| Autor |
Zpráva |
Bent
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 12:11
- Nahlásit
Fajka
Tak zatím co si tady brouzdám po netu, psiny mě zbavily starostí jak udělat králíka, neb se vloupaly na linku a polozmrzlého králíka mi sežraly. A já blbec si ríkal že tak hezky spinkají.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 12:37
- Nahlásit
Bent
Chytrý holky, se uměj vyznat v tlačenici !
Třá si sním chtěli jen pohrát... na a von jak byl tuhej, studenej a taaak, ho chtěli jen rozhejbat, no a jak do něj štípaly (což nestačilo) tak kousali, no a nespolkni to potom dyž už to táááák hezky voní masíčkem
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 17:01 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Laida
Juuu, ty jsou k sezrani! Ja chci taky mimi!!! A chci a chci!
Fajka, Bent
Zdravim, dnes je tu pracovne husto ..
A ze preju sibinam dobrou pochut
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 17:27
- Nahlásit
Roxana
šibiny děkují za přání. Momentálně chrápou a tráví skoro tříkilového králíka. Doufám, že zítra nebudou z něho mít řídký kak.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 14:09
- Nahlásit
Laida
Tak jsem včera zčista jasna nečekaně zabrousila do Litoměřic. Se tam pěkně mračilo a šlo to směrem k nám tak sem se těšila že pořádně zaprší..
A vono skoro ani kapka tak sem zas musela lítat s konvema a všechno zalejvat... tak snad zejtra.
Jinak hlásím že u nás je zítra Bohemka a jedou kolem nás.
Tak bych nejradši sbalila pséka a někam se na celej den vyzmizíkovala a vrátila se až večír. Mě už ten každoroční kravál
fakt neba
Myslím že Fajka když nebudem celej den doma tak vůbec nebude proti...
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:04
- Nahlásit
Fajka
Jé, tak ty jsi byla tady? Mě ten slejvák dost zaskočil, musela jsem ještě zajet do práce. Přítel vzal Corrču a jeli se mnou do blízkých Lovosic. Prcek viděl poprvé stěrače a nestačil otáčet hlavičku sem tam
Déšť ale brzy ustal a tak se šli projít k Labi. Se starostmi pak přišel,že má Corryna poprvé tekutou velkou. Přisuzuju to ale očkování na kterém byla předevčírem.
Dneska,když jsem dorazila domů, myslela jsem, že bude zničená vedrem tak jako já, úplně jsem se z vlaku plazila a ona vyvádí o stošest.
Dneska mají přijet moji rodiče- prý se musí na vnučku podívat dřív, než vyroste
Jo, to bude hodně rychle. Už má 17kg. A to ten nejrapidnější růst má teprve přijít, skoro se bojím co budu mít doma za vlkodava.Holt z medvídka bude jednou pořádnej medvěd
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:09
- Nahlásit
Bent
Tak co Beníku, zase máte dneska k obědu chleba se solí? Jaké masíčko měli Šibinky k pátečnímu obídku?
Když mi bylo asi deset, zajeli jsme za bybičkou na víkend. Byla zvyklá nechávat pečeni na schodech v chládku. Neuvědomila si ale,že tam je taky jednou čumáček (celkem mohutný NO- náš první). A ten si posunul mrška čumákem vrchní víko od pekáče a zhltnul nedělní oběd pro osm lidí. No, nesmím mu škodit, nechť je mu zem lehká - nechal nám jednu porci. Babička si pobrečela a my měli brambory na loupačku.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 15:32
- Nahlásit
Laida
Šibice dneska mají dietu protože se včera samozřejmě přežraly a mají srajdu. A já jsem dojedl včerejší bramboračku, kterou jsem měl jako náhradu za toho králíka.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 16:03
- Nahlásit
Nazdarek fsem!
A ty si Laido nestezuj, ona ti slecna jeste nabyde alespon dvojnasob + neco navrch, takze si to chovaci mimi uzivej, dokud to jde . Pamatuju, jak jsem tahala Aruchu na 6 mesicich a temer 30kilech po schodech, aby si nenicila kloubecky, ze .. ale ze si panicka voddelala pajsl, o tom zadna
A co mate vsichni noveho? Nejake kralovske pochoutky, ze by .. ?!
U nas se hara, ted me ale napada, ze ma jit pristi tyden na preockovani na borelku, tak jestli to neva .. asi raci zavolam vetovi ..
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 19:51
- Nahlásit
Ahoj všichni, potřebovala bych nějaké rady. Jak se zdá, Corry je celkem bázlivá. V lese a na zahradě je king, ale do města nechce a od návštěv se nechá pohladit, až druhý den(když získá důvěru) jinak má svěšený ocas a vyhýbá se obloukem, to dělá i s lidmi, které potkáme venku.
Vyloženě vyhledáváme takové situace, chodíme, kde je dav lidí, ke školám, aby jí nevadily děti,... Moc se to ale nezlepšuje. V úterý snad vyrazíme na první hodinu cvičáku, ale teda nevím, bude asi sedět na zadku a ani se strachem nehne, snad se to zlepší.
Plánujeme s Corrynou výstavy, na jednu jsme ji už přihlásili, ale jestli se tam bude předvádět se staženým ocáskem, tak to bude naprd. Nevím si rady, přítel říká, že se to poddá, že je to zatím prcek, ale mě se to moc nezdá, jestli se takhle chová teď, myslím, že se tak bude chovat i jako dospělá. Budou jí už čtyři měsíce .
Neměli jste podobný problém?
Díky za rady.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 20:02
- Nahlásit
Laida
Šibice mi dělaly to samé. Ale nemyslím, že by to dělaly ze strachu, spíš jsou k cizím nedůvěřivé a hodně odměřené. Strašně dlouho jim trvá, než se s někým cizím skamarádí. Když je chce někdo cizí pohladit, tak vždycky ucuknou a vůbec nejsou nadšené. Couvají, ocas staženej a tváří se vyloženě nešťastně. Sice se to trošku zlepšilo ale pořád nic moc. Jenže my na výstavy nechodíme takže to není taková tragédie.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 20:23
- Nahlásit
Bent
Tak jsi mě trošku utěšil. Co se týče lidí, taky si myslím, že nejde vyloženě o strach. Kolemjdoucí jí jsou ukradení. Problém je, když se k ní někdo cizí má. A taky by se asi nenechala hladit hned druhý den.
Ale ve městě má ocas pořád stažený.
Jo, výstavy by se nám líbily. Kdyby šlo všechno hladce, chtěli bychom ji za nějaké dva roky uchovnit. Ale taky by to nebyla úplná tragédie. Spíš by to omezovalo v životě jak nás, tak ji. Nemohli bychom všude bezstarostně, jak jsme zvyklí s druhým psem.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 20:32
- Nahlásit
Laida
Já myslím že si zvykne, jen co trochu doroste a získá víc sebevědomí. A taky to okouká od druhýho psa. U nás se to zlepšilo po prvním hárání, čubice jakoby dospěla a byla trochu sebevědomější, ale bohužel se začla rvát s cizíma psama. Takže po městě musí pouze na vodítku.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 21:03
- Nahlásit
Bent
No, doufám, že se to zlepší.Cizí psi jí nevadí, ale možná nebude mít nejradši feny.
Promiň, že píšu jen sem tam, ale připravuju se do práce, Bože zas ten víkend končí! A miluju kytky, přítel mě už slibuje, že mě vyhodí, jestli ještě nějakou přinesu domů Dneska jsem si koupila dvě orchidee, tak listuju, co a jak.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 22:59
- Nahlásit
Ahojda tak koukám že se tu debatí no spíš debatilo už je dost pozdě.
Tak u nás nějaké novinky jsou, Fajkíšek mi začal v sobotu ráno kulhat takovým způsobem že jsme z raního venčení ani nedošli dom a přítel nás naložil a odvez na veterinu. Vrávorala po půl kilometru jak starý pes který už nemůže Normálně se jí podlamovali packy.
Dneska jsme tam byly znova a zítra ráno v osm jdeme na rentgen. Prý to můžou bejt klouby a když rengen nic neukáže tak se udělá odběr krve jestli to není borelioza
Včera a dneska vůbec nechtěla Fajka chodit, jen ležela v pelíšku a smutně koukala, měla jakoby zrychlené dýchání, ale teplota normál. I normálně pije i baští, ale je jak živá mrtvola, prostě není ve svý kůži, žádná radost ze života...
Ach jooo, bojím se co nám zítra řeknou...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 23:13
- Nahlásit
Laida
Jak se zdá, Corry je celkem bázlivá.
Když se Fajka něčeho bojí, nebo si je nejistá tak má také svěšený ocas. Mě dělala něco podobného jako tobě, nám se to ale překonat úplně nepodařilo. Třeba hlazení od cizích lidí je nemyslitelné. Nemá ráda cizí lidi a jsou jí šuma fuk. Je velmi málo lidí, které bere za své. Možná že jsem, když byla malá nebyla úplně důsledná v tom abych toto s ní překonala. Jenže
stresujte malé štěndo které je totálně hotové z toho že se k němu lísá cizí člověk, když se nechtěla mazlit dlouho ani s námi
Dneska bych už byla důslednější, taky si myslím že toto je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou je u akitek třeba včas podchytit...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:02
- Nahlásit
Ahooj vsichni! No to jsou mi zpravy
Laidi
Corry je malinka, 4 mesice to je fakt miminecko, jeste nehazej flintu do zita. Zkusila bych ji maximalne socializovat, tzn. brat co nejvic s sebou, do mesta, do prace, na nakup (pokud muze treba i pritel, samotnou bych ji pred kramem asi nenechala), zkratka kamkoli to pujde, ale pritom ji ten kontakt s ostatnima nevnucuj, staci, kdyz bude v tom prostredi, bude vnimat hluk, auta, lidi a tak, do toho hlazeni ji nenut, alespon ne zatim, tedy pokud nebude mit sama naladu. Zkus vystihnout chvili, kdy je v pohode a muze mit o kontakt sama zajem, mozna to pujde pres pejskare, co potkate na prochazkach, nevim, to asi vypozorujes sama. Zatim bych na to sla opatrne, v klidu a postupne. Za kazdej pokrok ji strasne moc chval, pokud se bude bat, nevsimej si toho nebo delej, jako ze je to legrace - "ale prosimte, ty srabiku, dyt je to jen ..., ten te neukousne ! Ale moc nerozpitvavat a nenutit ji.
Moje fenka to mela zezacatku taky krusny, do tech 6ti mesicu mela naprostou pohodicku a klidek na zahradce u domecku na okraji mesta a pak jsem si pro ni prijela ja, hned hup s ni do vlaku InterCity, po 4 hodinach do Prahy prijezd na Hlavak, pres milion schodu, ktere do ty doby nepoznala a bala se jich jako cert krize tak na metro, a pak mestskym busem k nam. Takze vim, ze to muze bejt pekne tezky, treba ten autobus pak odmitala, tak jsme chodily jen tak na zastavku posedet, aby si zvykla, a nastesti zvykla . Jediny, co se mi dodnes nepodarilo odbourat, jsou ty zelezny derovany schody do vlaku a jezdici schody v metru, takze si vybiram vzdy pevny schody nebo jedeme vytahem, ale jinak jezdi v pohode busem (i dalkovy trasy, napr. Praha -Liberec), tramvaji i tim metrem, samozrejme autem . Co se tyce cizich, tak ty moc nemusi, vyjimkou jsou deti, se kteryma si rada hraje a pejskari na vychazkach, potvora moc dobre vi, ze maji nejakou tu namku u sebe, kdyz prijede nejaka navsteva, nejdriv pousti hruzu a dela hrozne zlou, ale po seznameni uz neprudi a druhy den je i vita .. Nesnasi ale ozraly a bezdomovce a podobny individua, jednu chvili byli nastehovany u nas na louce v altanku, snad to byli takovi ti "neskodni", ale kdyz jsme prochazeli kolem, byla cela zjezena a musela jsem ji mit na voditku ...
Taky me napada, jak k ni ty lidi pristupujou, kdyz se chtej seznamovat? Meli by si sednout na bobek, nechat si ocichat ruku, popripade mit i nejakej pamlsek a teprve pak ji podrbat pod bradickou. Rozhodne by ji nikdo nemel makat na hlavu bez cehokoli pred tim ...
Jeste k vystavam, na uchovneni mate spoustu casu, a myslim, ze ona brzy pochopi, ze v tomhle prostredi ji nic nehrozi. Ja nejsem odbornik byla jsem jen 4x a z toho 3x uplne v poho (spis slo o panicku, ze byla nervni ) , jen na jednoho rozhodciho reagovala zle, nechtela k nemu jit a nechat se od nej osahavat, vzpinala se a cukala, jsem ale presvedcena, ze to bylo osobnosti dotycneho, jindy nemela problem a dokonce i vrtela ocaskem. Co se tyce predvadeni v kruhu, je to otazka treninku jako cokoli jineho - naucit pejska, jak rychle ma bezet, ze ma sledovat vasi ruku s pamlskem a potom stat v postoji, to se proste musi naucit jako treba lehni nebo cekej.
Fajko
Moc moc moc drzime palecky, hned napis, co vam rekl vet! Hlavne at to neni nic vaznyho!!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:55
- Nahlásit
Tak už jsme v kanceláři, Fajka spinká vedle mě.
Při uspání vůbec neblinkala, jen prostě usnula a bylo to.
Rentgen ukázal že jeden kloub je super a na tom druhém něco je Ale jinak než jsem si myslela. Kloubní jamka je úplně v pořádku, ale kloub kosti co do jamky zapadá má jakoby vykousnutou část v které může být aktuálně zánět a proto to asi bolí. Dostali jsme myslím že alavis nebo jak se to jmenuje, no a časem se uvidí. Musím se poradit s naší vetkou co s tím.
Ach jo, já se tak bojím aby neskončila jen jako gaučový pes co se nemůže hýbat a stěží přejde po zahradě
Dyť jsme spolu ještě skoro nic nezažily
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 11:15
- Nahlásit
Fajka
No ahooooj, Faji, prosimte nesil!!! Hlavne ze nema zadnou chorobu jako treba tu borelku apod, delal vet krome RTG i krevni obraz? A planuje jeste nejake dalsi vysetreni? Ktery Alavis mate? Je jich hodne druhu, a ne vsechny jsou vhodne na vsechno - neco jineho je prevence a neco jineho akutni lecba .. Taky cim krmis? Mas granulky - jake, pridavas chondra - jake, nebo varis - co? Uplne nejlepsi na vyzivu jsou uvarene veprove nozicky - rozvaris, vyberes kosticky a ten "sulc" pak nahnacas do jidla (hrsticku denne). A pak, dulezity je nestresovat se predcasne, treba to je jen nejakej akutni problem. A za dalsi - je spustu psiku, co maji problem (najdi si tu prispevky od wami, napr.) a zijou super hyper aktivne!!!! Moooc vam holky drzim palecky!!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 12:49
- Nahlásit
Roxana
Díky za rady...
Já skoro nešílím, já víííím, že je spousta pejsků co s tím mají problémy a zvládají to. Akorát prostě nevím jak poznám co je adekvátní zátěž a co už je moc ? Fajka když byla menší a malinká tak to byl tajfun uragán a teď je pravej opak Mám někdy pocit, že ji vleču jak kozu, když je na volno, jde poblíž mě, nikam neodbíhá a když za něčím vyrazí tak se po 20 - 50 metrech vrací protože je hotová...
Jinak krmíme Purinou Proplankou (vařený jsem zkoušela ale nějak jí to nesedí má pak vždycky průjem), přidávám trochu konzervy, pak k tomu dostávala rybí tuk, a teď přes půl roku dáváme pravidelně chasoton. Jinak ten Alavis se jmenuje přesně ALAVIS MSM + Glukosamin sulfát.
Ten sulc jí určitě udělám, konzervu granule a sulc. To bude vonět masíčkem, to jí bude chutnat, je to holt žrout
Musím to tu prohledat a nastudovat, co o tom kdo psal a tak, abych byla moudřejší....chjooo
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:44
- Nahlásit
Neboj, se vsim se da poprat!!! Moc se mi ale nelibi, kdyz pises, ze je velky rozdil v tom, jaka je ted a jaka byla jako stene - teda stat se muze, ze se temperament usidli, ale asi by to nemelo byt, ze je po 50 metrech trysku vyrizena . Vis co, ja bych ji asi vzala na dukladnou prohlidku, aby ji vzali krev, namerili kde co, udelali poradnej RTG (i kdyz jestli byla ted pod narkozou, tak to nevim, asi bych ji casto neopakovala) a treba asi i sonem koukli na srdicko . Domluv se na veterine a nenech se odbyt! A prosim te, jak je presne Faja stara? Pocitam neco kolem 1.5 roku? A jinak je uplne v poho? Chce si hrat, cuchat mysky, behat po zahrade, za micem, chodit na vychazky, basti normalne? Nezhubla nebo nepribrala? A taky co harani?
K Alavisu - no tenhle typ uz je lecba, myslim ze je to prave ten MSM, to by melo byt proti zanetu a i k tlumeni bolesti, coz je sice nevhodny jako prevence (tlumi bolest - ani se nedovis, ze pes ma problem a ten samozrejme ma nevhodnyho pohybu mnohem vic, nez by bylo zdravo), ale asi jako lecba jo. Bohuzel jsem v posledni dobe uz nekolikrat narazila na nazor, ze jediny, co Alavis umi, je to tlumeni bolesti . Ale nechci te odrazovat, najdi si nejaky info a preptej se na to doktora, budto ti pochyby vyvrati nebo doporuci jinej pripravek.
Proplanka je myslim OK, taky jsem ji jeden cas davala (ale ja mam granulky vyjimecne, to jen kdyz z nejakyho duvodu neni na domaci strave). Davej si trochu pozor na ten sulcik, jestli ma srajdu po varenym, zacni opatrne - pridavej po lzicich. Ale fakt na klouby je tohle nejlepsi co znam.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:12 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Roxana
No právě že nám ten Vet řekl že se mu taky nezdá že takovouhle nechuť v pohybu způsobuje jen ta kyčel, dál nám ještě léky na srdce, protože se mu nějak nezdá a za týden máme přijít na kontrolu. S tím odběrem krve určitě počítám, prostě pro jistotu. Dokud nebudu vědět že vše ostatní je ok a je to jen tou kyčlí nebyla bych v klidu.
JInak Fajka je opravdu stará rok a půl, dřív se mě zdálo že na akitu je až hyperaktivní a v poslední době je to právě naopak. Přičítala jsem to ale tomu horku. Bylo mi to divný že spí opravdu hodně ale večer když se ochladilo vždy ožila a byla čilá. Tak mi to nepřišlo. No a v pátek nechtěla ani vstávat z pelíšku a když už vstala tak se doploužila pod strom a zase ležela. žádný hraní ani behání ji nezajímalo. To už my bylo jasný že se něco děje, a v sobotu se to jen potvrdilo.
Na druhou stranu, baští skvěle pije normálně, venčí se v pohodě. Nezhubla nepřibrala a hárání je za náma.
Tady si myslím problém není.
Večer pohledám informace abych byla moudřejší a zítra se stavím za naší vetkou poradit co dál...
Díky za rady a povzbuzení. Snad se z toho dostane rychle a bude zase ta aktivní příšerka k neutahání
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 15:00
- Nahlásit
Fajka
Faji, me se to moc nezda - dal vam leky na srdce bez toho, aby udelal poradny a dukladny vysetreni,a aniz by mel vysledky krevniho rozboru? Ja nevim, rozhodne nejsem odbornik, ale asi bych nejdriv chtela vedet, co presne cubine je a teprv potom se bavila o konkretni lecbe .. Ja fakt nevim, to musis posoudit ty, kdybys ale chtela zajet k jinymu doktorovi, dej vedet, zkusime neco vymyslet! A co chovatelka, jste spolu nejak v kontaktu, neporadila by?
Moc vam drzim palecky a Ajucha tlapky, doufam, ze Fajka bude brzo zase jako rybicka!!! Ustekana rybicka !!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 15:13
- Nahlásit
Roxana
No on říkal že má slabé odezvy když jí poslouchal a že by to mohla být taky příčina té únavy a že to nejsou léky ale jsou to spíš jen vitamíny na posílení, že to nijak nemůže ublížit (jsou prý ne veterinární ale pro lidi)
No než jí začnu něco dávat poradím se zítra odpoledne s mojí vetkou které plně důvěřuju. Už mi zachránila jednoho pséka, tak nemám důvod nevěřit.
S chovatelkou moc nejsem v kontaktu... ale to je jiná historie.
Fajka už se celkem probrala z nemohoucnosti, zbaštila smetánek s piškůtkama, hajá a už zase hlídá Je hodná...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 15:27
- Nahlásit
No jo, jsou to nasi mazlici, vid Tak at je vse dobre!
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 18:41
- Nahlásit
Fajka
Roxana
Ahoj holky, těšila jsem se na novinky, ale tyhle jsem si zrovna nepřála. Plně tě chápu Fajko, mít doma tasmánskýho čertíka a naráz úplně změněnou Fajku, to musí být pro Tebe strašn ý nápor. Člověk by se moh uvzdychat, když na toho drobečka kouká. Ale nadruhou stranu si říkám, že to zas asi nebude tak zlé. Především je nejdůležitější, že Fajka pije a žere. Pokud je omezený pohyb, bude to něco léčitelného. Souhlasím s Roxanou, udělat všechny rozbory a vyšetření a začít s léčbou, ať mů žem na podzim na ten Ještěd
Dej vědět, jakmile budeš mít nové zprávy.
S tou nejistotou u Corryny jste mě aspoň trochu uklidnili. Byla jsem trochu nesvá. Mám už Ronnyho, dnes je mu sedm let, brala jsem si ho, když mu byly dva roky, protože známá čekala mimčo a on nesnáší děti. Snad prý i nějaké pokousal. Jinak poslouchá na slovo, a je naprosto báječnej společník. Jak ho ale vychovala, je upnutej na lidi, se psama si nechce hrát a děti nesnáší. Hrozně jsem se bála, abych neudělala stejnou chybu s Corrčou. Přecijenom jednou tu člověčí kuličku budu taky chtít.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 18:44
- Nahlásit
Ještě vám chci tady poslat pozvání od naší chovatelky.
Pokud by jste se chteli setkat s dalími ,,psími blázny " a majiteli amerických akit , hledali radu v jakékoliv oblasti , nebo se chteli zucastnit ,,rychlokurzu"...jak vystavovat ci pripravit Vae tenátko na výstavu ... TAK :
V sobotu 4.8. Se koná setkání majitelu + clenu klubu AAK , cca od 18h pro zájemce ,,kurz jak na to" , po 19h klubová schuze a po ní táborák s opékáním (nealko+klobásy jsou zajiteny) , svoje speciální (jídlo-ci kapaliny) si klidne privezte s sebou.
V nedeli 5.8. Se koná od 10h klubová výstava posuzovaná p.Ing.Hanou Petrusovou
Po výstave se koná BONITACE ,co je speciální ohodnocení dospelých akit (nad 15mesícu) za úcelem budoucího ZARAZENÍ DO CHOVU .
Vzhledem k tomu ,e nae tenata budou mít 5,5mesíce - spadají do kategorie BABY TRÍDA ......kterou KLUB AAK vypisuje ZDARMA !
(v této tríde jsem minulý víkend predvádela ÚSPENE Vae dva sourozence Borsalina+Samantu na EVROPSKÉ VÝSTAVE v Zagrebu) .
- Take stací mít platné ockování vztekliny (Rabies) starí 31dní pred konáním výstavy (predpokládám,e tretí obecné ockování u vichni obsolvovali kolem 3mesíce veku a to tedy starí mesíc bude automaticky).
- prihláku muete zaslat elektronicky na MUJ E-mail (platí pouze pro tuto výstavu,kterou porádáme sami)
NEJPOZDEJI DO 22.7. (cím dríve,tím lépe) ...stací napsat :
-Prihlauji psa/fenu : X-Y....
-Vai adresu ,která bude uverejnena v katalogu (muete nesouhlasit se zverejnením adresy)
-Datum narození+c.zápisu+rodice znám -TO PSÁT NETREBA !
....a to je ve !
Výstavní katalog budu toti (jako kadý rok) tisknout já....a tudí stací pro tenata takhle pozdní termín.
V prípade zájmu o ubytování je (moná) jete volno v míste výstavy , v areálu JK Hradisko www.hradisko.cz , nebo více hvezdicek najdete v hotelech ve meste Ronov p.Radhotem (2km po kopci dolu pres pastviny) .
Ráda Vás tam privítám a poradím (ji od pátku budeme v míste prítomné ,spolecne s poradkyní chovu Ing.Blatonovou + jednatelkou klubu Zdenkou veselou ).
Pro vechny úcastníky BABY-trídy chystám vecné (praktické+jedlé) ceny
Take ...na prípadnou shledanou !
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 18:48
- Nahlásit
Fajka
A jak Roxana psala s tím rosolem, to máme už vyzkoušený na několika psech. Vždycky jsme jednou týdně rozvařily vepřový packy - psi (NO bez PP) je milovali a všichni čtyři problémy s klouby nikdy neměli.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:09
- Nahlásit
Fajka
Držíme palečky ať je Feiko co nejdřív v pořádku. Kdysi měl něco podobného můj čauík jen to měl na přední noze v ramenním kloubu. Po měsíci klidového režimu a nějakých injekcích ( ale nevím jakých je to 12 let) byl v pořádku. Pak se mu to jednou vrátilo asi v pěti letech a pak už nikdy.
Laida
Tak jsem četl tu pozvánku a moooc závidím. Hned bych na takovou nějakou akci jel. A Rožnov mám hodinu cesty od baráku.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 08:44
- Nahlásit
Ahojda všem,
děkujeme moc za podporu, věřím že se Fajkíšek dá dohromady, protože je to holka tvrďák
Včera při večením venčení byla úplně na volno v lese a mohla se hýbat jen tolik co chtěla. No pobíhala kolem nás, ale když jsme si sedli na lavičku tak přišla k nám a lehla si. Nikde nelítala jako obvykle a dokonce ani nehonila zajíce a že jí dva skoro tancovali před čumákem. Jen popoběhla 10 metrů a vracela se zpátky. Protože si nevěřím že bych byla tak dobrá na výchovu tak vím že opravdu není ve své kůži a něco jí trápí Ale nějak to zvládnem.
Jinak sem včera řešila jak do ní dostat ten prášek alavisu.
Vždycky se jí povedlo ho vyflusnout zamíchaný ve žrádle ho taky vždycky našla a pečlivě si dávala pozor aby ho nedej bože nesnědla, když byl zapíchnutý v kousku buřtu tak ho taky vypeckovala jak třešni a prášek vyflusla
Nakonec jsem ji oblafla špičkou rohlíku který vydlabu, strčím do něj ten prášek dírku zacpu játrovou paštičkou a omažu paštičkou i zbylé strany, a jaká to byla dobrůtka i s práškem
|