Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 08:11
- Nahlásit

aren
netusim, kdo to byl a nebudu to dohledavat.

Jenze presne tenhle "argument" zvrhne vecnou diskuzi k emotivnimu dohadovani bez konce...

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 08:53
- Nahlásit

aren
Mám trochu problém tě úplně pochopit - několikrát jsi uvedla, že nesouhlasíš s dalším množením psů "z rozmaru" (naprostý souhlas!!!) a současně jsi několik stránek nazpět vypsala několikabodovou obhajobu množení bez PP, který právě takovou rozmarnou záležitostí je. V tom si trochu protiřečíš, ne?!
wami
Aha, tak v tom to bude My raději spoléháme sami na sebe, byť kvalitním hlasem poradním nikdy nepohrdneme...

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:38
- Nahlásit

shiba
správně česky je "pes - míšenec" voříšek, nikoliv oříšek
To si uvědomuju, že "oříšek" je můj patvar, ale připadá mi milý, tak ho používám. Ono i o tom pejskovi samotném se dá říct, že není "správně česky", a přesto jaksi je. Doufám, že se nikdo nebude cítit nerozchoditelně dotčen.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:39
- Nahlásit

wami
Jenze presne tenhle "argument" zvrhne vecnou diskuzi k emotivnimu dohadovani bez konce...
Já pořád doufám, že to aspoň trošku někým pohne.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

daliva
Mám trochu problém tě úplně pochopit - několikrát jsi uvedla, že nesouhlasíš s dalším množením psů "z rozmaru" (naprostý souhlas!!!) a současně jsi několik stránek nazpět vypsala několikabodovou obhajobu množení bez PP, který právě takovou rozmarnou záležitostí je. V tom si trochu protiřečíš, ne?!
Já skutečně nesouhlasím s množením psů z rozmaru, ale do kategorie "rozmar" zahrnuji též lidi, co si přejí psa přesných vlastností, aniž by takového potřebovali (práce, hlídání, lov, pasení stád, asistence postiženým lidem ap.) a to jak s PP, tak i bez.
Mrzí mně, jestli se to jeví jako obhajoba množení psů bez PP, ale není to tak myšleno. Je to myšleno "prosím, přibrzděte v jakémkoliv zvyšování počtu jakýchkoliv psů"

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:50
- Nahlásit

daliva
současně jsi několik stránek nazpět vypsala několikabodovou obhajobu množení bez PP,
Promiň, někdy mám z Tebe pocit, že nečteš, co píšu. Ten můj příspěvek na str.5 není "obhajobou množení bez PP", tam pouze říkám, že ne všichni, u nichž se narodily štěňata bez PP (nebo kříženci, nebo oříšci) jsou nezodpovědní množitelé.

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:54
- Nahlásit

Já skutečně nesouhlasím s množením psů z rozmaru, ale do kategorie "rozmar" zahrnuji též lidi, co si přejí psa přesných vlastností, aniž by takového potřebovali (práce, hlídání, lov, pasení stád, asistence postiženým lidem ap.) a to jak s PP, tak i bez.
Tak promiň, už jsem nechtěla reagovat, ale tohle mě dostalo...
Sakra vždyť je to mé právo pořídit si psa, jakého chci... Nemyslím si, že je rozmar chtít psa, který bude povahově stabilní a jestli si ho vyberu podle kritérií takových a makových je moje právo..
A proč mám brzdit při koupi psa??? Sakra, já se o toho psa dobře starám, tak proč bych si ho nemohla koupit...

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:56 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Jandula
Sakra vždyť je to mé právo pořídit si psa, jakého chci...
Samozřejmě, že je to Tvé právo, neříkám, že ne, přece.
Já se pokouším mluvit k lidem, kteří jsou ochotni brát ohled na další souvislosti, ne jen prosazovat svá práva.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 09:58
- Nahlásit

aren
hooodne zajimavy nazor. ty asi zijes v klastere, bez jakychkoliv rozmaru, prijimas jen stridmou stravu, neholdujes zadne zabave a zachranujes cely svet. gratuluju ti k tomu, bez lidi jako ty by na nas Buh poslal nejakou pohromu.

skara co je spatneho na rozmarech??? zijes jenom jednou, tak si to uzivej a rozmary k tomu snad patri, ne?

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:03
- Nahlásit

Jirikovo
sakra co je spatneho na rozmarech???
Nic. Jsou příjemné, jsou živé, dělají život životem. Akorát by možná člověk mohl chtít zohlednit, aby v důsledku jeho rozmarů nikdo netrpěl. A to, co se děje se psy v klecích útulků, nebo u některých bezcitných lidí, utrpením je.

monika
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:04
- Nahlásit

Sakra vždyť je to mé právo pořídit si psa, jakého chci... Nemyslím si, že je rozmar chtít psa, který bude povahově stabilní a jestli si ho vyberu podle kritérií takových a makových je moje právo..

No to je věta do pranice.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:07
- Nahlásit

aren
no ja ti k tomu reknu jeste jedno. v podstate kazdy z nas, co jsme tady ma psa z rozmaru. at je jakykoliv, je to porad jenom rozmar. kdo z nas ho skutecne potrebuje?? a kdyz uz teda mam psa z rozmaru (k tomu se normalne priznavam), tak si prece z toho samyho rozmaru vyberu psa jakyho chci. dam ti priklad s autem. taky ho vlastne "nepotrebuju", mam ho z rozmaru a taky si vyberu takove auto, ktere splni moje pozadavky. jaky je rozdil u porizeni si psa??
a za utrpeni psu v utulku nemuzou lidi, kteri si poridi stene s PP, ale lidi, kteri pripustili, aby se ten pes do utulku dostal. je strasne jednoduchy to hazet na nekoho jineho, ale ten kdo si poridi psa jineho nez z utulku (a muze k tomu mit sebepitomejsi duvod) za utrpeni utulkovych psu fakt nemuze .....

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:10
- Nahlásit

aby se ten pes do utulku dostal

Jediou poznamku muzou i ti co pripustili ze se ten pes narodil.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:13
- Nahlásit

Jirikovo
Se vším vpodstatě souhlasím.
Rozdíl mezi psem a autem je ten, že pes je živá cítící bytost.
Je mi jasné, že člověk co si pořídí štěně s PP z chovné stanice nemůže za utrpení útulkových psů. Akorát dal přednost splnění svého přání před možností někomu pomoct. Je to samozřejmě jeho nezadatelné právo a jeho vlastní volba.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:15 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Tchor
pripustili ze se ten pes narodil.
... a vybrali mu špatně majitele a vykašlali se na jeho další osud.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:19
- Nahlásit

aren
Akorát dal přednost splnění svého přání před možností někomu pomoct
ale to delame prece skoro vsichni a cely zivot. ja si teda rozhodne nehraju na nejakeho samaritana, ano jsem sobec a davam prednost svemu zivotu a nejsem ochoten se cely obetovat pro ostatni .... (a to zrovna ja mam psa z utulku). treba tim, ze jedu rano do prace autem a vsem ostatnim znecistuju zivotni prostredi a pritom bych mohl jet autobusem. jenze v dnesni dobe ma kazdy moznost volby a naprosta vetsina lidi voli ve svuj prospech ... (teda krome tech, co pujdou volit takovy ty divny barvy jako je oranzova, ale to sem nepatri )

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:23
- Nahlásit

Akorát dal přednost splnění svého přání před možností někomu pomoct
Třeba pomáhám jinými způsoby... Jak už tu několikrát psala Eimy, já sama o sobě vím, že nemám na to, abych si pořídila psa z útulku, který má za sebou různé zkušenosti... Možná jsem sobec, ale chci mít v dohledné době dítě a nedopustím, aby pes z útulku, který nemusí mít dobré zkušenosti s dětmi ohrozil život mého dítěte... (stát se může cokoliv i se psem, kterého mám od štěněte, ale riziko je podstatně menší...)

A když se ti nelíbí přirovníní pes - auto, které napsal Jiříkovo, tak ti napíšu jiné:
pes z útulku - dítě z dětského domova - to jsme taky sobci, když si pořídíme vlastní dítě a nevezmeme si všichni dítě z dětského domova????

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:24
- Nahlásit

Jirikovo
Nezbývá než souhlasit, Mistře.

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:28
- Nahlásit

monika
Proč by to měla být věta do pranice?

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:28
- Nahlásit

Jandula
chci mít v dohledné době dítě
To jsem nevěděla, to je pak všechno určitě jinak, je tady zájem dítětě. Tak přeji ať je zdravé a přináší Ti samou radost.
To s tím dětským domovem, to je na mně moc těžká otázka, to si taky musí zodpovědět každý sám. Jsou lidé, co mají obojí.

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:32
- Nahlásit

aren
Já vím, ale ty, co si děcka z domova nevezmou nebývají označováni jako sobci...

monika
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:39
- Nahlásit

Jandula
já s tebou v podstatě sůhlasím bylo to myšleno v dobrém. Ono je to fakt, že je to naše právo. Sama mám malé dítě a pes z útulku prostě k nám teď nemůže. V tomhle jsem prostě posera a nemíním nic riskovat. Svého psa, kterého jsem si vybrala si vychovám a je to jen na mě, ale do psa z útulku prostě nevidíš. Nikdo ti nedá žádné záruky, že bude pejsa v pořádku. Každému pejsovi může hrábnout, ale štěněti ukážu cestičku já, kdežto útulkář už si po té své nějakou tu dobu jde a nemá moc ochoty se změnit. Pán a pes z útulku je život o kompromisech. Já něco přehlídnu a budu tolerovat pejsovi a pes možná něco u mě.

Nabízím ruku ke smíru. Tahle debata je už fakt o něčem jiném. Ve své podstatě jde všem o blaho psa a tak to tak můžeme uzavřít.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:41
- Nahlásit

aren
vis co by me treba odrazovalo od porizeni si starsiho psa z utulku (®onie mam fakt od jejich prvnich psich dnu)? podivej se na jakekoliv stranky a zjisti si procento psu "vracenych nahradnim majitelem". Nekde je chyba a podle me treba casto v tom, ze se lide precenuji, chteji pomoct a pak zjisti, ze psa z utulku nezvladnou. A tohle kdyz vidi dalsi a dalsi lidi, tak potom sami radeji sahnou "po jistote" a vezmou si stene od provereneho chovatele, i kdyz nevyuziji vsechny rysy povahy toho stenete ....

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit

Jandula
Možná to není moc dobrý příklad. Maminka přijme dítě takové, jaké se ji narodí, mnohdy nepodobné jejím představám, a dá mu všechnu lásku a péči, které je schopná.
Neexistuje takový mechanizmus, že by si maminka řekla: Já chci dítě kluka, hnědovlasé s modrýma očima, vysoké v dospělosti 180 cm, chci aby mu šla matematika a aby ho bavilo lyžování, protože já ráda lyžuju. Nechci aby kouřil a mluvil vulgárně, chci aby byl pravdomluvný a čestný.
A nebeská chovatelka řekne: ano, paní, vy jste zodpovědná osoba, víte přesně co chcete, tady máte takové miminko...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:48
- Nahlásit

aren
teoreticky mas pravdu, ale ....
i ta maminka si prece vybira sveho partnera hodne podle toho, jaky je to clovek, jakou ma povahu a podobne a tak trochu nevedomky spoleha na genetiku, ze jejich dite si vezme ty lepsi vlastnosti z obou dvou ...
u stenete i kdyz s PP taky presne nevis, co z nej nakonec bude, ale jde o to vetsi procento pravdepodobnosti. takze v podstate stejne jako u lidi ....

monika
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:49
- Nahlásit

aren

neblázni holka, to je něco jiného a někdy to moc bolí. I nebeská chovatelka se sekne. Do tohodle se nepouštěj. Zůstaň raději u pejsků.

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:51
- Nahlásit

aren
..ale do kategorie "rozmar" zahrnuji též lidi, co si přejí psa přesných vlastností, aniž by takového potřebovali..
Tak teď už nechápu vůbec! Podle tvých kritérií mám i já psy z rozmaru - po dlouhé úvaze jsme si vybrali plemeno vyhovující nám po všech stránkách jako rodinného společníka, hlídače a líbí se nám i vzhledově. Je fakt, že další rodinné společníky naše početná rodina nutně NEPOTŘEBOVALA, dům máme zabezpečený plotem, dveřmi zámky, takže hlídač též nutně NETŘEBA, no a o exteriéru nemluvě, líbí se mi i oleandry, tak stačí, že pěstuju je, ne?! No, nevím, ale podobné úvahy předcházející výběru vhodného psího společníka podle - dle tvého - individuálních rozmarných kritérií mi přijde mnohem zodpovědnější, než impulsivní a čistě emotivní rozhodnutí ve snaze "o spásu čehokoliv živého" (viz. můj příspěvek předchozí o "adopcích"). Opravdu se necítím provinile, že mám a chovám psy s PP, a fakt, že se mezi nimi pohybuje i jeden nalezenec rozhodně neberu jako vykoupení svého svědomí z tohoto rozmaru.

Ten můj příspěvek na str.5 není "obhajobou množení bez PP", tam pouze říkám, že ne všichni, u nichž se narodily štěňata bez PP (nebo kříženci, nebo oříšci)
Dovolím si oponovat - shodneme-li se na tom, že psí populace obecně je už dost početná, nemůžeš považovat množení bez PP (z jakéhokoliv - byť sebeupřimnějšího - důvodu za zodpovědné a v pořádku). Jen si vezmi, kdo tuto psí populaci tvoří:
1) čistokrevní psi s PP - rodí se nejen pro radost svých nových majitelů, ale i jako pokračovatelé dávno vyšlechtěných plemen ("kulturní dědictví" kdysi výstižně napsala Ketrin), kteří mají na světě z nejrůznějších důvodů stále své příznivce - pokud mít nebudou, plemeno se rozvíjet nebude a zanikne. Poměr nabídka a poptávka u čistokrevných plemen si vždy zhruba navzájem odpovídá, tj. není až tak obtížné najít svým odchovům solidní majitele a není tedy třeba tyto pejsky později zachraňovat ze psích azylů a útulků.
2) kříženci - rodí se i bez lidského přičinění a budou tu stále, netřeba je tedy cíleně "produkovat", nicméně je třeba se k tomuto problému realisticky a zodpovědně postavit, aby se tito pejsci nemnožili nekontrolovatelně dál - nic proti křížencům, ale z jejich řad se právě rekrutují bezprizorní doživotní obyvatelé útulků nebo zoufalí tuláci, kteří pudově tuto populaci rozmnožují dál
3) psi bez PP - rodí se čistě lidským přičiněním a čistě z lidského rozmaru nebo čistě z lidské nevědomosti (přežívající mýty o nutnosti vrhu u každé feny apod.), tedy - vzhledem k obecně početné psí populaci - jaksi navíc a zbytečně (polož si otázku PROČ by tu tito psi měli být: chci-li konkrétního psa s určitými předpoklady, mám široký výběr z čistokrevných plemen, tj.psů s PP; když je mi to úplně jedno a chci jakéhokoliv psa, zajdu do útulku a vyberu si vhodného společníka tam).
Právě pro tu zbytečnost a nadpočetnost považuji jakékoliv množení psů bez PP za nezodpovědné a rozmarné...

Omlouvám se za délku příspěvku.

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:53
- Nahlásit

aren
Přešla jsi na úplně jiné téma... takže...

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit

Jirikovo
Prošlo mi těch útulkáčů rukama několik. Netvrdím, že tam němůže být nezvládnutelný problémák, ale mezi těmi, co byli u mně, nebyl žádný, se kterým by to nešlo, pokud by tomu člověk chtěl dát trochu péče.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 10:59
- Nahlásit

Jandula
Přešla jsi na úplně jiné téma...
S těmi dětmi z dětského domova si přece začala Ty, ne? Já jsem jen napsala, že to asi není dobrý příklad.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání