| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 10:14
- Nahlásit
moth
Ahojky ,
dik, ze jste pridala svuj nazor, jsem rada, ze to vidime podobne!
K citatu - paneboze, kam na tohle ty lidi chodi ???
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 14:53
- Nahlásit
Roxana
moth
Ahojky konečně mám chvilku se ozvat. Mám poslední dny hroznej fofr. Já moc děkuju za vaše připomínky a ten zajímavej odkaz od Roxi.
Tak v kostce:
Musím říct že mi je jasný, že nikdo nemůže zaručit, že fenka bude jemnější a přístupnější než pes, ale tak nějak jsem v to doufala když jsme ji pořizovali a přemýšlela jsem že pes by na mě už byl moc. Pokud to měl být osud, že jsme se k sobě dostaly tak budiš, já mám pocit že to co se v životě stane má vždycky nějaký smysl (ač se nám to zdá momentálně nesmyslné) na který přijdeme třeba až s odstupem času.
Možná že kdybych si Fajku nevzala já, tak skončila nezvládnutá v útulku a nebo zavřená doživotně v kotci což je pro mě naprosto nepřípustné a nemohla bych se podívat ani do zrcadla natož s tím žít po zbytek života, a tak třeba proto nás dal osud dohromady protože nikdo lepší než já nebyl momentálně v dohledu. Osud přijímám s pokorou a problémy beru jako výzvu. Když srovnám jaká byla třeba před rokem a jaká je nyní, je to o 100% někde úplně jinde, je to nebe a dudy a možná i proto se zdá že o ní někdy trochu přeháním
Taky je trochu problém v tom že já spíš pozoruji to co nám nejde, s čím mám problém a to hodně řeším a to co už jsme zvládly je jednou pro vždy za mnou. Jo je to fajn, ale ještě pořád je tak cca 20% věcí, na kterých chci pracovat. Možná proto, že nechci usnout na vavřínech, tak proto mě to co nám nejde žene pořád někam dál a dál a tím je to celkově lepší a lepší ťuk ťuk
Třeba za ten rok jak říká Month to bude zase ještě mnohem lepší, a i proto na tom chci makat dál i proto, že je ještě mladá a i přesto že si říkám, že kdyby se to už nikam moc nehnulo tak je to psisko s kterým se nechá za určitých pravidel spokojeně žít.
Pokud Fajkýš vyvádí něco co já nechci tak nikdy fyzicky netrestám, na všechno se snažím jít podobrým. Je zvyklá na to že když blbne nebo otravuje tak jí zaťukám na čelo a ona už vím že se mi to nelíbí, spíš mám plnou hubu keců a naštvaný obličej aby jako věděla že dělá něco co nemá ale jakmile přeruší nežádoucí činnost okamžitě obracím na laskavý tón a odměnu. U některých věcí to funguje rychle někde bohužel to trvá mnohem dýl.
Ani po včerejšku kdy jsem byla fakt s nervama v pr... (ale až potom co už bylo po všem) nemáme nijak narušený vztah. Tulíčkujeme se stejně jako předtím, mazíme a mám v ní velkou důvěru, že nekousne (vyjma popisované situace). Ale jsou někdy chvíle jako právě včera, kdy ona má zatemněno a jakoby to nebyla ona, jako by za ní jednal pud zvířete, které kdysi dávno trpělo hladem a nyní si brání poslední sousto a přitom nikdy hladem netrpěla. Vteřinu po ukončení krizové situace se lísá omlouvá, to já ne paničko já za to nemůžu to ono samo
Zkusím teď pomalu postupně natrénovat aby blivajzy do huby nebrala jak radí Roxi a tím minimalizovat krizové situace a když už k ní dojde tak jak píše Month hlavně zachovat chladnou hlavu ...
Ale zachovejte chladnou hlavu a nezvýšený tón hlasu, když vidíte že váš miláček poliká špagát s ostým koncem a může si tím šeredně ublížit že jo?
Každopádně zatím díky moc za rady a dám určitě vědět, jak jsme na tom...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:13
- Nahlásit
Fajka
Cau, to jsem rada, ze je u vas vse okay, myslim, ze v tomhle jsi celkem trefila hrebicek na hlavicku: kdy ona má zatemněno a jakoby to nebyla ona, jako by za ní jednal pud zvířete, , nevim, ale prijde mi to trochu podobny, jako kdyz po sobe treba zurej' dva psi, tak jsou schopny v tom afektu treba i hryznout panecka .. nerikam, ze je to totozna situace, ale ten mechanismus je mozna (!) podobnej ..
Asi je jen potreba mit neco natrenovano a kdyz se holt pak nekdy i tak prihodi, brat to pokud mozno bez nerveni .. a ja opravdu verim tomu, ze to chce cas a jak ja jsem videla Fajku, tak z ni mam moc dobrej pocit a jsem si, Jani, jista, ze jdes po dobry ceste. Urco to neni na usinani na vavrinech, ale jak te znam, tak to vazne nehrozi a casem se posunute jeste mnohem dal
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:24
- Nahlásit
Roxana
nevim, ale prijde mi to trochu podobny, jako kdyz po sobe treba zurej' dva psi, tak jsou schopny v tom afektu treba i hryznout panecka .. nerikam, ze je to totozna situace, ale ten mechanismus je mozna (!) podobnej ..
No ja myslím že je to totožný určitě, protože i s tímto se občas s Fajkou potýkám ..
a jsem si jista, ze jdes po dobry ceste
Taky v to strašně moc doufám, hlavně kvůli Fajce.
Moc dobře si uvědomuju, že kdybych to nezvládla, tak je to průser hlavně pro to zvíře.
Já fakt věřím tomu že to má nějakej smysl že nás osud s Fajkou spojil dohromady, akorát zatím nevím jakej . Ale až na něj příjdu, tak dám vědět
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:34
- Nahlásit
Fajka
Moc dobře si uvědomuju, že kdybych to nezvládla, tak je to průser - no to by pruser asi jako fakt byl, ale to uz by se, asi nejak projevilo, vis
Já fakt věřím tomu že to má nějakej smysl že nás osud - no to mame podobny pocity, otazka ale je, jestli se to vubec nekdy dovime
a hezky ode mne Fajku podrbej, jo??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:40
- Nahlásit
Roxana
ale je, jestli se to vubec nekdy dovime
tak nějak
hezky ode mne Fajku podrbej, jo??
Jasnačka, to ona ráda to jo
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:54
- Nahlásit
Ahoj holky,
koukám, že tu probíráte pěkný věci. Fajko, nejsem zrovna dvakrát zkušená v těchto situacích, ale podle mě si vedeš dobře. Hlavní je, že zvládáš situaci. Kdyby se to nepovedlo, kdo ví, co by pak Fajkíšek se svým sebevědomím mohl provádět.
A především, jak jste tu už všichni psali, nedá se povaha dát do jednoho pytle pro celou rasu. Nehledě na to, že už tak jsou AA dost komplikovaný potvůrky .
Aby ti nebylo smutno, něco pro zasmání. . I naše Corry vyvádí, sice jiným způsobem, ale jsem z toho taky nadšená.
Včera šla s přítelem Z města osm km do mé práce, chtěli mi udělat radost. A taky udělali Když jsem vylezla z budovy natěšená na své miláčky, hrnulo se ke mě něco strašlivě zapáchajícího, celé to bylo černé a mastné. Od ucha po špičku ocasu. V něčem se po cestě příteli vyválela, ale komplet. Poslala jsem je hned domů. Ve vlaku prý nevlezli ani do kupé a stejně na ně lidi s odporem koukali. K večeru jsem přijela domů, Corry byla už po koupeli, právě se sušila, ale doteď větrám. Ten smrad se nedá vyhnat z bytu. Dám fotku z koupání do galerky.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:01
- Nahlásit
Ahojky
hrnulo se ke mě něco strašlivě zapáchajícího, celé to bylo černé a mastné. Od ucha po špičku ocasu
Už sem se lekla že to byl přítel
V něčem se po cestě příteli vyválela, ale komplet
No díííky bohu že Fajka je dáááááma a todle mi fakt nikdy neudělala, vo starost míň
Pozdravuj přítele, u nás by to bylo tak že s koupáním by se čekalo na paničku
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:07
- Nahlásit
Laida
Cauky
V něčem se po cestě příteli vyválela - vitej v mem svete
Fajka
hele ty se moc neskleb, Ariska byla presne takova dama taky - cca do dvou let
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:11 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Laida
Ta fotka je booooží hlaavně ta černá voda co zní teče
Roxana
hele ty se moc neskleb, Ariska byla presne takova dama taky - cca do dvou let
No ještě ty!!! a pak nemám mít nervíky v pr....
Dobrá tedy, toto je to poslední co nám chybí do sbírky
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:18
- Nahlásit
Fajka
toto je to poslední co nám chybí do sbírky - no tak rychle, at uz jste holky kompletni (sorry, to je asi blbej vtip )
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:20
- Nahlásit
Roxana
Naopak, akorát kdo pak má čistit ten poprskanej monitor
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:21
- Nahlásit
Fajka
Jak píšeš o tý lojový kouli, tak já mám s šibicí naprosto stejný problém. Do misky můžu, když dostane pamlsek ode mě, nemá problém, aby mi ho po chvilce dala zpátky, ale jakmile něco najde nebo uloví, tak je to prostě kořist a v ten moment má temno a nedá i kdyby mě měla sežrat. Malý psisko není zas takovej problém přeprat a násilím vyrvat z držky, ale taky mě to štve vždycky se s ní porvat. Kdybys přišla na nějaký fígl jak na to tak mě včas informuj. Jinak stránečky máš moc hezký, jako ostatně všichni tady.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:24
- Nahlásit
Fajka
Už sem se lekla že to byl přítel
No, byl o něco čistčí, ale voněl stejně jako Corca. Z Corryny jsme to úplně nedostali, špínu jo, ale ten parfém bude asi ještě chvilku na ní. Ještě že to nebylo před výstavou, jinak by jsme získali prvenství, ale úplně v jiné kategorii - smraďochů
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:31
- Nahlásit
Laida
ale úplně v jiné kategorii - smraďochů
No vidíš a v té by jste byli učo první
Bent
Ahojky Bentíku,
to jsem ráda že si se zase ozval
a v ten moment má temno a nedá i kdyby mě měla sežrat
To je přesně ono, já to jako ustojím ale co to stojí nervů a strachu jestli stihnu z té situace vybruslit bez úhony
Myslím, že mě přesně chápeš. Neboj kdybych přšla na fígl tak dám hned vědět sem. A určitě i napíšu jak jde trénink.
A moc díky za pochvalu stráneček
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:37
- Nahlásit
Fajka
no jo, já to tady pročítám pravidelně neb akity jsou psi, kteří mě dost zajímají ale vesměs nemám co bych k tématu napsal, neboť tomu zas tak nerozumím. Šiba je přeci jen kapku někde jinde.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:44
- Nahlásit
Bent
Ahoj Bente, taky jsem rada, ze jsi tu
A ze je siiba jinde - to vime, neb jak nam vysvetlila nedavno nase mila Fajka, je to prece bonsaiiii vid Faji
nemám co bych k tématu napsal - tak to ti neverim, protoze prihod ze sibiho zivota by bylo urcite na roman, ne ?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:45
- Nahlásit
Bent
Šiba je přeci jen kapku někde jinde.
Jo to trochu je, to máš pravdu. Mám teď srovnání u tchýně.
To já jen že tě tu ráda vidím, a že můžem pokecat i o těch šibách
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:56
- Nahlásit
Roxana
Tak to jo, příhod ze šibího života je neurekom, jenže já z nich většinou vyjdu jako pitomec a šiba je ten vítěz, takže se není moc čím chlubit. Na přečůrávání pánečka má šiba asi nejakej další šestej nebo sedmej smysl takže je v tomhle naprosto geniální. Pořád uvažuju ještě o jedné tentokrát s PP, ale nevím jestli bych brzo neskončil na uzavřeném oddělení v síťovém lůžku.
Fajka
A co tchýnin šibík ?
|
moth
|
# Zasláno: 28 Lis 2007 17:33
- Nahlásit
Ahojte!
Tak pekne tu pisete, vyborne sa to cita - tato diskusia ma skutocne uroven a to ma ohromne tesi!!! Chcela by som sa vam vsetkym podakovat za to, ze s takym citom diskutujete o Akite, alebo kedze je tu aj Bent, tak vseobecne o japonskych plemenach !!!
Fajka si perfektna panicka Feiko a skutocne uz lepsiu rodinu by ani nemohla mat - Feiko si vybrala Teba a Ty si si vybrala Feiko - je to osud, par krat sa to stalo aj mne ! Ako som napisala Akita je specificka a Shiba urcite tiez, a preto s takymto plemenom musi clovek skutocne zit, inak to nejde, inak Akita trpi! Podstatne je, ze s tymto plemenom sa da pracovat a to vzdy mam s tym skusenost. Akita, aj ked ma za sebou zle zazitky, je napravitelna / vychovatelna, len clovek musi mat obrovsky cit a lasku a hlavne musi chciet zmenit jej dovtedajsie skusenosti - tie zle vymenit za tie najlepsie. Mam doma psika, ktory uz mal troch majitelov - ja som stvrty. Psik nemal absolutne ziadne navyky, ziadnu vychovu a takmer ziadnu skusenost, ktoru by mal mat aspon z obdobia socializacie. Najprv som myslela, ze to velmi rychlo zabalim, potom ma vsak napadlo, ze lepsiu vychovu, ako by mu mohla dat starsia skusena fena - u nas medzi psami s najvyssim postavenim, taku vychovu mu nemozem dat ja. Predtym som ho zoznamovala s mladsimi fenami, s ktorymi nemal inu pracu ako sexualne zamery a to sa samozrejme neharali.
Nasa kralovna mu dala fakt zabrat a netajim sa tym, ze najprv som mala aj obavy, aj ked som jej zo zaciatku dala kos. Asi po tretom stretnuti pes zacal posluchat ako hodiny, stal sa z neho milacik, nie len moj, ale aj jej ... okrem ineho dokaze sa slusne spravat aj v dome, pricom predtym u predoslych majitelov ine ako koterec nepoznal! Tak tolko z mojej skusenosti - s japoncom sa da pracovat vzdy, len to chce cit, lasku, doslednost a trpezlivost, nic viac!
Pozdravy
Katka
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:25
- Nahlásit
moth
Cit lásku i trpělivost mám jen občas ta důslednost u mě pokulhává. Ona ta opice šibí umí takovou spoustu různých ksichtů, že někdy se fakt nedá trvat na svém. Já vím, že je to chyba a snažím se makat i na sobě, ale se šibou je to těžké. Je to šašek a hérečka a navíc docela dobrej psycholog, kterej naprosto přesně odhadne a vypozoruje co na pánečka platí.
Dokonce jsem vypozoroval, že vůči druhé šibě, kterou občas hlídám kamarádce dokáže snovat svinstva a chystat nástrahy. Jsou takové i akity ?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:45
- Nahlásit
Bent
to nevim, snad se da rict, ze akita a asi i ta siba dokazi velmi rychle a neomylne rozpoznat, kde jsou paneckova slaba mista a samozrejme z toho vyvodi patricne vyhody .. Ale ze by konkretne moje Arisa byla mstiva nebo potmesila, to jsem si (nastesti) nikdy nevsimla ... I kdyz uznavam, ze 1 pes neni dostatecny staticky cinitel
Mimochodem, dnes jsem zjistila, ze Arisha je ruske jmeno (pry zdrobnelina Ariny, co znamena "mir" .. v tomhle pripade plati nomen = omen .. je to vazne milacek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:57
- Nahlásit
No nazdárek já už sem zase s vámi
tentokrát z domova a po vychajdě s bábovkou.
moth
Já moc díky za tolik pochval co k tomu dodat, snad jen že doufám že stejný názor má i Fajka
A pokud říkáš že se dá s japoncema makat a vylepšovat stav v podstatě celej život, tak to máme moře času
Bent
Tak hele šibák u tchýně, navzdory tchýniným rozmarům a frfňání je naprosto milionovej. Naposledy když jsem tam byla tak se ode mě nehnul pořád mě pusinkoval. A nejvíc ho bavilo když sem seděla na zemi on se postavil na zadní, přední mi dal na ramena a prostě mě celkově jako udělal generální očistu uší Byl moc roztomilej jak se ode mě nechtěl hnout až normálně tchýně žárlila
JO a furt mě tahal za vlasy, ale tak jako něžně
|
moth
|
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:01
- Nahlásit
Ahoj Bent!
Ako som uz napisala neexistuje univerzalny recept, na ziadne plemeno - kazdy pes je iny rovnako ako ludia - a niekedy prvy dojem klame
V Shibach sa nevyznam, su to na pohlad mile psy, chvilu som mala doma Hokkaido - velka osobnost!!! Na druhej strane musim napisat vec nemilu - nesuhlasim s tym - ze ludia, s ktorymi som o Shibach rozpravala a boli to dlhorocni chovatelia, teda hadam aj skuseni, sa o Shibe nevyjadrili nijak pozitivne, preto som nikdy nepochopila, preco tieto krasne zvierata chovaju! Som proti takemuto nazoru, pretoze ak s nejakym psom skutocne zijem, nech je to pes akehokolvek plemena alebo aj ziadneho, nebudem sa o nom vyjadrovat v negativach, pretoze potom nema zmysel s nim zit. Co mozem ja napisat - Shiba je krasny pes a aj ked toto plemeno nemam preskumane, myslim si, je to japonec takze urcite dost podobna natura s Akitou, ale urcite nie ako si mnohi myslia zmensenina Akity, nie, Shiba je extra pes s vlastnou naturou, aj ked minimalne jedna vec zostava spolocna - lovecky insktinkt a vlastny mozog = inteligencia!
Bent mas nejake stranky alebo foto tu v galerii, od koho mas Tvoju Shibu?
Pozdravy
Katka
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:04
- Nahlásit
Roxana
Ona ta tvoje holka i tak vypadá, taková andělsky bílá a důstojná. Šibice dokáže být mstivá, potměšilá a čemu bych věřil nejmíň tak urážlivá. Fakticky se dokáže nafunět a vyložene se nebavit docela dlouho. A stačí k tomu málo, třeba jen že ji vytáhnu ven zrovna když prší. Už venku pluje jak nafučená vzducholoď a doma se na mě zhnuseně podívá, zaleze do nejtemnějšího kouta a nereaguje na nic. Zvláštní je že šiba kamarádky to nedělá. Ta je pořád taková veselá a vysmátá.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:06
- Nahlásit
moth
chvilu som mala doma Hokkaido - velka osobnost!!!
Juuu ty si měla i Hokkaido???? Ty tady skoro vůbec nejsou a nedá se toho ani moc nikde přečíst.
A mohla by si nám trošku popsat rozdíl akita x hokaido?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:08
- Nahlásit
Bent
Ta je pořád taková veselá a vysmátá.
Tak taková mi přijde i Roxanina Ariska věčný smíšek.
Naproti tomu Fajka je ledová královna.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:14 - Změnil/a: Bent
- Nahlásit
moth
Moje šiba je z útulku ale pořád uvažuju, že si pořídím ještě jednu s PP. Když jsem se byl kouknout na výstavě tak jsem taky s pár šibařema mluvil a asi jsem měl štěstí spíš na milovníky plemene, než na chovatele. Každý o své šibě mluvil s nadšením a láskou. V galerii tu fotku mám, dával jsem na ni odkaz pár stránek zpátky.
Fajka
Kámoška má taky takovou úžasně vysmátou šibu, pořád má tlamku od ucha k uchu a vyplajznutý jazyk. To Rea se tváří jak britská královna.
už jsem to našel -URL
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:25
- Nahlásit
Bent
Hele víš co, Fajka taky občas roztaje, koukej:
Ale zdaleka to není smíšek s hubou od ucha k uchu jako má Roxi. Na mě takovýhle pejsi pak dělají dojem že šíří dobrou náladu všema směrama
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:26
- Nahlásit
Bent, Fajka
taková andělsky bílá a důstojná , věčný smíšek - no pro me to je "vymodleny pejsek", jestli se to tak da rict a jak tu bylo nekolikrat receno, asi to byl taky Osud
Ale zase musim rict, ze si velmi peclive vybira, koho si oblibi, takze rozhodne ne na kazdeho pocti svoji naklonnosti
A urazit se taky umi, napr. moc dobre pozna, kdy zase musim odjet (bohuzel z pracovnich duvodu je to velmi casto ) a opravdu i kdyz je porad se mnou, v momente, kdy se zacnu balit, tak si jde lehnout do pelechu a nekomunikuje .. nastesti ji to ale dlouho nevydrzi ..
|