Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
AmAkita
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2009 21:52
- Nahlásit

ankaras

...to AKIM DOG-WAIT nar.19.1.2002 (ICh.Cid Joyful Jakobín x H-Jokó z Bambusového Háje)

....to HŘBITOV : mám natrénováno , bydlím na ,,faře" takže vedle kostela se hřbitovem . Ještě půjdu z Hewuš tak za hodinku vyvalit popelnici (ráno jezdí moc brzo) a překontroluju kostel zda nám někdo ,,neloupe perníček" !
Ale místní babky se fakt bojí a jak se setmí , ven by prý nos nevystrčily......a kolem našich už vůbec

Zase akita jak se v noci šustne , tak zapne poplach už i absolutně neštěkací Sindička ......protože to už musí bejt !

Takže kolem hřbitova v noci klidně chodíme, protože lidi učuchají na velkou vzdálenost (duchy nevím) .

ankaras
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2009 22:01 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

AmAkita

S tím hřbitovem - panebože, vy jste teda odvaha ! To já si od malička vždycky jako představuju, kde co na mě vyběhne a nebo kde co leží a pozoruje mě . S Ayrin po tmě je to dobrý, ale kolem toho hřbitova začne pravidelně něco čuchat ve vzduchu, takže stáhnu zadek a mažeme fofrem . Jinak je pravda, že za vrátka nikoho nepustí a když začne štěkat, tak vím, že buď k nám jde někdo cizí a nebo se něco děje.

Zase akita jak se v noci šustne , tak zapne poplach
- to je pravda, ovšem jak jsem psala příhodu s ježkem, tak to byl takový poplach, že sousedi vyskákali do oken v půl dvanácté v noci .

Co se týče lidí po tmě, tak to mam s akitou jenom dobrou zkušenost. Nemusím se bát v pátek večer jsme uřvali holohlavého chlapíka, co po nás hulákal u pole s boxerkou na volno.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 07:11
- Nahlásit

To s těma akitama a nezodpovědnýma páníčkama máte na h....Ale je to nejspíš u všech plemen, akorát u vás je pár dobrých lidí, co se v tom víc angažuje a pomáhá.
AmAkita
ankaras
Já mám taky pro strach uděláno, ale zase když se nad tím zamyslím, neměla jsem nikdy negativní zkušenost, která by se na mě podepsala. Při večerních vycházkách atp. se musím spolehnout hlavně na sebe, protože z těch našich dvou ,,mazlenek" nehlídá ani jeden. A to samé doma: štěkají tak maximálně na psy, Worička zajímají ještě ty kolemsešourající srnky. Nevím jak v noci - to ještě nebylo, ale když se k naší brance někdo postaví, tak já to poznám tak, že kolem pochoduje Woriček a nejistě vrtí ocáskem jako: půjdeš se teda k nám muckat? A čučí a nevydá hlásku...

Dania
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 10:36
- Nahlásit

ankaras
kilovou krysu jsem v telce neviděla, myši mám ráda, ale takhle velký bych se fakt bála...

Když ti tak píšete o venčení potmě...
Včera jsme přišli kolem desátý z prcházky, psi jsme pustili na zahradu a oni vždycky pelášej přímo na terasu k misce z vodou. My jdme vnitřkem domu. najednou kravál, vypadalo to, že nám někdo rve prkna z terasy. když jsme se podívali, Whisky právě stěhovala pryč gril a Aldo jí pomáhal, bordýlek, kterej tam tak nějak je, se po těch prknech stěhoval taky, tak Michal vylítnul, já myslela, že je to zase myš, ale bylo to kotě. zalezlo pod gril a oni ho chtěli lovit. Michal je dal dovnitř a šel lovit to vyděšený kotě sám. To bylo tak v šoku, že se samozřejmě nechtělo ani pohnout, ale povedlo se. Bylo vyhublý, samý klíště, ale nakrmit jsme ho nemohli, vrátilo by se.......jenže i tak se vrátilo v noci, slyšeli jsme ho mňoukat.
Nejsem si jistá, co by s ním provedli, ale přikláním se k tomu, že by to nepřežilo.
Tak bysme si mohli zavolat do polepšovnmy mazlíčků a rovnou by mohli začít tím " A ZAKOUSLI KOTĚ!!!"....

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 10:54
- Nahlásit

worick
- měli jsme malamutku, tak to s tim vítáním znám úplně přesně. Alma stála vždycky na našem pidi plotě, koukala do ulice kdo půjde, aby ho odchytla a zmuckala. Ayrin k plotu vůbec nejde a když jí tam někdo láká tak štěká ze studny jak blázen. Ona jak má černej ten čumák tak lidi neví jedna paní v Rokycanech jí muchlala a říkala jí - ty vypadáš tak zle a přitom si takovej mazlík . Jinak já tu špatnou zkušenost už mam takže já jsem všude na pozoru,a le všude a je to pěkně nepříjemný.

Dania
kotě jo? si myslim, že Ayrin by taky zakousla. Když jsem viděla co dělala s tim ježkem a bylo jí jedno že jí to bolí, všude krev . Alma nám zakousla kotě před očima a ještě další dvě kočky, mýho králíka, ptáky, netopýra, krtky, myši . Jenže to se nedalo stíhat, to byl mžik, drapla, kousla, zastřásla a byl konec . Ayrina přes pletivo s mýma králíkama kámoší, ale jsou za pletivem a když zadupou tak zdrhne . Jenže oni jsou chudái trénovaný, protože Alma když se k nim dostala tak rvala to pletivo jak blázen. Jenže oni asi pochopili že tady je někdo jinej, kdo se jich bojí když začnou lítat a jsou v pohodě

Dania
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 11:21
- Nahlásit

ankaras

Taky si myslím, že nebejt pod tím grilem, tak je po něm
A u nás zas hlídáme morčata, Whisky na ně jen kouká, Aldo dřív taky koukal, ale teď už slintá a to mi nepřipadá dobrý, tak už ho k nim nepouštíme. Myslím si, že v kleci jsou v bezpečí(relativně), ale pustit je volně na zahradu, je po nich. Želvu Whisky na zahradě toleruje, hlídá jí, ale Aldo přijde a v sekundě jí převrátí na záda, dál už na nic nečekáme a želvu bereme pryč. Ale na sluníčko jí dávat musíme, jinak ji měkne krunýř, což už jsme zažili.....Aspoň, že se jich pan Žof nebojí, on na ně spíš útočí. Morčata zdrhaj..

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 13:30
- Nahlásit

Jak všichni víme Woriček loví, ale je divné, že na ježka v zahradě jenom koukali, na kočky je zvyklý, takže i když jsme teď přišli ke tchánům mající malé nové kotě, tak ho hodinu celé lízali. Nevím jak králík, opeřenci by padli stopro.
Mamka má sousedku, ke které chodí k nafukovacímu bazénku na kafčo. Po nekonečné době si tu zahrádku vysadila, oplotila, tak tam našich Alf - malý křížený špic, nemůže chodit, protože čůrá na kytky a pak tam ještě zahrabe zadníma, jen trávník lítá. Onehdá tam zase seděly, její jorkšír mu poradil kudy tam podlézt plot - což by klidně kdykoliv mohl, ale nedělá to a tak vlezl za nima. Začal šmejdit po rozích a za chvíli sousedka vyletěla od stolu, že Alf si v tlamě odnáší jejich želvu. Ten ovšem nejspíš nepochopil, že je to zvíře a hned si ji začal zakopávat v záhonu - to dělá i s hračkama, co dostane. Asi si je šetří na horší časy

Laida
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 14:05
- Nahlásit

Ahojky všichni, to jsou story ...

worick
Ta s tou želvou je fakt dobrá
Dania
Takže zážitek nad zážitek s těma zlatíčkama? Nepřerostla už Whisky Aldíka? Dlouho jsme vás neviděli a jak jsme se včera s Ankaras dobrali, tak neuvidíme, pořád není čas, ale vy si to užijte.
ankaras
Nám taky nikdo nevěří, že je Corrýš zcela zlatej pejsek, když na ně vrčí a štěká přes plot. Hlídá si svoje, ale venku je v poho.

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 14:33
- Nahlásit

Laida
Ahojky, whisky je už hrozně velká holka, jak Aldíka nevím, asi ne, ale Danu už jo

- a co Corča a zvířectvo Lenčo? Zapoj se do stooorryy

worick
To s tou želvou je opravdu dobrý

- já nevim jestli by zakousla, ale je dost možný že by to štěně umordovala jak by ho válela a tak..... . U kočky jsem si tak na 80% jistá že by zakousla. Protože když se jí od mala ukazovali zvířata tak v pohodě, byla zvědavá, ale byli jsme u Leonky a přišla kočka, kterou nikdy ještě neviděla a už po ní šla, to byl její první impulz : kočka-zamordovat. Taky jsem přemýšlela nad tim, co by udělala, kdyby doběhla tu srnu, jestli by koukala, co teda jako ted?

Dania
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 16:13
- Nahlásit

ankaras
Ahojky, whisky je už hrozně velká holka, jak Aldíka nevím, asi ne, ale Danu už jo
... tak mě přerůst není žádnej problém
kde jsi zase vyštrachala tu fotku, prosim tě?
Víš co, Ayrin by si chudák chytla srnku a vy by jste jí ji zase vzali, jako všechno... S tou kočkou by aspoň měla naději, že by jste to nestihli

Laida
ještě ho nepřerostla, ale roste, samozřejmě, i když my jsme asi ty poslední,kdo si to uvědomí, nám to nepřijde, pro mě je pořád malinký mimčo

worick
tak s tou želvou je to fakt dobrý! Michala by ranila mrtvice, kdyby Aldo držel v tlamce pana Žofa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 16:24
- Nahlásit

ankaras
máte emila,pani..

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 16:32
- Nahlásit

Dania
vy by jste jí ji zase vzali, jako všechno..

Tak víš co, Aldík obrací na záda všechno

davidkova renata
přijato a odepsáno. Zájemce na pana šibu mam, bohužel e-mail nemůžu najít, ale paní pravidelně sleduje inuvnouzi, takže si ho uričtě hned odchytí

Laida
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 18:02
- Nahlásit

ankaras
jak Aldíka nevím, asi ne, ale Danu už jo - ta fotka je nádherná
kdyby doběhla tu srnu, jestli by koukala, co teda jako ted? - taky jsme nad tím už dumali, myslíme, že kdyby srna už neběžela, asi by ji Corča jen obcházela a hlídala, aby se nedala zase do klusu - ale asi máme zkreslený představy
co Corča a zvířectvo Lenčo? - Corče dlouuuuho trvalo, než pochopila, že honit ptáky nemá smysl, že nahoru za nimi nemá jak... vžedycky koukla pak na nás ouplně nešťastně, jako že hrozná zrada, že uletěl a že jí máme pomoct.
A s naším kocourem byla v poho - chtěla si s ním pořád hrát, ale on nechtěl Nakonec jsme Corču odhcytávali ne, aby ona neublížila jemu, ale on jí, protože ona pořád hravě k němu, on naježenej a ostře ji sekal do čumáku, krve všude. Corrýš jak kdyby to nevnímala. Báli jsme se, aby ji to jednou nestálo oko.

Dania
pořád malinký mimčo a to taky vždycky bude, však Aldíkovi taky pořád říkáte Aldíčku , jako správní rodičové

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 18:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dania
Michala by ranila mrtvice, kdyby Aldo držel v tlamce pana Žofa - myslíš, že by mu mohl ublížit, želvovi? Snad ani ne, ale želvám nijak zvlášť nerozumím - teda kolika ampérový stisk vydrží.. Ona sousedka teda ječela, ale většinu roku si ani nevzpomene, že tam želva někde je. Už se taky stalo, že jim ji někdo přinesl, po tom co ji odchytil, jak mašíruje přes hlavní cestu! 50m od baráku
Laida
ahojky, jo, jo, zapoj se - jak žijete? Pracovně, jak jinak, že jo? To znám, 5 roků v jednom kole než se barák dostavěl, zahrada jakž takž dodělala...A to ani ještě všechno není, ale už se budovat nikomu nechce....

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 18:45
- Nahlásit

Laida
ta fotka je nádherná
- viď jak to holkám sluší, jsou taky už takový parťačky
však Aldíkovi taky pořád říkáte Aldíčku
- já zase Beruško

Tak lidičky, uděláme nějakej akití srazík? Někdy v budoucnu? Vidíte to ještě na letošek a nebo až na příští rok? Myslela jsem, že kdyby se to hodilo do zpravodaje dalšího, že by mohlo dorazit víc lidí s AA

Laida
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 18:59
- Nahlásit

worick
50m od baráku - to jim utekla před týdnem, ne?
5 roků v jednom kole - jéžiš, neděs mě, 5 let neeee
ale tedy je opravdu pořád co dělat a vypadá to na dlouho, dávám ti zapravdu
nadruhou stranu, jsme tady všichni mnohem klidnější - pryč z města, Corrýš má pořád co čuchat, moc se jí tu líbí, procházka je vlastně všude, jakmile opustíme branku - nemusíme překonávat sídliště atd.

ankaras
Já jsem rozhodně pro - ještě něco na podzim a pokud by se nám nepovedlo svolat "velkou" akci, tak alespoň malinkou, sím, sím...

A v zimě - tedy sice jsme to jen tak náhodou prošlápli tehdy s holkama Arishkou a Fajuškou, ale myslím, že to bereme už za tradici - a je to ještě letos - Předsilvestrovská procházka - 1. byl Ještěd, minulý rok Český Ráj viz. http://www.aamedvidek.estranky.cz/clanky/clanky/pr edsilvestrovska-prochazka-s-akitkama-2008 a kam teď?

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 19:04
- Nahlásit

Laida
Já jsem rozhodně pro - ještě něco na podzim a pokud by se nám nepovedlo svolat "velkou" akci, tak alespoň malinkou, sím, sím..
- měli jsme zimu, léto a ještě dáme podzim jo? v barevnym listí tak já se mrknu na nějaký trasy a poprosíme moc AmAkitu o pokus o zvěřejnění ve zpravodaji . Jestli to bude možné nějak udělat.

Místo někoho napadá?

a kam teď?
- netuším

Laida
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 19:09
- Nahlásit

ankaras
Nechala bych debatu letět tak týden, mezitím přijdou návrhy a pak se můžem všici na něčem domluvit, co?

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 19:10
- Nahlásit

Laida
Nechala bych debatu letět tak týden, mezitím přijdou návrhy a pak se můžem všici na něčem domluvit, co?
- určitě

Dania
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 19:43
- Nahlásit

ankaras
Laida
srazík stopro!! Zrovna jsme v neděli o nějakém místě přemýšleli. tak se zase zhluboka zamyslíme! Ale fakt JOOO!

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 19:56 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

Dania
Ať Michal zase něco vymyslí Tentokrát snad nebude už koupel potřeba .

Roxana
A kde máme tu Markétku Šafářovou?

AmAkita
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 21:57
- Nahlásit

ankaras
AmAkita ještě ,,vypouští páru" po uplynulé akci..... ,,CHYŤTE PÁNÍČKA" !

Laida
slibuju, že nejpoději zítra dorazí sova !....Corýšovi od Hewuš.

Dania , worick
....bacha na ŽELVY , každý rok o prázdninách jich pár ,,zařve" v psích zubech !
Ten krunýř dost snese , ale akita má páru....však víme ,když jde o zvířátka

Nedávno v tera-časopise zveřejnili né moc pěkný článek, jak se želvě LEPÍ PROKOUSNUTÝ KRUNÝŘ ....nějakou pryskyřicí.
Blbý je , že ony mají hned pod štítky orgány , takže když je to kouslý turch , většinou ten zub vezme i něco napřímo, takže je velká náhoda když to přežijí .

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2009 23:11
- Nahlásit

AmAkita
AmAkita ještě ,,vypouští páru" po uplynulé akci..... ,,CHYŤTE PÁNÍČKA" !
- tak to věřím ale je paráda, jak jste ho "CHYTLA" a donutila hafana vyzvednout

Dania, Roxana
ďoufčata, ještě mi chybí čísla psích kusů, která je máte? Markét, ty nějaký ještě máš vid? Danča už asi ne

šebina
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 08:44
- Nahlásit

Zdravíme ,ještě k želvounům-náš želv pokud se nehýbe Šebin nic ,zato ježkové ti by asi naše hraní nerozdýchali,šebina krvavá tak jen chodím a ježky nosím ze zahrady,ale zase přijdou celá rodinka,žerou se slepicema tak sem lezou,no a naše Míny ty ví už kam utéct před tygrem jinak je ulíže,když jsme nablízku dá se zvládnout společenství-šebin a mína hoj

Roxana
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 09:47
- Nahlásit

Ahojte!

A kde máme tu Markétku Šafářovou?
Na chalupe Chorvatsko nedopadlo, tak aspon krivoklatsky lesy, no a taky to nejni spatny

ďoufčata, ještě mi chybí čísla psích kusů, která je máte? Markét, ty nějaký ještě máš vid? Danča už asi ne
Kaju se kaju, jsem to ja! Takze az bude ten srazik/prochazka, mas je tam pripraveny

Dania
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 09:51
- Nahlásit

ankaras
ďoufčata, ještě mi chybí čísla psích kusů, která je máte?

já fakt už asi ne, ale pro jistotu se mrknu, i když už jsem předtím prolezla celej barák-víš jak jsem převracela garáž naruby

AmAkita
bacha na ŽELVY , každý rok o prázdninách jich pár ,,zařve" v psích zubech !

díky za upozornění, my to sice hlídáme, ale je fakt, že ono je to pak strašně rychlý.....

šebina
Aldo byl po ježkách jako divej, teď už se trochu zklidnil, ale začala s tím Whisky, kterou předtím nezajímali. Takže je taky pořád odklízíme ze zahrady........pozdrav šebince!

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

šebina
jinak je ulíže - nevím jestli je ten náš Berčan na kluky...??Ale první přelízne kocourovi hlavu, uši, krk a hned se mu vrhne na zadek a líže ho jak tele, dokud kocour už nevydrží a nedřepne si na něj. To zase vadí Berrymu, tak do něj šťouchá packou, ať se jako kocour zvedne a on může pokračovat - kocour je kastrovaný!
Ovšem kastrovanou kočku jen očichá, lízne krk, čichne zadek a jde pryč. Tak nechápu...
Naše vyhlášená lízajda Woriček je většinou jen přečichá, jako by kontroloval co dělali a kde byli. Oba teda umí čicháním a lízáním na jednom místě upozornit, kde mají kočky klíště

michal1
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:55
- Nahlásit

worick
Oba teda umí čicháním a lízáním na jednom místě upozornit, kde mají kočky klíště
hmmm, tak to nás v minulých dnech Aldík lízáním a čmucháním upozorňoval na něco úplně jinýho - ta naše maličká totiž hárala
Jinak co se lovení zvířat týká - na procházce jsme narazili na křepelky, který stačily ulítnout, takže Whisky, nabitá loveckým pudem, chtěla lovit vlaštovku. Ta ale byla moc vysoko, takže nakonec skončila tím, že lítala jako blázen za motýlkem
Jo, a dneska ráno mlsně koukala po prolétající helikopotvoře, tak nevím

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 12:25
- Nahlásit

michal1
chtěla lovit vlaštovku
Já ti nevím, jak to ten náš Woriček má rozdělěné...Normálně se v zahradě ani na prochajdě nesmí kolem něho pohnout jediný pták - od nejmenšího vrabčáka až po volavku. Jdem a on na keři či na drátech vidí sedět vrabce a řve jak najatý. Ale vlaštovek, které v pravidelných intervalech a množství čítající i 30ks (což vypadá přesně jako v hororu Ptáci) nalétávají pít do jezera (a v horku vykoupat), vybírají zatáčky 50cm od nás i ležícího Worička a on brvou nehne. Tu zmerčí na plotě vrabce a vystřelí 100m ho odehnat
A letadlo...nízko letící prskolet taky vyštěká!
Ovšem Berry - ten si všimnul, že se zaujetím sledujem velká dopravní co nalétávají přes nás na letiště Brno, takže když jsme s úžasem sledovali velké nákladní ILko, tak Berry úplně přesně jako my na něj čučel celou dobu průletu s vyvalenýma očima a otevřenou papulou - on je fajnšmekr! To Worička netankuje, to je pro něj prostě velké auto-jenom nahoře.

michal1
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 12:51
- Nahlásit

worick
tak letadla naše drobečky taky nechávají chladnými, a že jich u nás lítá!
Jo, a tuhle večer za tmy na prcházce přes nás letěly asi kachny nebo co. Vidět nebyly, slyšet jo. Psiska celou dobu nic až když byly přesně nad námi, tak Aldík zasednul a: húúúúúúúúúúúúúúú, húúúúúúúúúúúúúúúúú, húáhúáhúáhúáhúá... a pak se zase zved a šel po svým Whisky se to vůbec netklo.

<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání