Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:52 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

aren
Vím, že to myslíš dobře a kdyby byl každý (aspoň většina) jako ty, tak jsou útulky prázdné a všichni voříšci by se měli OK...Taky jsem měla přesně tvoje názory a s naprosto čistým úmyslem, ale byla jsem přesvědčena, že realita je tvrdá a bohužel nejtvrdší právě k těma našim milovaným a bezpochyby nejkrásnějším voříškům. Dnes už o své bíglici bez PP tvrdím, že je kříženec a to byste koukali, kolik lidí (pejskařů) mi oponuje, že i když nemá PP, tak je čistokrevná a nevysvětlíš jim to. Pokud to většina lidí nepochopí, pak budou mít "množírny" pořád "žně", až po jisté době, když lidé zjistí, že pejsek je jiný (vzhledem, povahou), než je předpoklad u daného plemene, tak ho šoupnou do útulku. Ale vím, že ty to nikdy neuděláš.

Sylva
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:35
- Nahlásit

Všechny, jež zastávají psy s PP prosím o upřímné vysvětlení otázek:
- komise jež schvaluje přidělení PP kontroluje povahu psa, zdraví nebo jen vzhled podle daných kritérií?
- degenerace přešlechtěných psů je nesmysl?
- majitelé chovných stanic prodávají štěňata těm zájemcům, jež budou mít psa k těm účelům, k nimž byla rasa vyšlechtěna? Tedy lovecké psy na lov atp.
- existuje jiný termín, pro označení psa, který má PP než "čistokrevný"?
Díky Haf

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Sylva
Ja mam fenule s PP.
- komise jež schvaluje přidělení PP kontroluje povahu psa, zdraví nebo jen vzhled podle daných kritérií?
Aby stenata dostala PP, to neschvaluje zadna komise, ale ruzne kluby plemen - oba rodice projit uchovnenim v ramci daneho plemene - pak se pozadavky dle plemene velmi ruzni. Ja mam rtw - tam musis mit k uchovneni svod mladych, zkousku, bonitaci, rentgen na dysplazii a vystavu. U erdela musis mit svod mladych, bonitaci, rentgen a vystavu - zkouska se nevyzaduje. Kazde plemeno ma ruzne podminky. Ale vsechny kroky k uchovneni by mely proverit jak zdravi, vzhled i povahu psa.
degenerace přešlechtěných psů je nesmysl?
Urcite neni, ale je to chyba chovatelu, kteri nepremysleji a kryji kolikrat i v neprospech plemene - ale to je zase jen o lidech a jejich zodpovednosti.
majitelé chovných stanic prodávají štěňata těm zájemcům, jež budou mít psa k těm účelům, k nimž byla rasa vyšlechtěna? Tedy lovecké psy na lov atp.
Vetsina majitelu CHS se o toto snazi.
existuje jiný termín, pro označení psa, který má PP než "čistokrevný"?
Ja casto slycham "Papírak".

daliva
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:00 - Změnil/a: daliva
- Nahlásit

Sylva
ad1) PP je přidělováno VŠEM štěňatům narozeným v řádně registrované ch.s. po uchovněných rodičích s PP. Pravidla uchovnění se liší podle jednotlivých plemen - zpravidla se jedná o hodnocení exteriéru a povahy na bonitaci, příp. výstavě, některá povinná zdravotní vyšetření (opět dle plemene a jeho náchylností- př. DKK, DLK, PRA apod.) a zkoušky z výkonu.
ad2) Degenerace přešlechtěných psů není nesmysl, ovšem nelze paušalizovat - jednotlivá plemena mají svá specifika. Degenerace se ve velké míře týká plemen, jež jsou právě žádána, kde pod vlivem poptávky dochází k nadprodukci u neseriózních chovatelů.
ad3) Majitelé ch.s. mohou prodávat své odchovy, komu chtějí. Velké většině z nich na budoucích majitelích dost záleží - se štěnětem jde do světa i jejich jméno. Jako všude, najdou se i tady výjimky - záleží na jejich přístupu, serióznosti a zodpovědnosti. Nicméně chovatele, o jehož štěně má zájem, si vybírá zájemce sám.
ad4)
O jiném nevím.

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:02
- Nahlásit

Sylva

Vetsina klubu vyzaduje k uchovneni tzv bonitaci coz je v podstate posouzeni psa jak z exterieroveho hlediska tak posouzeni povahy psa. Dulezity na tom je ze si muzes zjistit informace o predcich muzes
se na ne osobne podivat na ruznych akcich u psu bez PP tuhle moznost nemas
degenerace přešlechtěných psů je nesmysl?

Nesmysl to neni a castecne je to u psu s PP diky ne vzdy idealnimu vyberu chovneho paru (u psu bez PP se vetsinou nevybira vubec), ale zase opet mas moznost informaci. Ale nejpribuznejsi jsou casto ti vorisci na kazde vesnici je jeden maximalne dva dominantni samci kteri krejou vetsinou porat dokola par fenek ktery jejich majitele nezodpovedne nehlidaji tyhle "odchovy" se potom dale krizi mezi sebou Jedine co je u klasickyho voriska vyhodou je velmi tvrda selekce na preziti ti kteri to nedokazou proste neprezijou.

- majitelé chovných stanic prodávají štěňata těm zájemcům, jež budou mít psa k těm účelům, k nimž byla rasa vyšlechtěna? Tedy lovecké psy na lov atp.

Chovatel se o to snazi mnozitel nikoli.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:11
- Nahlásit

Tchor
Obracím se na Tebe jako moderátora:
v inzerci je dnes opět spousta nechutných inzerátů typu koupím celý vrh, koupím štěňata s PP i bez plemen... (následuje výčet plemen, co momentálně frčí) atd.atd.
Nešlo by s tím něco dělat??? třeba to smazat? proč tento skvělý web má podporovat tyto praktiky???

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:19
- Nahlásit

Ketrin
Zkus kontaktovat primo Vitu ja mam moderatorska prava jen na diskuzi na inzerci ne.

Sylva
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 23:35
- Nahlásit

Díky za vysvětlení. Některé detaily jsem opravdu neznala. Nebudu přenášet spoustu vašich vět, v nichž jste potvrdili, že papíráci by sice měli být kvalitní psi, s určitými předpoklady, ale skutečnost je moc často jiná. Oceňuji snahu chovatelů umisťovat vhodně štěňata, ale proč je tolik bíglů, chrtů a jiných podobných plemen na sídlišti, s aktivitou tomu odpovídající? I to způsobuje degeneraci, nejen nevhodnost chovného páru. Uznávám počáteční smysluplnost chovných stanic, ale ten původní cíl je dávno tatam. U klasického voříška není jedinou výhodou tvrdá selekce, jak píše Tchor. Těch výhod a kvalit je mnohem víc. Při křížení genů je to trochu složitější.
Jistě se všichni shodneme na tom, že pes je takový, jakého ho vychová, nebo nevychová jeho pán. S přihlédnutím k malým odchylkám. Je úplně fuk, je li pes s PP, nebo ne. Všichni hafoši jsou koneckonců miláčči, kterým by jsme měli být vděčni, že se s náma otravujou (protože namísto lítačky s něma po venku, si tady u beden necháváme měknout zadky )

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 00:01
- Nahlásit

Sylva
A muzu se zeptat, proc jsi se vlastne ptala na uprimne odpovedi?
Kazde plemeno s PP ma opravdu veeeeelmi ruzne podminky k uchovneni. Jine ma civava, jine ma rtw nebo NO.
ale proč je tolik bíglů, chrtů a jiných podobných plemen na sídlišti
Asi proto, ze si je jejich majitele vybrali jako vhodne plemeno do bytu - jak se to slucuje s tvym dotazem na pesany s PP moc nechapu...
jistě se všichni shodneme na tom, že pes je takový, jakého ho vychová, nebo nevychová jeho pán.
Ja se v tomhle neshodnu, urcite plemeno - s PP - ma urcite predpoklady povahy.
Ale jinak -ano, mi pesove jsou milacci... a uz maji svou litacku za sebou, takze si nechavam ted meknout pozadi

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 07:10
- Nahlásit

Sylva
ale proč je tolik bíglů, chrtů a jiných podobných plemen na sídlišti, s aktivitou tomu odpovídající?

A seš si jistá, že ti bíglové a chrti mají PP? Navíc to, že ti psi chodí po sídlišti neznamená, že třeba s chrtama jejich paneček nejezdí na dostihy nebo na coursing...

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 08:53
- Nahlásit

Jistě se všichni shodneme na tom, že pes je takový, jakého ho vychová, nebo nevychová jeho pán.
S tím bych si, jako majitel bojácné "retrieverky" bez PP, dovolila nesouhlasit... Odmalička je hodně nervově labilní, ne co se týče lidí, ale zvuků a různých situací... Prostě taková, jaký by správný retriever být neměl... Odmalička jsem se jí snažila "vychovávat", tzn. nevyhýbat se situacím, které nemá ráda a kterých se bojí, ale dodneška se mi stává, že jdeme ven, je tam poletující pytlík a ona se ho lekne... Včera mi při bouřce skončila třesoucí se v posteli...
Ptám se, je tohle správný retriever? Retriever - bezproblémový, pohodový, povahově stabilní jedinec? Není...
Kdybych byla bývala před tím rokem a půl pořádně vybírala a nezastávala názor, že PP je mi na nic, na výstavy nechci, třeba bych měla doopravdy jedince, který vypadá a chová se jako retriever... Ne o 10 cm menší bábovku, která se bojí i zakašlání...

Na závěr pro ty, co pochybují: svého psa miluju, nevyměnila bych jí, ale příště se budu koukat po představiteli toho plemene, které chci, tzn. po psu s PP...

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:14
- Nahlásit

Jandula
Eimy
Tchor
Ketrin
daliva
Se všemi s vámi plně souhlasím. Kdybych psala cokoli nového, jen bych se opakovala.

shiba
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit

jindriska
Nějak nechápu, co je na tom pro fenu tak dobrého - aspoň jedno štěně jí nechat. Když nekojí, mléko ztratí. Naopak bude-li mít jedno štěně a hodně mléka, štěně to nestihne vypít a jsou tu problémy.
Kdyby všechna štěňata při porodu umřela, to jí půjdete shánět štěně na půjčení?

daliva
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:27
- Nahlásit

Sylva
Také mě zajímalo, k jakému vyústění tvůj dotazník povede. Dovol, abych reagovala:
Oceňuji snahu chovatelů umisťovat vhodně štěňata, ale proč je tolik bíglů, chrtů a jiných podobných plemen na sídlišti, s aktivitou tomu odpovídající?
Oceňovat netřeba, jsou to jako naše další vypiplané "děti", takže máme samozřejmě velký osobní zájem, aby se dostali do odpovídajícího láskyplného prostředí. Osobně nemám problém prodat štěňata do paneláku, pokud jsem si jistá kvalitou budoucího paníčka (viz. můj příspěvek na tématu pes v byte,nebo v kotci?) - nicméně samozřejmě předem náležitě vylíčím všechny potřeby našeho plemene (ono např. táhnout 60kg mazlíka do 6. patra, když se vám v paneláku porouchá výtah...apod. ) Ovšem nemyslím si, že to způsobuje degeneraci psů - ono totiž skutečně není nutné na každém psu chovat a výběr vhodného chovného páru je na zodpovědnosti chovatele...
Jistě se všichni shodneme na tom, že pes je takový, jakého ho vychová, nebo nevychová jeho pán.
Bohužel, nesouhlasím. Kromě toho, že potvrzuji odpověď Fifi, otázka působení genů X výchovy a vnějšího prostředí na jedince (ať už člověka či zvířete) je dost složitá a dlouhodobě sledovaná genetiky a antropology. Většinou se přikláněli k poměru 60:40 pro geny, nyní s posunem v luštění genetického
kódu se dědičné výbavě dává ještě větší vážnost...
Je úplně fuk, je li pes s PP, nebo ne. Všichni hafoši jsou koneckonců miláčči
Vcelku souhlas, taky nedělám ŽÁDNÝ rozdíl ve smečce mezi svými čistokrevnými psy a vořechem (což je mmch. ve všech směrech Pan Pes - tedy PP i bez PP). Tady se nám - zastáncům chovu s PP - bůhvíproč neustále podsouvá, že psy bez PP považujeme za cosi méněcenného a nehodna naší lásky, zkrátka póvl. Omyl, jak už bylo řečeno mnohokrát - to není diskuze o těch psech, ale o těch lidech-chovatelích, a ano s jejich důvody pro neuvážené nezodpovědné množení již tak dost přemnožené psí populace nesouhlasím a nepodporuji je.

Upřímnost za upřímnost, můžeš mi blíž vysvětlit některá svá tvrzení:
Nebudu přenášet spoustu vašich vět, v nichž jste potvrdili, že papíráci by sice měli být kvalitní psi, s určitými předpoklady, ale skutečnost je moc často jiná....Uznávám počáteční smysluplnost chovných stanic, ale ten původní cíl je dávno tatam. U klasického voříška není jedinou výhodou tvrdá selekce, jak píše Tchor. Těch výhod a kvalit je mnohem víc. Při křížení genů je to trochu složitější.
Díky

shiba
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:16
- Nahlásit

daliva
Tady se nám - zastáncům chovu s PP - bůhvíproč neustále podsouvá, že psy bez PP považujeme za cosi méněcenného a nehodna naší lásky, zkrátka póvl.
Skoro se chce říct, jestli to náhodou není způsobeno tím, že majitelé těch bez PP mají nějak "snížené sebevědomí" o ten PP a tudíž si potřebují dokazovat, že jejích pes je rovnocenný. Můžeš totiž 100x říct, že máš doma kromě čistokrevných psů i vořecha(y), stejně točí stále dokola tu svou oblíbenou...
Sylva
Těch výhod a kvalit je mnohem víc.
Můžeš nás zabedněnce, prosím, poučit?

Sylva
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 22:55
- Nahlásit

No já s vámi slovíčkařit nebudu. Diskuse je o sdělení něčeho, ale taky snaze o pochopení, příp. uznání. Můj názor jsem napsala jako otázky proto, aby jste sami napsali to, co jsem chtěla sdělit já. Obávala jsem se totiž, že pokud se o to pokusím klasicky, spustím smršť podobnou předešlým.

shiba
Nemáš další přezdívku dejavu? Ta stejně tak vynáší urážlivé posudky na toho, kdo si dovolí poukázat na to, že nejsou věci tak, jak tomu dejavu chce věřit. Já myslím, že spíš ten kdo potřebuje co nejdokonalejšího psa, přesto, že ho nemá jako služebního, má nějaký komplex. Tedy potřebuje si něco dokazovat.

Jandula
Za mou větou, jež jsi okopčila byla ještě jedna. Tu jsi buhužel přehlédla. Já se ale nezastávám "čistokrevných" bez PP, spíš klasických oříšků. Čímž neříkám, že jsou všichni lepší než papíráci! A jak napsali zastánci PP, ani u těchto psů neměj očekávání s jistotou.

Haf

Tchor
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 23:15
- Nahlásit

Sylva
nezlob se, ale fakt jses docela mimo realitu. Mam tech velmi peclive vybyranych zvirat nekolik ani jedno nemam "sluzebni" ale rozhodne si nepripadam ze si tim neco dokazuju. Nejdulezitejsi je bezproblemovy zivot se psem a ten muze byt jen tehdy pokud ma pes povahu alespon korigovatelnou. Protoze pokud pak mas zvire ktere se panicky boji, je nervozni, prehodnocuje situace a resi je zpusobem napadni zdroj sveho strachu nez ten zdroj napadne tebe tak s tim udelas jen velmi malo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 07:28
- Nahlásit

Sylva
To, že si vybírám psa tak, abych se pokud možno nemusela peklit s nevyzpytatelným, neurotickým apod.zvířetem, znamená že si potřebuji něco dokazovat?? To tedy žasnu
A pokud jde o shiba tak ta reaguje vždy velmi věcně a slušně, nechápu kde vidíš v jejích příspěvcích něco urážlivého.

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 07:41 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Sylva
O povahách, který jsou jednou z hlavních věcí, podle čeho si psa vybírám už radši mluvit nebudu to už tu řekl Tchor a Ketrin.

Jinak mi nepřipadá, že tím, že si pořídím papírového psa, protože přesně vím, co s ním chci dělat a je velký předpoklad, že když je pro to to plemeno určené, bude ho to i bavit, bych si něco dokazovala, i když není služební.
U voříška jen těžko odhadneš povahu a to co ho bude nebo nebude bavit. Chci-li psa na dlouhé procházky do přírody, nepořídím si pekinéze, že....

daliva
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:39
- Nahlásit

Sylva
Diskuse je o sdělení něčeho, ale taky snaze o pochopení, příp. uznání.
Promiň, ale o nic jiného mi nešlo. Slušně a upřímně jsem ti odpověděla na tvé dotazy (i když mi teď lehce podsouváš, že jsem si vlastně "naběhla"), předložila pár argumentů a vznesla konkrténí dotaz - ve snaze o pochopení - na tebe. Proč tedy nemůžeš odpovědět?
Nemusíme mít stejný názor - můžeme si oponovat a protiargumentovat. Nemusíme ani dojít ke stejnému (či vůbec nějakému) závěru...od toho diskuse jsou a, když je to smršť, tak to taky není na škodu.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:54
- Nahlásit

shiba a ostatní
Tady se nám - zastáncům chovu s PP - bůhvíproč neustále podsouvá, že psy bez PP považujeme za cosi méněcenného a nehodna naší lásky, zkrátka póvl.
Skoro se chce říct, jestli to náhodou není způsobeno tím, že majitelé těch bez PP mají nějak "snížené sebevědomí" o ten PP a tudíž si potřebují dokazovat, že jejích pes je rovnocenný.

Mrzí mně, že si nerozumíme. Zrovna mně nepřipadá, že zdejší zastánci „papírových“ chovů považují psy bez PP (jak tzv. čistokrevné, tak křížence, tak oříšky) za něco méněcenného. Mně irituje, že tito zastánci házejí do jednoho pytle s hanlivou nálepkou naprosto všechny lidi, kteří mají nebo budou mít štěňátka bez PP (jak tzv. čistokrevná, tak křížence, tak oříšky).

1. V tomto pomyslném pytli je tedy jedna velká skupina lidí, kteří tam skutečně patří. Tady na straně 2 je výstižně definuje Tchoř jako „množitele“. Množí štěňata pro peníze bez zájmu o jejich osud. Hnus, souhlasím. Akorát mně napadá myšlenka, že tito množitelé existují proto, že existuje poptávka a vysoko nastavená cena, která jim tento druh podnikání činí lukrativním. Jinak by to nedělali a nabalovali by se v nějakém výhodnějším oboru, třeba v elektronice, úvěrech nebo módním odívání. A kdo vytvořil tu módnost čistokrevných plemen a nastavil ty vysoké ceny?

2. Další skupina jsou lidé s láskou ke psům a ke svému plemeni, kteří v mašinerii uchovňování a přidělování PP nějak narazili na nespravedlnost nebo korupci a jsou znechuceni a nechtějí s tím mít nic společného. Přesto můžou vychovat kvalitní štěňata, protože budou vybírat za rodiče kvalitní a zdravé jedince. Též jim může záležet na osudu jejich štěňat zrovna tak, ne-li více, jako těm, které na str. 2 Tchoř definuje jako „chovatele“. (Od těchto lidí pocházejí „čistokrevní psi bez PP“, Tchoři).

3. Pak jsou lidé, kteří prostě nepotřebují psa jako nástroj k nějaké práci nebo k nějakému konkrétnímu hobby, kde by potřebovali nějakou přesně definovanou povahu. Mají psa, jakéhokoliv, jako přítele a společníka, chodí s ním na procházky, hrají si s ním, mají v úctě a v lásce jeho duši takovou, jaká je. Když budou chtít štěňátka, nebudou tak praštění, aby vybrali za rodiče jedince nezdravé nebo příbuzensky spojené. Štěňata vyrostou v láskyplném prostředí a dostane se jim všeho co potřebují. Tato štěňata bývají darována zadarmo nebo za náhradu prvního očkování „do dobrých rukou“ a troufám si tvrdit, že takovým lidem mnohdy víc záleží na dalším osudu jejich štěňat, než „chovatelům s PP“.

4. Pak jsou ignoranti, jejichž volně pobíhající fenka občas vrhá štěňata počatá s kýmkoliv, to je jasný děs.

Takže bych chtěla poprosit zdejší diskutéry, aby než někoho odsoudí za to, že čeká štěňata bez PP, si zjistili, jestli patří do skupiny 1 nebo 4, kde je odsouzení na místě, nebo do skupiny 2 nebo 3, kde odsouzení na místě není.

Co se týče plnění útulků, tak k němu podle mě přispívá úplně každý, kdo přivádí na svět jakékoliv štěňata, protože tím prostě zvyšuje počet psů, který už beztak velmi převyšuje počet lidí, kteří jsou schopni a ochotni se o ně zodpovědně starat. Ráda bych poukázala, že i ze štěněte s pozlaceným PP může být v další generaci kříženec v útulku.

monika
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:06
- Nahlásit

aren
jen to tady celou dobu pročítám a nechtěla jsem se vůbec zapojovat, ale to co si napsala je prostě ono. Je to přesně tak.
škoda jen, že je to tady schopen málokdo vzít na vědomí.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:11
- Nahlásit

monika
Díky. Však jsem si taky dala záležet .

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:12 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

aren
A kdo vytvořil tu módnost čistokrevných plemen a nastavil ty vysoké ceny?

Ono uchovnění není ani zdaleka jednoduché a stojí spoustu peněz. Třeba v našem plemeni jsou potřeba nejen výstavy, ale i zkoušky. Potom krycí pes, krmení, očkování,... Nic levnýho. Ale na to ti spíš odpoví někdo, kdo aktivně chová.

Nemyslím si, že pořizování si papírových psů by byla módnost. To bylo vždy, jinak by asi papírový psi neexistovali, ne? Jen myslím, že je mnohem víc lidí, kteří ví, co chcou. A na tom si myslím, není nic špatného.

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:17
- Nahlásit

aren
Ráda bych poukázala, že i ze štěněte s pozlaceným PP může být v další generaci kříženec v útulku.

A proč asi? Protože se vždycky najde někdo, kdo bude na svém psu nezodpovědně množit (ať už s láskou, nebo pro prachy).

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:21
- Nahlásit

aren
monika
taky jsem se nechtela zapojovat, ale aren to napsala pravdive, ale hlavne objektivne!!!! diky aren naprosto s tebou souhlasim!! je videt, ze mas otevrene oci ale i srdce

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:22
- Nahlásit

Hafina
Nemyslím si, že pořizování si papírových psů by byla módnost.
Prosím Tě, čti pořádně. Nemluvím o módnosti papírů ale o módnosti plemen.
Hafina
Protože se vždycky najde někdo, kdo bude na svém psu nezodpovědně množit
Ovšem musel být na počátku někdo, kdo dal štěně do nezodpovědných rukou

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:23
- Nahlásit

Orry
Díky .

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:23
- Nahlásit

1):v podstae souhlas

2)Tahle kategorie neexistuje protoze zodpovedny chovatel nebude mnozit zvirata bez PP na to je vzdy dost lidi z jinych zkupin. Znechuceni a korupce? no vetsinou je to nezarazeni toho jejich "skveleho" psa do chovu pro nejakou vetsinou dost podstatnou vadu.Vis ono ne ze by nebyly v chovu psu s PP svinarny, ale je jich mnohem mene nez se bezne traduje. Oni nektery ch. stanice si docela budujou jmeno a to trva docela dlouho (treba i desitky let) a nechat si ho zkazit jednou blbosti se jim moc nevyplati.

3)
Když budou chtít štěňátka, nebudou tak praštění, aby vybrali za rodiče jedince nezdravé nebo příbuzensky spojené
Jak to zjisti?
Ja porat nepochopim proc lidi cteji naprosto nezodpovedne mnozit dalsi psy bez znalosti, bez prehledu o plemeni atd. Proste odchovavat stenata by mel jen ten kdo ma
a) kvalitni zvire daneho plemene
b)ma znalosti v genetice, prehled o plemeni a jednotlivych jedincich je schopen vyhodnocovat jednotlive vrhy atd.
c) je schopen dat stenatum a jejich novym majitelum plny servis
d)atd

4) je kategorie ke ktere neni co rict, ale je bohuzel dost pocetna a tak tahle kategorie v pohode bude zasobovat stenatama vsechny kdo chtej voriska..

Jak jsem psal uz nekolikrat je to cele o zodpovednosti a zodpovedne chovat psy bez PP nelze uz proto ze nejsou dostatecne informace o danych jedincich.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:35 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Tchor
K tomu bodu 2 nemám vlastní zkušenosti, jen se mi zdá, že tady pár takových je, já na polemiku v této záležitosti nemám.

K bodu 3: Nemyslím, že správný pes je jen pes patřící k nějakému plemeni. A pro zdraví štěňat není nutné znát podrobně předky do xtého kolena, stačí rodiče a prarodiče, které tito lidé většinou znají. Samozřejmě apriori není nic moc přivádět na přepejskovaný svět vůbec nějaké štěňata.

Jo, my jsme měli před dvěma lety štěňata proto, že se mi hlásilo víc lidí, kterým se moji psi velice líbili a štěně od nich chtěli. Měli jsme pět štěňat zadaných ještě než na nich Píďa se Sárečkou začali pracovat.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání