| Autor |
Zpráva |
Daimon
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:51
- Nahlásit
worick
, tak sem se schválně mrkla do obýváku, na sedačce spí Jarda po noční, z jedný strany je Čip, náš stařeček, na druhý straně jsou dva kocouři, v rohu sedačky jsou další 3 kočky. V Daimonkově pelechu je Pan Blecha, kocourek, který sem byl hozen hned jak jsme přijeli z výcvikového tábora. Awashi chrápe na podlaze. V jednom malým pelechu jsou další dvě koťata, ty si hrají. A to sem jen mrkla do obýváku . Jak píšu neukliditelný, ještě k tomu bydlíme na staveništi je to starej barák a stále něco kutáme, šroubováky na stole, šroubky v šuplíku...... no prostě paráda
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 17:04
- Nahlásit
Uuuuuuffffff, to jsem si oddychla. Ono to tak nevypadá jenom u nás? Tchýně s pratchýní se nehnou na minutu z baráku, pouze, pokud se koná někde výprodej a protože se strašně nuděj (žádné koníčky) pořád jen uklízej. Dokud jsme se neodstěhovali, dívali se na mě pořád jak na největšího bordeláře pod sluncem - jakože mám chlup na podlaze a nevypraný prádlo,... Těžko se jim vysvětluje, že prádlo počká, až bude pršet, zato když je hezky, tak radši vyrazíme s Corrýšem ven.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 17:05
- Nahlásit
Jen jsem prolítla. Děláme zásoby dřeva na zimu, tak až se setmí, přihupsnu
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 22:12 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Nekoukáte se na to vaření na primě? Teď tam byli Novotní, majitelé Aldíkovo táty Barnabáše
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 23:19
- Nahlásit
ankaras
My jsme už měsíc a půl bez televize, ale pořád máme co dělat. Tak Corrýš teď " upadla" k spánku za sedačku - její oblíbené místečko. Tak to jdu taky zalomit. Brů noc...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 07:18
- Nahlásit
Laida
Těžko se jim vysvětluje, že prádlo počká, až bude pršet, zato když je hezky, tak radši vyrazíme s Corrýšem ven
Nooo, tak to je taky vystižné....bohužel jsem nakonec tenhle boj musela sama vzdát, jelikož u nás nepršelo měsíce a mi už neměli co na sebe Ta vedra mi vadila, to ráda nemám. Vyhovuje mi to, jak je teď - 22-24st. Bohužel na příští týden už hlásí dost citelné ochlazení....a to se bude zase venku dělat hnusně - brrr, mokro, zima...
Já bych bez televize nevydržela, ale koukat se na to, že v obchodech už stojí vánoční stromky! se mi teda nechce. Venku krásné babí léto a mě budou strašit se zimou a Vánocema. No hnus!
Máte kotel na dřevo na baráku nebo do krbu? Tcháni mají krbovky - vytápí tím skoro celé přízemí, tak taky pořád dělají dřevo. A chudák můj brácha taky, neb babča má v kuchyni kamna a topí celý rok. Mám děsnou hrůzu s cirkule, ale dělali jsme si s Tomem taky jeden rok dřevo do krbu (ještě ho tam máme), přípravy a odkládání velké a nakonec jsme to za dvě hoďky měli pořezané. To co tcháni(mají už 65let)dělají 3dny, jsme měli raz dva. Ono se do toho strašně nechce, ale nařeže se to rychle.
Včera jsem šla s klukama do vsi do obchodu, tak jsem to v rámci prochajdy vzala za humny. Už teda první ulicí šel Woriček poměrně slušně - to zn. že - nelítal a neškubal na vodítku zleva do prava, podle toho, kde zrovna štěkne pes či vyletí pták. Za humny jsem ho pustila na volno a vodítko tahal za sebou. Byl hodný, nezdrhal, čekal na povel - fakt jsem si říkala, že by dostal trochu rozum, konečně? V sámošce jsem jim odměnou za čekání koupila špekáček. Woriček ho ne zrovna s nadšením sežváchal, Berry ho vyplivnul a nechtěl ani za nic. Jsou to fakt jelita. Našich Alf by mi ho schlamstnul i s rukou! Vzali jsme to zase zadem za domama a Worča zase hodný až domů
Ale už dva dny zase skoro nejedl, tak se bojím, aby snad nebyl nějaký nemocný. Když jsem mu při mazlení trošku víc zmáčkla břicho tak zamručel. Zkoušela jsem ho hned prohmatat, ale to už nijak nereagoval. Tak nevím. Bobky měl dobré, ale když jsme se vraceli už domů, tak měl průjem. Uvidím dnes. Jo, předevčírem dostali k obědu syrová králíčí stehna a snědl 3 - i jedno Berryho - ten je zase nechtěl. Tak se možná moc přejedl. Pak už nevečeřel ani nesnídal, neobědval. Musím se ještě zeptat Toma, jestli včera večeřel - já už chrněla.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 09:20
- Nahlásit
worick
Kolik je Woričkovi? Možná je to tu někde psaný, ale já to asi nikdy nenajdu .
Daimon, teď ve dvou letech se taky povahově dost změnil, je o hodně poslušnější a nebo nese své ovoce soustavný výcvik . Nicméně psy na dva metry asi nesnesem nikdy.
Pokud chceš aby baštili, tak jim zkus dávat pangamin, po tom by měl dostat hlad každej pes. Taky je dobrej glukopur do vody, teda pokud se toho napijou. Pak jsou různý energetický doplňky stravy, je jich hodně. Pokud chceš, tak mi pošli meil a já ti nějaký vhodný vypíšu.
Jinak my taky moc nejíme, musím vařit, syrový by baštil Daimon, ale Awashi to plive. Tak vařím kuřata a krůtí prsa a nebo hovězí kusový. Mleťáky jim nedávám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 10:21
- Nahlásit
Daimon
19měsíců. Je to jak píšeš. Worča ještě sem tam něco syrové zbaští, Berry jen ta žebra. Vařila jsem, přestali to jíst úplně (asi neumím vařit ), tak jsem na rady začala dávat sem tam na oběd vařené. Pangamin mi plivou taky, ten jsem zkoušela minulý rok. Sem tam se mi povedlo ho propašovat v granulích, ale nějak vliv na přibírání to nemělo. Možná ho jedli málo. Berry ráno smetl misku granulí, Woriček taky skoro celou - tak snad to bude dobrý. Ne teda ani tak z jídlem, protože to je den dobrý a pak zase na prd. Ale, že mu nic není. Tom mi vynadal, ať už mu to králičí nedávám, že on to totiž jen mírně podrtí v zubech a nasouká to do sebe jako anakonda. Fakt. A ty králičí kosti jsou strašně tvrdé a ostré. Jsou, to vím. Ale říkám si, že je to skorovlk, tam by taky musel vědět co a jak sníst a nikdo by mu králíka nevykošťoval...Protože ráno nekadil ani jeden, tak jsem nemohla provést kontrolu bobků. Pátrala jsem po zahradě, ale našla jsem jen jedny staršího data, kde byly moje prsty z kožených rukavic
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 11:18
- Nahlásit
Daimon
worick
čauky ženy, tak už mam zase rýmu a to se válim doma ! Se štvu . Já ti nevim, ale u Worička se mi to fakt zdá divný. Je hubenej hrozně moc a jestli ho i bolí břicho, tak by mu fakt mohlo něco být. Já se přimlouvam za doktora, dyť víš a taky si myslim, že dnešní hafani se nedají vůbec přirovnávat k vlkům. Jsou to naši zhýčkanci.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 11:21
- Nahlásit
worick
Hele já jsem na tom byla už i tak, že jsem jim pekla kuřata v troubě , nechtěli jíst vůbec nic a když měl páníček kuře, tak by mu ho sežrali celý. A to se říká, že když mají konkurenci tak snědí vše :mad. Je to kec, ale jinak já přes to, že vím, jak správně krmit, dělám to vše špatně, jim to ale tak vyhovuje a ten otrok jsem já, tak o co jde?
Každej vet by mě za to seřval, ale tam co chodíme mi nás znají leta, a když přijde řeč na stravu, tak se jen smějou a ani mi nenadávají .
Prostě je to moje chyba, nenaučila jsem je správně jíst, to vím sama, nejsou to správně zažraní psi. Kontroluju jim váhu pravidelně a jsou tak nastejno s jinýma akitama, tak prostě neplaším a jedu si jak sme zvyklí
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 11:23
- Nahlásit
ankaras
Ahoj, už ses vyspinkala??
Worik váží míň než ostatní v jeho věku???
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 11:26
- Nahlásit
worick
No achoj ,
pořád se chystám napsat ti mailíka a stále se něco děje, tak nestíhám .
Topení - v přízemí je krb, ale otevřenej a bude se tam všechno přestavovat, takže jsme ho vyzkoušeli jen jednou. Jinak máme kotel na dřevo a uhlí - letos to musíme přežít, na jaro plánujeme celý systém topení vyměnit za nový (bio). Dříví děláme po kubíku - Martin vždycky přiveze vozejk z Prahy - prodávají tam tvrdé dřevo z "kalamity" za slušnou cenu.
Králík - Corča si dá, ale musím jí ho syrového naporcovat a sundat z něho maso . Miluje, když jí to křupe v hubě a to žužlavý maso jí nic neříká - by muselo být vařené . Je ale pravda, že všechno, co Corrýš vezme do huby nejdřív plivne na zem, olíže, pořádně prohlídne a pak pomalounku přežvýká na stotisíckrát, takže velký strach nemám. Přesto ale když jí kosti dávám, tak jen pod dozorem. A pokud se nám Corrýš přežere jeden den, tak druhej taky nic nechce.
Jo a teď dáváme granule pro vysoký výdej energie a chválím si je.
Daimon
Zdravíme paničku s klukama
Dva roky - taky bych řekla jakýsi mezník v chování plyšáků
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 11:40
- Nahlásit
Laida
Daimon
- no tak si to vezměte, jaký je to s tou váhou Ayrin vypadá díky chlupům a taky to neni žádnej hubeňour na hodně kilo a má 34, corrynka jeslti se nepletu má taky nějak tak a Leončo tvý hafani vypadají obrovský, prostě chlapi a mají 38 a 36 si psala ne? My už taky vaříme, včera měla granulky s nějakou mas. směsí a koukal a granule zůstaly. Věřím tomu, že kdybych jí koupila pytel za 200 z tesca tak se utluče potvora Nejhorší je to na vycházkách, to zase vypadá jak kdyby rok nežrala a všem kdo mají baštu by trhala ruce . Jako když Jarda vyndal bagetu a já říkala, že pokud ho ayrin chytne tak ho podle mě bude schopná zabít pro tu bagetu .
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:06
- Nahlásit
A kde jsou ALDÍÍÍCÍÍÍÍ A ROXANÍÍCÍÍÍ
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:35
- Nahlásit
ankaras
Jo, každý má jen trochu jinou konstrukci
A kde jsou ALDÍÍÍCÍÍÍÍ A ROXANÍÍCÍÍÍ to bych taky ráda věděla, mají asi napylno
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:49
- Nahlásit
Laida
Oni asi jeli už na tu Světovku přeciš Musíme držet palčáky ! Vy se taky nejedete podívat?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:14
- Nahlásit
ankaras
Jseš na příjmu? Bo,jestli jo,pojď na FB,jestli ne,tak ten noťas zas zavřu a půjdu ven
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:14
- Nahlásit
ankaras
Jo tak. My? Nene, je to moc daleko, což by se dalo zkousnout, ale momentálně máme práce až nad hlavu a času není nazbyt.
Taky držíme palečky. Teď obědíme a vyrážíme do Doks na prochajdu, dokud je to pěkné počasíčko
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:33
- Nahlásit
ankaras
Hele fakt jeli Aldíci a Roxana do té Bratislavy? Tak to můžou vzít zpátky klíďo přes nás, to by si moc nezajeli...A ani nikdo nepípne
Daimon
Já ani nevím, kolik by měl Worick teďka mít, ale Vet mi tehdy říkal, že tak 27kg - no a má 22. I těch 25 by už bylo dobrých, že by jako měl alespoň trošku masa na těch kostech. Až se vychrní, tak mu změřím kohoutkovou - tu ani netuším. Nevystavujem tak ani neměříme.
Neboj Ankarasko, on nevypadá, že by byl marod, je jinak v pohodě, jenom se asi fakt chudák přežral a nesedlo mu to. Dršťky měli jenom předvařené, zamražené, tak jsem vzala na zkoušku alespoň ty. Uvidíme, pak poreferuju.
Tady je dnes fakt vedro, mám kraťasy a nátělník
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:38 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
worick
Všichní jsou tajemnický Můžu ti na ně dát tel. číslo jeslti chceš, nebo napsat Danče.
on nevypadá, že by byl marod
- to ne, ale víš co udělají chlupy, kdyby si ho oholila, možná byste šli do kolen. Nemyslím to zle, já mam takovej divnej pocit jenom . Zjistim kolik má mít tak kilo samojed v roce vid?
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:38
- Nahlásit
ankaras
Laida
,.A kde jsou ALDÍÍÍCÍÍÍÍ A ROXANÍÍCÍÍÍ "
Aldíkvic jsou už asi v BVA .
Roxana pojede okukovat až zítra.
Já jdu zrovna společně s Markétou Kluskovou přeměnit naše 4 akity ve výstavní
Do večera máme co dělat
Zítra večer očekávejte resumé !
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:42
- Nahlásit
AmAkita
Zítra večer očekávejte resumé !
- super, těšíme se ! Držím vám všem palce, dejte vědět, co nejdříve a něco nám taky nafoťte
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:44
- Nahlásit
ankaras
Tak úplně přesně Daimon 35.8 kg a Awashi 38.1 kg .Awashi bude vypadat v zimě jako mamut, jelikož bude mít i víc chlupů a je o dost menší než Daimon.
Světovka, sem úplně zapoměla, že je, to bude asi tím, že na ní nejedem .Ale všem zůčastněným budem budem držet palce, aby vše přežili a dopadli co nejlíp to půjde. Myslím že tam budeme mít bratra a i další příbuzný.
Laida
S baštou bojujem celou dobu, když něco chutná jednomu, druhej to nevezme :confused. Granule jsou taky jedovatý, tak jako zelenina a ovoce a spousta dalších věcí.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 17:36
- Nahlásit
Daimon
Uff, jsme z vycházky zpátky, dneska to bylo peklo, mam pořezaný ruce od stopky a jdu rovnou do sprchy . Jinak aby mi to tady usnadnili tak jediná cesta poslední k lesu kde je jenom fena novofundlandana, zlaták, leonbergr, boxerka , což je ta nejpřijatelnější cesta k lesu tak nahoře úplně si postavili a koupili si rotvajlera . Tak už asi budeme lítat.
|
michal1
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 20:58
- Nahlásit
Zdravím všechny,
po dobré večeři u Dunaje se mi konečně povedlo připojit se na net. Aldík i Whisky jsou v dobré náladě - až v moc dobré, všichni kolemjdoucí pesani nás náramně zajímají
Nemáme velké cíle, stačí když neuděláme velkou ostudu
|
michal1
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 21:01
- Nahlásit
worick
domů jedeme v pátek dopoledne, pokud nejste v práci tak se na kafe rádi stavíme
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:50
- Nahlásit
michal1
Ahoj, tak držíme palce, ať to tam v poho zvládnete a případný výstavní úspěch bude jen navíc
Zítra by jsme měli být doma a pokud by vám zajížďka nevadila (on mi Tom vysvětlil, že to teda ,,trochu" zajížďka je ), tak vás tu rádi uvidíme. Písni si když tak Ankarasce na mobil na mně a než by jste vyjeli z Bratislavy, tak by jsi mě prozvonil. Ona je to totiž jiná dálnice - tuším na Žilinu (Nové Mesto nad Váhom je pak sjezd k nám)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:30
- Nahlásit
pardon,jen zkouška....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:36
- Nahlásit
žanda
To jsi na tom líp než já, já bych tam nedostala ani ten rámeček
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:40
- Nahlásit
worick
no tady někde měl být popis jak na to.......ale z facebooku to asi nepůjde-tam ni nejde ani printscreen,tak že asi nic ))
|