| Autor |
Zpráva |
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:34
- Nahlásit
Fajka
Fajka se taky umí krásně usmívat. I Rea je občas vysmátá, ale já nemám foťák, abych ji fotnul. Každej rok se chystám, že si ho koupím a vždycky se něco po.... a tak kupuju pračku, ledničku, vysavač a na foťák nějak nezbude.
Roxana
Šiba je taky můj osud. V útulku jsem chodil mezi tou spoustou psů a u ní jsem přesně věděl že to je ONA.
|
moth
|
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:43
- Nahlásit
Fajka
Ano mala som doma Hokkaido - bola to baba, bolo to v roku 2002, planovala som si ju nechat, ale mala som vtedy doma 12 AA !!! Hokkaido je partner pre zivot a to nekompromisny, zo vsetkych sil a za kazdu cenu je schopny bojovat o najblizsie miesto pri panovi. Je to pes, ktory sa velmi rychlo uci, myslim, ze rychlejsie ako Akita, je maximalne prisposobivy, ale v ramci jeho hrdosti neexistuje, aby opustil miesto vo svorke, ktore chce za kazdu cenu ziskat. Pritom vsetkom nikdy sa nestalo, ze by sa chytila s niektorou AA, psy-samce mylovala, ale vzdy musela byt nadradena, s fenou som ju nikdy nepustila, myslim, ze by to dopadlo tragicky ... Jeden a myslim, ze velky plus sa mi podarilo urobit, konecne sa zacala normalne harat, co sa nikdy nestalo u povodneho majitela, o to viac ma potesilo, ze neskor som sa dozvedela o steniatkach, ktore mala!
Celkovo si myslim, ze Hokkaido by si zasluzilo viac pozornosti od milovnikov psov - viem kto chov v CZ zalozil, a bol zalozeny na vysokej urovni, dnes je na hlbokom upadku - nutne potrebuje nove importy a kvalitne. Mam pocit, ze momentalne nie je toto plemeno v spravnych rukach v ramci CZ a nechcem o tom dalej pisat ... ak by ma niekto dokazal opravit, resp. zmenit moj nazor bola by som nadsena!!! Tu na SK sa vobec nechova, aj ked sem bolo nejake importovane. Mozno je problemom vysoka cena, ale ta vysoka cena by mala byt udrzana, pretoze Hokkaido je celosvetovo velmi vzacne plemeno. Neviem, keby som vlastnila ranc, urcite mam aj Hokkaido a nie jedno!
Bent Ty mas Tvoju Shibu z utulku, Ty mas velke srdce!!! Volakedy niekolko rokov dozadu som si bravala domov psov z utulku, neboli to cistokrvne psy, ale psy - zive bytosti, ktore potrebovali pomoc. Vtedy som odrodila aj moje prve stenata, myslim, ze ich bolo osem, byvali sme v bytovke na sidlisku. Vsetkym som nasla novy domov, a novi majitelia boli mnou cely rok mesacne kontrolovany ako sa staraju o noveho clena rodiny, potom to bolo raz za pol roka a tak ... popri tom som mala vlastneho psa bieleho nemeckeho spica ... Akita vstupila do mojho zivota az 23.9.1997 ... a to je moj osud
Pozdravy
Katka
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:00
- Nahlásit
moth
Celý život jsem měl nalezence a psy z útulku. I ten čauík co je v galerii byl z útulku. Ale šiba je asi můj osud. Škoda jen že tak pozdě. Ale zcela určitě stihnu ještě aspoň jedno štěně se kterým už zestárneme spolu.
Hokkaiďáka má jeden můj známej. Má importa z Japonska za cenu, za kterou by se tady pořídilo docela slušný auto. Má to jako splněný sen z dětství - Goro bílý pes. Jen škoda že s ním nechce chodit na výstavy a uchovnit ho. Je krásnej.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:10 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
moth
Nejsem clovek, ktery se nejak snadno dojme a vase prispevky ctu vzycky s potesenim, ale tentokrat mi behal mraz po zadech
Bent
Má to jako splněný sen z dětství - Goro bílý pes - to bychom si urcite rozumeli, jen ja jsem zvolila tu vetsi variantu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:12 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
moth
Moc díky za porovnání je to moc zajímavé čtení. To je nejlepší porovnání, když člověk s takovým pejskem žije a může srovnávat i s ostatními.
12 akit najednou? Vůbec nechápu jak se to dá zvládnout, já sem ráda že stíhám zatím tu jednu. Nadruhou stranu když to člověk dělá z lásky a protože ho to baví tak to jde asi samo že jo
Bent
Má to jako splněný sen z dětství - Goro bílý pes
Koukám že tenhle film opravdu ovlivnil hodně lidí a nejen mě
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:14
- Nahlásit
Roxana
Tak to by si nás asi rozumělo víc, známá co má tu bílou šibu si taky vlastně splnila sen, akorát má tu nejmenší variantu. Přeji dobrou noc dámy, jdem se vylítat ven a pak do hajan.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:14 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
pro milovniky nostalgie
http://www.flyingczechman.org/
bohuzel, musim se omluvit, stranky uz zrejme byly odstraneny
Tak alespon komentar z jisteho DF:
berg.12 profil / všechny komentáře uživatele
Tento seriál navazuje na o rok starší stejnojmenný film. Na rozdíl od něj ho však neznají ani Japonci ani IMDb a zdá se, že navždy zůstane legendou pouze pro jistou generaci československých diváků. Když jsem se nedávno dostal znovu k celému seriálu, trochu jsem váhal s jeho zhlédnutím, protože jsem ho naposledy viděl očima asi osmiletého kluka. Dojímavý příběh, osudově smutné oči Japonců i Gora, cituplný voice-over komentující Gorovy osudy, nejemotivnější hudební melodie mého dětství a probrečený snad kažý díl seriálu, vytvořily tehdy nesmazatelný filmový zážitek. A ten tady také hodnotím. No, po těch letech musím konstatovat, že ta scénáristická naivita je veliká, původně děsivá scéna s medvědem je spíše k pousmání, stejně tak jako dalších spousta míst a rozhovorů v seriálu. I to neustálé setkávání a nesetkávání je neúměrné natahováno. Ale s přihlédnutím k roku vzniku je to i dnes celkem koukatelná záležitost a třeba samotný Goro hraje výborně. Jsem opravdu zvědavý, jak se bude jednou seriál líbit mým dětem. PS: TADY je link na stránku, kde jsou ke stažení všechny epizody.
PS - ten link je viz vyse
Tak vam vsem i vasim Gorum dobrou noc
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:19
- Nahlásit
Bent
Dobrou a pohlaď za nás šíbíska
Roxana
Juuuu, to bych se hned koukla, ale ono to už nefunguje
a nebo to nejde jen mě?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:23
- Nahlásit
Roxana
uz zrejme byly odstraneny
Aha tak to jo. Ale je to škoda já ten film prostě miluju.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:42
- Nahlásit
Fajka
me to proste nedalo
teda nevim, jak moc je tohle legalni , ale:
Tokugawa, 18. 11. 2007 at 9.53 #
Jděte na odkaz:
http://likov.wgz.cz/serialy/goro-bily-pes-japonsko -1980-2.html
V něm je pro každý díl několik webových adres. Zkopírujte si jednu do adresního řádku a stáhněte soubor, který pod touto adresou je. Až budete mít na disku všechny, rozbalte je programem WinRAR a máte na disku jeden díl.
Tento postup opakujte pro všechny díly.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:51
- Nahlásit
Roxana
me to proste nedalo
jůůůů to je dobře
teda nevim, jak moc je tohle legalni
No jo no, kdyby něco mlčím jako hrob
Zkusím zaúkolovat přítele, aby mi z toho udělal CíDí
Hodila jsem zase něco málo do výletů a k tomu pár foteček, tak se můžeš mrknout
Dneska se loučím, už mě děsně bolí oči
Tak přeju hezký večer a ahojda zítra
|
moth
|
# Zasláno: 29 Lis 2007 10:29
- Nahlásit
Ahoj!
Tusim sme to vcera pekne rozbehli a zvlast ja som toho asi napisala dost?!
S tymi 12 AA to bolo tak, ze sme mali akurat vrh - 8 steniatok + ich matka a otec + ich polobrat + moja prva AA. Takze 10 AA mohlo byt bez problemov stale spolu. Bolo nadherne sledovat ako otec dosledne vychovava svoje deti ... Dalo sa to zvladnut, ale jednoduche to nebolo, myslim, ze velku rolu vtedy zohravala perfektna matka steniatok. Bol to nas prvy a bohuzial aj posledny vrh pod nasou stanicou a vobec mi nevadilo kolko trvalo, kym si vsetky steniatka nasli novych zodpovednych majitelov - posledne dve fenky boli u nas az do 16 mesiacov veku! Kazdopadne som spokojna so vsetkymi majitelmi, a to bude coskoro uz 6 rokov od narodenia tohto vrhu.
Pozdravy
Katka
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 12:36
- Nahlásit
Fajka
Tak jsem koukala na ty vylety - moc moc moc hezky!!! A ta prihoda od Machace - no hlavne ze se nic nestalo a Fajka padala do mekkyho!!!
Mam podobnou prihodu, teda dve - Ariska, jak vis, miluje koupani a jednou mi skocila do potoka (nestihla jsem ji ani zastavit, fakt me nenapadlo, ze bude mit takovyhle blby napady), ktery protekal korytem z cca trimetroveho brehu, ale nazpatek uz ji to moc neslo - brehy byly uplne kolme, hlina mekkoucka a drolila se .. nakonec se asi po 20min nejak vyskrabala, techniku by mohl zavidet i Jozka Rakoncaj .. ale zasvinena byla neskutecne, jak byla mokra od koupani a pak se valela v te hline ..
Druha prihoda - moje kamaradka me fenu krizence boxera, malamuta a ovcaka, a ta si hrala na nejakem mostku s psim kamaradem (potkaly se s nim pri prochazeni), no prave ze to taky nejak neubrzdila a spadla dolu, jenze tam byly zahradky nejake zahradkarske kolonie ... takze jeji vysvobozeni bylo slozitejsi, ale pry nemela taky ani skrabanec ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 09:36 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Ahojky všem,
Tak sem zas konečně tu, včera byl děsnej cvokhaus
moth
S tymi 12 AA to bolo tak, ze sme mali akurat vrh - 8 steniatok tak to jo, já už myslela že jste měli 12 dospěláků najednou Ikdyž možná na starost a péči jsou ti prckové horší
Roxana
A ta prihoda od Machace - no hlavne ze se nic nestalo a Fajka padala do mekkyho!!! No hele víš co, já vlastně nevím jestli to bylo do měkkýho ale jen tak dedukuju že asi jo, když jí po tom nic nebylo. Jsme si normálně říkali že to je gumídek
ale zasvinena byla neskutecne, jak byla mokra od koupani a pak se valela v te hline to si dovedu představit,ale škoda že nemáš foto
Ty psiska jsou stejně někdy neskutečný paka ale spíš si myslím že je to tím že žijou aktuálním okamžikem a nějaký následky jim jsou šuma fuk
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 10:22
- Nahlásit
Fajka
Cau,
včera byl děsnej cvokhaus - tak to je dobre, ze jsi zase zpatky , a bude vikend, neee??
Ja jedu odpo domu
Tak kdyz si tady s tebou nebudu moct povidat, aspon budes mit zas na cas na stranky, ze
Co mas vlastne v planu, nejaky ty bezky?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 10:47 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Roxana
Ahojda
no jo no víkend sice bude, ale více méně zase pracovní
Už se strašně těším na vánoce a týden volna, fakt letos nic nebudu týden dělat to bude můj největší dárek
Dneska odpoledne musím ještě něco dodělat, aby chlapci mohli o víkendu domontovat zakázku, která musí v pondělí odejít. V sobotu se chystám že navštívím známé v zahradnictví a pomůžu jim udělat pár adventních věnců (nikdo jim to totiž nechce dělat ani za peníze a já už nemůžu protože toho mám fakt moc Takže minimálně dopoledne poklábosíme a u toho jich tak 15 udělám. Hlavně sebou beru psisko tak sem zvědavá jestli něco neprovede maj tam dvě micinky
No a v neděli mám relativně volno (na binec doma co je potřeba uklidit rači ani nemyslím :smirk a snad už konečně prubnem na ty lýýýže
aspon budes mit zas na cas na stranky, ze
No jo, s tím se počítá akorát teda už mám z 85% plnou kapacitu tak to budu muset nějak rozšířit. Ty máš jen ten základ nebo už si taky platíš?
Jo a podrbej za mě Aríska, že moooc pozdravujem
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 10:54 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
u toho jich tak 15 udělám - 15?? Tyyy jo, to mas teda kmitaci a sikovny rucky, ja bych to montovala tak pul roku!!!
snad už konečně prubnem na ty lýýýže - je tak kdyztak nejake to foto, jo ?
Ty máš jen ten základ nebo už si taky platíš - no uz platim jednak mista byla malo a otravovaly me tam ty reklamy .. takze tak, ale nestezuju si, jsem spoko a petikilco rocne me asi nerozhodi ..
podrbej za mě Aríska - budu drbat celej vikend a kousek teda preposlu, neboj Fajce napodobne, jooo??
Jeste koukni na tenhle odkaz, on je tak krasnej a ja si ho ted fakt nemuzu vzit
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 11:06
- Nahlásit
Roxana
ja bych to montovala tak pul roku!! Dyž to by nám asi nikdo nekupoval - adventní věnce vo velikonocích
Mě to nevadí, mě to baví a mám trénink, sem jich dělala i přes 200
jsem spoko a petikilco rocne me asi nerozhodi
No to je jasný, mě taky nee, já jen jestli tam budu za těch 500 Kč mít dost místa na fotečky
Já kolikrát byla na výletech a ani nefotila, ale teď když to chci dávat na stránečky, tak budu fotit určitě furt tak abych neměla za chvíli zase problém
Podrbání Fajce vyřídím a na pondělí zas připravím něco nového na stránečky. Tak si hezky užij ten víkend a pá pá
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 11:08
- Nahlásit
Fajka
Blbnu, odkaz je tu: AKIN
http://www.inuvnouzi.estranky.cz/stranka/akita-inu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 11:21
- Nahlásit
Roxana
Já sem nějaká natvrdlá, já tam žádného Akina nevidím
Ta kříženka Sára je mi moc sympatická...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 11:26 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Roxana
Už vím to je ten bílej fešounek.... no jo je krásnej...
Mě by se jako vešel to jo, místa mám dost, jenže přítel zatím dalšího nechce a času je taky momentálně tak mááálo chjo
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 12:53
- Nahlásit
Fajka
No a vis, jak to mam momentalne ja, vid, takze taky nic ..
Uz musim bezet, tak se loucima preju kraaasnej vikend, hezky si ho s Fajkyskem uzijte
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 12:55
- Nahlásit
Roxana
Jo jo, já vím.
Díky a vám přeju totéž
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 10:44
- Nahlásit
Roxana
Ahojky, zdravíme západ a i všechny ostatní.
Jaký byl víkend s Arískem? Byla nějaká pořádná vychajda?
U nás celou dobu pršelo takže ty lyže zase nic a bláto všude. Tak jsem aspoň byla pilná a mám už i Pfkoooo héééč
Dneska slaví Fajka už druhý narozky
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 11:09
- Nahlásit
Fajka
Ahooooj!
Diky za pozdrav a oslavenkyni prejeme vse NEJ NEJ NEJ!!! Hlavne zdravicko, neco dobreho do misticky a spoustu bezva prochazek !
Skoda tech lyzi , sem se tesila na report .. !! doufam, ze na vanoce uz nebude se snehem problem!!!
U nas prochajda nijak extra, Ariska jakozto harajici byla celou dobu na voditku, coz byl horor, celou prvni puli vychazky byla jak utrzena!!! Snazila jsem se vyblbout ji chvilku s balonem, (privlastnila si klukuv kopacak), ale ani behani pro temer triarove zahrade ji faaakt nestacilo! Uf
No a na to peefko jsem teda zvedava, pujdu se na to asi mrknout !!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 11:18
- Nahlásit
Roxana
Děkujeme za přání, dneska bude velká mega bůvolí kostička
a koupím nějakýho plyšáka v sekáči. Sem zjistila, že Fajkýšek potřebuje polštářek pod hlavičku
No jo já zapoměla že máte hárací období, to je na vyběhání dycky naprd, to jo.
No počkeeeeeej, já ho tam ještě nedala... není ještě brzo???
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 12:25
- Nahlásit
Fajka
Tak jsem koukla na stranky - moc hezky clanecky i fotky !!!
Jinak na peefko je asi dost brzo, ja jsem si to asi blbe vylozila Kazdopadne ucel splnen- zavidim ti ho !!!
PS. Koukala jsi uz na stranky toho akitaka, co jsem ti posilala link??
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 12:39
- Nahlásit
Všechny zdravím a přeji krásný den
Fajka
Fajince přeji za naši celou smečku hodně zdravíčka, štěstíčka, mlsků a splněných přání
Roxana
Naše nejmladší z Akit taky začala hárat.
Omlouvám se, že jsem se neozvala dřív, ale bacil mne bacil a já s ním bojovala a zdá se, že jsem vyhrála. Byl porádný a měl sííílu , tak snad jo. Ještě jsem opatrná a z domu raději nevycházím, ale k PC už jsem to nemohla vydržet.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 13:36
- Nahlásit
Bubacek
Ahooooj Bubuuu, to jsem ráda, že už je ti lííp už jsme měli strach co s váma je. Moc děkujeme za přáníčko.
Naše nejmladší z Akit taky začala hárat
A je to tadyyy, je z ní velká holka
Roxana
Děkuju.
Kazdopadne ucel splnen- zavidim ti ho no vono je úplně jednoduchý, nic složitýho už ho tam stejnak asi brzy dám, dyž už je ten advent
Koukala jsi uz na stranky toho akitaka, co jsem ti posilala link Jo jo dívala jsem se, já už jsem jednou na ty stránky asi někdy zabrousila, protože mě jsou povědomé. A mám dokonce pocit že jsem ho na nějaké výstavě viděla i naživo. Podle toho co tam vidím je to kliďásek s mírumilovnou povahou, což závidím protože to nemám. A fešák je to .... prrrrravda
Mě doteď hrozně mrzí že když byla Fajka malá tak jsem neměla víc příležitostí se setkat s jinýma pejsama Jenže u nás je to fakt prdelákov a psi většinou u boudy a za plotem
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 14:44 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Bubacek
Jeee ahojky Bubu, konecne ze jsi tu, uz jsem si rikala, jestli ti neni neco vazneho, kdyz sis uz na te vystave stezovala na chorobu .. hlavne, ze uz je lip !!!
No jo, mlada haravice, to je radost, vid. Ariska si tehdy pospisila a zacala harat uz na sedmi mesicich .. A jak to zvlada, nedivi se, co se to s deje ?? Predpokladam, ze Atka bude ted jak na trni, vid .. ale to brzo prejde, vid ..
Fajka
stejnak asi brzy dám vejtaho!!!!
Jo jo dívala jsem se - tak jo, me se praveze taky libily, nebyt tech prihlouplych citaci z encyklopedie ve stylu Dr. Fogle .. ale co uz.
Mě doteď hrozně mrzí - vis co, na to nemysli, holt to tak bylo a pred sebou mate ted dalsi moznosti a bude to urco jen a jen lepsi
PS. Nekoukal tvuj boyfriend na ten link viz. Goro? Ja bych kdzytak zaukolovala toho myho, aby se na to podival ...
|