každá šiba je od přírody tak trochu nervák a snaží se si ze začátku všechno vynutit po zlém, od mala ho pročesávat, protože když si na to nezvykne tak je to později boj o život, a hlavně vytahovat věci z tlamy protože pak jde o ruky. Jakmile ukáže zuby tak hned fláknout po čuni a FUJ. On se brzo naučí že zuby na pánečka nee.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 11:24
- Nahlásit
Bent
Aha tak to jo, já myslela že je to ta úžasná bílá...
Je to fakt pejsa na mazlení takže o papírech nechtěla tchýně ani slyšet...
Živej je teda hodně, a dělá na mě dojem vzteklounka a když to srovnám s Fajkou, tak ta byla mnohem línější a klidnější a to je přitom na akitu živá dost...
No sem na to zvědavá jak to tchýně zvládne, kartáč na česání sme už koupili, a zatím to vypadá že mu to je příjemné, v neděli jsme byli u veta, tam mu vyčistili ouška a řekli že jinak je dobrý... s těma zubama to je jak když popisuješ naší Fajku, taky dostala mlaskaček za zubiska a teď má hubu jemňoučkou a opatrňoučkou a přesně ví, že musí být velmi opatrná
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 11:42
- Nahlásit
Bent
Docela by mě zajímalo, kterého z těhle dvou by si vybral..??
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 11:49
- Nahlásit
Ahoj vsem !
Tak jsem zpet v pracovnim procesu .. taky vam ta dovca taky vzdycky tak rychle utece (?
Koukam, Fajko mate novinky! Pejsek vypada dobre, tak at pekne prospiva, hlavne at nesplace tchyne nad vejdelkem a at je sibi mimi zdravy. Co tvoje cubinka, uz je dobra, cetla jsem, vid?
Jo - byla jsem na tom Jestedu, ale byly tam nechutny davy, ble. Doufam, ze na nas sraz to bude o poznani lepsi . Co takhle zari ?!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 12:22
- Nahlásit
Roxana
Vítej v klubu jo jo dovča uteče děsně rychle člověk se na to celej rok těší a než se naděje je po ní
Mě teprve čeká v tom týdnu jak se láme červenec srpen.... a mám zase jen jeden týden aaaaaaaachjooooo
Šibí mimi doufám bude zdravý, to je to nejdůležitější, na všem ostatním se dám pořád makat
Fajkýšek už je v pořádku, ještě pořád jí šetřím, a taky teď v tom vedru se nic moc nedá... ale po dovolené začnem zase běhat a tahat
Září, no jasně, já davy taky moc nemusím vlastně kdykoliv já se přispůsobím podle Vás já to mám nejblíž, a už se těším
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 12:27
- Nahlásit
Včerejší koupačka
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2007 21:12
- Nahlásit
Fajka
Mě se líbí ten na té horní fotce, má takový správný kukuč. Jestli je vzteklounek, tak to je třeba mu hooodně rychle rozmluvit. Oni šibí kluci mají tendenci si všechno vynucovat násilím, když hned není po jejich. To holky jsou mazanější. Jdou na to spíš přes city a umí se nááádherně šmajchlovat a ksichtit když něco chtějí. Ale s tím mazlením nevím, nevím. Šiba moc mazlicí není, spíš si potrpí na kravinky a blbnutí.
Roxana
Já mám dovču ještě před sebou. Jedu až v půlce srpna, tak snad trefím slušné počasí.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 09:16
- Nahlásit
Bent
Tak to si se strefil, tchýně si vybrala toho horního.... já nevím mě nějak oslovil ten spodní, čišela zněj taková jako mírnost a dobrota ...
Hele, ale jestli si šibáčci potrpí na blbnutí a na kravinky tak to je ve správnejch rukách protože jak je tchýni přes 60 tak vymejšlí kraviny denno denně až je z ní tchán na nervy
Jak přežíváte fšici to horko???
Někde sem se tu dočetla, že toto už není počasí ale demoverze pekla... a musím říct že to fakt sedí
Fajka začala zase hrozně pouštět srst a to tak, že jsem z ní včera vyčesala snad půl kyblíku chlupů. A to ji vyčesávám ob den. Mám takový pocit že ještě pár dní takového tepla a mám z ní mexického náhače
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 19:12
- Nahlásit
Fajka
Tak jestli si tchýně potrpí na krávovinky tak budou spokojený oba. Mě ten spodní šibák připadá takovej smutnej moulík. Ten horní má ten pravej vyčůranej šibáckej kukuč.
Jinak to vedro je fakt hnusný, mě to ani nepřipadá jako demoverze pekla, spíš první level.....
šibice taky pelichá a navíc se od mala nechce česat a jak vidí kartáč tak prchá a zalízá do nejtemnějšího kouta pod gauč. Spíš snese když leží vedle mě a já z ní pomalu vytahuju chomáčky chlupů.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 16:46
- Nahlásit
All
No ahoj vsickni, kde porad jste ? To si asi uzivate leta a prazdnin, co? No jo, a na pracujici lid nikdo nemysli ...
Doufam, ze se mate s chlupacema bajecne a novinky jsou jen ty pozitivni ...
Tak prazdninam nazdar
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 17:04
- Nahlásit
Roxana
Kuk my sme tu
Makám makám, příští týden dovolená , tak musím fšecko stihnout Vždycky se chystám, že už napíšu a dycky mi do toho něco vleze, chjooo...
Novinky sou někerý sice na zabití ale zase některý supr.. Chodíme teď často a hlavně o víkendu za šibákem Kendžíkem a začíná to být fcelku sranda
Fajka už se nechystá ho sežrat, začíná ho trošku brát a prcek řádí jak černá ruka
Co je u vás nového ?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 19:36
- Nahlásit
Fajka
Hm, dovca, to ti zavidim .. u me uz probehla, bohuzel (, ted ty povinosti, zas, no jo ..
tak pak posli fotky, jak to fajkynce s kenjikem slusi , tady na ty horni fotce je to teda vazne princezna
co to tahani, uz zase trenujete? doufam, ze se vydam na nejaky trek pekne do prirody .. kdyztak muzem nekdy spolecne ...
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:57
- Nahlásit
Všem
Ahoj všichni, omlouvám se,že se tu neobjevuju, ale přes prázdniny není skoro žádný čas. Pořád jsme na cestách.
Fajka
Blahopřeji tchýni ke štěňátku, je moc roztomilý.
Fajkýšek taky vypadá skvěle. Už víte jistě, co přesně bylo příčinou jejího stonání?
Jinak jsme byli s Corčou na první její i naší výstavě. Šli jsme tam my i ona se sklopenýma ušima a staženým ocasem. Jak jsme měli dříve problém, že je bojácná, za poslední dva týdny otočila o 180 stupňů. Hrála si se všemi, koukali jsme jak puci.
Získali jsme dojem, že se jí na výstavě opravdu líbí. Předvedla se moc hezky. Největší brzdou jsme pro ni byli my -vystavovatelé.
Zkusím vložit nějakou fotku, ale kdyby to nevyšlo, najdete ji v galerii.
Zatím se mějte
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:48
- Nahlásit
Laida
Tak sem jukla do galerie, a musím teda říct že z těch tří AA je Corry ta nej nej fešanda tak doufám že jste je na tý výstavě fšecky převálcovali Je dobře že se pěkně předvedla, to je základ... my jsme si právě na téhle výstavě vloni ukrouhli ostudu
Sem přemýšlela, že do MB pojedu na čumendu a nakonec sem nejela, škoda kdybych věděla že tam někdo budete tak sem přijela. Tak třeba příště ...
Proč vlastně Fajka stonala to přesně nevíme a nikdo nám nechce říct jestli to bylo tím úrazem loni na podzim nebo je to vrozené, každopádně na ní musíme hodně dohlížet a kdyby zase něco tak šup k vetovi...
Kenjdžík pěkně roste, řádí, prý po tchýni už dvakrát vystartoval já u toho nebyla tak nevím jak a při čem.
Ale kolikrát když jí vidím jak ho moří ... tak se ani nedivím.
Na druhou stranu si pořídila knížky a studuje co a jak, takže nad vším přemýšlí. Snad to spolu zvládnou
Jakmile bude nějaké foto s Fajkou tak samozřejmě dodám
Roxana
Tahání v tomhle teple zatím ještě moc ne, čekáme až bude chladněji, ona je v tom kožichu hned přehřátá
Hele vy chodíte treky?
To jako organizovaný nebo jen tak pro sebe??? A jak dlouhý???
My by sme šly společně ráááádi
Já už se chtěla na nějaký přihlásit aĺe jako furt váhám a nechce se mi. Když tam jako člověk nikoho nezná a nemá nikoho do party tak je to divný... ale kdyby nás bylo víc tak by to bylo supr, páč ve dvou, čtyřech nebo šesti se to lépe bloudí
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:41 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
Nazdarek,
No, treky, to jsem jako nemyslela dogtreky, i kdyz mozna bych jednou zkusila i to .. , ale spis jako turistiku - hlavne po horach, ktery miluju. Treba jako nejakou hrebenovku a tak .. Co se dylky tyce, tak zatim jednodenni vylety, spis zalezi podle podminek - treba vyrazit na prechod Fatry, to je asi na vic dni, nebo i nekam vyjet a tam pak poradat jednodenni akce .. takze tak. A prave bych docela uvitala nejakou kynologickou spolecnost ... .. Takze bysme to jako zkusili potrenovat na tom Jestedu
Jinak Fajkynku samozrejme moc zdravim, doufam, ze uz se ji potize nevrati! Co se vystav tyce, na podzim (listopad?)bude narodka (aspon myslim), v Praze, tak bysme se mohly sejit i tam .. Ja uz teda nevystavuju, ale jako divak sem tam chodim .. No a samozrejme bych byla podpora v hledisti .. to plati i pro Laidu, samo !!! Jinak Corry timto moc zdravim a gratuluju k ucasti na vystave! Je super, ze se pekne predvedla, to je zaklad, panicci to brzo dopilujou ! Drzim moc palce do dalsich!
A co jinak, co noveho, nejake extra plany na blizici se vikend?
|