Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
shiba
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit

Jandula
S tím dětským domovem jsi mě předběhla. Chtěla jsem se zeptat aren, kolik má doma dětí z děcáku...

monika
Pán a pes z útulku je život o kompromisech.
To můžu potvrdit z velmi osobní zkušenosti.

Jirikovo
Nekde je chyba a podle me treba casto v tom, ze se lide precenuji,
To víš, když pan Srstka poví, že je to takové miloučké, hodňoučké stvořeníčko, kdo by odolal... A pak se zjistí, že to není tak růžové a ani při nejlepší vůli se život s pejskem z útulku pro danou rodinu nedá zvládnout...

aren
Ještě jednu otázku. Proč se v útulku operuje a léčí pes s frakturou pánve po srážce autem, který nemá majitele, nebude už nikdy pořádně chodit, tudíž si ho někdo jen stěží vezme? Neplní se ty útulky někdy trochu uměle?

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit

monika
Promiň.

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:04
- Nahlásit

aren
S těmi dětmi se do toho opravdu nepouštěj - není to dlouho, co jsme se doma touto otázkou začali intenzivně zabývat - dost tvrdě jsme spadli zpátky na zem, naše představy dostaly na zadek a my hodně zvažujeme, zda na to máme (byť do odborně zpracovaných tabulkových kritérií bychom zapadli). Dost složitá záležitost!
Je fakt, že ten příměr adopcí z DD a z útulků jsem nadnesla já, ale pouze v tom smyslu, že je třeba v obou případech přemýšlet, zvažovat a jednat realisticky - "záchranářské a spasitelské" emoce mohou způsobit mnohem větší škody (oběma stranám).

monika
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:06 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

aren
Já mám doma starou kokřici. Jako štěně mi ji napadl rotvík. Není nijak problémová, je naprosto v pohodě, ale nesmí potkat rotvíka. To se změní v saň a kdybych ji zabila bude prostě útočit jako první. Já to vím, mám ji od mala a jsem schopná tomu zabránit, nebo na to adekvátně reagovat.
Psa u útulku neznám.Nevím, čím si prošel, kdo mu ublížil a tak ani nebudu umět reagovat a vlastně ani problému předcházet protože o něm nevím. Jsem natolik soudná abych věděla, že se do toho pouštět nechci. Jsem sobec jen proto, že chci abychom žili se psem v pohodě? Nechci psa pořád sledovat a nakonec ho vrátit, protože zjistím, že není schopný prožít život v naší společnosti, protože mu tohle prostě nevyhovuje.
Obdivuju ty, co si pejska z útulku vzali, ale já si prostě koupím uměle "namnoženého" psa s PP a budu s ním sobecky šťastná.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:06
- Nahlásit

daliva
Perfektne zhrnuto myslim ze ktomu neni moc co dodat.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit

daliva
S těmi dětmi se do toho opravdu nepouště
Kruci proč já. S dětmi tady začala Jandula.

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:11
- Nahlásit

daliva
Přesné!

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:12 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit

aren
Já jsem začala s dětmi z DD a o tom, jestli jsme teda sobci, když si dítě z DD nevezmeme (stejně jako jsme tady byli označování jako sobci, když si vybereme psa podle svých představ a nevezmeme si psa z útulku), ale ty jsi to pak převrátila na to, že se vybírá ideál dítěte... To je něco jiného, ne? Psa si vybrat můžu, dítě ne...

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:21
- Nahlásit

shiba
Ještě jednu otázku. Proč se v útulku operuje a léčí pes s frakturou pánve po srážce autem, který nemá majitele, nebude už nikdy pořádně chodit, tudíž si ho někdo jen stěží vezme?
Nevím, proč je otázka na mně, útulek nemám, nemám žádnou kontrolu nad tím, co se tam děje.
Přesto - tady byly na diskuzi dva případy:
Silver - utýraný, vyhladovělý, polozmrzlý, s přelámanou pánví. Co s ním, že. Léčit? Jak neekonomické! Přesto se našli lidé, kteří se nad nim smilovali, nejen tak, že by prolévali lítostivé slzičky, ale tak, že si ho vzali k sobě a dali ho do pořádku, a našli se lidé, kteří ze svých peněz poslali co mohli na náročnou operaci, a našli se lidé, kteří si ho pak vzali k sobě a dali mu dobrý domov a nemudrovali co asi může mít za FUJ špatné zkušenosti aby se jim to nějak nevymstilo, případně že by raději měli štěně s vyrovnanou povahou které by přesně splňovalo jejich požadavky. Proč? Protože mají srdce, ti lidé.
Evžen: pejsek přejetý autem s mnoha zlomeninami, s malou šancí. A přece se nad ním v tom útulku smilovali a dali mu všechnu péči, co mohli. Když se pejsek zotavoval z operace, našel ho konečně jeho původní páníček. To bylo radosti. Snad bys byla taky ráda, kdyby se Ti pes ztratil a přišel k úrazu, aby se Ti o něj někdo takto postaral, než se Ti ho podaří najít.

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit

aren
Pardon - s těmi dětmi se mi to asi špatně spojilo, ale tys použila ty podivné příměry o výběru dítěte...

a našli se lidé, kteří si ho pak vzali k sobě a dali mu dobrý domov a nemudrovali co asi může mít za FUJ špatné zkušenosti aby se jim to nějak nevymstilo, případně že by raději měli štěně s vyrovnanou povahou které by přesně splňovalo jejich požadavky.Proč? Protože mají srdce, ti lidé.
No, doufejme, že krom toho srdce mají soudnost, rozvahu, dobré podmínky a zázemí atd. Taky držím těm psům a jejich páníkům palce, fandím práci útulkářů a ráda je podpořím, přesto tvrdím, že je potřeba pořádná dávka rozvahy před výběrem psa z útulku a je třeba řádně si předem přebrat všechny své možnosti. "Mít rád" je hodně, ale nestačí to.

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit

aren
Jistě bych byla ráda, kdybych našla ztraceného psa, ale myslím, že bych nikomu neměla za zlé, kdyby mého psa v takové situaci utratil.
Ale nemyslela to ekonomicky. Mí známí měli podobný případ psa po havárce se zlomenou pánví, dali ho operovat, léčili, ale pes velmi trpěl. Žije dodnes, tahá nohy za sebou, jiskra v oku vyhasla... Nevypadá jako šťastný pes. Zřejmě nemám srdce, ale nechala bych ho utratit hned tehdy...

Zany
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:37
- Nahlásit

aren
Odpoved ze vcerejska.
1.Labutenku jsem si poridila proto, ze tento pes od prvniho okamziku co jsem zjistila, ze existuje ve mne cosi probudil, stale jsem se k tomuto plemeni vracela, zjistovala dalsi info a nakonec sla do toho a jsem z nej nadsena.Nechapu , jak toto souvisi s voriskem?Voriska si vezme nekdo, kdo nema zadne zvlastni naroky na vzhled a na povahu
2.Kdybych si stenatko nekoupila ja, koupil by si ho nekdo jiny, momentalne je zadany cely dalsi vrh, je to velice kvaklitni CHS.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:41
- Nahlásit

shiba
Jo, to máš pravdu. Nevím, co bych udělala sama, asi záleží jak velké by bylo postižení. Zrovna Silver se uzdravil úplně

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:42
- Nahlásit

daliva
že je potřeba pořádná dávka rozvahy před výběrem psa z útulku a je třeba řádně si předem přebrat všechny své možnosti.
Jasně.

smilers
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:56
- Nahlásit

já žádnou rozvahu před výběrem psa teda neměla a ani sem neprobírala všechny své možnosti, jediné co jsem opravdu poctivě udělala, že tři měsíce předem než jsem si pořídila psa, sem studovala své knihy o psech abych veděla co mě se psem čeká. Vůbec jsem nestudovala chování psů v útulku, prostě jsem se rozhodli jet pro psa a tak jsme udělali. Je faktem, že obě fenky jsem si brala ve štěněcím věku, kdy se dá výchova ovlivnit, ale i tak bych byla schopna si vzít staršího psa, hold sem už taková podotýkám můj první pes a má první zkušenost byl pes z útulku

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:58
- Nahlásit

aren
hele ale na to se da divat uplne stejne ekonomicky. predstav si, kolik utulkovych psu by se za stejnou sumu penez melo podstatne lip, kdyby se jeden pes neoperoval ... i to je ekonomicky pohled, ktery proste zohlednuje blaho vetsiny.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:59
- Nahlásit

smilers
a uvedomujes si ze jsi v podstate mela "jen" stesti? Taky to vubec bez problemu bejt nemuselo a je takovejch pripadu opravdu hodne.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:02
- Nahlásit

Jirikovo
Já vím. Taky jsem na to myslela. Ale netroufám si to rozsoudit. Peníze dané na Silvera by třeba uživily několik zdravých mladých psů bez špatných zkušeností. Zase na druhé straně se pro Silvera sdružili lidé s vůli pomoct, třeba je to někam posunulo a pomůžou teď i dalším psům... Fakt si netroufám tvrdit, co je lepší.

Zany
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:04
- Nahlásit

[bAren][/b]

Mám trochu problém tě úplně pochopit - několikrát jsi uvedla, že nesouhlasíš s dalším množením psů "z rozmaru" (naprostý souhlas!!!) a současně jsi několik stránek nazpět vypsala několikabodovou obhajobu množení bez PP, který právě takovou rozmarnou záležitostí je. V tom si trochu protiřečíš, ne?!

A proto si treba poridim nejakeho toho spolecenskeho psika, pro tento ucel snad jsou primo urceni a spousta jinych plemen , ktera se spolecenskymi stavaji protoze pro puvodni ucely uz nejsou vyuzivani.Ty bys chtela, aby ruzna plemena uplne zanikla, protoze vorisku a krizencu bude urcite dost .

aren
Člen
- Nahlásit

smilers
tři měsíce předem než jsem si pořídila psa, sem studovala své knihy o psech abych veděla co mě se psem čeká.
To je možná ta rozvaha...

smilers
Člen
- Nahlásit

Tchor
neboj uvědomuju ale o štěstí mluvit určitě nebudu s oběma mám už od mladí určité starosti, které tu rozebírat nebudu.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:08
- Nahlásit

Zany
Ty bys chtela, aby ruzna plemena uplne zanikla
To asi ne, mají své příznivce, tak ať se jim věnují, proč ne. Ale, nezlob se, když odhlédnu od radosti fanoušků, tak mi některé plemena připadají podobně přínosné jak hranaté hrušky. Fakt se omlouvám jestli se tím někoho dotknu.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:11
- Nahlásit

aren
podobně přínosné jak hranaté hrušky
otazkou je, co za prinos od vlastnictvi psa ocekavas. nekdo ma pracovniho a tam je ocekavany prinos jasny, ale nekdo ma spolecnika a takovych nas tady je asi vetsina a tam ten prinos splnuje skoro kazdy pes ....

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:13
- Nahlásit

Jirikovo
Souhlas. A nespletl ses, fakt jsi chtěl napsat "skoro každý pes"? Neměl jsi na mysli "skoro každý čistokrevný pes s PP"?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:16
- Nahlásit

aren
nespletl ... tuhle funkci splni opravdu skoro kazdy pes. ale pokud ocekavas jeste neco malo navic a chces mit vyssi pravdepodobnost, ze toho dosahnes, tak bys mela sahnout po psovi s PP ... ale tuhle debatu uz prosim fakt ne ....

Zany
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:19
- Nahlásit

Aren

To mne taky, spousta plemen mi nic nerika, ale kazde ma sve priznivce.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:20
- Nahlásit

Jirikovo
Jasně .

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:44
- Nahlásit

prave jsem na internetu nasel definitivni rozlusteni vsech debat ohledne PP a nePP ... prectete si tento clanek a zjistite, ze jste vsichni vlastne taky krizenci a tim je vsem debatam konec

monika
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:58 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Jirikovo
dost dobrý. Jen mám pocit, že se to někdy kříží furt. Stačí zkouknout politické kandidáty.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:02
- Nahlásit

monika
no ja mam obcas treba v praci pocit, ze to krizeni pokracuje dal, ale ze se pridaly dalsi zivocisne druhy ... konkretne hovezi dobytek u nas ve firme vede ....

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání