Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:04
- Nahlásit

Fifi
Tak bych to udělala i já....ale koukat někde u chovatele na snímky , to mi přijde zbytečné, když tomu nerozumím

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:07
- Nahlásit

brut
jde o to, ze mi treba jakozto absolutne nezasvecenemu prijde, ze jste prekroutili aktivitu se psem na vystavy. o tom tam nebyla rec, ale byla tam rec o loveni, o zkouskach a tak. pri vsem tom muzes odhadnout povahu psa, aktivitu na jakou je zvykly, zakladni zivotni podminky a tak. a pokud se spoji dva psi (teda samozrejme pes a fena) z podobneho prostredi, je tam jista pravdepodobnost, ze si spoustu z jejich vlastnosti odnese i stene.
vzdyt ty s nima v podstate souhlasis. porovnej nasledujici dva prispevky:
Vždyť spousta lidí dělá sporty nebo jiné aktivity se psem pro vlastní potěšení a nechtějí absolvovat žádné zkoušky či něco jiného
když chovatel je se psem co druhý víkend na lovu bažantů, skládá lovecké zkoušky, třeba dělá záchranařinu

ten prvni je tvuj, ten druhy Janduly ... neni to o vystavach a treba ani o zkouskach, ale o aktivnim zivote psa nebo o pasivnim zivote psa ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:12
- Nahlásit

brut
Ano, nejsem odborník, tím pádem bych to sama nehodnotila, ale poprosila bych chovatele, zda mi nemůže snímky půjčit a zeptala se odborníka, nebo zajdu za poradcem chovu, podívám se do PP, vždyť to máš všude uvedeno... Ale ty jsi psala o podvodech, proto jsem já reagovala tak, že bych chtěla vidět snímky...

Nestojím o tituly z výstav, sama bych se svým psem na výstavu nešla, ale jde mi o zdraví a povahu a povahu mohu mimo jiné zjistit i tím, že když má pes složenou nějakou pracovní zkoušku nebo zkoušky, tak vím, že to není psychicky labilní jedinec, protože by se při výstřelu poto strachy jako moje fena...

Neříkám, že chovatel, který není každý týden na výstavách je špatný... Ale zase mi nepřijde správné, aby člověk, který se psem absolvuje jen to nejnutnější, okamžitě nakryl fenu... Toť můj názor...

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:15
- Nahlásit

Jirikovo
Ale já nikdy neřekla, že nesouhlasím. Mně jen přijdou některé příspěvky podivné a na ty reaguju.
Ano, porovnala jsem oba příspěvky...v jednom jde o vyplnění volného času zkouškama a lovem či záchranařinou
v tom druhém o vyplnění času bez zkoušek jen pro vlastní potěšení.
Já jsem v tom svém příspěvku chtěla poukázat na to, že ne každý chovatel má chuť absolvovat nějaké zkoušky. Takže kritérium by mělo být: jakékoliv vyplnění volného času i bez diplomů a zkoušek

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:19
- Nahlásit

brut
ale vzdyt jde o to, ze ten pes nejakym zpusobem aktivne travi svuj zivot, je proste "akcni", tomu odpovida i jeho povaha. a je jedno, jestli je to na cvicaku nebo nekde v lese. ty znas tu cast v lese, Jandula nema takove moznosti jako ty, tak zna tu cast ze cvicaku. ale jinak je to stejny. proste jen u psa s aktivnim zivotem mas sanci poznat jeho povahu. u typickeho gaucaka nepoznas nic ....

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:20
- Nahlásit

Jandula
Já teď budu reagovat jen na tvou poslední větu.
Já osobně budu s Brutem absolvovat jen to nejnutnější pro uchovnění, ale chodím pravidelně na cvičák, začínáme s agillitami, chceme zkusit další sporty, ale nechci dělat žádné zkoušky. Jsem nemocná a nevím, jak bych termíny skloubila s pobyty v nemocnici či s jiným maroděním. Myslíš si, že v tu chvíli budu špatný chovatel?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:24
- Nahlásit

brut
ale vzdyt o tom to je. tim ze mas pro Bruta takove vytizeni, tak kazdy muze pri jeho aktivitach sledovat jeho povahu, takze to je v pohode. samozrejme ze to neni o zapisu nejakych zkousek do PP ... ja si totiz myslim, ze Jandula ma na mysli psy, kteri splni minimum pro uchovneni a pak se jim nikdo nevenuje (jsou treba cely den na dvorku a tak)

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:24
- Nahlásit

Proc furt mluvite o nejakych zarukach zaruky zadny neexistujou. PP jsou o moznosti ziskat informace potrebne k zopovenemu vyberu stenete. A ty informace si musi kazy ziskat sam.

brut

Znam chovatelu nekolik a ani jeden nevyelava na psech ale vsichni z nich ty psy dotujou. Jinak asi jak u kterych plemen ale u Malin a NO se ceny pohybujou o 10000
)vetsinou min) u dobrmanu vetsinou do 15000 vyjimecne do 20000

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:27
- Nahlásit

Jirikovo
Máš pravdu, z tohoto pohledu je vše stejné. Jandula tu mluví ještě o zkouškách a dle toho určuje dobrého a špatného chovatele. Já si myslím, že člověk aby byl dobrý chovatel, tak nemusí mít se psem složené žádné zkoušky ( teda stačí ty na uchovnění) . Podle mně jde o přístup k psovi, o vyplnění volného času, socializaci atd. Samozřejmě taky o přístup k vyšetřením u veta a zapisováním všech důležitých informací do PP.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:31
- Nahlásit

brut
Mozna me Jandula opravi, ale ona mluvi o zkouskach protoze ona zna aktivni psy co maji zkousky. nema tolik sanci potkavat aktivni psy v lese jako ty na samote (no Beroun je takova mala vesnice ... ). Proste vychazi ze zkusenosti ze sveho okoli, ty vychazis ze zkusenosti ze sveho okoli a pritom obe myslite to same. a to je na vasi diskuzi to pikantni, co me primelo se do ni vlozit ...

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:33
- Nahlásit

Tchor
ano, papíry jsou o možnosti získání informací .......já nemluvím o zárukách ( ty mi nikdo nikdy nedá)
Jenže ty jsi v tom příspěvku psal,že velcí psi nejdou přes...a jdou, bohužel a někteří dost...pak zjistíš, že jeden chovatel chce za štěně 15 000,- a druhý 25 000,- a to mi přijde docela dost veliký rozdíl.....spousta lidí v tu chvíli bude reagovat tak, že si raději vezmou levné štěně ( bez PP) a ještě se budou divit, proč je rozdíl u papírových tak veliký

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:33
- Nahlásit

brut
Nemuzu s tebou uplne souhlasit zkousky jsou jedny z mala relativne objektivnich kriterii pro posouzeni pracovni upotrebitelnosti psa bez jeho osobni znalosti samozrejme je lepsi osobni znalost psa, ale ne vzdy je o v plnem rozsahu preku mozny takze pak zbyva se koukat po informacich tohoto typu. Mimochodem jak u psa poznas ze vydrzi nekolika deni nasazeni treba na sluzebnich zavodech nez tim ze se ten pes takoveho zavodu zucastni a je schopen bodovat.

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:38
- Nahlásit

brut
Hele ted mam doma sverenou fenu se stenatama ktera sem byla dovezena z Ruska za 5000euro a jenom kryti vyslo s cestou na cca 45000kc myslis ze se takovyhle stenata dobrmana daj prodavat za beznych 12000kc ve svete je cena stenat spodobne krve kolem 1000euro tady se budou prodavat po 20000kc.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:38
- Nahlásit

Jirikovo
Ty se docela bavíš, viď? Pikantnosti...ty ty rád...

Jinak vážně nevím, jestli Jandula mluví ze zkušenosti ( z místa bydliště) nebo si opravdu myslí, že zkoušky jsou tak důležitý předpoklad pro kvalitní chov. stanici.
A ano, opět ti musím dát za pravdu, mluvím ze své zkušenosti a myslím si to samé co ty.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:42
- Nahlásit

Tchor
A co když nemám pracovního psa? Co když s ním nechci nikdy dělat ( z nějakých mých osobních důvodů) služební závody? Proto budu špatný chovatel?
Četl jsi, třeba to co jsem psala o sobě? V tu chvíli teda budu špatný chovatel, i když chci se psem dělat poslušnost, obrany, stopy, chodit na agillity, běhat a zkoušet stále něco zajímavého?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:45
- Nahlásit

no a o tom to je ... kazdy si muze vybrat psa jakeho chce, kdo chce pracovniho, bude koukat na pracovni vysledky, kdo chce spolecnika, bude koukat na jeho aktivitu a podobne ...

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:45
- Nahlásit

brut
nerikam ze spatny chovatel rikam ze zkousky nejsou, alespon u pracovnich plemen vubec spatny a pro vyber stenete je to docela dulezita informace o psu. U spolecenskejch plemen to bude neco jineho.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:47
- Nahlásit

Tchor
Vždyť já s tím souhlasím, taky bych si nechala za štěně z takového spojení zaplatit. Jenže ty jsi psal, že by chovatel ( velkých psů)musel za štěně chtít 20 000,- a z toho jsem pochopila, že je nechtějí....vždyť už jsem ti psala, že občas věty formuluješ tak, že se z toho dá vybrat víc variant

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:51
- Nahlásit

Tchor
Ale já nemám společenské plemeno...

Jirikovo
Ale to jsem tady prezentovala už několikrát a zbytečně. Spousta lidí tady opakuje na všech diskusích to samé, ale občas nečtou všechny příspěvky nebo jen jejich část ( alespoň to tak vypadá) a podle toho se vše různě pokroutí a změní.

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:57
- Nahlásit

brut
ja tam psal ze by to musel chtit kdyby chtel vyrovnanej rozpocet na chov a je to spis dolni hranice.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:04
- Nahlásit

brut
Ale to jsem tady prezentovala už několikrát a zbytečně.
ja psal, ze se mi na tehle debate libi to, ze spolu v podstate souhlasite, ale dohadujete se, protoze to nejste schopni pochopit ....

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:09
- Nahlásit

Jirikovo
Začínám mít pocit, že se budu bavit stejně jako ty náčelníku..

Tchor
Takhle polopaticky jsi to nenapsal

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 22:04 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Teda tady se to rozjelo...
Vysvětlím svou poznámku, která zaujala brut :
podle mě to vypovídá určitým způsobem o chovateli - jestli je to nadšenec, který se nespokojí s oním minimem do chovu a se svou fenou dál pracuje a prezentuje ji na výstavách a především zkouškách,
nebo splní jen to povinné minimum a hurá na štěňata-každý rok vrh.
Ani tomu druhému se nedá nic vytknout-neporušuje žádná pravidla. Ale můj cup of tea to není.
Mluvím o fenách, protože u psů je to jednoznačné-pokud by měl jen to minimum pro chovnost, tak o něj žádná chovná fena resp.její majitel ani nezavadí.
Dále: absolvované pracovní zkoušky docela dobře vypovídají také o povaze a zdraví. Je-li pes/fena po několik let úspěšně předváděn/a na zkouškách, znamená to že je vystaven/a značné fyzické i psychické zátěži, se kterou je výcvik spojený, a že tuto zátěž je schopen vydržet a podává odpovídající výkony. Stále mluvím o loveckém plemeni a loveckém výcviku, o jiných nic nevím.
O nepovinných zdravotních vyšetřeních se snad ani nemusím šířit.
Takže zůstaneme-li u retrívrů, do chovu stačí třeba jen mít dvě výstavy s výsledkem Velmi dobrý, kyčle 2/2 a OVVR ve III.ceně. Takový jedinec je řekněme podprůměrný a já bych na něm nechovala.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 23:12
- Nahlásit

Ketrin
Ale proč ne? Stále nechápu......
Můžou nastat okolnosti, kdy nebude možné se psem skládat zkoušky a jezdit po výstavách......člověk se psovi může věnovat i jinak a ne sbíráním cen a zkoušek....myslíš,že v tu chvíli je pes méněcenný? Teda taky mluvím o loveckých psech

Ale zkus se vžít do mé situace ( snad to znovu popisovat nemusím, je to výš.....) a jen proto, že já jsem ten vadný článek, tak pes bude brán jako něco míň ,než pesan se spoustou zkoušek a výstav? Promiň, ale to mi přijde dost praštěný..
Něco jného by bylo, pokud by majitel se psem nic nedělal...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 06:11
- Nahlásit

Nenapsala jsem nikde, že je takový pes méněcenný a souhlasím s tebou i s Fifi, že někdy to prostě majitele třeba nebaví, udělá jen to minimum a přitom pes může být super a mít daleko větší potenciál.
A mně prostě přijde škoda ten potenciál nevyužít, pokud mohu, umím to a mám na to podmínky. Toť vše. Mám prostě asi na sebe i na svého psa vyšší nároky a oba nás ty aktivity baví. Je to moje hobby

A k posledním dvěma větám mého předchozího příspěvku - to je snad jasné, že takový jedinec je méně perspektivní, než ten který má kyčle, lokty atd.negativní, tituly z výstav a všechny zkoušky včetně všestranných.

A ty to bereš zbytečně osobně. Pokud se nemýlím tak máš málopočetné plemeno a tam bude zřejmě situace úplně jiná a tvůj pes se může dostat ke krytí i když bude mít jen to minimum.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 07:51 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Ketrin
Zatim jen procitam a nerikam tak, ani onak. Ale zejmena pri zmince o malopocetnych me to donutilo malinko reagovat:
vezmeme si v uvahu, ze mas ne prilis pocetne tezko cvicitelne plemeno, kde do chovu potrebujes opravdu nejake to minimum. Plemeno je nyni brano zejmena jako aktivni spolecnik do prirody. A nastava ta diskutabilni situace - je par lidi, kteri se svymi psy delaji opravdu maximum, zkouskuji nebo vystavuji nebo oboji... Samozrejme kazdy chce kryt psem s x tituly (zkousky jsou jako dobry, ale - bohuzel - se na ne casto nehledi tolik, jak by se melo).

V konecnem dusledku zjednodusene receno se cela populace kryje tremi az peti psy, kdyz kvalitnich (alespon podle bonitace) je krycich psu rekneme 50. Porad jsme v hledisku malopocetneho plemene.

Tim, ze vsichni majitele fen tak tezce uprednostnuji "zampiony", zacina dochazet k tomu, ze je vetsina populace mezi sebou pribuzna. U malopocetnych docela pruser...

Takze - nekdy je proste naopak rozumne kryt i psem, ktery nema zkousky (protoze proste majitel dava prednost jine cinnosti, nez je sportovni kynologie, klasicky vycvik) a nema ani tituly z vystav (protoze majitele vystavy proste nebavi); majitel se pritom svemu psu muze venovat naplno... Je to dulezite pro rozsireni genofondu daneho plemene!

(poznamka na zaver - tady byva veci poradce chovu, jaky sestavi chovny plan a nakolik je schopen a ochoten zjistovat, jak kvalitni jsou uchovneni psi... )

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 08:01
- Nahlásit

wami
Souhlasím. Nejdůležitější je osobní znalost konkrétního krycího psa, tituly a zkoušky mohou být podpůrnou informací.
I v našem, velmi početném plemeni, je velký problém najít vhodného psa, pokud má člověk určité představy a nechce, aby štěňata byla "svými vlastními pradědečky a prababičkami".

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 08:14
- Nahlásit

Ketrin
taky se může stát, že výcvik, nebo výstavy nebaví pejsu. Nebo taky třeba to, že kvalitní cvičák je nedostupný (je daleko, nebo není vůbec). Viděla jsem psa, který byl na cvičáku prostě něšťastný a doma byl naprosto úžasný. Majiteli dělal, co mu na očích viděl. Na výstavě je vidět spousta psů, které to nebaví a majitelé je tam stejně mordujou.
wami
naprosto s tebou souhlasím

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 08:23
- Nahlásit

monika
No a to je právě o té povaze a pracovních vlohách.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 08:29
- Nahlásit

monika

taky se může stát, že výcvik, nebo výstavy nebaví pejsu.
Ale v pripade toho vycviku nema, u pracovnich plemen, takove zvire co delat v chovu. Nezlob se ale chut do prace je u pracovnich plemene jedno znejdulezitejsich kriterii.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání