Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
daliva
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit

monika
Labrador opravdu není pes na klasický cvičák...ale je to i o tom, co jsem psala - na zahradě u domu žádný majitel fenky sebekvalitnějšího krycího psa nenajde. A nepochybuji o tom, že u LR je konkurence chovných psů obrovská...

Jinak, nemyslím si, že je tahle diskuze úplně o ničem a k ničemu (pokud tu ovšem nepropuknou dohady o tom, kdo má svého pejska radši a kdo množí s láskou a kdo ne - to je fakt o ničem) , i když se tu něco opakuje - ono existuje okolo chovu spousta mýtů, které se tu vyvracejí, a je spousta čtenářů, kteří sice do diskuze nezasáhnou, ale jen čtou a tříbí vlastní názor (a podle návštěvnosti tohoto tématu je jich dost.

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:41
- Nahlásit

je spousta čtenářů, kteří sice do diskuze nezasáhnou, ale jen čtou a tříbí vlastní názor
V to doufám...

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit

daliva
Jandula
mezi ně většinou patřím i já, než mě něco donutí se ozvat.
Jandula
myslíš třeba to, že i já budu tzv, zahradní chovatel?

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:49
- Nahlásit

monika
Proč chceš vlastně štěňata?

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:50
- Nahlásit

Tchor
Nezlob se na me ale ta bonitace vubec neodpovida stavu plemene.
Jednak se nezlobim, druhak o chybach u CsV vim taky (parkrat jsme to uz spolu diskutovali ) - ale ted mluvime ja o koze a ty o voze... Neresila jsem jaka je bonitace a jestli odpovida (to je na jinou debatu) pozadavkum plemene, ale resila jsem to, ze kdyz u malopocetnych kryjes jen par psy, kterym se nekdo extra venuje, dochazi k "zhustovani rodokmenu", jak to trefne nazvala Daliva... Pricemz muze byt spousta kvalitnich krycich psu, se kterymi se nedela tolik (oba vime, proc), ale mohou vyborne prispet k rozsireni genofondu...

daliva
jediný problém je, že o většině těch chovných psů - ne šampionů, ale třeba kvalitních - se nemáš šanci dozvědět

Ty jako prosty chovatel mozna ne, ale mel by o nich vedet minimalne poradce chovu a chovatelska komise... Pokud je ta zvirata videt aspon nekde na nejakych akcich (setkani, tabory,...), da se ocekavat, ze tam nekdo z chovatelske komise bude. A taky tu k necemu jsou bonitace (bez ohledu na to, ze by se o nich nekdy dalo diskutovat - proste tu jsou a je treba je brat za bernou minci). Pak mas tedy databazi uchovnenych zvirat, mas jejich bonitacni kody a nejakym zpusobem o nich tedy vis...

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:57
- Nahlásit

Jandula
A proč ne? Chci se tomu věnovat, pejsu budu mít s PP, nejsem a ani nebudu množitel (od jednoho takového mám sama psa a kopala bych ji do przadku přes celou republiku). Mám podanou žádost o schválení názvu chov. stanice a mám ve svém věku snad dost rozumu a životních zkušeností. Nebo je to taky špatně?

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:12
- Nahlásit

monika
Neříkám, ale když už to máš takhle hezky naplánovaný, máš taky naplánovaný to, že budeš chovat za každou cenu (tedy myslím, že fenku uchovníš, ale třeba nebude mít ty odpovídající povahové a jiné vlastnosti tvého plemene)?
Promiň, nechci do toho nějak moc šťourat nebo někoho urážet, ale prostě mi nedochází, jestli:
- ano, chci štěňata, jednou, aby je fenka měla (proč???)
- ano, chci vícero odchovů - ale tomu se musíš aktivně věnovat...

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:15
- Nahlásit

Jandula
opet jen mala poznamka a jdu pryc...

chybi ti tam jeden bod:
- nechci se aktivne venovat predevsim chovu, ale myslim, ze moje fena je kvalitni a muze rozsirit genofond plemene

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:20
- Nahlásit

Jandula
Naplánovaný můžeš mít cokoliv, ale nemusí to vyjít. Je to v životě normální. Nic o mě nevíš, neznáš ani mě, ani mé psy a to, že si myslíš, že budu mít štěnata za každou cenu mě docela uráží. Kdybych byla množitel, tak si udělám množírnu na feně bez pp, kterou mám doma, nic mě to nebude stát a budu mít odběr vždycky. Zájemců by bylo habakůůk. Já jsem ale tak nezodpovědná, že chci fenu s PP, chci ji legálně uchovnit, nechat si udělat rentgeny, které po mě nikdo nechce a povinné je nemám a pak teprve posoudit, zda bude nebo nebude fena vhodná. Štěňata určitě plánuju víckrát a mám v úmyslu se tomu věnovat. Stačí??

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:25
- Nahlásit

monika
Stačí... Nemyslím, že jsem tě urážela...
máš taky naplánovaný to, že budeš chovat za každou cenu (tedy myslím, že fenku uchovníš, ale třeba nebude mít ty odpovídající povahové a jiné vlastnosti tvého plemene)?
To je můj příspěvek, je tam za tím otazník... já se tě ptala, vím, že máš malý štěně, proto jsem se ptala, že když už teď plánuješ chov, tak jestli chceš chovat za každou cenu, nebo jestli počkáš, zda z tvé feny vyroste kvalitní představitel a reprezentant tvého plemene... Toť vše...

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:26
- Nahlásit

wami
Představ si, že o tom něco už vím a snažím se to u svého daného plemene sledovat. Pokud bude vše v pořádku a vyjde to, tak mám dokonce i krycího psa vybraného. Nemusí to vyjít, fena nemusí být odbonitovaná, může mít zdravotní problém, pes nemusí být v té době třeba v pořádku, ale jsem připravená. Když to nevyjde, věšet se nebudu, je to život a tak to beru.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:29
- Nahlásit

monika
Představ si, že o tom něco už vím a snažím se to u svého daného plemene sledovat. Pokud bude vše v pořádku a vyjde to, tak mám dokonce i krycího psa vybraného. Nemusí to vyjít, fena nemusí být odbonitovaná, může mít zdravotní problém, pes nemusí být v té době třeba v pořádku, ale jsem připravená. Když to nevyjde, věšet se nebudu, je to život a tak to beru.

Nevim, jestli takhle reagujes na me, ale ja ti nikterak neoponovala a v podstate k tomu, co pises, nemam vubec co dodat (a ani jsem nechtela)...

Reagovala jsem jen na Jandulu, ktera mi ve svych nabizenych moznostech prisla prilis kategoricka...

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:33 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Jandula
v poho, ono to písemně vyzní vždycky tak nějak hůř než ústně. Já si se svými psy zažila už své a věř tomu, že nezodpovědná určitě nebudu. Dogina, kterou doma mám si prošla prvních šest týdnů peklem a já bych neudělala nic, co by jí mohlo uškodit. Na to své psy moc miluju. Kokřanda už je stará a nemocná, kde kdo mi říká, že je k ničemu a ať ji nechám utratit. Já si myslím, že ještě není ten pravý čas a že si to prostě nezaslouží. Na štěně, které k nám příjde příští týden čekám rok a věř, že jsem vybírala pečlivě. Chovatelku navštěvuju, vím jak to u ní chodí a na výstavy jezdím celý rok se tak nějak připravovat.

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:33
- Nahlásit

wami
No je možný, že jsem byla příliš kategorická, ale tvoje možnost mě nějak nenapadla, protože jsme se s monikou bavily o feně, štěněti, u kterého se zatím neví, jestli bude právě tím kvalitním jedincem, který je schopný oživit chov...
Proto jsem se také moniky ptala, jestli chce chovat za každou cenu (i třeba přesto, že její fenka bude uchovněná, ale nebude mít takovou povahu jakou by měla mít), když už teď ve štěněčím věku své feny má zaregistrovanou CHS...

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit

wami
nemyslela jsem to zle, prostě jsem ti odpověděla.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:36 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Jandula
obavam se, ze nikdo ze zdejsiho fora neni mnozitel a nechce chovat na fene "za kazdou cenu".
Mozna je tu par lidi, co nechaji jeden vrh sve fene (bez ohledu na puvod) a mozna se da o spravnosti jejich jednani diskutovat (do toho se nezapojim).

Ale byt kategoricka v situaci, kdy to neni potreba, znamena, ze se to casto (treba nechtene) vezme jako osobni utok.

Takze v pohode - ja i ty, jen jsem v ramci diskuze doplnila teoretickou treti moznost...

monika
njn, muj vecny prilis vyvinuty sesty smysl pro ironii...

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:37
- Nahlásit

Jandula
CHS můžu mít a psa mít vůbec nemusím. Jestli to nebude tahle fena může to být později za pár let jiná. Nejsem nikdy bez psa, mým životem jich prošlo už několik, ale žádný nebyl určen pro chov. Byli to vesměs bez PP, až na jednoho NO,ale to byl pes a na toho jsem CHS nepotřebovala a ani mě to v 16ti letech fakt nenapadlo.

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:40
- Nahlásit

wami
já se obávám, že na tomhle serveru jej mají vyvinutý všichni tak nějak moc.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:44
- Nahlásit

monika
bohuzel proto, ze se tu ta ironie docela casto pouziva...
(nic, zavrete oci, odchazim... )

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:35 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Ted me jeste napadlo - resp. uz mi to asi 2 hodiny lezi v hlave. Vse, co tady bylo receno, beru.

Jen: premyslejme o spolecenskych plemenech, vezmu treba tibetskeho teriera (toho tu doufam nikdo nema, tak aby to nebral osobne ). K cemu je tibetan? Co na nem chcete bonitovat - mimo exterier? Povahu? ta je myslim vsem jedno (maly pes se da zvladnout vzdycky). Zdravi - to je otazka, nevyznam se v tom, ale tak od boku bych si tipla, ze se tam zadne zdravotni vysetreni nevyzaduje... Takze: v konecnem dusledku se tibetan mnozi/chova/pestuje ( ) jen kvuli svemu typickemu vzhledu. Jinak od nej clovek neocekava vubec nic. Kdyz ted opominu bezpapiraky tibetany (coz je asi nesmysl, zrejme uchovneni bude velmi jednoduche), tak jaky je rozdil mezi tim, udelat "jen tak" jeden vrh tibetanu a jeden vrh vorechu? Vedome opomijim vysledky vystav a krasy, protoze vychazim z predpkladu, ze kdo by chtel voriska, netouzi po vitezstvi na vystave, tudiz logicky si klidne muze vzit i tibetana jen proto, ze se mu libi jeho vzhled (jako se mu muze libit vzhled voriska)...

Nedokazuju tim vubec nic - jen to tu hazim do placu k zamysleni; ze ti, co chovaji a maji nejen velka pracovni (!!!) plemena, maji proste jiny zebricek hodnot a uvazovani (to neni kritika, ja to povazuju za normalni a spravne). Ale zbytek populace to proste chapat nemusi... V principu totiz neni zadny rodzil mezi porizenim si tibetana s PP a voriska, chci-li mit jen spolecnika s urcitym vzhledem (tibetana nebo voriska)...

(Ehm, pricemz porad trvam na zodpovednem pristupu majitele fenky si peclive rozmyslet, zda stenata mit, zda najde vhodne majitele a zda je v pripade nezajmu schopen a ochoten se sam postarat o nekolik psu navic - to je proste lidska zodpovednost bez ohledu na to, co je to za fenku...)

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:45
- Nahlásit

wami
s tím uchovněním to není zas až tak jednoduché
http://www.ttc-cz.com/view.php?cisloclanku=2004092 702

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit

wami
napsala si to dobře.

monika
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit

Jandula
myslím, že wami plácla třeba tibeťana ale mohlo to být i něco docela jiného

obecně by uchovnění žádného psa nemělo být jednoduché, ale mnohdy asi je.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:12
- Nahlásit

wami
chci-li mit jen spolecnika s urcitym vzhledem
a co jsem mel delat ja, kdyz jsem chtel spolecnika a na vzhledu mi nezalezelo?? myslis, ze jsem si vybral spravne RLDC??

Zany
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:13
- Nahlásit

Wami: myslím, že i u těchto plemen hodně lidem záleží na povaze, i když je uchovnění poměrně jednoduché. Mám takové pejsky dva,kde se nic kromě exteriéru nevyžaduje.

zuzka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit

wami
podobné otázky jsem si taky kladla
mám málopočetné společenské plemeno (ČSP), čím je tohle plemeno tak vyjímečné, že si zaslouží záchranu? Proč bych se měla snažit jít do chovu, i když jsem to neměla v úmyslu.
A našla jsem tolik argumentů pro, že mě přesvědčily fenku zbonitovat, zažádat o CHS a začít plánovat štěnda

myslím, že u společenských plemen je kromě vzhledu velkým trumfem povaha

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

wami
Já jen nesouhlasím s tím, že na povaze u malýho psa nezáleží s odkazem na to, že se dá zvládnout vždycky. Zvládnout se dá, ale pokud chci psa i jen jako společníka, tak jsou určitý povahový vlastnosti, který pro mě budou naprosto nepřijatelný - přehnaná bázlivost, agresivita... To jsou věci, který i z malýho psa udělají "něco", co na návštěvě nikdo rád neuvidí...
Ale možná se na to dívám z pohledu toho, že pro mě je u psa nejdůležitější povaha, na vzhledu mi nezáleží v podstatě vůbec...

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:28
- Nahlásit

wami
Nemam se spolecenskymi plemeny moc zkusenosti, ale prijde mi ze u nich je povaha minimalne stejne dulezita jako u psu pracovnich.

Zany
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:33
- Nahlásit

Tchor : Také si to myslím,vřeštící mrnous na vodítku určitě neni to pravé.Nejlepší je s těmito pejsky něco dokázat, třeba složit zkoušku poslušnosti nebo něco jiného, právě proto , že většina lidí si myslí, že to není potřeba nebo dokonce, že toho nejsou schopni, přitom jsou úpně stejní psi jako ostatní, záleži jen na způsobu vedení.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit

Zany
Nejlepší je s těmito pejsky něco dokázat, třeba složit zkoušku poslušnosti nebo něco jiného

Znam krysarika ktery umel kompletni poslusnost podle ZVV3 vcetne zebriku a acka jen prekazku mel snizenou na 0,5m. Byla sranda sledovat jak to vsechno dela.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání