| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 11:20
- Nahlásit
Roxana
Ahojky, teda vám to v neděli s Ariškou sluší - obě sladěné, bílá trička , jen jí chybí ten super šáteček
Takže myslíš kočičku taky britku? Jestli chceš mazlivku, tak to jsou určitě jiná vícemazlící plemena. Britky jsou fakt dost netýkavky, ty vyloženě přijdou jen když chtějí ony. Gucci ještě víc, ale Leon když nechce ani pohladit, tak si lehne půl metru od tebe a jen mžourá. Pokud neodolám a pohladím ho, tak zařve něco ve smyslu:,,nech toho, jóó!?" a posune se ještě o půl metru. My teda britky vybírali právě spíš podle vzhledu, protože se nám líbí ti ,,baculatí plyšáci" a u kočiček - pokud to není jen ten jedinný mazel v domě, není ta povaha zase tak důležitá, oni si vystačí i sami, bez nás, když na to dojde. Já se taky bála, aby se s pejsky sžili, tak jsem je brala jako koťata- štěňata spolu. Pak když vyvstal ten problém s okousanýma krkama, tak jsem se začala bát, že Woriček se dal lovit i je, ale nemohli jsme tomu stejně uvěřit. Mnozí mi tu říkali, že je to prostě pes, tak lovit bude, když je to v něm, ale že by začal lovit v podstatě sourozence se nám fakt nezdálo. Nakonec se to vysvětlilo. Nebyl to vůbec Woriček - ten viník, ale Berča s kterým mávala puberta a snažil se kočičáky obskočit On jim chytil celou hlavu do zubů a rval si je pod sebe. A ty trdla celkem v klidu držely. Jenže jim na krku vyškubal chlupy a zůstaly jim zhmožděniny a šrámy. Mně tehdy taky bylo divné, že se jich jinak ty kočky vůbec nebojí...
Worick venku cizí kočku prožene, ale jestli by jí i ublížil to nevím, myslím že snad ani ne, králíka v kralíkárně jen očichá i babči kočku, on nesnáší spíše opeřence. Jenom nesmí Ariška začít přehaně žárlit. Já to od začátku praktikuju tak, jak se to má s dětma. Pořád je vedu k tomu, že o kočky se nestarám jen já, ale staráme se o ně spolu. Ráno, když nečekají u baráku, tak řeknu psiskám, že jdeme hledat kočice do zahrady a když je objevíme, tak psy pochválím, že jsou kočky v pořádku doma. Když jim tahám klíšťata a najdu jen jednomu ze psů, dostane stejně za jeho klíště piškot i ten druhý (pomocník ) a když najdu jen kočce, tak dostanou piškoty taky oba psi, protože kočka piškoty stejně nežere
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 11:31
- Nahlásit
moth
Ahojky, my spolu taky neměli čas prohodit pár slov, jen jsem z tebe dostala s kama jste. Do Bratislavy jezdíme častěj než do Prahy (no, máme to taky blíž), tak 4x do roka určitě. Neboj, to se necpu k vám, jen konstatuju. Právě jsem viděla na stránkách fotku ze Sence - tam jsme před pár lety jezdili poměrně často - na hotel Senec na dovču, nebo jen s našima na prodloužený víkend, ale teď jsme tam nebyli snad 5let. Jezdí tam jen brácha na některou s těch chat k pronájmu. Kterou trasou jste teda jeli vy na Bratislavu? Z Rožnova myslím.
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 11:58
- Nahlásit
Roxana
....sova odlétla !
ankaras
.....Big Ben+Brixie Bront....jsou vrhoví sourozenci ...a oba střed Čech (PSČ 33008+27341).
Komunikuju s oběma majiteli
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:13
- Nahlásit
Lidičky, frčím do jižních čech, až dorazim v sobotu, tak se zase ozvu. Háravku oblíkám do trenclí (Roxana-jsou dobrý ) a vkládám teda důvěru do našich. JInak si s Aldíkama objednáváme od Leony ty skládací misky, kdyby jí někdo chtěl, tak dejte vědět na mejlíka. Sjela bych pro ně a poslala poštou Vám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 13:46
- Nahlásit
ankaras
Tak se tam srovnejte a dávejte na sebe pozor! Zdarec.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 09:45
- Nahlásit
worick
jejky, no slusi, nevim nevim, ten satek byl hlavne jako prevence bolehlavu ze slunicka (ne ze by to ale moc pomohlo ) a vis co, Aja jinou nez bilou moc nenosi, to je jednoduchy trefit se do barvy Kazdopadne jsi moc mila
Jj, cicu britku Hnedku No na na mazleni .. nevim, ona kocka je asi vzdycky vic selmicka nez psik, vid .. jina mazlici plemena, mas nejaky tip ?
Ale jak rikam, je to s otaznikem, trochu se bojim, aby doma nevladla "valka Roseovych" ... proste kocka x pes, no ? Micka by byla zvykla, chovatelka chova zaroven i psy, ale jak by to vzala nase madam, to nevim .. :-/
AmAkita
Diiik, mam hotovo
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 12:23
- Nahlásit
Roxana
...a což takhle číču ragdol ?
Ta snad byla vyšlechtěná k mazlení a jisté ,,hadrovitosti"=vláčnosti při přenášení
Doporučuju zajít na MV Liberec 3-4.10. / nebo Kladno v listopadu.
Tady je rozcestník :
www. Kočka-info.cz
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 13:07
- Nahlásit
Roxana
AmAkita
Já nejsem na kočky nijak zvlášť odborník, my měli vždycky doma jen obyč miciny. Šla jsem do papírových proto, aby vypadaly tak, jak jsem chtěla (kulaté, baculaté), protože u miciny člověk nikdy neví. Tcháni teď měli po sobě dva kocoury a oba to byly ,,žížaly", asi šmrnclé nějakou siamkou či co, tak ne že já bych si nepohrála i s ní, ale doma bych ji nechtěla, mně takový typ k mazlení nesvádí...
Ta ragdolka je taky dobrý typ.
My měli ještě možnost briťáka bez PP, modrobílého - ten byl nádherný, ale Tom trval jenom na modrém, tak jsem pak s vypětím všech sil sehnala modrého. Teď jak šlape zahradou, tak se mu směju, že je jak tlustý myšák Nejspíš mi rozumí, protože někdy by tím oranžovým pohledem zabil! Guccinka je lila, tam už nám byla barva jedno, jen jsme chtěli jinou než modrou a hlavně ji sehnat, aby byli teda zároveň. Za nějaký čas měli i čokoládku a ta byla krásná! Už jsem i uvažovala, jestli si ji taky nevzít
Teda na seznámení se psem, beru trochu jako závadu to, že se kočky předávají až po 3 měsících věku. Je to už hodně velké kotě se svým názorem na psa Tak si myslím, že kdyby se k fence dalo malé koťátko cca 6 týdenní, které se na vesnici běžně od koček bere(netvrdím ale, že je to správné), tak by možná zapracoval mateřský pud fenky a lépe by se zblížili. Mám totiž čerstvý příklad od tchánů, přesně tak to teď proběhlo s jejich 14měsíčním labradorem a kotětem - co dostala tchýně k svátku od známých. Chvilka nejistoty u obou a vzápětí se k němu labrouš chová jako k miminu - pořád ho olizuje, ošetřuje, stočí se do klubka a šoupne si tam kotě na spaní. Je rád, že má na dvorku kámoše
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 13:15
- Nahlásit
AmAkita
Si ty na některých těch fotkách od holek? Jsem otravná, že jo, ale když už jsem jich tolik poznala, ať jste komplet. Skoro. A teda jestli to zase nepletu, tak vy jste z Koryčan, takže taky Moraváci
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 14:51
- Nahlásit
worick
Ano, na pár fotkách jsem k nalezení jako vodič ..viz.feny tř.čestná Hewia , nebo feny ot.Samanta (V4 na pořadí ) .
V sobotu večer jsem u ohně pořád chodila kontrolovat ,,holky" na úvaz pod stromy (asi 10m od ohně směrem k hale) , neb je ,,nasíraly" ty běhací bordery ....a tak
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 15:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
AmAkita
Počkej ,,holky"? Tam si pamatuju akorát velkého psa a nějaké šibinky. My na ně s Woričkem taky byli koukat, takoví milí pejsci to byli. To byli tvoje?
Jé, já už vím, ty si tam k zábradlí taky přinesla tu krabici na odpadky, že? Já tě tam viděla bavit se různě s lidma a celou dobu jsem si myslela, že si tam ,,paní domácí" - že je to tam vaše. No škoda, že není, že jo?!
Snad tě zase nepletu....
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 22:28
- Nahlásit
worick
,,paní domácí" jsem se snažila suplovat , když se nám nevěnoval NESCHOPNÝ PROVOZNÍ
Měla jsem tam tolik poviností, že až po 22h mě na silu ,,utrhnula" Zdeňka a Novotní a pokoušeli se mě neúspěšně opít
S několika neměřitelnými desetinkami jsem pak opravdu na chvíli zapoměla co všechno je ještě do rána před výstavou nachystat.
Někdy mezi 3-4h ráno u ohně hlaholili hoši vracející se z hospůdky=budíček.
A v 6h ráno se o další a definitivní postaraly borderky na volno v areálu ....Samice je musela lépe vidět a trochu se po mě prošla.
Takhle ,střískaná" po víkendu jsem už fakt dlouho nebyla .....ještě že to šlo dospat v pondělí.
I feny toho měly po víkendu plný zuby ....a spaly a spaly.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 11:29 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
worick
dik za fotky, mas mail
AmAkita
ragdollka je taky pekna, ale ja jsem spis na ty vetsi mamutiky, tahle mi prijde trochu krehka )
vy doma nejakou cicu mate? Ja se porad trochu bojim kombinace akita x kocka ..
jinak dik za tipy, do Liberce bych jela, ale je to tyden pred svetovkou, tak spis az to Kladno v listopadu (pokud se zas nebude kryt s prazskou MVP )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 11:40
- Nahlásit
Roxana
Ty taky zase
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 11:57
- Nahlásit
Roxana
ahojky, soužítí psa a britského kocourka právě testujeme na vlastní kůži
jestliže se všichni báli, že nám berňák sežere kocoura, tak první 4 dny to vypadalo že nám kocour sežere Berni vrčel jak bojovej kocour
o britkách se říká a píše to co ti psala worick, tzn. nemazlej se, přijdou kdy chtěj ... ten náš je rapl festovní, ale je i mazlivej, spí u nás na klíně, vrní o 106, no jsme fakt spokojený (až na naši alergii která se objevila - ale má smůlu mrcha, bude holt muset zase zmizet, kocoura nedáme ...
fotečku aktuální máš vedle u Ešusový,
případně všechny foto na rajčeti
P.S. Míra chtěl modrou, takže vyhrál - ale jestli někdy přibude další, tak bude krémová! ty jsou ještě plyšovější
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Janiii
Ahoooj......a že ty se nezmíníš na berňákách, že to máš teďka jako my! Teda s malýma rozdílama. My máme totiž ,,venkovní" briťáky , takže jak oni se tak potulujou sami po zahradě, tak nejsou asi takové závislé rozmazlenky, jako když jste spolu v bytě. Jste na sebe určo víc navázaní. Prolézajdu z krabice jsme měli taky, kočky to bavilo, tak jsem jim dala krabice do krabic a vyřezala různě vchody, aby to měli složitější. Pak se ovšem do toho zapojil Woriček a v rozích udělal další....dlouho to nevydrželo Oni ta škrabadla už prodávají přímo k modrým briťákům? Ta krémová co máte na rajčeti (to víš, že jsem to prolezla, i když to nebylo určené mě, ale byla jsem zvědavá :eek , je krásňučká! Já nevím, proč jsou ti chlapi nějak zatížení na ty modré kocoury jako, že modrá je barva pro chlapa?!
Ještě jsem si vzpoměla, ta alergie....u nás už to taky vypadalo, Tom má elergii na kde co a když kočky chrápali přes den v naší posteli a ta byla pak celá chlupatá , tak začal nějak kýchat. Tak jsme je radši přestěhovali do ,,dětského", který zůstane tak nejspíš jim a dobrý. U vás to takhle řešit nejde, je to blbý, ale četla jsem, že by se alergen měl dávkovat v malém množství a postupně zvyšovat (tzn. nešolíchat si kočku kolem nosu atp. ) A to je u nás taky v poho, ani jedna naše nesnáší, když ji vezmu na ruce, protože to pro ně znamená buďto - nějakou procedůru, nebo vynesení ze dveří!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:25
- Nahlásit
worick
a copak já se na berňákách dočetla o britkách? jen o tom že jsi léčila kocoura, ale netušila jsem jakýho
a odkaz byl pro všechny zvědavce ne jen pro Roxíka
kocour do ložnice nesmí, právě aby se neválel v posteli, a jinak už si docela zvykáme na ty tuny posmrkaných kapesníků
hlavně že míra může dejchat (je astmatik), nějakej ucpanej noc ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:56
- Nahlásit
Janiii
a copak já se na berňákách dočetla o britkách? - jooo, vlastně promiň, já o kočkách psala víc na,,samojedech" Kabě, protože ta má zase kombinaci dva macíni a samojed. My si budem asi muset založit samojedo-berňácko-kočičí fórum, protože nás z těhdle nejspíš brzo vyhodí (a jestli Tom zjistí, že jsem zase ulovila tebe, tak vyhodí comp )
Fotky na rajčeti nemám (to mám zatrhlé, ale jinak je má na mailech půl republiky ), tak až budu mít zase chvilku, hodím ti něco na mailíka - našla jsem ho na vašich stránkách.
Já to sice nemám (doufám), ale dočetla jsem se, že alergie může skončit astmatem - to je nejvyšší bod a ten už tvůj Míra má. Tak jen aby se mu to nějak nerozjelo... - noo, co ten kočičák u nosu?!!!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 13:59
- Nahlásit
worick
noo, co ten kočičák u nosu?!!!
kočíčák leze před rypák mně - ležíme spolu na gauči, on u mě na pupku, resp. na prsou a čučíme na telku
a huš jdu, ať tu nerozšiřuju OT zajdi někdy k Ešusce, tam se probírá cokoliv a našemu krasavci modrému tam už od narození řikaj dement
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:26
- Nahlásit
Janiii
cauky! Dik, ja uz k vam mrkla, ovsem foto na rajceti - schovavacka, je teda dooost dobry
ja cicu uz dlouho ne-planuju , jenze ted se jedny znamy narodilo pet cokoladovych britek a ona ze jednu ma pro me ...
a co berni - fakt nemela ani trochu tendence vyhanet "vetrelce" ?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:37
- Nahlásit
Roxana
fakt nemela ani trochu tendence vyhanet "vetrelce" ?
vůbec. ona se na něj uplně třásla, hrozně moc ho chtěla očuchat, ale on ani náhodou nevim jestli je to tim, že berni je jak doma, tak venku, jestli neměla tolik pocit že potřebuje bránit své území - ale fakt neměla. a i teď se ho spíš bojí a snaží se mu vyhejbat, protože na ny zasyčí ... a přitom je to raplice tak jsem myslela že budou blbnout spolu - asi zatim dělá tu starší a rozumnější
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 15:11
- Nahlásit
Roxana
...kočky jsme měli jenom za Čokininu éru . Doma na ní klidně chrupaly , ovšem venku(na zahradě) byla vždycky jakákoliv kočka lovná zvěř a Čoki nerozlišovala naše/cizí a honila je.
Naše se s tím porovnaly tak,že venku zdrhaly na lípu či jabloně......a nešťastně vřískaly že chtějí dolů.
Teď už kočky nemáme , žádná z fen jim nehoví.......a už je venku měly i párkrát v tlamě , ale nikdy se nic vážnýho nestalo.
Když ono je to často tak, že se venku číča ,,vsákne" do struhy .....a myslí si,že když není vidět, tak ji psi nenajdou.
Nedávno jsem fofrem brzdila brndu, neb Sam učuchla kočku a místo tahu dopředu , hópla do pole
Dovedu si ale představit, že by se mohly naučit nějakou domácí neomezovat, ale moc je nemusím,....takže je neplánuju.
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 18:06
- Nahlásit
Vkládám tady další fotoalbum .....tentokrát od Patrika a Martiny (dalších 400kousků) :
http://kangaroo1.rajce.idnes.cz/9.8.2009_Klubova_v ystava_American_Akita_Klubu/
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2009 22:26 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Janiii
asi zatim dělá tu starší a rozumnější
tak to mas teda skoro idylku
AmAkita, worick
aby bylo vedet, o cem se bavime:
tahle by se mohla libit ankaras (teda nevim, jestli je kockomilka, ale tak nejak si myslim )
vlk
vlcku, zahlidla jsem te vedle, kdepak jsi byla o vikendu?? jsme si rikali, jestli nedorazis a ty nic ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 07:02
- Nahlásit
Roxana
Jo, jo, čokoládinka, to znám. Lákala jsem Toma:,,když nejsou modrá koťata, tady ti mají čokoládku - ta by nám pasovala do obýváku!" A on na to:,,kočka do obýváku nepáchne!" Zprvu tam mohly jen vejít a nacpali se pod stolek. Potom jsem prostřela pod sebe deku a Gucci jsem si tam zavolala na muckání a vysvětlila mu, že na mazlení potřebuju kočku u sebe ne, že za ní polezu na zem..Načež časem chtěla přejít na pomazlení k Tomovi a to se mu líbilo, tak ji nechal. Pak jsem je objevila párkrát jak u telky leží spolu Sedačka je umělý semiš (Alcantara) a područky a záda má kožené. Takže tak jako Janii Buci po ní šmejdit nesmí, aby kůži neškrábla. Onehdá se uvelebila na područce - stačilo abych řekla:,,no, Gucci!?" a už byla dole Sama tam jde málokdy, jen se tam občas přes den přesune a najdu ji chrápat na polštáři. Leon opravdu vyjímečně, jak ji v zimě přeznačkoval a dostal pořádný vylágoš, tak tam nesměl vkročit Teď už může, ale asi to neví , protože za náma tam nejde vůbec - to se jen s škaredým pohledem přešourá přes jídelnu a brble si něco pod fousy. Vyjímečně ho tam odpoledne najdu ležet, ale musím dělat, že ho nevidím, jinak zdrhá
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 07:54
- Nahlásit
Roxana
čauky, moc jsem chtěla ale nedostala jsem volno. Teď v době dovolených je to u nás v práci problém. Chtěla jsem už proto, že tam byla u stolku rozhodčích i moje kamarádka.... a taky jsem vás chtěla konečně vidět na živo. No snad mi to jednou vyjde....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 15:37
- Nahlásit
Ahoj všem,
tak jsem doma. Naprosto vyřízená a hotová , ale bylo to moc fajn. Teď jdu zalehnout, jako vždy po nějaké akci a pak se ozvu
Roxana
projíždim mejlíky, napiš mi barvu, nechaly jsme to s leončou na tento týden
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 21:30
- Nahlásit
Tédá-ty kočky jsou nádherné Roxana
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2009 22:56
- Nahlásit
ankaras
Čau výletníku hlavně, že se ti líbilo Tady, co jsi tu nebyla ,,chcípnul pes" , tak jsem něco málo hodila alespoň na berňáky a samojedy
šebina
Vy máte taky kočky ne? Tak nám písněte i vaši zkušenost psi-kočky
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2009 10:02
- Nahlásit
Ahoj všichni!
....Stěhujeme....nestíháme....
Ale moc chceme pozdravit všechny, které jsme viděli v Rožnově, moc se nám tam opět líbilo, za což patří velký dík především organizátorům ...AmAkita...
Přehlídka AA byla neskutečná, tolik jich najednou asi těžko někdo v ČR uvidí, nebo žeby příští rok???
I samotný výletík k Radegastu byl krásným zpestřením...
worick
Moooc rádi jsme vás poznali, kluci jsou báječní a Corča se zamilovala. Ještě jsem ji takhle nikdy neviděla. Valchovala se sice na zemi s jedním, ale se dvěma??? . Notnou chvíli jsem si myslela, že to neskončí nejlíp, ale kluci ji fakt okouzlili.
K našemu překvapení dospěla asi opravdu v mazlivku, protože po hárání ani stopy, žádný hormony tam roli nehrály.
Momentálně, pokud nejsme na prochajdě, tak chrní a chrní a chrní. Je pravda, že děláme každý den velký přesuny, tak už toho má asi taky dost.
Ten výletík do Rožnova se vám celkem prodražil, ale moc fajn, že jste dorazili.
|