Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:06 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

shiba
Prosím Tě! Nechápej mě špatně! Absolutně jsem neměla v úmyslu se chlubit či dělat z toho mého případu nějaké hrdinství, to by bylo dost ubohé.
Já jsem chtěla poukázat na rozdílný přístup "chci udělat něco pro druhého" nebo "chci aby druhý udělal něco pro mně" Ten můj příběh byl ilustrací, ze které mělo být toto zřejmější. Chlubit jsem se fakt nechtěla.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:09
- Nahlásit

jira_hera
Jo, to je pravda. Pak je tu možná otázka míry, třeba existují lidé, co si to ego honí.

smilers
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:19
- Nahlásit

Asi tak, někdo raději psa s PP u kterého ví, co ho může čekat,
někdo zase psa bez PP u kterého taky může vědět co ho asi čeká ale nebude mít PP a možnost jít na výstavy, a někdo prostě tíhně k tomu aby si vzal psa z útulku. Tak co tady pořád řešíte, množitelé jsou a budou a nikdo z Vás tomu nezabrání, a popravdě jim můžete říkat milión důvodů proč nemnožít bezpapíráky ,ale stejnak si to udělají po svém. Je to sice smutné ale je to tak, tak na co se tu pořád dohadovat, už tu bylo tolik podobných diskuzí a stejnak nanic, nikdy nedošlo k tomu aby jste se shodli, a laik, co tomu moc nerozumí v takovém rozsahu jak vy to akorát odradí sem psát o další rady,. Tak to aspoň vidím já.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:24
- Nahlásit

aren
Je fakt, že psa z útulku může v "nejhorším" potkat "jen" vrácení... Takže vlastně ten člověk zaplní to prázdný místo, který uvolnil...
Pes z utulku prostě není správná volba pro každýho a je dobře, že si to hodně lidí uvědomuje. "Můj" první pes byl pejsan z útulku, doma mi mamka psa nechtěla dovolit, tak si vzala z pejska z útulku babička. Byl a ještě pořád je super, poslouchá, ale dalo to mnohem víc práce než u štěníka, má doteď problémy se zůstáváním o samotě (a to už to bude 10 let, co ho máme), nemluvím o panickým strachu z petard (ted prestava slyšet, tak je to lepší). Zkus si někdy přečíst u útulkových psů důvody "vrácení opatrovníkem"... Možná pochopíš, proč je pro některý lidi lepší, když si vezmou štěndo s jistým původem a vyrovnanou povahou.
Je fakt, že i v útulku se určitě dá (a většinou i najde) spousta skvělých psů, výhoda je, že se rámcově dá odhadnout, jak se budou chovat, protože už jsou dospělí, ale rozhodně to nejsou psi pro každýho...

shiba
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:24
- Nahlásit

smilers
Můžu ti říct, že už několik lidí se mi podařilo odradit od koupě štěněte bez pp (koupě štěněte s PP či osvojení psa z útulku u těchto lidí je v poměru 1:1), což je podle mě nejlepší cesta k tomu, zabránit aspoň některým rádobychovatelům v bezhlavém množení psů. Nebude-li poptávka... Vím, že nemůžu změnit svět, ale pokud se ani nepokusím změnit něco kolem sebe, bude to smutné. Možná jsem naivní, nevím.

smilers
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:30
- Nahlásit

shiba
ale já myslela člověka, který už cíleně množí pejsky bez PP..a popravdě mě by jsi neovlinila výběrem psa, protože já mám psy jedině z útulku...a naivní nejseš proč, osvěta je dobrá cesta k úspěchu, jen tak dál

shiba
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:35
- Nahlásit

smilers
ale já myslela člověka, který už cíleně množí pejsky bez PP
No právě - takoví lidé se dají ovlivnit velmi těžce, ale pokud přesvědčím někoho z potencionálních kupců, aby si od takového štěně nekupoval... je to cesta zdlouhavá, ale lidí, jako jsem já, je myslím dost, takže ne nemožná. Snad.

mě by jsi neovlinila výběrem
Tebe bych ani nechtěla ovlivňovat ;) Moje maminka je taky na psy z útulku, i já jsem jich několik měla a rozhodně se jim nebráním ani teď (dělám jim reklamu u lidí, kteří jsou podle mě vhodní jako "adoptivní" páníčci), jen na to nemám prostory... přece jen v současné době chci hlavně "pracovat na plemeni" Doufám, že aren neřekne, že mé holky tady zabírají místo útulkáčům ;)

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:39
- Nahlásit

wami
Ty jako prosty chovatel mozna ne, ale mel by o nich vedet minimalne poradce chovu a chovatelska komise... Pokud je ta zvirata videt aspon nekde na nejakych akcich (setkani, tabory,...), da se ocekavat, ze tam nekdo z chovatelske komise bude. A taky tu k necemu jsou bonitace (bez ohledu na to, ze by se o nich nekdy dalo diskutovat - proste tu jsou a je treba je brat za bernou minci). Pak mas tedy databazi uchovnenych zvirat, mas jejich bonitacni kody a nejakym zpusobem o nich tedy vis...
Tak nevím, ale měla jsem pocit, že jsem to psala z téhož pohledu - já jako chovatel se právě většiny psích akcí okolo našeho plemene (výstavy, bonitace, svody, klubové akce, cvičák atd.) účastním právě proto, abych měla vlastní přehled. KLubové registry a seznamy jsou sice fajn, ale většina z těch 50 a více jmen ti nic neřekne a objíždět každého a osobně kontaktovat (nebo i když si na základě nějakých kritérii zúžím výběr na dvě desítky z nich) nelze, poradce chovu také takové množství není s to detailně pojmout a podchytit... Proto jsem mluvila o tom, že prezentovat by se měl pes, bohužel většina z majitelů pouze splní základní minimum pro uchovnění a pak jen čeká, až si ho nějaký zájemce najde...a diví se, proč kryjí stále titíž psi...

smilers
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:47
- Nahlásit

shiba
já myslím, že aren je dost rozumná aby ti to neřeklaje mě líto každého psa v útulku a mít dost prostoru, tak bych si vzala další) Ale to by mě manžela asi už zabil, i když má zvířata hodně rád:-D bohužel shibo každá cesta k osvětě je zdlouhavá, jenže tak to v životě hold chodí.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:01
- Nahlásit

Eimy
Víš, všechno, co říkáš, zní rozumně, za předpokladu, že NA PRVNÍM MÍSTĚ stojí POŽADAVKY, které má pes splňovat, aby člověk ukojil nějaká svá vlastní přání.
Člověk se srdcem by ale možná neměl chtít stavět své požadavky na první místo a trvat nekompromisně na jejich splnění, ale mohl by také vzít do úvahy utrpení o kterém ví a chtít ho zmírnit. Třeba cestou toho, že si vezme toho pejska z útulku, který nejspíš nebude dokonalý, ale šťastný a vděčný bude určitě.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:05
- Nahlásit

aren
Já si právě myslim, že to, aby pes pánečkovi vyhovoval je jednim z důležitých kriterií proto, aby byli spokojení oba...

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:09 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Eimy
To jo. Páníček a vysněné papírové štěně bezpochyby spokojeni budou...
Ale nějaký útulkáč bude možná čekat na své vysvobození marně.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:17
- Nahlásit

aren
Pořád nechápu tvou averzi vůči papírákům... Nebo myslíš, že pro psa je lepší, když putuje z utulku k nekomu, kdo ho vrati a tak porad dokola?

místo odchytu: vrácena opatrovníkem - utíká, 22.4.2006

místo odchytu: vrácen opatrovníkem, 7.4.2006
Důvod vrácení: údajně likvidoval zařízení bytu a napadal dítě.

místo odchytu: vrácen opatrovníkem, 2.4.2006
Důvod vrácení - nezvládnutelné chování, utíká.

místo odchytu: vrácen opatrovníkem, 2.4.2006
Důvod vrácení - stále štěká.

Par důvodů vrácení útulkových psů. U toho napadení dítěte to chápu, i tak si myslim, že u takových lidí by bylo lepší, kdyby si pořídili štěníka s vyrovnanou povahou, kterýho by mohli od mala vychovat tak, jak by potřebovali. Podle mě je pro psa vrácení do útulku ještě horší, než se od tam vůbec nedostat...

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:22
- Nahlásit

Eimy
Mrzí mě, že si nerozumíme. Snad budeme mít příležitost probrat to osobně na celorep.srazu cz-pes.
Nemám nic proti papírákům. Mám výhrady vůči averzi proti bezpapírákům (ne všem - podrobně jsem to popsala tady na str.5) a mám výhrady proti zvyšování počtu všech psů.
Jinak se obávám, že mezi námi dvěma je to už formou zdejších diskuzí neřešitelné.
Jinak ale proti Tobě nic nemám a na setkání se těším.

brut
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:23
- Nahlásit

Jandula
Ketrin
Opravdu jsem psala takovou reakci na Žofce, ale proč si myslíte, že se vztahovala na Vás?
Nejprve jsem reagovala ( psala jsem o provokaci)na na dost podivné křížení pita s dogou a potom jsem psala o neustále se opakujících únavných diskusích - teď momentálně probíhající na štěňatech.
Psala jsem to v době, kdy se do debaty zapojil Jiříkovo a ukázal taky jiný pohled na věc. S Vámi to nemělo nic společného. Takže, jestli jsem se Vás dotkla, tak se omlouvám, ale stále trvám na svém původním názoru o zbytečnosti takovýchto diskusí, které se objeví pokaždé, když vloží někdo příspěvek podobný tomuto původnímu.
Pokud se podíváte na začátek, tak už jsem tam vyjádřila dost jasně, co si o obnovení těchto debat myslím.

smilers
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:25
- Nahlásit

Eimy
já jedině co bych možná vrátila psa je to napadení dítěte, ale jinak ne, kdybych měla psa vrátit kvůli likvidování nábytku, tak je můj pes už dávno v útulku.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:29
- Nahlásit

aren
Já myslim, že tohle téma je neřešitelný celkově, ať už formou webové diskuze nebo rozhovoru z očí do očí...
V podstatě mám asi hodně podobnej názor na vc jako ty s tím rozdílem, že si myslím, že "množení" psů s PP by mělo zůstat, protože většina zájemců chce psa určitýho plemene z nejrůznějších důvodů.
Pro ty ostatní jsou právě ty přecpaný útulky, kde si můžou vybrat ze široké škály nejrůznějších pejsanů toho nejvhodnějšího.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:33
- Nahlásit

Eimy
protože většina zájemců chce psa určitýho plemene z nejrůznějších důvodů.
No! Já bych je ráda trochu nabourala, jestli na těch svých důvodech chtějí fakt trvat.
Někdo třeba by taky rád nadýchanou labutěnku nebo moderního retrívra, nebo sportovního jánevímco, nebo elegantního setra... Ale vezme si útulkáče aby mu pomohl.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:36
- Nahlásit

smilers
Já vybrala důvody vrácení psa opatrovníkem z necelých prvních dvou stránek brněnskýho útulku. Tak, jak šly po sobě a narazila jsem na ně. Vím, že je dost lidí, kteří se těm problémům postaví a řeší je.
Ale pro hodně lidí je prostě jednodušší toho psa vrátit, protože tomu nechtějí nebo neumí věnovat čas a energii...

smilers
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:40
- Nahlásit

Eimy

to máš pravdu

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:41
- Nahlásit

Eimy
protože tomu nechtějí nebo neumí věnovat čas a energii...
Bohužel máš pravdu. Pak se lze obávat, že takoví lidé zkazí i papíráka se skvělou genetickou výbavou.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 18:47
- Nahlásit

aren
Víš, on je rozdíl mít pejsana od štěněte a vzít si už nějak poznamenanýho psa z dřívějška. Malý štěně je sice lehký zkazit, ale člověk se zásadních chyb může vyvarovat a pokud má štěndo od chovatele, kterej mu je ochotnej kdykoliv poradit, je ta šance ještě větší.
Oproti tomu pokud si vezme psa, kterýho někdo před ním už zkazil a nemá se psama žádný zkušenosti, těžko si s tím sám poradí. A potom se buď rozhodne vyhledat pomoc odborníka a nebo psa jednoduše vrátí...

shiba
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:04
- Nahlásit

aren
šťastný a vděčný bude určitě.
Opravdu si tím jste jistá?
1) není nikde psané, že člověk bude psovi sympatický jen proto, že si ho vzal z útulku
2) pokud nebude člověk se psem spokojený, nebude to fungovat ani obráceně
3) ne každý člověk "má na to", aby měl psa z útulku, aniž by to jakkoliv snižovalo jeho lidské kvality či schopnost partnerství se psem jako takovým

- ono už to tady vlastně zaznělo, ale zjevně to přehlížíte.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:07
- Nahlásit

aren

Kolik jsi mela v ruce problemovych psu? U psa z utulku je pravdepodobnost problemoveho chovani docela ysoka a obavam se ze vetsina lidi nema na to dat podone psy dohhromady bez cizi pomoci, jenze lidi kteri muzou a jsou ochotni pomoci moc neni.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:35 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Tchor
No. Problémového ani jednoho. Jinak celkem málo psů a kromě Aren 22kg, Míša asi taky tolik a Goro 13kg všechno malí psi.
Píďa + Sárka bez problémů, všech šest štěňat bez problémů, mimoto u nás pobývalo postupně asi 10 psů, nalezenců nebo z útulků, než jsem pro ně našla nový domov. Taky vesměs bez problémů (když nepočítám počurávání než si někteří zvykli na venčení). Opatrovala jsem jeden čas nalezence Míšu (xmaďarský ohař nalezen v lese uvázaný u stromu, v útulku nebyl) kterého vraceli kvůli hyperaktivitě, a Gora mi vrátili 2x ale tam byly rodinné nesrovnalosti, nebyla to chyba psa. Dnes mají všichni dobré místo a páníci si je chválí.
Možná bylo problémové jedno asi dvouměsíční štěně bůhvíčeho nalezené na nádraží, bylo vzteklé, ječelo, točilo se do kolečka a dupalo, noví páníčci z něj byli nějakou dobu na prášky, ale zvládli to. Dnes je z Aminy něco jako dobrman a je hodná, zvládá i miminko, kočky a slepice.
A pudl Bob dost štěkal, on byl v útulku snad přes rok, byl vyhublý, olysalý a smrděl, a když se dal u mně do pořádku a vyběhl na louku, tak byl šíleně šťastný, lítal a štěkal, co skok to HAF, a jedna paní řekla: Jé, to je krása, já bych taky tak lítala, taky bych tak štěkala, kdyby mě pustili navolno.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:42
- Nahlásit

aren
Takze mas zkusenosti pomerne dost, ale problem je v jedne veci to co tobe se zkusenostmi pripada jako naprosto bez problemu muze vetsine lidi pripadat jako neresitelnej problem. Lidi v prumeru opravdu nemaj na to aby pracovali se psem na urovni napravovani zlozvyku a povahovych vad. Nebo me se to tak jevi mozna mam pohled zkreslenej tim ze se ke me dostanou spis ti s poblemama.

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 19:50
- Nahlásit

aren
Promiň, ale na problematiku chovu psů nelze hledět takhle přecitlivěle - jedním vůbec z nejhorších problémů ve vztahu člověkXpes je snaha "civilizovaného" západního člověka psy neustále polidšťovat a podsouvat jim lidské chápání, chování a reakce. Také mám pár zkušeností s útulkovými či nalezenými pejsky a jsem přesvědčená o tom, že jít do útulku pouze s touhou "udělat dobrý skutek" je strašně málo a strašně naivní...je to úplně stejné jako adopce dítěte. Očekávat vděčnost a tudíž maximální přizpůsobivost a automaticky dobrý vztah je naprosto nereálné a řekla bych, že právě z toho vyplývá dost případů navrácených psů - "nevděčníků" utíkavých, štěkavých, kousavých...atd.
Právě pro své zkušenosti s odloženými, bezprizorními a problémovými psy jsem náruživým odpůrcem chovu tzv. "čistokrevných bez PP", kteří tvoří velkou většinu této skupiny, a to i přes to, jak upřímně to mysleli jejich "chovatelé" a jak láskyplnou péči jim poskytli v prvních týdnech jejich života...

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 22:13
- Nahlásit

daliva
rozumime si, ja jsem jen vice ochotna spolehat se na poradce chovu, jestlize nemam moznost (penize, naladu) objizdet mozne kryci psy sama...

vsem
Koukam, jak nekteri zcela a naprosto (a zbytecne) prekroutili mou puvodni myslenku, takze se ohradim jen proti tem nejdulezitejsim vecem:

1. nikdy jsem netvrdila, ze chce-li nekdo labutenku, ma si misto ni poridit voriska, jinak je sobecky. Kdo si tohle vycucal z prstu a spojil se mnou, je uplne mimo. Jen jsem na prikladu nejakeho nahode zvoleneho spolecenskeho plemene uvazovala, zda je tak velky rozdil mezi vrhem nejakeho nahodne zvoleneho spolecenskeho plemene a vrhem vorisku...

2. nikdy jsem netvrdila, ze povaha u malych psu neni problem. Kazdy pes je individualita... Jedine, co jsem rekla je, ze pro vetsinu populace neznale problematiky je to jedno, protoze v jejich predstavach se jakkoliv problemovy pes zvladne snadno, je-li maly.

K tomu jen dodam - je skoda, ze kdyz je povaha pro spolecenska plemena tak dulezita, potkavam jich docela dost nevychovanych (ustekanych, bazlivych, agresivnich,... nekdy tezko rict, co je nevychovanost a co je zdedena problematicka povaha), myslim, ze pro me jako laika ve spolecenskych plemenech je ten obrazek presne takovy, jako jsem napsala - v konecnem dusledku pro me neni moc velky rozdil mezi urvanym malym voriskem, co mi vyleti po psovi, nebo urvanym jorksirem s PP, co mi vyleti po psovi...
(Upozornuju, ze tim nenapadam nikoho mistniho - predpokladam, ze tady se vsichni snazi se psy nejak "pracovat", nicmene sidliste je sidliste... )

---

tak nebo tak diky prispevku to zaclo jako zajimava diskuze, nez se to zvrhlo nekam, kde uz to stokrat bylo...

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 22:36
- Nahlásit

wami
nikdy jsem netvrdila, ze chce-li nekdo labutenku, ma si misto ni poridit voriska, jinak je sobecky.
Nevím, jestli se mám ozvat jako střelená husička, něco podobného tvrdím já (a sice: "nepřivádějte na svět z rozmaru další štěňata, dejte raději domov opuštěnému psovi (ne nutně oříškovi)"), ale s Tebou si to nespojuju.

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 08:10 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

aren
Jenom tak mimo téma - už to tady dokonce kdysi od někoho zaznělo - správně česky je "pes - míšenec" voříšek, nikoliv oříšek

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání