Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 16:03 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

Dostala jsem e-mail :

Dobrý den,
dne 23.9.2009 se v obci Ludgeřovicce na Opavsku našla fenka, severská rasa, nejspíš AKITA INU, nebo MALAMUT. Fotečky bych měla k dispozici asi až zítra. Zřejmě ušla kus cesty, byla dost unavená, nyní je v dobrých rukou, ale nešťastný majitel se může ozvat na č. 604 366 700. Určitě ji nechceme věnovat někomu jinému, než majiteli, je teď o ni skutečně dobře postaráno, ale v první řadě chceme najít majitele...Tetování v uších nemá, teda alespon jsem žádné nenašla, kolega, který se o ni ted stará ji určitě vezme k veterináři - zdálo se nám, že je buď březí, nebo začervená, měla totiž celkem nafouklé bříško.Taky byla dost nevyčesaná... ale jinak moc hodná a poslušná

Více budu vědět zítra.

Laida
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 00:20
- Nahlásit

Ahoj všici, ¨
s Corčou máme napylno - pořád někde trádujeme nebo hostíme návštěvy. Je nám ale blaze, narozdíl od chlupáčů, o kterých se tady dočítáme. Držíme palce, ať jim vše dobře dopadne.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Teda co je tady s váma se všema, žijete?
ankaras
Nazdar babo, tak ona je nezaměstnaná a nemá ani čas psát??(nebo se nedostaneš ke kompu ) Či snad už někde makáš?!!!Co děláte s Ayrinou celé dny - máš teď procházky na starosti jen ty, když ti Petr pajdá, ne?
My jsme jaksi nezačali ještě moc běhat, neb mám teď v zahradě hodně práce - sklízení, dosazování a přesazování kytek atd, tak se mi už pak běhat nechce, nanejvýš svižnou prochajdu. Týden teď Worku bolelo uško, tak nic moc. Zato mají zase s Berrynkem rozmazlinkané. Škoda, že jsme nekoupili tu kameru, to by chtělo natočit. Jo to běhání - tak jak jsem ti chválila běžecké Salomony (co mám), tak beru zpět - prodraly se mi tkalounky co jsou místo dírek a tím pádem nemám jak utáhnout tkaničku. Budu to snad nějak muset opravit svépomocí. Zatím netuším jak. Toto je tam nedomyšlené a použitý málo odolný materiál.
Roxana
Ahojky, zkusila jsem uvařit slepici s těstovinama. Woriček se snažil a dvakrát jakž takž jedl, potřetí už to nechtěl, pro změnu Berry to nechtěl ani náhodou
Váha se zatím ani jednomu nezvednula, ale jí mnohem líp, tak snad pomalu do zimy trochu přiberou. Zatím se mi osvědčila jenom a pouze kombinace ráno a večer granule a k obědu syrová žebra - každý tak 400g cca. Myslím, že ta žebra jsou snad dobrá alternativa - jsou celkem tučná, maso a kost tak napůl a hodně chrupavky...Zeleninu(vlákninu) nejí ani jeden, ale ta snad je zase hooodně v těch granulích
Víc lidí mi radilo - nechat vyhladovět a dávat jen jednou -dvakrát denně. Zkoušela jsem, ale najednou nesní v žádném případě ani polovinu denního přídělu. Když nedám nic k obědu, Worick sní večer jednu a něco dávky(teda té poloviny denního přídělu , rozděleného na dvě jídla), ale pak mi nechce už jíst ráno ani na oběd a večer zase jeden a trochu, takže když to sečtu - zase nejsme ani na třičtvrtě denního přídělu.

ankaras
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 14:03
- Nahlásit

worick
Ahojky, jsem tady každý den Ale nikdo nepísá, tak nevím co písat. Taky jsem marodila a ještě marodim. Vypadam jak Hitler, mam opar od nosu až ke rtu, tak radši ani nikam nechodim . Ayrin je v pohodě, vycházkám teď vůbec nedáváme, protože jsem nemohla ven, jenom tuhle jsem jí vzala na louku, zasedla na deku a Ayrina si lovila asi hodinu myšky. Včera jsme měli další aférku s ježkem. Nějak se jim na zahradě asi zalíbilo. JInak my teď žereme jako nezavřený , začíná kosa a Ayrin se nabaluje a vychrupuju v boudě až do 11 , teď pro změnu vychrupuje v obýváku. Snažim se ležet, v sobotu máme jít s Leonou a hafany na další tůristickou akci , tak se snažim vyležet. Petr leží a už nemá žádný stehno, blééééé nakonec ho ale operace nečeká zatím. Prý vaz drží, možná je to vnitřní meniskus, ale ani to prý nevypadá, takže ho postaví a buď něco rupne a nebo ne.

V Praze v útulku máme 9-letého šibáčka.

http://www.utulekmodrany.cz/index.php?option=com_c ontent&view=article&id=150:nippy&catid=39:nabidka- ps&Itemid=64

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 14:08
- Nahlásit

Změnil se letos snad termín Vánoc? Ono to vypadá, jak kdyby všici dělali kompletní úklid , není tu ani noha .

worick
Ahojky, takže ještě žijete? Se zahrádkou spousta práce, že? Corča ale pomáhá - hrabe krtky
Víc lidí mi radilo - nechat vyhladovět a dávat jen jednou -dvakrát denně. - to nám radili taky a kdybychom to tak dělali, tak by nám Corču už dávno odebrali, protože by byla jen kostrou potaženou kůží.
slepici s těstovinama. Woriček se snažil a dvakrát jakž takž jedl, potřetí už to nechtěl - Corča si to samé dá maximálně dvakrát za sebou, pak už ofní čumák - jo, každej den chce něco jiného, ale změna stačí malá a baští
Taky máme často rozhovory s prodejci krmiv, že se nedoporučuje měnit značku granulí atd., ale fakt jsme se už naučili, co pro toho našeho pesana je nej. - rozmanitost a pestrost

ankaras
Tak razíte zítra? Dneska se pěkně ochladilo, tak na vás budeme myslet z tepla domova . Už se těšíme, až vás někdy zas zahlídneme

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 14:45 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

Laida
Ahoj jj, zítra vyrážíme, uvidíme jak dopadneme, panička ještě neni naprosto fit, ale už je to dobrý. Zjistila jsem, že to je akce zařazená mezi nejlepších 200 akcí ČR, tak tam bude dost lidí, nic malýho . Uvidíme Potom hned napíšu, než zalehneme s Ayrin

worick
- máme období, kdy Ayrin tomu moc nedává a teď máme zase "prokopnutý" období kdy by žrala celej den. Ale vyhladovět u nás nefungovalo, měla hlad jak blázen a stejně se toho, co nechtěla nedotkla a já to "vyhladovět" nemam ráda. Já bych taky radši umřela, než snědla rajče

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:39
- Nahlásit

Laida
Jééé, to jsem ráda, že se tu ,,u vás" někdo ukázal (teda krom Ankarasky, ta nezklame a ukáže se alespoň po výzvě! )

No jo, v zahradě teď zase práce hodně, ani ne tak ten úklid, to nechávám vždycky až na jaro, ale na podzim se přesazuje a ještě mám i hodně dosazování nových kytek. A u nás je tak parádní zem (a to si teď nemůžu stěžovat, protože je suchá na troud, tak alespoň není lepidlo), že první musím krumpáčem vykopat jámu, vybrat kbelík kamení a namíchat směs z hnoje a hlíny koupené od jinud a nasypat tam. Pak vysadit teprve kytku. U dvou - pěti se to dá, ale když takto vysazuješ 50kytek, máš toho po třech dnech plné zuby
Jo a hošani mi do rána dvě vyhodili ven Předevčírem vykopali tunel ve skalce, ale teprve ,,budoucí" skalce, tak jsem se tomu jen zasmála. Ovšem pak se mě v noci zdálo, že vykopali v cestě metrový kráter - už z toho blbnu. Na jaře když jsem taky něco sadila, tak mi nepozorovaně šlohnuli jednu kytku, vytřepali z květináče a zlikvidovali, jen aby si mohli vzít a rozkousat ten květináč (takové ty zahradnické výsadbové) Pochopitelně dostali vylágoš.
Včera jak jsem zase sadila, tak se Woriček přišoural a nenápadně prohlížel ty květináče - co jsem měla nachystané k sázení a mezi tím byly už rozházené prázdné. Chytil opatrně do zubů jeden s kytkou. Nešel mu zmáčknout, položil, prohlédnul, očichal a zjistil, že je tam ještě ta kytka. Tak ho nechal tak a zkusil vzít prázdný. Opatrně mrknul na mně - co jako já na to - jestli ho můžou rozkousat, nebo budu ječet. Já jsem celou dobu dělala, že ho vůbec nevidím. Tak ho sebral a pelášil ho nabídnout Berrynkovi ke hře. Za chvilku už se s ním váleli a roškubali ho raz dva. A hned docupital pro další....Zlikvidovali tři, pak je to už přestalo bavit

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:40
- Nahlásit

ankaras
Určitě dej vědět! . Teď jsme přišli s Corrýšem z lesa - tam je zajímavých voňavých věcí . Nezapoměla se vykoupat v potoce . Trénovali jsme košík a musím říct, děláme pokroky. V běhu si ho nechá už bez problémů, dřívě zuřivě zápasila a v klidu to chvíli vydrží, pokud je kolem něco zajímavýho, košík nevnímá, dokud jí nezačne překážet. Tak doufám, že pro ni řidič autobusu bude dost zajímavej, večer razíme do Práglu. Snad nás po cestě nevyklopí .

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:44
- Nahlásit

ankaras
Já bych taky radši umřela, než snědla rajče
Ježíš, co máš ty proti rajčatům? A máš domácí bio rajče? Kupované já taky do huby nedám, jak to nechávají uměle zrát a bůhví čím tomu pomáhají, tak mi to pak děsně smrdí, nevím jak to trefně popsat, ale je to typický smrad starého hadru na nádobí. Bléééé

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:47
- Nahlásit

worick
My měli teď mnooogo práce. Zabydlovali jsme se v novém, pak všechny návštěvy,.... Teď už ale konečně zas trochu normal.
Květináče znám - Corrýš je taky miluje. Je krásný, že se Woriček dělí -Tak ho sebral a pelášil ho nabídnout Berrynkovi ke hře.
Taky teď sázíme keře a stromky, zakládáme zahradu, co tady bylo se nedá nijak nazvat - prostě naveženej bordel - doteď vybíráme kusy plechů, drátů, obaly od telefonů zakopané v zemi - nechápem, kdo tohle mohl dělat na vlastním pozemku???
Ale huš se to rýsuje. Corrýš si našla pěknej výhled na vrcholu valu uprostřed zahrady a hlídkuje.

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:52
- Nahlásit

Laida
Lesy a louky známe já teda ty louky a lesy a Ayrin ty pachy, o těch já nic nevím dneska jsme louku přecházely stylem, že Ayrin si našla myšku, hrabala a hrabala, a tak abych jí dostala vždycky další kus pryč tak jsem jí vždycky zavolala - Ayrin, tady je taky myška ona hned přiběhla to okouknout a takhle jsme se došouraly až k silnici Je to paráda, že se vám v novém tak líbí

worick
Rajče, čočka tu mě nutili ve školce pořád, v životě jsem to nedala do pusy Mně rajče smrdí, jak k němu čuchnu, tak bych zvracela ale opravdu jenom to samotný rajče,jinak když je třeba zapečený někde nebo tak, to už mi nevadí.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 15:53
- Nahlásit

Laida
Jé, ty si mně normálně předběhla! I s tou prochajdou teda. Já jsem ji taky plánovala na pooobědě, ale od rána jsem dnes drtila větve, tak jsem to nechala až na k večeru - počkáme i na Toma. Já do lesa chodím taky děsně ráda - pro tu vůni. Akorát s dvouma pesama si tam toho kochání a klidné prochajdy moc neužiju. Berry tam chodí na volno a mně děsně mrzí, že Worka musí jen na vodítku, jelikož by vzal čáru za první srnou. Tak ráda bych, aby se mohl po chuti vylítat.... Všichni že: do zápřahu a práce - ať nemá roupy. Jenže právě - když běháme - je to práce. Ale já bych si přála, aby si mohl jen tak svobodně zalítat po lese, bez nebezpečí, že ho někdo odstřelí

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:03
- Nahlásit

ankaras
Ayrin, tady je taky myška - přesně si vás dovedu představit - tobyste měli vzít kameru a pak to hodit na youtube, ať se taky pobavíme - takhle mě vyvedla z míry Corča, když jsme byli na to dogtreku - huš posledních 5 km, všici jsme byli ušouraní a ona - jé, myš, a tady bude a tady - lomcovala mi vodítkem a já už byla napokraji sil

worick
Ale já bych si přála, aby si mohl jen tak svobodně zalítat po lese, bez nebezpečí, že ho někdo odstřelí - mluvíš mi z duše.
Já jsem asi přespříliš starostlivá a bojím se Corču pustit ouplně na volno - perfektní přivolání nemá - především v lese, vím, že se do pěti minut vrátí, o to strach nemám, ale ti střelci jsou na palici.
Volně může leda na louce s nějakým psím kámošem, který skvělé přivolání má - když si hraje, zajíce nevnímá a při přivolání ho vždy následuje

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:06
- Nahlásit

Laida
Bordel na pozemku - tak to znám. My když ho koupili, tak byla na začátku u cesty skládka! Museli jsme to odbágrovat a 10 náklaďáků vyvézt na regulerní skládku. Teď z toho je prostě terénní nerovnost Máš na mně majlíka, že jo? Nafoťte mi něco, ať vidím, jaký domek a zahradu máte. Jsem zvědavá, jak to u vás a kolem vypadá. Prosím, prosím. A s kytkama ráda poradím taky. I když vidím, že jste schopní sami, vždyť už něco sadíte
Jo oni si hrajou hlavně způsobem, že jeden někde najde něco, o co by se mohli ,,jako" tahat či muchlovat a jde to nabídnout ke hře tomu druhému....
ankaras
Čočku mám ráda moc, moc. Když nebudeš chtít, šoupni ji sem mně

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:08 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

Laida
Předevčírem jsem to vzdala, zasedla uprostřed louky a čekala, až vyhrabe pořádný muldy a půjdeme domu. Na zahradě hrabat nesmí, tak na louce si to aspoň vynahradí. Taky mam problém Ayrin pustit na volno, ale teď je to s ní mnohem lepší, ovšem lovecký pudy neovlivním podle mě, když se někde něco vynoří,tak Ayrin prasknou ušní bubínky, proto je hluchá, jinak by určitě přišla
Proto jsem byla fakt spokojená, když jsme šli minule s Daimonkovýma a oni si běhali psolu na volno v lese skoro celou dobu Zítra to ale asi nepůjde, bude tam asi hodně lidí a psů. MInulý rok to prý šlo 1200 lidí

worick
-budeme si spolu přeposílat jídlo od Plzně k Brnu , jo? a co čičiňácí?

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:12
- Nahlásit

ankaras
worick
Viz to lovení myšek - jukněte na Fajkýška - ta má snad péra na tlapkách
http://www.youtube.com/user/Fajkysek#play/all/0/u4 f95FGjrBQ- nej kolem 3 minuty

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:14
- Nahlásit

Laida
Viz to lovení myšek - jukněte na Fajkýška - ta má snad péra na tlapkách

- já už na to dneska koukala už jsem to ukazovala i mamce hrozně mi to připomíná toho hafana z Disney pohádek, ten tam taky takhle poskakoval

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:19
- Nahlásit

worick
Mailika nemám - ale napiš mi ho : zvonne@centrum.cz
A s kytkama ráda poradím taky - jéé, konečně někdo s podobnou úchylkou jako já
Fotí baráčku pošlu, jinak okolí - jeden výlet na Pustý hrádek na našich stránkách.

ankaras
MInulý rok to prý šlo 1200 lidí - tak to je oooobr akce
prasknou ušní bubínky, proto je hluchá, jinak by určitě přišla - to my víme, ony jsou ty naše holky naprosto poslušný, jen ten lovecký pud je ohlušuje

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:22
- Nahlásit

Laida
ty naše holky naprosto poslušný
- to je jasná věc . Taky jsem koukala jak blázen, co to šlo lidí, ono se to frčí i na kolech, ale pro pěší jsou km - 7,16,24,33,50 , co jsem tak četla diskuzi tak lidi s hafanama vyraží na 7 km a ti co jdou s hafanama delší trasu tak půjdou zase spíš od těch 30, takže snad to bude pohoda a Ayrin se dobře vyspí . Doufám, že tam bude zase nějaký bahniště a dáme si koupel

Daimon
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:34
- Nahlásit

ankaras

Jardu bolí nohy už teď, nevím, jak chce příští rok ujít 40 km, teda on to ještě neví, ale co by pro svýho miláčka nudělal . Bahno mi nepřipomínej a věřím, že ti dva si jistě nějaký najdou .
Jinak doufám, že moc hafů nepotkáme, a jestli jo, budem muset šlápnout do pedálů, protože nesnesem, aby byl nějakej před náma , to mám vyzkoušený.

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:34
- Nahlásit

ankaras
takže vybíráte něco mezi? Já bych tak šla a Corrýš takyyyy, ouplně slintáme. Prostě si musíme vymyslet nějaký vlastní trek na neděli... ty termíny a termíny - málo kdy něco vyjde - nebo spíš, chceme toho příliš

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 16:55
- Nahlásit

Daimon
Bahno je naše specialita, Ayrina si v tom ustele . Já taky doufam, že nepotkáme moc hafanů ani jejich páníčků, nebo teda aspoň doufám, že když potkáme, tak ten první bude v pohodě a pak to bude dobrý celý, když to první bude špatný tak se budeme bavit celou cestu . Přesně vím, jak to bude vypadat po 8 km až Ayrina už nebude chtít šlapat, Jarda to může zapíchnout s ní

Ale já jí zase ukecam, aby šla dál . Ona když uvidí, že Awaši si to šine, tak půjde za ním. Daimonek ať nechá chutě doma kup mu ještě jednu fenku na doma

Laida
JJ, chodíme do 20 kvůli Ayrině. A protože další trasa je 24, to si myslim by bez přestávky nějaký neušla, tak půjdeme zase jenom 16 a taky hlavně pro to, že tam má být hodně lidí a ono ty dlouhý je fajn jít samotný v lese . No musíte příště jít taky zítra dostaneme zase skleničky, to máme s Leonkou místo pohárků
A mrkni jak byl Awaši šťastnej

Daimon
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 17:08
- Nahlásit

Laida
My to máme taky těžký, vždy je to v sobotu a já musím ukecat některýho syna, aby byl za mně v krámu :-.
Jinak k tomu krmení, naši mohou mít co chtějí, ale potvory nežerou nic, než maso , jsem na tom už tak, že denně vařím dvě kila . Jestli snědí půl kila granulí týdně, tak je to moc.

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 17:22
- Nahlásit

ankaras
Tak v tomhle počasí je to ideál - delší prochajda - kdyby poprchávalo, 30 km by bylo spíš ke zlosti než k potěšení.
zítra dostaneme zase skleničky, to máme s Leonkou místo pohárků - i vy sběratelky ¨

Daimon
nežerou nic, než maso - tak to se tedy navaříte , Corrýš nakonec sežere vlastně všechno - od zeleniny, ovoce přes maso až ke granulím, ale ode všeho něco - samotného víc najednou nedá, leda tak kuřecímu skeletu - to může

Tak si to holky moc užijte, ať se chlupáči smějou jak Awašík na fotce Příště to snad vyjde i nám.

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 17:28
- Nahlásit

Laida
Ono tady naštěstí neprší, už neni žádný teplo, ale myslím si, že to bude akorát pro hafany . Zítra budeme vycházet až kolem 9, tak to půjde najednou asi víc lidí, jinak jsme vycházeli v holoubkově v půl sedmý. Hned jsme si na louce zmáčeli boty ale po ránu to bylo fakt pěkný na těch loukách a polích a těch srn Uvidíme co nás čeká zítra.

smějou jak Awašík na fotce
Leonča říkala, že by vyhrál nejveselejšího psa a Ayrin nejvíc zaprasenýho Až bude Martin vědět službu na listopad tak dej hned vědět, jak to máte volný.

Daimon
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 17:28
- Nahlásit

ankaras

Než sem něco napíšu, tak je tu další příspěvek , ale to nevadí, ta fotka je boží, je to prostě šťastnej pes

Daimon
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 17:37
- Nahlásit

Laida

Naštěstí vlastně pracuju doma, tak to není problém , jsme neustále spolu, což taky není dobře, ale nám to vyhovuje .
Jinak ovoce a zelenina jsou pro nás myslím jedovatý , ale vždy jim tam nějakou propašuju , jen to nesmí být moc a musíme to mít na malinkatý kousíčky .

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 17:52
- Nahlásit

Daimon
Už máte připravenou sváču na zítra? Doufám, že už si konečně doplníte web, ať se mam na co podívat

Laida
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 18:09
- Nahlásit

Daimon
Jinak ovoce a zelenina jsou pro nás myslím jedovatý - s tím bojuje asi každej druhej páníček
Daimon
ankaras
Holky, tak vám přeju, ať se počasíčko vydaří a spoustu skvělej zážitků. My frčíme na bus, snad ten košik zvládneme

Mějte se všici a skvělej víkend!!!

Daimon
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2009 18:11
- Nahlásit

ankaras

Sváču mám, ale ne v batohu , psi už mají taky zbaleno, ale kdy dá Jarda něco na stránky, to netuším. Momentálně se z bezpečnostních důvodů k počítači nepřibližuje a já jsem přes to absolutní antitalent, můj vrchol umění, je poslat fotku meilem. Teda pokud se mi ji podaří najít .
Nejvíc mě mrzí, že nemáme nic v novinkách, hlavně Daimonkovo narozeniny, mám tam fotku s ním a moc nám to sluší . Sem se na to ohákla a přišel zákazník a povídá, ste byla na úřadech, co? Vám to dneska sluší . Tak mu povídám, ne pes má narozeniny

<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání