| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
all
Jasně, já dala jen příklad toho, co víme všichni - že není důchodce jako důchodce. Mám doma oba vzory Mamka má důchod 10300, bába pracovala o 10 let míň ( o tehdejších platech nemluvě) a má 9700Kč. K tomu ovšem 6 tisíc na nemohoucnost. Bába by je měla rozdělit mezi mamku a tetu (která taky s péčí pomáhá) ale to ona nedá Tudíž je to tak, že mamka si nic nekoupí(jako mls jen ty nejlevnější čoko tyčinky někde z Turecka či co ) oblečení a boty maximálně u ťonga - a bába zchroustá denně dva balíčky Karlovarských oplatků protože jí chutnají a může si to dovolit
Vůči lidem, co makají za minimální mzdu se mají důchodci jako prase v žitě a hlavně mají své jisté
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 12:37
- Nahlásit
worick
JO, to je přesný a tom je právě řeč, že přidáno dostanou všichni důchodci bez ohledu zda to potřebujou nebo ne a to ještě procentuelně, takže ti nejbohatší nejvíc a pracující nedostanou nic, ať chudí nebo bohatí. Prostě nespravedlnost. Ale my s tím bohužel nic nenaděláme.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 14:08
- Nahlásit
ještě k cokl poplatkum... zajimalo by me, dle ceho obce urcujou ty poplatky, protoze kamoska ma rocne na psa 1500 a tak sem ji ho prihlasila u nas za 100 kc, a to maj sluzby stejny = nulovy. nikde urceny mista na vybeh, zadny pytliky, nic...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 14:12
- Nahlásit
cernej caj
dle ceho obce urcujou ty poplatky
obecní zastupitelstvo.
Ve ZDI se z toho hradil odchyt psů a z toho co zbylo ostatní služby (pak mi jako přišlo nespravedlivé, když musím v útulku platit, aby mi vydali psa)
Platilo se 360 za prvního 180 za každého dalšího, to mi ještě tak přijde, jako snesitelné.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 14:35
- Nahlásit
cernej caj
V zákoně je stanovené akorát maximum, kolik to smí být a jinak jak rozhodne obecní zastupitelstvo. Asi záleží jak kdo v něm má rád psy.
Pokud jsi přihlásila kámošce u vás psa a nebydlí u vás ani ona ani pes, tak z toho může mít ona pěkný průser.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 15:06
- Nahlásit
Maya
vzhledem k tomu, ze ja taky vlastne mam psany trvalej pobyt v brne, tak z toho muzu mit pruser i ja za svy psy
Nicmene pro nezamestnanyho cloveka je asi rozdil jestli je pes aspon prihlasen, byt jinde nebo neni prihlasen vubec. z toho pri namatkovy kontrole kdyby byla bude mit vetsi nasledky nez kdyz rekne ze zije u me, ja reknu ze zije u me a kdo dokaze ze ne? ( i kdyz chapu ze uplne ok to neni, ale vzhledem k nastale financni situaci se to jevilo asi jako lepsi reseni nez nehlasit psa vubec)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 15:13
- Nahlásit
cernej caj
Policie se vyptává po sousedech, kde a jak pes žije, ale asi záleží jak který policajt je aktivní, většina to asi nezkoumá, ale když už se na to přjde, tak je to asi jedno, jestli ho nemáš nahlášeného vůbec a nebo blbě, obojí je protizákonný,akorát když ho máš blbě, tak je větší pravděpodobnost, že ti na to nepřijdou.
A co muž? ten nemá trvalé bydliště na nějakém příhodném místě kde se platí málo?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 15:21
- Nahlásit
Maya
když me prijde dost zcestny platit za psa v miste trvalyho bydliste, i kdyz tam nezijes ani ty, ani pes... za psa platim v miste pobytu psa a ted je otazka, zda i toto teda neni "nezakonny".
(u muze v jihlave se plati jeste vic jak v brnensky casti myho trvalyho pobytu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 15:26
- Nahlásit
cernej caj
za psa platim v miste pobytu psa
Je to nezákonný, podle zákona platí držitel psa v místě trvalého pobytu. Jako je to trochu na hlavu, ale zřejmě je to z důvodu kontrolovatelnosti, protože trvalý pobyt ti zkontrolujou lehce podle občanky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 15:32
- Nahlásit
Maya
hm, takze bych psi mela teda platit v brne... coz me teda nikdy ani nenapadlo nad touhle moznosti uvazovat, to teda budu muset poradne prozkoumat a ted otazka, jak je velka pravdepodobnost, ze to nekdy nekdo bude kontrolovat?
za 12 let zivota v centru brna sme neplatili ani za jednoho ze 3 psu co meli rodice a v zivote to nikdo nezjistoval, tak nevim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 18:47
- Nahlásit
cernej caj
Jo, jeslti máš trvalý pobyt v Brně a muž v Jihlavě, tak byste měli platit buď tam nebo tam. No jaká je pravděpodobnost, to netuším, třeba v Praze co jsem slyšela, to kontrolujou docela dost, v Brně teda asi ne, ono to těžko říct. Nejspíš asi moc ne, když jak říkáš vás nikdo nikdy nekontroloval. Nevím, já tohle naštětí řešit nemusím, i když taky už mě napadlo, co by bylo, kdyby po mě chtěli někde psí známku ve městě, protože u nás žádnou známku nedávají, takže v podstatě jak nemám dokázat, že mám za psy vůbec zaplaceno. Ale naštěstí se mi to taky nikdy nestalo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 21:07
- Nahlásit
Maya
no v kazdym pripade tata dneska skocil na urad zaplatit, kdyz sem byla v praci, a dostala sem novy znamky, tak asi je stejne budu muset jit vratit... protoze sme uz jedny dostali, jenze tam nebyla ta spravna pani tak se to asi nejak zamotalo. achjo, tak jestli prehlasit psy nebo si rovnou prehodit trvaly bydliste, to uz je skoro jedno, ale nejak to asi budu muset vymyslet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 19:41
- Nahlásit
cernej caj
No já nevím, ale pokud hodláte dýl bydlet tam co jste, tak bych asi já přehodila to trvalé bydliště, alespoň pak nejsou problémy s adresama.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 19:42
- Nahlásit
cernej caj
Navíc teda nevím jak u vás, ale u nás lidi co tu bydlí a nemají tu trvalé bydliště, tak mají za všechno vyšší poplatky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 20:10
- Nahlásit
Maya
no krome psu a popelnic ani nevim, za co jineho se poplatky plati. Tady sou beztak radi, ze jim vubec nekdo toho psa zaplati...
jinak prehozeni zvazuju uz delsi dobu, ale je nerealny tu stihat postu kvuli doporucenejm vecem a to abych si v praci nechala vsechnu dovolenou na postu se me zase nechce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 23:56
- Nahlásit
cernej caj
U vás nemá pošta v sobotu?
Jinak za psa vyšší poplatky ne, ty se platí na trvalém bydlišti, ale za ty popelnice a u nás hlavně i daň z nemovitosti, tam se to počítá koeficietem a majitel baráku, co tu nemá trvalé bydliště má ten koeficient mnohem vyšší než trvale bydlící, protože pak je to vedený jako rekreační objekt
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 23:57
- Nahlásit
cernej caj
Teď mě ale napadá, na změnu bydliště snad nepotřebuješ poštu? To musíš snad jít přece na úřad si jít změnit ne? A pak vyměnit občanku, zase na úřadě. By to podle mě měli vyřídit na počkání.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 00:11
- Nahlásit
Maya
Teď mě ale napadá, na změnu bydliště snad nepotřebuješ poštu?
to ne, ale potřebuje tu počtu někdy vyzvednout. Hele vono funguje nějaký přeposílání, že by sis to nechala přeposlat někam k práci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 09:32
- Nahlásit
tak ja to vyzjistim a uvidime. Na me sou psany komplet energie, internet, vsechno co si clovek muze predstavit ze se plati tak se mi do toho nechce prave proto, ze kdyz si predstavim to behani kolem prepsani el, plynu, vody, a tak, tak me jima hruza
a na urady v brne to pohuzel neni na pockani, ale tak na 3hodinovy cekani na zadost a dalsi 3hodinovy cekani na vyzvednuti... jeste ze pas mi ted nekdy propadne
no nicmene diky za podnety
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 10:12
- Nahlásit
cernej caj
a vy nemáte na obci matriku? U nás vodu jsem přehlašovala telefonicky, elektrika čez stačilo nahlásit telefonicky, plyn nemáme to nevim, internet a telefon bez problémů telefonicky.
Odhlášení si dělá obec sama.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 12:23
- Nahlásit
kachna_
a ze ja to jak blbec musela vse obihat osobne ale je fakt ze ja to prihlasovala na sebe a ted jen odhlasovat/prehlasovat takze uz by to asi bylo snazsi.
Jinak u nas na obci matrika je, ale ono je to tusim podle platnyho trvalyho pobytu. no zatim sem to neresila protoze pro me bylo o dost jednodussi nechat to jak to je, protoze fakticky me zmena trvalyho pobytu snad krome toho ze nebudu platit spatne psi a 2x popelnice (u nas platit nemusim ale platim at mam odvoz) naprosto nijak nepostihne...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 12:36
- Nahlásit
cernej caj
ono je to tusim podle platnyho trvalyho pobytu.
neni, vždyť jsem se stěhovala předloni .Šla jsem s výpisem z katastru (získáš i na místě, z czech pointu) a jednou? fotkou v úředních hodinách
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 16:02
- Nahlásit
kachna_
tak to mas jeste cerstve v pameti, tak to tak asi bude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 18:51
- Nahlásit
cernej caj
Zkus se u vás na obci ještě informovat na ten koeficient na dań z nemovitosti, třeba u nás se trvalým pobytem ušetří ročně tisíce, tak abyste zbytečně neplatili jen kvůli byrokracii.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 11:29
- Nahlásit
Tak jsem dneska obeslala par ubytovacich zarizeni, ten autocam kokorin vypada nejlip, ale 4500 bez psu pro 2 lidi bez jidla celkem palka... dneska sem obepsala jeste nejake "penzionky" a uvidime... sice je jeste spousta casu, ale dneska si uzivam doma tak mam cas to obhlizet. (ale nemela bych dlouho nez mi zavrou na urade
s tim ripem nicmene pocitame, internet asi budem brat sebou (jestli tam bude mit o2 signal) tak se pak muzem domluvit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 12:18
- Nahlásit
cernej caj
s tim ripem nicmene pocitame
my taky
Michal říkal, že taky neví, protože vždycky jezdili pod nějakej skalní převis.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 12:22
- Nahlásit
http://www.skmseno.cz/ubytovna.php
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 12:29
- Nahlásit
a ještě, to by bylo podle mýho gusta:
http://www.volny.cz/jutokolo/cenik.html#chaticka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 14:16
- Nahlásit
kachna_
ten odkaz dle tveho gusta, ten mam taky ve vyhlidnutych a skmseno mi dneska odepsali cenu, tak uz to tak pomalu zuzuju, jeste se domluvime s muzem, jestli prevazi "luxus" nebo ho bude lakat spat v karavanu.
Pod skalnim previsem je to nejlepsi, ale na to uz sme moc "stary" a pohodlny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 08:13
- Nahlásit
Achjo, Tim posledni asi 4 dny olizuje podlahu. Drevenou (hrubou, ne lakovanou) podlahu ojizdi jazykem klidne 15minut az se mu tvori pena u huby (asi sliny?).
Rozsypalo se mi tam o vikendu uhli, tak sem myslela ze mozna to uhli trochu blajzal, ale ted uz me fakt zarazi PROC jak vztekhlej tu podlahu olizuje tolikatej den v kuse? Mohlo by mu neco chybet? (ale stravu maj s ferinou stejnou a ta to nedela, navic doted na podlahu nikdy chut nemel)
|