| Autor |
Zpráva |
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:02
- Nahlásit
aren
Nemáš nějakej komplex ze psů s PP. Mimochodem každý pes s PP je čistokrevnej.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:08
- Nahlásit
Jirikovo
nepracuješ u stejné firmy?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:09
- Nahlásit
Jirikovo
Nejsi tam ředitelem, že ne?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:11
- Nahlásit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:12
- Nahlásit
shiba
kdepak, stale mi dela problem strkat mou hlavu do tech spravnych otvoru, takze ja tady nerediteluju, ale pracuju ...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit
Jirikovo
Zkus si hlavu namazat indulonou....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:18
- Nahlásit
Bent
kdyz ja ty otvory tak jako tak nerad, takze se do nich radeji ani necpu, takze nepovolene klouzave prostredky pouzivat nemusim .... na druhou stranu je tady takovych lidi tolik, ze SETUZA nebo kdo vyrabi indulonu musi mit zne ....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:42
- Nahlásit
tak si to tady pročítám,nějak jsem se už nechtěla zapojovat do diskuze s PP nebo bez PP ale zdá se mi divné co tady lidé píší o útulku,jako že je velká chyba si ho vzít-psa ,že to je strašný risk atd atd. Já sice neměla nikdy psa z útulku,pravda.Můj první pes se sám našel na ulici asi ve 3/4 roce,žije do těď a byl to ten nejlepší,první ,prostě nej pes,Naprosto bezproblémů.Asi jsme ho měli tentkrát v zimě vyhodit a říct,že chcem to socialozované štěně,co jsme měli objednané.No neudělali jsme to a jsem za to ráda
Druhý pes také není z útulku,má rodokmen,že ani s mými prababičkami a pradědečkama to nedám do kupy.Přesto ho nemám dle poctivého a úváženého výběru. Majitelé ho chtěli uvázat v lese a nebo rovnou prodat cigánům na guláš i s papíry a to jen proto,že bych nevychovaný a problémový.Taky jsme si ho vzala a vůbec nepřemýšlela nad otázkou budoucího života.Jasně,už jsme měli vybranou záložku chovatelské stanice pro naše vybrané plemeno.Opět šlo štěndo stranou a dala jsem šanci problémovému psisku.Opět bych neměnila ani za nic.
Mám pocit,že si myslíte,že jedině štěně s PP,štěně správně socialozavé,od světoznámé chovatelské stanice, je jediné,které je hodno žít po boku vedle člověka a zaručeně to bude ten nejlepší kámoš. Budu muset říct Anubisovy a Ťapce,že mi asi nejsou hodni,být kamarádi a společníky a příště už takovu chybu neudělám,abych někomu pomohla,protože se to prostě nenosí.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:47
- Nahlásit
Anu
Ale ale, je zajímavé, že já jsem tady nic z toho, o čem píšeš nevyčetla. Nikdo netvrdil, že je velká chyba si ho vzít-psa... Přečti si to všechno ještě jednou a zkus pak svůj příspěvek poupravit. Co ty na to?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit
Anu
A myslis ze kdyz si lidi vemou psa z utulku a pak ho celou dobu nezvladaj ze je ten pes stastnej nebo ze to souziti ma nejaky vyznam?
Tuhle dizkuzi bych tvrde rozdelil na odchovavani novych stenat kde teda povazuju za zodpovedne jen chov kvalitnich papirovych psu s ohledem na potreby a vyvoj plemene. A na tema psu z utulku kde je sice chvalihodne kdyz si je nekdo veme, ale mel by objektivne zhodnotit svoje schopnosti a zkusenosti jestli dokaze vyresit i pripadne velmi vazne problemy v chovani utulkoveho psa. Protoze je hodne lidi ketri tohle nezvladaji a pak pes zkonci v lepsim pripade znovu v utulku. A fakt takovejch pripadu neni malo. Ztoho duvodu je potreba o tech problemech psat a ne je bagatelizovat, oni totiz banalni velmi casto nejsou.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit
Tchor
Tak za prvé.Já mám psa ze špičkového rodu-otec několikanásobný interšampion.Jeho sourozenci známý po celé Evropě,stejně jejich brat měl skončit v guláši!!!! Čím to bude? Co si myslíš? Co udělal špičkový chovatel,když zjistil,že jeho štěně majitelé nevzládají a nechtějí? Snad si nemyslíš,že si ho chtěli vzít k sobě,nedejbože mu najít majitele? V lepším případě měl na krku řetěz a šel do lesa......
Co se týče útulku.Jasně,100% psů z útulku je nějak problémových.Je podle mě na obluze útulku,aby rozeznali na co ty lidi mají a nemají.Hodně vypovídá už jen proč si pejska berou. Já osobně si vždycky vezmu psa,kterému poteče do bot,pokud usoudím,že na to mám ho vzládnout. Rozhodně bych nedala lidem jako absolutně prvního psa z útulku,to je taky pravda.Mají něco za sebou. I můj pes má něco za sebou. Nesnáší psy,napadá je, nesnáší uvazování,neboť na onom místě byl se řetězem 12hodin. Má panickou hrůzu z chlapů,hrůzu s chlastu,ale stejně bych ho nevyměla za socialozované štěně,protože mě těší,když vidím,jak se má dobře,jak jsem mu pomohla a pomáhám.
Proč si teda bere všechny psi k sobě Desenský? Se na ně přeci může vyprdnout,kdyť ty psi jsou nepoužitelný-dle vás-jedno bez oka,druhý napadá i vlastní stín. Proč to teda ten chlap vlastně dělá?
schiba
zpětně nebudu brát nic,přesně to takhle píšete
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit
Anu
Můžeš mě odkázat na příspěvky, ve kterých ses dočetla to, co uvádíš? Marně pátrám...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:03
- Nahlásit
daliva
Nezlob se, ale téměř z každého příspěvku Tvého, Shiby a dost i Janduly a Eimy je zřejmé, že maximálně doporučeníhodné je pouze vzít si štěně s PP, a v útulku jsou povětšině nezvladatelné potvory.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:06
- Nahlásit
Anu
stejně bych ho nevyměla za socialozované štěně,protože mě těší,když vidím,jak se má dobře,jak jsem mu pomohla a pomáhám.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit
aren
ale no tak, uz zase??
tak tedy znovu: ve vetsine tech prispevku je napsany, ze pokud od sveho psa neco konkretnejsiho ocekavas, tak je vyssi pravdepodobnost ze toho dosahnes v pripade, kdy si vezmes psa s PP, pokud mozno od chovatele, ktereho znas.
nic vic, nic min. zbytek je uz jen tvoje demagogie ....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit
Jirikovo
A jéje. Můj Supervizor.
Nechci se už do toho pouštět. Nebudu. Ale mám radost, že aspoň pár lidí aspoň pochopilo, co říkám (včetně Tebe).
Tahle věta je klíčová:
pokud od sveho psa neco konkretnejsiho ocekavas
Jestli od něho něco očekávám anebo mu chci něco dát.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
Anu
Proboha, Anu, tady se až doteď argumentovalo a diskutovalo - ovšem tvůj poslední příspěvek mi uniká - jen vztek a pseudocity..
K tvé první zkušenosti - toho "špičkového" chovatele rozhodně nepovažuji za špičkového, pokud se skutečně zachoval tak, jak píšeš. Dobrého chovatele totiž nedělají jen psi se superrodokmeny. A solidní určitě nebyli ani ti majitelé, kteří si od něj psa koupili - co tím ale dokazuješ?
K té druhé - osobně bych si tvého psa vzít nemohla, nemám pro něj podmínky - mám doma tři chlapy a několik psů. Co to říká o mně? Že jsem necita, protože mu nemůžu pomoct? Že jsem povrchní snob, protože většina našich psů má rodokmen?
Taky bych radši nejdřív pořádně četla, než tu všechno emotivně a velkohubě pohaním. A když už kritizuju, tak konkrétní výroky...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
aren
myslim si, ze neco mu chces dat, ale zaroven neco od nej ocekavas .... minimalne to, ze bude tvym spolecnikem. kdybys totiz neocekavala nic, mohla bys svoji energii, cas a penize venovat vsem utulkovym psum a neporizovala by sis vlastniho ...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit
Jirikovo
přesně tak
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:31
- Nahlásit
daliva
Prostě psi z útulku radši nebrat,holt jsou jim už více než 8týdnů to znamená,že mají něco za sebou a všeobecně je přeci známo,že jedině od malička socialozovaný pes je v pořádku a už se nedá předělat,takže radši nebrat a ruce pryč. Koukám,že je i pěkný risk si vzít auto z bazaru,taky už někomu prošlo pod rukou. Budu muset jít pro fungláč,co vyjel z linky.
PS. Jinak Anubis je už v celku v klidu.Chlapy už přežije -a máme jich v rodině víc než 4. Do hospody s náma chodí a chrupká u nohou, se psi si už hraje (teda krom zlatého retrívra,toho nemá rád-asi ta špatná zkušenost) u krámu už čeká bez brečení,stálo mě to 3/4roku práce,nervů,benzín za panem Desenským,takže příště se na to vyprdnu a nechám ho sežrat,protože se sním přeci nebudu zahazovat,když je ten problémový,bude pro mě snažší si koupit štěně 8týdenní a nebudu muset polemizovat co má za sebou...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:36
- Nahlásit
aren
A opět - z kterých mých příspěvků vyplývá, že v útulcích najdu povětšinou nezvladatelné potvory?
Jen pro zajímavost - nejčerstvější zkušenosti s pořizováním psů z útulků: Nedávno jsme (i prostřednictvím tohoto fóra) hledali pejska pro naši známou vozíčkářku - neměla zvláštní požadavky na vzhled a vlohy pejska, věděla však jasně, do jakého prostředí ho chce přivést a co mu může nabídnout, z toho plynula jasná kritéria pro výběr - velikost, věk, ovladatelnost, náročnost, vztah k dětem atd. Do každého útulku jsme s ní jeli s upřímnou snahou poskytnout některému z pejsků nový pěkný domov. Možná tě to překvapí, ale naše snaha trvala přes tři měsíce, akční rádius byl severní, střední a východní Čechy, a trvalo dost dlouho, než se ti dva našli (a bylo to mnohdy i přístupem pracovníků útulku, kteří nebyli schopni - někdy ani ochotni - zodpovědět naše otázky a mnohdy nám předložili pouze katalog a nebyli ochotni osobně nás seznámit s více než např. třemi psy, kteří katalogovým sítem prošli)...
Tutéž zkušenost jsme udělali s příbuznými, jimž jsme nedávno pomáhali se stejnou záležitostí - kteří ani nebyli nijak hendikepovaní, takže jejich kritéria pro výběr byla mnohem volnější.
Takže se dovoluji ohradit proti nařčení, že propaguji jen PP psy a ostatním nedávám šanci. Jediné, co tvrdím, že každý má jiné podmínky a podle toho musí zodpovědně zvážit, co může nabídnout, co je ochoten obětovat a co ne. Každé PP plemeno není pro každého zájemce, stejně tak jako každý pes z útulku není pro každého nadšence, který chce dělat dobré skutky... Předpokládám, že solidní zaměstanec útulku nedá psa prvnímu zájemci "s dobrým srdcem", aniž by si ho trochu neprověřil, tak prosím neber těm na druhé straně (zájemcům) možnost volby a zvážení vlastních možností a situace.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit
Anu
To skutečně reaguješ na můj příspěvek? Jsi si jistá?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit
Anu
přeháníš a zbytečně kolem sebe kopeš.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:40
- Nahlásit
Anu
Ale já myslím, že tady nikdo netvrdil, že pejsci z útulku jsou špatní. Jen si každý musí pečlivě promylset, jestli na to má, nebo nemá, protože věčný návraty musí být pro toho pejska daleko horší, než být pořád v útulku. Nevylučuju, že můj příští pes bude z útulku. Prostě je Aris můj první pes, a tak jsem si vybrala psa, kterýho jsem si myslela, že povahově zvládnu a že snad bude zapálenej pro stejný věci jako já.
Sama píšeš, že jsi už měla štěňata vybraný a tihle tvý hafani se k tobě dostali, protože byli v momentální nouzi a ty jsi na ně narazila. Možná, že kdybych ve stejný době narazila na nějakýho opuštěnýho pejska, taky bych Ariska odvolala (ale byla by to škoda ).
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:42
- Nahlásit
daliva
Já už se nechtěla vměšovat, ale myslím, že tady bylo někde napsáno, že aby byl chovatel dobrý( možná jsem se teď blbě vyjádřila, neím, jak to bylo přesně), tak má pes mít několik titulů z výstav a hodně pracovních či jiných zkoušek. Jinak se nejedná o dobrou chovat.stanici a někteří lidi tady by si štěně nevzali, pokud by tohle jeho rodiče nesplňovali.........určitě to dohledáš.
Myslím, že dobrý chovatel se pozná i podle toho, že je schopen a ochoten si vzít štěně nebo i dospělce zpět. S tím s tebou naprosto souhlasím.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:43
- Nahlásit
Anu
nikde v celé diskuzi nikdo nepíše, že psa z útulku nebrat, jen někteří upozorňují že by si měl vzít psa z útulku člověk, který ví co může očekávat.
Naopak druhá skupina diskutujících velmi kategoricky tvrdí, že koupím-li si psa-štěně s PP protože......... jsem sobec
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:44
- Nahlásit
Anu
Beres to tady ted nejak dost kategoricky. KDybych nemela sva zamilovana plemena, asi bych sla do utulku. Tam se vybrat da.
Prostě psi z útulku radši nebrat,holt jsou jim už více než 8týdnů to znamená,že mají něco za sebou a všeobecně je přeci známo,že jedině od malička socialozovaný pes je v pořádku a už se nedá předělat,takže radši nebrat a ruce pryč. Koukám,že je i pěkný risk si vzít auto z bazaru,taky už někomu prošlo pod rukou. Budu muset jít pro fungláč,co vyjel z linky.
To tady ale snad opravdu nikdo netvrdil, jen, ze starsi pejsci z utulku muzou mit problematickou povahu a treba k detem to nemusi byt to pravy vorechovy. A o autech z bazaru bych mohla napsat dlouhou slohovou praci! Na funglace nemame a zrovna ted je nas jeden strep v opravne.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:46
- Nahlásit
Já nikomu nic neberu ani se nechci hádat.Je mi jasný jaký psi končí v útulku. Je jen mála většina psů,kteří se tam dostanou jako bezproblémový a to většinou jenom proto,že jim umřel majitel. To mi je vše jasný. Taky mi je jasný,že né každý na to má. Samo slovo útulek už o něčem výpovídá.Já neměla nikdy psa z útulku a ani jsem potom nikdy netoužila. Taky jsem byla taková slepice a myslela jsem si,že pes s PP se super původem bude o něco lepší než nalazenec. No nebyl. Psa opravdu dělá majitel a je jedno jestli má PP nebone . Můj pes je příklad toho,že PP nejsou zárukou absolutně ničeho akorát vzhledu. Vzhledu po kterém jsem nikdy netoužila. takže to shnu
Pes z útulku je opravdu problémový a měl by jít do rukou jen zkušenému
Pes s PP popřípadě štěně od mala,je (pokud není majitel debil) rozhodně bezproblémový,ideální a naplňuje představy lidí,co od něj chtěli.
To myslím,vážně. Nějak ale nevím kam patřím já a můj Anubis,ale to je jedno.Jestli jsem se někoho dotkla tak se omlouvám,ale většina lidí si neuvědomuje,že lidi co zachránili psa popřípadě zachraňují psi a vědí že to jsou normální psí dušičky jako kterýkoliv papírák od mala,tak se ho to dotkne,todle předem dané,že nevím co pes udělá tak si ho radši nevzmu. tím končím
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:59 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Anu
kdo tady tvrdi ze jsou PP nejakou zarukou. porat opakuju a opakovat budu ze PP je pouze moznost informaci a jak ty informace clovek zpracuje je jeho vec u psu bez PP ale tuhle moznost nema. Tim padem se nemuze zodpovedne seznamit s predpoklady danych stenat a tedy se nemuze zodpovedne rozhodnout. Vetsina problemu se psy je zpusobena nevhodnym vyberem psa . Nerikam ze je U PP je zarucenej zodpovednej vyber, ale je umoznenej.
Jinak se tu mejte hezky tahle debata se zase jako bezne zaciklila v sindromu koza-vuz.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:33
- Nahlásit
Anu
Můžeš uvést konkrétní příspěvek, který napsal to, cos - podle tvých slov - citovala???
Myslím, že nemůžeš, protože to tu nikdo nenapsal. Jak čtu tvoje příspěvky, nemá cenu o tom diskutovat.
Následuji Tchore
|