| Autor |
Zpráva |
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:34
- Nahlásit
aren
Nemluvim o Nelce, ale obecne.
Nelce vycitam jedine ze pribyli na svet dalsi stenata ktery bude problem rozumne udat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:36
- Nahlásit
Tchor
myslim, ze diky teto diskusi to zase takovy problem nebude...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:38
- Nahlásit
Fifi
bohuzel mam jine zkusenosti bohuzel pro spoustu lidi je podobne ziskany pes naprosto bezcenny, a podle toho se k nemu chovaj.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:43
- Nahlásit
Tchor
Stenata se urcite daruji.. to jsem mela na mysli. Co nastane za 8-10 mesicu, no, treba zde pribude nejake nove tema...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:58
- Nahlásit
aren
"...množení nebo jak tomu někdo říká chov..."
to si děláš legraci, ne...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:02
- Nahlásit
Aren
mně akorát štve ta zakořeněná představa některých lidí, že množení kříženců a oříšků je špatně, zatímco množení čistokrevných psů s PP je bohulibý čin. Já si myslím že v této době, kdy útulky praskají ve švech, je špatně každé množení, nebo, jak tomu někdo říká, chov. Moc ráda bych viděla, kdyby lidi přestali jak chovat tak množit, ujímali se pejsků kteří jsou, a přestali vymýšlet jaké že štěně jakého že exkluzivního plemene by si mohli ještě pořídit, aby sousedi čuměli.
Kdyby lide prestali jak mnozit psy, tak chovat psy, zrejme by populace psu postupne vymrela..
Pokud - jak rikas - je "mnozeni psu s PP bohuliby cin", mam to opravdu jiz takto 20 let zakoreneno a jsem za to rada.. Pokud nekdo uda sve krizenecky cehokoliv do skvelych rukou novych majitelu, kde stene bude delat radost atd.. - proc ne..
Muzes nekdy vubec uznat, ze stene s PP a urcitymi zarukami standardu udela cloveku stejnou radost jako krizenecek?????
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:05
- Nahlásit
Fifi
Muzes nekdy vubec uznat, ze stene s PP a urcitymi zarukami standardu udela cloveku stejnou radost jako krizenecek?????
Jasně, určitě, nic jiného přece neříkám.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:07
- Nahlásit
Ketrin
Nedělám si legraci. Prostě mám na mysli takové počínání, jehož výsledkem je, že opět přibylo psů. Nevím, jakého slova použít, když tyto dvě už mají na zdejších diskuzích další významy.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:10 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Ketrin
Vidis toho jsem si vubec nevsim.
aren
Rozdil mezi mnozenim a chovem je v nekolika vecech
Chovatel dobre vybira fenu podle rodokmenu a predpokladu dalsiho prinosu pro plemeno
Mnozitel vybere fenu podle toho aby na jejim odchovu vydelal
Chovatel fenu uchovni, jezdi s ni po vystavach a zavodech aby ukazal jeji kvality
Mnozitel zacne sekat stenata jen jak je to fyzicky mozne
Chovatel kdyz zjisti ze fen ma nejakou vadu pro kterou je jeji pouzitiv chovu nevhodne do toho chovu nebude tlacit
Mnozitel na to vesela kasle
Chovatel kriciho psa hleda po cele Evrope aby to "sedlo"
Mnozitel nakreje psem od sousedu hlavne ze to bude bez nakladu.
Atd.
PS jestli si myslis ze chovem (ne mnozenim) psu se da vydelavat tak jses na velkem omylu velka vetsina chovatelu svuj konicek dotuje z jinych zdroju.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:12
- Nahlásit
Chudák Nelka asi netušila, že zde opět rozpoutá spor.
Nemohli by jste se raději věnovat jejímu problému, než stále stále dokola opakovat jedno a to samé?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:14
- Nahlásit
Tchor
To je mi jasné a četla jsem to zde už mnohokrát a mnohokrát jsem procházela bouřlivé diskuze na toto tema.
Já jsem jen chtěla říct, že považuji v dnešní době za nepříliš zodpovědné jakékoliv navyšování počtu psů, ať se již nazývá jakýmkoliv jménem, protože počet psů už opravdu velmi (jak sám říkáš) převyšuje počet zodpovědných majitelů.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:15
- Nahlásit
Tchor
Dovolila bych si malinko s tebou polemizovat, ale ne v této diskusi, ta patří Nelce a jejímu problému a ne další stále opakované debatě o psech s PP a bez PP, o chovatelích a množitelích
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:23
- Nahlásit
brut
Nelca nema problem... jen potrebuje darovat stenata. - opakuji, od toho je tady inzerce....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:25
- Nahlásit
brut
Vzhledem k tomu ze jsou tu tyhle dizkuze dve a ze cele to zaclo nezodpovednosti tak si myslim ze vubec nebude vadit kdyz se v jedne povede dizkuze o te nezodpovednosti. Mimochodem zajemci si tady psat nebudou a pokud se tu nebude diskutovat zitra je ta diskuze z prvni stranky pryc.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:30
- Nahlásit
Tchor
Ale tady se nediskutuje o nezodpovědnosti,ale o množitelích a chovatelích a o štěňatech s PP nebo bez nich.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:34
- Nahlásit
brut
A ocem jinem nez o zodpovednosti tohle tema je? cele vlastneni psu je o zodpovednosti za ziveho tvora, a chov je navic o zodpovednosti za ty odchovany zvirata.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:39
- Nahlásit
brut
Sorry, ale toto tema si nastolila vicemene ty - byt treba nevedomky prispevkem Myslím, že už se tady zase rozvíjí jiná diskuse, než je počáteční téma. Nemohli by jste se vrátit k dotazu? Množení a papíráci či bezpapíráci se tady probírali tolikrát, že to začíná být jak obehraná písnička. Pak uz se jen nasledne ozvalo par lidi...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 23:46
- Nahlásit
Fifi
souhlas....malinko OT...prostě daruje štěnda...kdo je nechcete,nechte tak diskuze na 50 stran nepovede nikam
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 00:01
- Nahlásit
sarax
tak tak..ja ty stenda nechci, mam plny - az stop stav..
Nelka
Doporucuji vas inzerat umistit nekam do sekce Daruji, je spousta psich serveru, kde si stenatka muzou najit nove majitele..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 07:59
- Nahlásit
nemethova5
Netuším jak to, ale když o tom tak přemýšlím, tak většina voříšků, se kterýma se setkáváme s mojí feňulí a chodíme venčit má nějakej nedostatek v povaze... Vyrovnaných jich znám docela málo. Ale jsou to všechno prcci, takže se to nějak moc neřeší.
Jinak to jsou ale suproví psi, jen ta povaha mi k té obecné představě voříška nesedí...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 08:32
- Nahlásit
Eimy
hele sama mám vořecha z útulku a myslím,že u některejch případů máš pravdu mají nedostatek v povaze třeba vrozenejch,ale u většiny je zatím člověk...přece nebudu vořecha vychovávat ne??taková zbytečnost.. pak se divěj
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 08:33
- Nahlásit
sarax
No my právě chodíme ven s hafíkama, u kterých je lidi fakt vychovávaj a snaží se... Ale i tak ti hafici jsou nevyrovnaní (a moje feňule k nim bohužel patří taky)... Prostě příroda je mocná čarodějka...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 08:40
- Nahlásit
Eimy
mno je to možný...moje zkušenost je opačná,lidi na to kašlou,stejně jako halda majitelů malejch plemen,zkrátka něco je v genech a něco v lidech a pokud je to tak,pak není rozdíl v PP a vůbec rase...skazit jde jakéhokoliv psa..
viz.u nás štěně 4 měsíční bulteriéra s PP které prý chovatelka poradila majitelům trestat kopanci a vodítkem šlehat přes čenich takže no comment pesina je z chovky z Plzně a fakt má PP
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 09:12
- Nahlásit
Asi bych se taky trochu bála povahy. Nelka aspoň napsala, že čtvrtka bude malamut. Ale taky by mohla napsat NO bez PP... A malamut a NO jsou přece jen krapet jiní psi. Takhle mám BD bez PP a povaha lítá ažaž. A je úplně ale úplně jiný než ostatní BD.
|
Nelka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 11:09
- Nahlásit
Tak jsem si to všechno přečetla a mohu rici ze jsem opravdu necekala ze tu rozpoutam hadku. Nechci se hadat jestli jsem nezodpovedna a jestli si to nekdo mysli tak at. Pro me totiz je ted dulezite aby se stenatka udala. Omlouvam se ze jsem nabidku nedala do inzerce... A k te povaze - vim, ze NO a malamut je uplne neco jineho, ale fakt prisaham, ze za moji fenku rucim nebo teda za jeji povahu.
Je mi to líto, že si myslíte, že se štěňata neudaj kvůli tomu, že jsou křížená. Ale určitě se ozvu jak na tom jsme a třeba i fotky.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 11:12
- Nahlásit
Znám dva křížence seveřan (jednou husky, jednou malamut) x NO - oba rodiče bez PP, tudíž navíc kdo ví z jaké rodiny. Oba jsou povahově naprosto příšerní, i když velmi líbiví psi. NIKDY bych si něco takového domů nevzala.
A k tomu utracení - klidně se přiznám k tomu, že já osobně bych ta štěňata utratit nechala, ať si mě, kdo chce, považuje za tyrana nebo blázna. Podle mě je pro ně horší, když skončí v útulku nebo kdo ví jak. Ale to bych opakovala, co už bylo řečeno.
Není to tím, že bych neměla ráda křížence - měla jsem jich za život mnoho a i teď jednoho doma máme, ale nikdy bych je nechtěla produkovat a plnit tak útulky (nebo můžou skončit i hůř než v útulku).
|
Nelka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 11:17
- Nahlásit
SHIBA:
jo, dobře já ten názor beru. prostě když máš takovou zkušenost, že to jsou příšerní psi, tak jo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 11:18 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
shiba
Ony ale ty Nelčiny štěňátka budou mít z malamuta jen 1/4.
Já mám doma psici Aren, která je kříženka seveřana (karelský medvědí pes) a je neuvěřitelně hodná a poddajná.
Nelka
Doufám, že najdeš štěňátkům dobrý domov. Ale nespoléhej jen na cz-psa, dej si fakt inzeráty, i do místního tisku. A zájemce si oťukej a vymiň si, že se přijdeš podívat, jak se pejsci mají a že si je v případě problémů vezmeš zpět.
Jo, a přeji fence hladký porod.
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 11:21
- Nahlásit
Nelka
Nekoukejte na to tak tragicky, vždyť se ještě ani nenarodily. Třeba povaha bude fajn, jen upozorněte zájemce, že je mají kus malamuta. Nikdo znás neurčí, jací budou. A pokud se dostanou k normálním lidem, je půl hotovo.
|
Nelka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2006 11:21
- Nahlásit
aren:
jasný. já už pár zajemcu mam a to jsou ruzny znami, o kterych vim, ze se o ne budou dobre starat a budu se na ne urcite chodit divat.
|