| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:20
- Nahlásit
ankaras
Cauky,
tu mrnavku z Gabrtiho jsem uz videla, je fakt, ze je rozkosna, ale obavam se, ze je to tak, jak pise Katka - ten pigment a tmavost oka tam muze byt problem ..
Fotky zatim nic moc porad, snad s tim pohnu, nebylo mi ted nejak dobre ..
Sebina
drzim palce na mimca a tesim se na vic info o "Zaire"
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 14:51
- Nahlásit
Roxana
tu mrnavku z Gabrtiho jsem uz videla, je fakt, ze je rozkosna, ale obavam se, ze je to tak, jak pise Katka - ten pigment a tmavost oka tam muze byt problem .
- čauky však jo, o tom bez debat, ale já myslim tu maličkou bez myšlenek na něco jinýho Je takový výjmečná krasavice
Šebina
- tak tady jsou fotky z krytí, koukám jakej je taťka mazel
http://sebina.rajce.idnes.cz/kryti_Sebina_Boston/# album
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 16:01
- Nahlásit
To jo, hlavně je to krásnej atletickej pes, žádnej váleček na nožičkách který jsou dneska tak oblíbený
|
moth
|
# Zasláno: 12 Říj 2009 16:53
- Nahlásit
Šebina
super novinky, tesim sa s tebou! Zaira je krasna a zenich musel nevestu ocarovat na prvy pohlad - dobry vyber!!! Tak moc drzim palce, nech sa vsetko vydari!!!
Roxana
Marketka nejsi nahodou na gmail???
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 17:13
- Nahlásit
děkujem všem za pochvaly-Zaira je malinký sprintér, Šebina ji zatím moc nemusí stále ji poučuje že to je její,snad se to zle
pší,jsou spolu dva dny ale jinak dobrý. zvykáme si všichni MilanS ,,ženich,, je velký mazel -hodný nemohli jsme od nich ani odjet moth
ankarasděkujem
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 20:28
- Nahlásit
worick
- ježiš, já na tebe zapomněla už to napravuju, asi jsem byla mimo jsem mírně v šoku, oni hlásí v některých oblastech už sníh ! Podle mě jaru a podzimu už odzvonilo, za chvíli to bude fakt z plavek rovnou do zimního . Chci se tě zeptat na samojeďádskej klub ten nic nepořádá?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 21:42
- Nahlásit
ankaras
však jo, o tom bez debat, ale já myslim tu maličkou bez
myšlenek na něco jinýho Je takový výjmečná krasavice
Tak na jednu stranu jo, na druhou stranu to uplne bez toho "vedlejsiho" nejde, vem si, kdyby mel napr. malamut modre oko, tak je to taky zvlastni a zajimavy, ale je to proste problem a nema to byt ...
MilanS
To jo, hlavně je to krásnej atletickej pes, žádnej váleček na nožičkách který jsou dneska tak oblíbený
Nojo, pracovni kondice versus vystavni, to je problem snad vetsiny dnesnich plemen na vystavach .. a na dlouho debatu .. nicmene neni to problem psu, spis majitelu ...
šebina
opravdu dobry vyber zenicha, je super, ne-li snad jeste lepsi nez puvodni volba (opravdu se mi libi jeho rodokmen!)
A napis nam neco o mrnavce, odkud a po kom je, jsem zvedava!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 21:46
- Nahlásit
Roxana
Kdyby měl malamut modrý oko, tak to neni malamut. Vy mi zkazíte vždycky všechnu radost
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 21:54
- Nahlásit
ankaras
Kdyby měl malamut modrý oko, tak to neni malamut
to je blbost, ne? mam pocit, ze je to vylucujici vada, tak se to asi sem tam vyskytne ..
a vis dobre, ze to neni o tom kazit ti radost ...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 22:01
- Nahlásit
Roxana
Co já vim, tak nám říkali že malamuti mají pouze hnědý nebo oči do černa. Ted na výstavě když tam byla malamutka se tam posuzující rozkřikoval kam to spěje, že ta malamutka má úplně světle hnědý oko, že to nikdy nebývalo. Ale ve standartu mají že modré oči jsou diskvalifukující vadou, ale nikdy jsem to nikde neviděla.
a vis dobre, ze to neni o tom kazit ti radost
- ne neni, já to vim, ale přijde mi že jsem tady jediná "trubka" která se koukne na mrňouskatý štěně a řekne - to je nádhernej štuclík bez toho aby o něm věděla něco jinýho Mažu dokoukat seriálos, zítra si skočim pro psí kusy a ozvu se, ahoooj
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2009 22:07
- Nahlásit
ankaras
ne neni, já to vim, ale přijde mi že jsem tady jediná "trubka" která se koukne na mrňouskatý štěně a řekne - to je nádhernej štuclík bez toho aby o něm věděla něco jinýho
ale prosim te, to jsou preci vsichni steneci mrnousove stuclici .. at uz jsou to plysaci akitaci s dlooouhym rodokmenem nebo "Vili vom Bahnhof" (dokonce snad i ty cinanci jsou roztomily, ac vypadaji trochu jako martanci )
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 09:28 - Změnil/a: šebina
- Nahlásit
Roxana
Ahoj -- už dlouho vytoužená a už naše Zaira je malinký ďáblík asi jako každý prtě,čím víc šebina vychovává tím víc jí pokouší,teď hledáme jak nejlíp sladit všechno dohromady -hlavně at šebin nestrádá,protože je na nás moc fixovana a najednou tady nějaký něco běhá a nedá pokoj-kdy a komu dát papu,kdy a koho pohladit no zatím chaos,teď to vedle všechno chrupe,tak honem čtu kde co je ,Zaira je od Misty a Stone z HU Livia --------- tak pesové poradíte nějaký fígle???
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 10:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
šebina
Za jedno nemám akity a taky nevím, jestli dělám věci dobře....
Ale z mého pohledu majitelky dvou psů: ve všem bych dávala přednost starší - první misku, první odměnu, první vodítko atd.
Ale to je vám stejně nejspíš jasné
Jo, ale teď si uvědomuju, že malá bude muset jíst víckrát denně. My je měli víceméně stejně staré, tak tohle taky problém nebyl. Tak malé dát papu a Šebině mít nachystané něco malé na mls. Něco co bude muset třeba dýl žvýkat (u nás to ale populární není)
Zaira je ale héééézké jméno Už měla od chovatelky nebo jste si ho vybrali sami?
Tak nevím, proč se u nás vždycky trefí jen s tím ,,blbým" počasím Pochopitelně ty čtyři stupně a silný vítr tu je - zima jak na Sibiři a do toho leje! Když v létě mělo být ,,až 29st" - u nás bylo 35st. Když hlásili deště - u nás ani nekaplo. Ostatně toho deště je zatím pořád málo, alespoň ten kdyby teda byl, když už je tam stejně hnusně...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 11:10 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
šebina
Ahojky, přednost byste měli dávat Šebi
worick
čau, tak si představ, že někdy ve dvě ráno Ayrin zase začala poštěkávat v kotci, koukala jsem na seriál, tak jsem to ztlumila a poslouchala, protože to bylo jenom chvílema a nebylo to vyloženě nasr.... a končilo to vytím, tak jsem si říkala, že to ježek nebude. Zavírala jsem jí v 8 a to už bysme přece o ježkovi věděli dřív. Za chvilku se utišila a byl klid. Teď jsem jí šla pustit, madam vychrupuje, opět všude krev, tentokrát i bodliny. Tak budu muset zalézt dovnitř do boudy se podívat jestli ho neudolala a nemá ho uvnitř. Stejně minejde do hlavy kudy by tam vlezl, asi jí tam blázen chodí na žrádlo, ale misky má taky vylízaný, tak uvidíme dneska. Každopádně moc rozumu ježci nemají . Jdu se nasnídat
Roxana
- koukam, že píšeš vedle, jj, chytlo nás to líbí se mi ty vychajdy, je to někým pořádaný a takový trady i když v místě bydliště, tak by tě nenapadli. Musim napsat Leonče že budou Podzimní toulky tady kousek 37 km od nás na Příbramsku, doporučil mi to ten pán, co jsem se na něj ptala, tak to asi půjde taky. Zjištovala jsem ten dogtrek od něj a tak nejkratší trasa je MIDI těch 40km a za dogtrek se to považuje, to co je míň už jsou takový výlety a nebo on to nazývá právě tou canisturistikou. Ale dnešní fotky mě nepotěšili, už aby bylo po zimě
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:11
- Nahlásit
šebina
Ahojky,
urco jak pise Worick, rozhodne uprednostovat Sebinu, davat ji najevo, ze je vase jednicka, ona si malou "vychova", ale ejaky tyden to asi potrva
Hodne stesti, drzim palce na mimca!
ankaras
No, ono je to samo jedno, ale dle "otcu zakladatelu" je dogtrekkig: Dog-trekking je extrémní kynologickým vytrvalostním sportem, při němž jsou překonávány mimořádné vzdálenosti v časovém limitu ..Dogtrekkingové akce jsou obvykle pořádány na 100 a více kilometrů. Za nejkratší dogtrekking lze respektovat podnik na 80 km. Jsou buď etapové (různé místo startu a cíle), nebo respektují pouze časový limit. Při etapovém dogtrekkingu je doporučená délka etapy min. 40km. ..
Diskuse k tomu je tady:
http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=501. 0
Jinak podle me je jedno, jak se co jmenuje, hlavni, ze pes i pan je spokojenej
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:07
- Nahlásit
Roxana
Ty jo jsem nevěděla, že se kvůli tomu lidi tak vztekají Mrkla jsem zběžně na tu diskuzi.
Jinak podle me je jedno, jak se co jmenuje, hlavni, ze pes i pan je spokojenej
- jj, to je jasný, že Ayrině je jedno co šlape, to zajímalo mě, jak to mají doktrekaři Koukala jsem, že ted dvě tur. akce budou i v Praze
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:13
- Nahlásit
ankaras
vid, no me to ujistilo v tom, ze vsude jsou lidi stejny, at je to kolem vycviku, vystav, nebo i zdanlive "pohodaru" dogtrekaru
V Praze? A kdy?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:31
- Nahlásit
Roxana
Heh, sem si pocetla. Vono se to hada fakt vsude.
Btw - sem ti posilala mailosa.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:44 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Roxana
Mně se líbí tyhle turistický akce. Můžeš si vybrat z docela dost nabídek km, fajn lidi ještě si za to řeknou 15 korun , což jim nemůže pokrýt ani ty náklady si myslim
Praha - http://www.klubturistu.cz/?kct_akce_filter_formmod e=1&oid=10294&PHPSESSID=96b4bfc587f5fca2b95469b9c0 c4feb8 a jak psala Fajka u sebe na stránkách tak často to bývají i složitější terény.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:00
- Nahlásit
Roxana
Ahoj, tak sem se mrkla na ten odkaz , myslím že zůstanem u tůristů, tam nám nikdo nic neříká a ještě mají radost, že s nima jdem a fotí si nás jako nějaký celebrity . V lese máme psy volně a taky to nikomu nevadí .
ankaras
Jen hledej, musíme nachodit do konce roku ještě hodně kilometrů .
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:14 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Daimon
Čauky, už hledám Jinak já to čtu to forum a zase to chápu, jak to myslí s tim názvem dogtrekking a stojí si za ním, to jo, ale aby to moc nepřeháněli . Jestli my s Ayrin na nějakej půjdeme, tak těch 40 km ani nedolezeme . Dostala jsem od toho pána tip na ty toulky podzimem, napsala jsem si o propozice, tak zjisti jak J v práci a mohli byhcom jet. Tam by mě táta hodil, ale auto mi prej nepůjčí .
Ale líbí se mi tenhle příspěvek :
Ahoj všem
Jde to mimo toto vlákno možná by stálo za to založit nové aby bylo každému
jasné o co jde.
Doufám že není pozdě bycha honiti! nedalo by se prostě říct "čo bolo to bolo"?
Dovedete si představit že by se všechny sporty rozkouskovaly do kategorií podle
distance a zaměření? Například "atletika, tenis,cyklistika, triatlon,i třeba takové horolezectví
zahrnuje velkou škálu aktivit". Tak páni pořadatelé vemte rozum do hrstí, separace
skoro nikdy nic nepřinesla. Vím ze i "midy?" mají význam a smysl a že je o ně zájem!
Já sám v Havířově propaguji myšlenku dogtrekkingu "doufam že nebudu souzen" a pro hodně
zájemcu je i 40km hodně. Vždyť i začinající atlet nezačíná s tím že bude ultramaratonec, a
naopak sprinter není opovrhován za to že běha jen 100metru. Každy si zaslouží to své.
Tak jak to vidím já? Nechat to jak to bylo "long" "mid" jako samostatné disciplíny
se svým bodováním a třeba MČR atd. ale se stejnou hlavičkou dogtrekking
Vždyť uspokojit naše chlupatce je to o co nám jde né? jinou vědu v tom nevidím.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:33
- Nahlásit
ankaras
Jj, taky myslim, ze kdyz si ten dogtrekking "vymysleli", ze je na nich, aby si to hlidali ..
A Lenco, jenze zrejme vy chodite s Ivet se psama samy, na druhou stranu teda chapu, ze kdyz se jde pochod s treba stovkou a vice psu, neni proste mozny mit je na volno, tusim, ze treba v Jesenikach se chodi i krz CHKO a pod. .. a tezko by jinak vubec dostali povoleni takovou akci zorganizovat ..
A ode me uz dost k tomuhle tematu, nechame to povolanejsim, ne .. a musim rict, ze tech 45km prochazka nebo hiking nebo trek ci cokoli, co jsme to v Podboranech sli, to bylo bylo dost fajn a pro nas dve, teda me a Aju, nase maximum
Fifi
Jj, cetla jsem odpovim brzicko - navrhem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:47
- Nahlásit
ankaras
opět všude krev, tentokrát i bodliny - tý volééé, co to je totok, za masakr???
No, ježci na granule chodí, vím to od babči, tam jim do kůlny na granule kočce chodila celá ježčí familie. Ovšem tenhle váš buďto ani neodešel (teda Ayrino styď se :smirk a nebo lepší varianta je, že se poučil a už nepřijde. Mám ovšem obavu, že ježek psu těžko uteče. To je něco jako:,,otevřu dveře a želvy frnk, frnk!"
Co se týká dogtrekkingu - nečetla jsem diskuse, ale jestli je někdo zapálený do sportu - paráda. Někteří jsou však zapálení spíš do svých funkcí a cítí se v nich náramně důležitě. Až tak, že to musí otrávit i těm, co by je to třeba začalo i bavit.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 18:52
- Nahlásit
Roxana
Já to chápu, ale momentálně, když vidím jak se někde někdo hádá tak je mi zle a dobrovolně bych mezi takový lidi nevlezla . Jinak jak vidíme psa, tak první kdo je na vodítku, jsou ti mí, teda hlavně ten jeden . Takže to vše chápu dobře. Mám kamarádku, ta dogtrekking chodí myslím, že jsi ji někde potkala, ale to šla s kočárkem, soustavně mě láká abychom také šli. Prý když cestou zemřu, tak se nám smát nikdo nebude .
S turistama je to jednodušší, není tam tolik psů a trasu si můžeš vybrat jakou chceš a nikdo se nediví, že jen třeba 7 km.
Jenže mě láká zkusit naše možnosti, tak budem pilně chodit a snad se dostanem do formy, abychom si neudělali ostudu .
Ježky na zahradě nemáme a ještě sme žádnýho nepotkali, tak v tomto ohledu nemáme žádný zkušenosti. Naštěstí
Mám dotaz na všechny zde, nevíte, kam se posílají nastřádaný chlupy, aby vám je spředli do klubíček??? Mám už dost a sousedka ztratila adresu, kam se to má poslat a já nikdy nic nenajdu. Chtěla bych si z těch našich uplést svetr . Taky jestli někdo něco takovýho vlastníte, tak bych se poptala na zkušenosti a kolik kilo chlupů musí být nastřádáno, zřejmě se to při spřádání smrskne.
ankaras
Těch 40 km prostě dolézt musíme, budem trénovat a příští rok tu ujdem, J strčím toho psa plyšovýho a bude to. V nejhorším ho neznáme a přidal se cestou jako naposled ten turista .
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 19:10 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Roxana
Dogtrek a všechny podobný vycházky se mně zdají jako super , já ho chci určo zkusit a ti hafani na vodítkách mně teda vyhovují . My taky nemůžeme všude běhat na volno a když běháme na volno s Daimonem, tak mam stejně křeče, kde co vyběhne .
worick
ted jsem se vrátila od petra, vařim ayrině a jdu ještě pro ní, prolezla jsem jí kotec a boudu a nikde nic ! sakra tak já nevim. Je možný že tady mají mladý, táta už to taky nadhodil, protože takových ježků jsm etady nikdy nezaznamenali na naší zahradě, tohle už byl třetí. Horší je že s každým ježkem je ayrin víc potichu jinak už bych letěla, taky se přiznam, že včera ve dvě ráno jsem se modlila aby stichla a já tam nemusela. bbrrrrrr, zimáááá. Stichla, ale jsou tam bodliny a krev. Nevím čí, teda bodliny budou ježka GRanule tam ted měla v tu noc, to je fakt, jinak už nemá cenu jí je nechávat, ani se jich nedotkne, ted jí vyvařuju obří flák masa a sami si děláme rybí prsty . Já myslim že se mu podařilo utéct, on jí nejde nikdy rozbalit, ale táta zítra zvedne ještě střechu aby jsme se pořádně mrkli do boudy. Taky máme oddělené zahrady, ayrina se pohybuje na tý zadní, já dneska odjíždim k Petrovi a on ase vyvaluje vepředu, kde má plot nad pas vesele se tvářila, tojo tak jsem jí odvedla a prošla vrátka, oboje zavřený, takže ted ještě budu muset najít kudy to vzala, protože jeslti to vzala jednou bude to brát pořád.
PROBOHA U NÁS SNĚŽÍ
a jak sněží a já ayrin špatně utřela packy, tak uklouzla na schodech a udělala tam pěkný zářezy, bože, to bude řevu !
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 20:48 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Princezna Zaira je zvíře
http://www.youtube.com/americkaakita#p/a
Šebina
- ty se ani nepochlubíš co máte za videa
http://www.youtube.com/americkaakita#p/a/u/1/xInWR 5ZNi3Q
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 22:37
- Nahlásit
Házím vám odkat na Pražskou stovku
http://dalkovepochody.cz/ps.htm
110 km Holoubkov - Praha 3100 m převýšení
55 km noční Holoubkov - Beroun 1400 m převýšení
55 km denní Beroun - Praha 1700 m převýšení
30 km Beroun - Černošice 1000 m převýšení
26 km Černošice - Praha 700 m převýšení
14 km okolím Černošic 450 m převýšení
10 km páteční pochod večerní Prahou
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 22:45
- Nahlásit
Hezký večer , přiložím ,,polínko" k tématu :
DALŠÍ AKITA DO RODINY.
Mám zkušenost se všema variantama .
K 7leté Čoki přiletěla z USA 1,5letá Sinda. Hned od začátku byly trvale spolu .
Pro ,,sichr" jsem nově příchozí dávala náhubek , neboť jsem měla jistotu že Čokina si sama nezačne . Tak po měsíci už to bylo úplně v pohodě .
Sinda převzala vedení až za další dva roky = jednorázově tehdy 9letou šéfovou zadupala do země a bylo o novém vůdci vyřešeno.
Další příchozí bylo malé cizí štěně k těmhle dvěma.
Hewia byla od mala průbojná a neunavitelné torpédo. Trvale pokoušela a otravovala obě starší ......až to přerosto po dvou letech k absolutní averzi Hew/Sinda.
Tohle bohužel byla zatím nejhorší varianta .....a tyto dvě k sobě nemohou vůbec.
Emík-pes , syn Sindy byl zlatej pes . Tomu byly feny šumák a nesnažil se šéfovat ....pohoda.
Už 3roky si ,,chrochtá" u ChikaraChi ....a dělá STREJDU pro jejich štěňátka.
Samanta = štěně od Hew je zatím ta nejlepší varianta. Mamina ji od malinka přiměřeně ,,dusí" a ona je náš největší podpantoflák.
Takže ze všech kombinací mi vychází nejlíp NECHAT SI VLASTNÍ ŠTĚNĚ . Matka si ho totiž (většinou) ,,opracovává" k obrazu svému.
Toto všechno samozdřejmě platí pro ty ,kdo NEMAJÍ akity ,,naporcované" v kotci , ale berou je jako součást domácnosti .
..............................................
SVETR Z AKITY :
Tohle téma jsem v minulosti už otevírala.
Bohužel , am.akity se standartně krátkou srstí zpracovat na svetr NELZE . Mají chlupy dlouhé 4-6cm...A TO JE MÁLO !
Už dávno jsem se o to zajímala....měla jsem asi 3kompletní akití kožichy....a vyhodili jsme je.
Spřádat dobře srst lze u chlupů o délce MINIMÁLNĚ 10cm a více (malamut,samojed,špic,kavkazák).
Možná že hóooodně chlupatá AI toto bude vzdáleně splňovat , nebo by to bylo třeba navazovat na jiná ,dostatečně silná nosná vlákna.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 22:52
- Nahlásit
Daimon
Svetr - jeden jsem viděla u paní JŮZOVÉ, měl ho na sobě její syn, ale nevím, zkus se zeptat ještě jí. Jinak jedna paní od malamutů si z toho nechávala dělat spacáky, jestli to nejde, tak možná na to by to ještě šlo využít.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 09:36
- Nahlásit
ankaras
Díky, ještě se poptám, ale má i dlouhosrsté plemeno.
AmAkita
Děkuji za info, pokud bych přeci jen zjistila, že to někdo dokáže, dám vědět.
|