Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 .
Autor Zpráva
Sylva
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 23:19 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

Páni, když jsem zapínala bednu, myslela jsem, že už bude dávno pasé discuse o psech s PP a křížencích. Takže můj pokus vysvětlit mé, špatně pochopené stanovisko, už nebude nikoho zajímat. Ono to tak možná je, ale nerada nechávám věci nevyjasněné, se zmýlenými závěry. Takže:
Nejsem rozhodně zastáncem množení kříženců! Sama jsem měla fenku, o jejíž štěňata mělo zájem hodně lidí (kříženka z útulku) Nespychla jsem a vysvětovala jim, že podobného, nebo ještě hezčího psa najdou v útulku. Všem, kdo má líbivou fenku bez PP a uvažují o štěňatech to vymlouvám. S vysvětlením jak ta štěňata dost možná dopadnou. Tím ale netvrdím, že kříženci jsou horší! Jen chápu současný, přehnaný trend. Mám už třetího vořecha, ale nikdy jsem se nemusela "peklit s nevyzpytatelným, neurotickým apod." Bez problému čistím zuby, uši, zasahuju do jeho žrádla, setkání s ostatními psy jsou v poho, nebo alespoň v toleranci, povel opakuji max 2x a jen vyjímečně jdu kárat. Vím, že si pes něco nese geneticky, ale to jak kříženec, tak pes s PP. Já vím, že u papíráků to můžu vědět předem, ale tu možnost ocení a využije ve všech směrech jen málo lidí. Nepřipadá mi nic tak náročného, psa poznat a tomu trochu uzpůsobit můj přístup k němu. Letošní zimu jsem měla doma několik psů nalezenců, různých velikostí, ras "neras" a stáří. Všichni odcházeli po pár dnech, nebo týdnech jako poslušní, zvladatelní miláčči s vyčištěnýma ušima, ostříhanejma drápkama atd. Krom LR, ironie, že? Proto nechápu slova Tchor "fakt jses docela mimo realitu". Já bych prostě těch dost tisíc raděj dala ůtulku, nebo sama pomohla několika psům, než je zaplatit za psa s PP. Nejde li o psa s využitím, k němuž je jeho rasa vyšlechtěná. Rozdíl mezi psy s, nebo bez PP není tak velký. Jasně, že má každej právo uznávat jiný priority, ale někdo napsal: "koupení psa je otázkou peněz, ujmutí se psa z útulku je otázkou srdce"

Věta o dokazování si něčeho psem s PP byla odpověď pro shiba. A to jen proto, že podobně to napsala ona o majitelích bezpapíráků. Nevím proč na mou odpověď reagovalo tolik lidí, ale na její atak nikdo.-? Nikoho jsem tím nechtěla urazit a nehážu lidi do jednoho pytle, ale řadu takových "pejskařů" znám. Malá poznámka pro shiba: kříženci husky a malamut nejsou "příšerní" proto, že jsou kříženci, ale proto čeho jsou kříženci. Geny seveřanů většinou převládají, takže využítí mělo být přiměřené tomu. Tudíž opět líný člověk je na vině, ne pes. Opravdu tohle nechápeš?

P.S. V útulcích jsou i štěňata, jde li někomu o počůraný byt, rozkousané boty atp. Velikost i původ psa je dobře odhadnutelná.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání