Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / !!!DARUJI ŠTĚŇÁTKA - JEN DO DOBRÝCH RUKOU!!!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit

Anu
Ale jo, ale ty tituly prece nejsou zarukou povahy! Jen krasy!

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:13
- Nahlásit

Fifi
a pracovní tituly? .Ty přeci něco vypovídají o psovi a schopnosti pracovat a tedy povahy?jinak máš meila

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Anu
Pracovni tituly - to je jina v tom s tebou naprosto souhlasim!

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:16
- Nahlásit

Fifi
Ale to tady snad nikdo nerikal! Nebo ano???
No, je tady několik příspěvků, ve kterých autoři říkají, že koupě psa s PP jim dává záruku žádoucí povahy.

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit

Já si prostě myslím,že pes s PP je lepší v tom,že vím jak bude vypadat vzhledově,vím,že může mít méně zdravotních potíží neboť má zdravotně prověřené rodiče (né však,že to je záruka zdraví),ale rozhodně si netroufám tvrdit,že si umím vybrat psa dle povahy,protože znám tolik různých protikladů -jako super rodiče v povaze a agresivní štěně a naopak a je to částečně stejná sázka do loterie (co se týče povah)jako cokoliv jiného při koupi psa. Může to vyjít,nemusí. Pes po skvěle povahových rodičí se dá taky tak rychle zkazit na problémového,že často nikdo nerozezná rozdíl-sama to vidim na mém

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit

Fifi
Zkus se podívat zpátky, určitě najdeš nějaký příspěvek typu : Pp dávají záruku zdraví a povahy..

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:21 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

aren
Ja citovala vetu od Anu :ale kupovat psa s PP jen protože si sem 100% jista,že když má před jménem ICH tak to je povahově určitě super pes,mě nepřijde zrovna objektivní.
Te se take moje reakce tykala!!!!!!
A - uz se opakuju - ano, pro je PP opravdu zarukou povahy pro mnou vyvolene plemeno.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit

Tchor
Mirka2
Tak si zkus spocitat co stoji vsechny veci kolem chovu a pokud si to zpocitas tak ti vyjde ze aby se vyrovnaly naklady na zodpovedny chov (nejen odchov) u vetsiho plemene musela by jsi za stene chtit cca 20tisic velka vetsina chovatelu chov dotuje z jinych zdroju. To co popisujes je typicky postup mnozitele rychle uchovnit a pak jen sekat vrhy.

Valná většina chovatelů chce za svépsy ceny od 10 000,- do 30 000,- a podle všech tvých kritériií to nejsou množitelé ale chovatelé.Myslíš, že na štěňatech nevydělávají?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:27
- Nahlásit

možná se taby bavíme každý o něčem jiném.Každá rasa má svou určitou povahu-
Chci poslušnost= Německý ovčák
chci loveckého= ohař
chci psa k dětem= retrívr
chci dostihy=chrta
chcili se zbláznit a jít časem do Bohnic= basenji
to ano,proto si vyberu to dané plemeno,pro jejich povahu.
ale já se bavim,o problémové povaze daného plemene co jsme si vybrala,že bude bez problémové

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:30
- Nahlásit

Anu
Když budu chtít, můžu poznat i psa...

U další CHS znám osobně fenu i psa, sleduju je pravidelně na cvičáku, dělají záchranařinu i agility, fena i lovecký výcvik...

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:34
- Nahlásit

Jandula
jak myslíš,podle mě je na světě 100% jenom smrt,jinak nic.Ale rozhodně to je lepší šance dosáhnout svého,když todle všechno víš,než kupovat zajíce v pytly,to je v pořádku tak ti držím palce.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:35
- Nahlásit

Anu
Anub ma sve spatne zkusenosti. Proto ses adeptem do Bohnic.
Jinak - problemova povaha x bezproblemova povaha - kdyz si pujdes vybrat stene z vrhu, da se mnohe odhadnout. Rozhodne nadmerna plachost, bojacnost, agresivita (trebas ze strachu)- uz v utlem veku. Slusny chovatel ti poda komentar k jednotlivym stenatum - je s nimi nejvice casu a mel by je mit prectene. Ja se na stene jezdila divat nekolikrat, nez jsem si ho koupila.
Bezproblemova povaha - ten pojem je mi trosku neznamy. Kazdy stene, kdyz dorusta, musi mit vychovu, socializaci, pripadne i nejaky ten vycvik - ale to uz je VSE na majiteli!

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:47
- Nahlásit

Ketrin
Ani nemluvím o tom, že chov na jedinci po splnění pouhého minima do chovu (OVVR, RTG, 2 výstavy) také o něčem vypovídá.
Můžeš mi prosím vysvětlit tuhle větu?
Jestli tomu dobře rozumím, tak by se mělo chovat jen na veleúspěšných jedincích, kteří projdou x výstav, kde budou mít super výsledky a pokud ještě potřebují nějaké zkoušky, tak jich bude mít co nejvíc a budou opět nejlepší? Teprve potom bude pes splňovat možnost dobrého chovu?
To snad nemyslíš vážně......

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:01
- Nahlásit

Anu
Já jsem nikde netvrdila, že něco máš na 100%, já ti dávám jen mé argumenty, proč bych si vybrala psa s PP a podle čeho si ho vybírám... Ani tak mě nezajímají výstavní ocenění, jako ocenění z práce...
Dle tvého rozdělení
retriever - pes k dětem: mám "retrievera", děti sice miluje, ale stejně díky její bázlivosti bych si nedovolila jí nechat s dětmi samotnou...

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:05
- Nahlásit

brut
Pokud mohu odpovědět za Ketrin:

Pokud někdo absolvuje za celý život psa jen věci potřebné k uchovnění a dále se psovi nevěnuje, tak to asi není ten správný chovatel, od kterého by si měl člověk brát štěně (prosím, nebrat za slovo, existují vyjímky)...

Kdežto, když chovatel je se psem co druhý víkend na lovu bažantů, skládá lovecké zkoušky, třeba dělá záchranařinu, udělá krom RTG kyčlí i vyšetření loktů a ostatních kloubů, vyšetření na dědičné onemocnění, tak je vidět, že se tomu psovi soustavně věnuje...

monika
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:05
- Nahlásit

Každá rasa má svou určitou povahu-
Chci poslušnost= Německý ovčák
chci loveckého= ohař
chci psa k dětem= retrívr
chci dostihy=chrta
chcili se zbláznit a jít časem do Bohnic= basenji

Anu
tohle je blbost.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:21
- Nahlásit

Jandula
Promiň, ale to nechápu...pokud udělám vše potřebné k uchovnění a potom nebudu už žádné výstavy a zkoušky absolvovat, tak jsem špatný chovatel? To mi teda přijde dost ,promiň za to slovo, pitomý. Nikde není psáno, že dobrý chovatel musí neustále jezdit po výstavách a dělat nějaké ( jakékoliv) zkoušky. Tohle mně teda nepřijde jako dobrý ukazatel kvalitního chovu.
Co se stane, když páníček přijde dočasně o práci nebo se mu narodí děti a on nemá čas a elán jezdit po výstavách? Raději jde se psem s dětma a s dalšími stejně postiženými pejskaři na výlet nebo dělá několik sportů jen pro radost ( samozřejmě pro radost psa a ne páníčka)? To je podle tebe známka špatného chovu?
Tak jestli ano, tak to se nedivím, že je spousta lidí, co nechtějí psa s PP a raději si koupí bezpapíráka.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:26
- Nahlásit

Jandula
Ještě jsem zapomněla......myslím, že RTG je u mnoha plemen povinné,zrovna tak vyšetření na dědičná onemocnění, ale to mi nepřipadá jako nějaké věnování se navíc.....spíš jako samozřejmost a u mnohých plemen nutnost!!
Jinak i RTG a další povinná vyšetření se dají zfalšovat...a není to zase tak velký problém....

shiba
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:28
- Nahlásit

aren
Máte někdo stejný pocit, jako Ketrin?
Ano, vidím to stejně jako Ketrin. Buď vytrhneš větu z kontextu nebo reaguješ stylem "sice jsi to nenapsal, ale určitě jsi to napsat chtěl"... To je pak těžká diskuse.

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:32
- Nahlásit

brut
Třeba u retrieverů je povinné RTG kyčlí... a podle mě chovatel svojí kvalitu prokáže i tím, že udělá nepovinné vyšetření na DLK a ostatní klouby, snímky mi na vyžádání ukáže...

Ale toto asi nemá smysl, já si prostě budu svého příštího psa vybírat podle těch kritérií, co jsem psala, nezajímají mě výstavy, ale povaha a pracovní zařazení psa, protože i podle toho, jestli pes třeba chodí na hony poznáš, jestli je bázlivý nebo je to stabilní povaha...

Dobře, všechno se dá zfalšovat... - ach jo, je to stále o ničem, kdybych zastávala názor, že všichni chovatelé falšují, tak nebudu mít psa...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:41
- Nahlásit

koukam, ze tady taky mate plodnou debatu

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:41
- Nahlásit

brutPromiň, ale to nechápu...pokud udělám vše potřebné k uchovnění a potom nebudu už žádné výstavy a zkoušky absolvovat, tak jsem špatný chovatel? To mi teda přijde dost ,promiň za to slovo, pitomý. Nikde není psáno, že dobrý chovatel musí neustále jezdit po výstavách a dělat nějaké ( jakékoliv) zkoušky. Tohle mně teda nepřijde jako dobrý ukazatel kvalitního chovu.
V tomhle musim souhlasit. Castecne. Vystavy jsou kapitola sama pro sebe. Me osobne nebavi. Takze objezdime nutne, uvidim, treba vyrazime zase za nejakou dobu, ale prozatim mi to stacilo. Co se zkousek tyka - zase to je individualni a podle plemene. Navic, nekoho vycvik - jakykoliv- bavi, nekoho ne. Presto muze mit i po splneni zakladnich pozadavku na chovnost kvalitni zvire, ktere muze dat kvalitni potomky.

shiba
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:45
- Nahlásit

aren
je tady několik příspěvků, ve kterých autoři říkají, že koupě psa s PP jim dává záruku žádoucí povahy
Nevšimla jsem si, že někdo mluvil o zárukách. Ale možná jsem se přehlídla.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:45
- Nahlásit

jestli jsem to dobre pochopil ... prijde mi to, ze kazdy mluvite o necem jinem. nikdo nerika, ze je spatne vzit si psa, kde chovatel udelal jenom to minimum nutne pro uchovneni. ale zase chapu, ze nekdo chce psa od lidi, ktere bud zna, nebo zna jejich psy a vi, ceho vseho jsou schopni a je tam predpoklad, ze podobne schopni a aktivni a vyzadujici nebo nevyzadujici pozornost budou i jejich potomci. a na tom mi nic spatneho neprijde ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:47
- Nahlásit

Jirikovo
ano, jeden o voze, druhý o koze nebo také nešly tady děti, pleju len...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:49
- Nahlásit

Jandula
no ja si to precetl a desne me zarazilo, ze se hadate a pritom mluvite kazdy o necem jinem ... i kdyz co se divim. v praci je to taky tak. dohaduju se se sefovou a ona mi odpovida na neco uplne jineho. zajimalo by me, kolik z vas diskutujicich je z nasi firmy, protoze je to hodne podobny ....

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:54
- Nahlásit

Jandula
Já jen odpovídala na to, co jsi napsala a na nic jiného. Možná ,že jsi to jen špatně formulovala.

RTG kyčlí není povinné jen u retrívrů ale i u mnoha dalších plemen. Ne každý člověk si umí přečíst rentgeny...a u psů zvlášť. Ale pokud to umíš, to je fajn, já teda ne. Takže v případě, že mi je někdo ukáže, tak budu vědět, že je chovatel nechal udělat, ale výsledek mi už může říct jakýkoliv.
.
Stále nechápu, proč by měla být špatná nebo horší chov. stanice, pokud se majitel psovi nevěnuje vrcholově ( tj. nedělá s ním žádné zkoušky). Vždyť spousta lidí dělá sporty nebo jiné aktivity se psem pro vlastní potěšení a nechtějí absolvovat žádné zkoušky či něco jiného. Stále si myslíš, že jsou špatní?

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:58
- Nahlásit

Jirikovo
Já nevím, v mnoha případech to tak opravdu je, ale když odpovídám přesně na větu nebo na celý příspěvek, tak si myslíš, že taky mluvím o něčem jiném?

shiba
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 15:59
- Nahlásit

Fifi
da se mnohe odhadnout. Rozhodne nadmerna plachost, bojacnost, agresivita (trebas ze strachu)- uz v utlem veku.
I když chovám aktivně teprve 10 let, slovo ROZHODNĚ bych v tomto ani náhodou nepoužila. A že VŠE je na majiteli, s tím taky nemůžu souhlasit. Ale o tom už tu bylo napsáno mnoho.

brut
Tohle mně teda nepřijde jako dobrý ukazatel kvalitního chovu.
V tomhle s tebou musím souhlasit. Znám chovatele, kteří mají psy multišampiony, přesto bych za ně nedala ani pětník... V tomhle to fakt není.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:00
- Nahlásit

Jirikovo
Ale tady se preci nikdo nehada jen se diskutuje o necem uz po x-te.. ale proc ne?

brut
U nas to teda chodi tak, ze i nepovinne snimky (DKL) si necham vyhodnotit a vysledek se zapise do PP.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání