| Autor |
Zpráva |
Nelka
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:02
- Nahlásit
Matka:-něm.ovčák křížen. s aljašským malamutem
-je hodná, poslušná, zdravá a hlídá
-100% bezproblémová
Otec:-něm.ovčák
-hodný, hlídá, zdravý, má zkoušky
-100% bezproblémový
Stenatka se maji narodit kazdym dnem, tak jen cekame kdy to prijde
O jakékoliv jiné informace si pište na nell21@quick.cz
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:31
- Nahlásit
Zase jeden nezodpovedny majitel feny ktery mnozi stenata pro utulky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:37
- Nahlásit
Tchor
Proč pro útulky. Píše, že je daruje do dobrých rukou.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:41
- Nahlásit
aren
A odkud si myslis ze jsou psi co jsou jich plny utulky? velka vetsina jich zacinala zivot takhle.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:42
- Nahlásit
aren
řekla bych , že to budou krásná zvířata
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:43
- Nahlásit
Tchor
má je nechat utratit ?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:44
- Nahlásit
Tchor
odkud si myslis ze jsou psi co jsou jich plny utulky?
Ze špatných rukou.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:46
- Nahlásit
mac1
Ted uz ne, ale nemeli byt nikdy zapocaty.
aren
A jak ty dobry ruce poznas od tech spatnejch?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:49
- Nahlásit
Tchor
no na to už je ale pozdě
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:51
- Nahlásit
mac1
má je nechat utratit ?
No, on asi myslí, že měla uhlídat fenku. S tím vpodstatě souhlasím, mně akorát štve ta zakořeněná představa některých lidí, že množení kříženců a oříšků je špatně, zatímco množení čistokrevných psů s PP je bohulibý čin. Já si myslím že v této době, kdy útulky praskají ve švech, je špatně každé množení, nebo, jak tomu někdo říká, chov. Moc ráda bych viděla, kdyby lidi přestali jak chovat tak množit, ujímali se pejsků kteří jsou, a přestali vymýšlet jaké že štěně jakého že exkluzivního plemene by si mohli ještě pořídit, aby sousedi čuměli.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:51
- Nahlásit
mac1
To je pravda proto tvrdim neco o nezodpovednosti.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:55
- Nahlásit
Tchor
A jak ty dobry ruce poznas od tech spatnejch?
No, to je problém. Asi citem, zkušeností, asi je potřeba i později zkontrolovat, jak se pejsek má.
Teď se snažím umístit fenku Aren z útulku, a už jsem taky dvěma zájemcům řekla ne.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:55
- Nahlásit
aren
já vím, já jen, že tyhle řeči jsou teď k ničemu , tzv. s křížkem po funuse
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:56
- Nahlásit
aren
Mnozeni psu pro ktery neni snadne spolehlive najit majitele je spatny. Psu je mnohem vic nez zodpovednych lidi co se o ne dobre postaraj. Dalsi vec je ze zodpovedny clovek rozhodne spise sahne po zvireti s PP protoze tam aspon ramcove vi do ceho jde, vybyra zvire podle toho co se dovi o jeho predcich a tyhle informace proste u psu bez PP nemas. Takze spousta lidi si bere potom psy bez PP jen ze soucitu a tim podporuje jejich dalsi mnozeni. Zodpovedny chovatel by mel krit fenu az tehdy pokud predpoklad kvality odchovu je vyssi nez zvire ktere muze koupit.
To ze by fena mela byt nakryta ze zdravotnich duvodu je naprosta povera ktera plati pouze tehdy je-li krita kazdy rok.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 21:59
- Nahlásit
aren
Nepoznas nic kolikrat mas lidi kteri vypadaji strasne a pak to jsou nejlepsi majitele pro psa ktery muzes najit. A pak najdes na prvni pohled idealni majitele a psa ve dvou letech utrati protoze ho nezvladnou.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:00
- Nahlásit
vpodstatě souhlasím, mně akorát štve ta zakořeněná představa některých lidí, že množení kříženců a oříšků je špatně, zatímco množení čistokrevných psů s PP je bohulibý čin
Takhle to chapeš ty.... Množení je špatný u všech psů. Nezaleží na papírech... Ale bohužel voříšci v útulcích vedou, to je fakt... A to, že se tam jednou za čas objeví papírák je spíš souhra náhod, přece jen si lidi psů s PP váží víc než těch bez PP (když už na věc přijde a chcou se jich třeba zbavit).
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:00
- Nahlásit
asi je potřeba i později zkontrolovat
A co tim ziskas? pes uz je jejich a ty stim vubec nic nenadelas.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:03
- Nahlásit
Tchor
zdravim,to mate pravdu,je fakt,ze u vetsiny krizencu velkych plemen je povaha na stiru,jak bych to napsala,pani muze napsat,ze rodice jsou suprovy a bezproblemovy,ale opak je pravdou,je to tam dost nevyrovnane,ovcak a malamut?uplne rozdilne povahy!ale ted uz je pozde neco resit,ja osobne bych si takove stene nevzala,muze byt kazdy na me zly jak chce,ale bohuzel,vzdycky po nechtenem kryti existuje injekce,tak nevim,jestli to byl zamer?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:06
- Nahlásit
nemethova5
Problémy s povahou můžou být u všech kříženců - velkých i malých... Je u těch malých není potřeba to tolik řešit, protože se to dá zvládat úplně v klidu... Jen lidi nechápou, že ne každej roztomilej malej voříšek je zvědavej na to, aby ho někdo otlapkával a hladil...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:10
- Nahlásit
Eimy
ja to beru,kazdy pes je jiny,ale preci jenom,ta povaha,nerikam,ze vsichni krizenci ruznych plemen jsou spatni,vetsinou jsem se setkala u krizencu,velkych plemen s dost agresivni a nevyrovnanou povahou,cim to muze byt,genetickym predpokladem,prave se ptam,jak to?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:12
- Nahlásit
Myslím, že už se tady zase rozvíjí jiná diskuse, než je počáteční téma. Nemohli by jste se vrátit k dotazu? Množení a papíráci či bezpapíráci se tady probírali tolikrát, že to začíná být jak obehraná písnička.
V tomhle případě už se stalo, tak je potřeba řešit problém Nelka
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:14
- Nahlásit
Podle zkusenosti Rudy Desenskeho jsou nejhorsi krizenci Retrivru se psy joko je dobrman a pod.
Jinak krizeni povahove hodne odlisnych jedincu muze vest az ke schizofrenimu chovani zvirat z techto odchovu.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:15
- Nahlásit
brut
nevim,jestli se to tu probiralo,nebo ne,mam teprve pocitac chvilku.Nelka
doufam,ze se vam stenda podari udat,drzim palce.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:17
- Nahlásit
Tchor
Mnozeni psu pro ktery neni snadne spolehlive najit majitele je spatny.
Souhlas.
Psu je mnohem vic nez zodpovednych lidi co se o ne dobre postaraj.
Naprostý souhlas.
Dalsi vec je ze zodpovedny clovek rozhodne spise sahne po zvireti s PP protoze tam aspon ramcove vi do ceho jde
To bych neřekla, Po zvířeti s PP sáhne ten, kdo má přesnou představu co chce, přesné přání a chce si ho splnit. Jinak může být totálně nezodpovědný. Na druhé straně může existovat zodpovědný člověk, který si vezme psa z útulku, protože v tom toho psa nechce nechat. Takových lidí si vážím.
vybira zvire podle toho co se dovi o jeho predcich a tyhle informace proste u psu bez PP nemas.
Nelka zrovna tady ty informace uvedla.
Takze spousta lidi si bere potom psy bez PP jen ze soucitu a tim podporuje jejich dalsi mnozeni.
Samotný fakt, že si někdo vezme psa bez PP ještě nijak nepodporuje množení. A soucit je podle mně mnohem ušlechtilejší a zodpovědnější motiv než chtivost po naplnění vlastních přání.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:19
- Nahlásit
Jsem si dnes celý den myslela, že tady nikdo není .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:24
- Nahlásit
Tchor
asi je potřeba i později zkontrolovat
A co tim ziskas? pes uz je jejich a ty stim vubec nic nenadelas.
No, třeba zachytím, že přijdou na to, že ho nezvládají a rádi by se ho zbavili. Já jsem jedno štěně vzala zpátky, nebylo to dobré místo, a majitelům se docela ulevilo. Taky jsem říkala všem, co si ode mně brali štěně nebo útulkáče: Prosím vás, kdyby nastal nějaký problém a pejska už jste nechtěli, vraťte mi ho. A několikrát fakt vrátili.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:25 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Nelka zrovna tady ty informace uvedla.
Uvedla velmi povrchni informace o rodicich, ale povahy se dedi trochu sloziteji a aby jsi aspon ramcove mohla odhadnout ja se bude pes povahove jevit musis znat predky nekolik generaci zpatky a to nejlepe osobne.
Samotný fakt, že si někdo vezme psa bez PP ještě nijak nepodporuje množení
Na tomhle celej system mnozeni psu stoji pokud nebude odbyt nebudou mnozeny zvirata. Soucit je sice uslechtily, ale primo pomaha mnozitelum v jejich kseftech takze to chce krome soucitu i rozum a zodpovednost
PS: nepisu ze Nelka je mnozitel, ale nezodpovedna je.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:27
- Nahlásit
aren
Ale ano jenze to predpoklada spolupraci z jejich strany ktera zdale vzdy neni.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:32
- Nahlásit
Tchor
Na tomhle celej system mnozeni psu stoji pokud nebude odbyt nebudou mnozeny zvirata.
Teď máš nejspíš na mysli prodej štěňat za peníze. To se řídí nabídkou a poptávkou, to se řídí chtivostí peněz.
Nelka píše, že daruje. Takže určitě nepatří k těm, které je zde zvykem nazývat "množiteli"
Spíš bych řekla, že "množení" by přestalo ne tehdy, kdyby ubylo soucitu, ale tehdy, kdyby štěňata přestaly být atraktivním zbožím.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2006 22:34
- Nahlásit
Ja myslim, ze prvotni prispevek patri spise na inzerci typu daruji.. Nikoliv na forum, zde se opet utka tabor priznivcu pejsku ruznych ras zkrizenych dohromady a zastancu chovu s PP...
|