| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 00:24
- Nahlásit
worick
aby třeba toho druhého v zoufalství nenapadlo se podhrabat pod plotem a jít nás někam hledat
no, vidiš, to je dobrá poznámka. fakt je lepší, pokud to jde, popojet autem třeba kilometr, mám vyzkoušeno, že pak to berou jinak. V opačném případě zbaběle zavírám psy doma, kde neškoděj.
Já takhle testuju starej plot - vezmu půlku psů a dítě, obejdu plot a mám celkem jistotu, když ho nepřekonaj v touze dostat se ke zbytku smečky, tak už nikdy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 08:16
- Nahlásit
worick
Jen sem klidně krafej.
Tak u nás často zůstává Kim sám, protože Dorina se berou bráchovy kluci když jdou s babičkou na procházku, Kim je na ně moc velkej, tak ho nechávaj doma, on si akorát chvíli zanadává a jinak nic,Kim je stoik, bere věci tak jak přijdou
za to Dori není zvyklý a fakt chytá hysterák, jednou když jsem odešla s Kimem a nechala ho doma, tak se propasíroval malou dírou co jsme měli v brance pro kočky, normálně tam prostrčil jen hlavu, jak se mu tam povedlo prolézt netuším, ale prozradily ho chlupy, který tam zůstaly. Ale podhrabání u nás nehrozí a plot máme důkladnej, takže teď po zadrátování kočičí díry si může hysterčit jak chce.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 08:20
- Nahlásit
Vlastně když si tak vzpomínám, tak Kim zdrhnul jako několikaměsíční štěně, když jsme odešli navšívit bráchu a nechali ho doma. Měli jsme kus nového plotu a u jediného sloupku v tom nejzazším rohu na zahradě nebyl ještě napnutý natahovákem, jen natažený a přidrátovaný ke sloupku, neomylně to našel, rozmotal asi dva dráty a zdrhnul za náma. My sedíme u bráchy, ten kouknul náhodou z okna a povídá Máte tu psa. Trvalo nám tehdy docela dlouho než jsme přišli kudy zdrhnul.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 08:30
- Nahlásit
Maya
Já tuhle pozorovala Batynku jak vylezla po starejch futrech opřenejch naležato o plot, opřela se o plot a hrabala tak dlouho, až vylomila plaňku a pak se přotáhla. To celý asi v metru padesáti.
Když odjedem autem, je to v pohodě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 09:36
- Nahlásit
kachna_
Jj, jsou vyčůraní vlčí špicové, jak něco chtějí, tak vymyslí jak na to.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 13:13
- Nahlásit
Maya
plot máme důkladnej - co to znamená? Máte takový ten seklídaný se svařovaných dílců? My ho máme na polovině zahrady, zadní část je normální pletivo. Dole je taky napínací drát, ale to má švagrův zlaťák rozpletené do dvou minut Začne tam ramplovat drápama, pomáhá si zubama a než já vůbec vyběhnu z baráku - mám ho v zahradě. Tímto plotem bych si jistá nebyla Jak říkám - kluci zatím neměli zdrhací tendence, ani když tam zůstala 3dny ta díra po zlaťákovi. Ale bála bych se jim dát byť jen podnět tím, že bych šla ven jen s jedním. Ale to je případ našich rozmazlenek. Možná, že u vás je ten druhý rád, že si chvilku odpočine
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 14:36
- Nahlásit
worick
No možná jsem opravdu měla napsat důkladnej pro nás.
Máme normálka drátěnej s betonovou podezdívkou, je 30 let starej, fakt kvalita drát, nikdy mi to psi nerozpletli, na rozplejtání jsou nejhorší ty nový pobužírkovaný ploty, sice to ušetří od natírání, ale pes to rozebere hned, má ho brácha a jeho borderák to taky dokáže během chvilky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 14:41
- Nahlásit
náš plot
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 15:05
- Nahlásit
Maya
Máme normálka drátěnej s betonovou podezdívkou, je 30 let starej, fakt kvalita drát, nikdy mi to psi nerozpletli, na rozplejtání jsou nejhorší ty nový pobužírkovaný ploty - přesně, máš 100% pravdu Nevím co tam dávají za zmetek drát, ale je to úplně měkké - asi nějaký aušus z Číny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 15:58
- Nahlásit
tak jsem doma z vychazky. Ja mam s dvouma psama problem - neposlusny hysteraci oba dva, kdyz by neco, tahat 2 stredne velky psi nekde busem, vlakem... fakt des, predstava hroziva, proto sem chtela jen jednoho. Timik rano odesel za kusem kosti na zahradu rad, ferina kvilela asi 10 sekund kde je, nez dostala voditko a pak byl klid. V autobuse si dovolila slapnout hnusnou prackou na nohu pana ridice, kterej uz predtim vypadal, ze nas tam bere nerad. nastesti to nemelo flekatej nasledek... no prolezli jsme ulickou k ty plosine veprostred a tam pes, tak 30 kg a ferina uz vrcela, postekla parkrat a tesaky pekne obnazeny... nastesti kdyz sem slecnu pozadala zda se muzem ocichat, ze pak se zklidni a ze jako brutal agresor jen vypada, tak slecna kyvla, takze sme cestu prosedeli vedle nadherne krizenky husky uplne v klidu.
prochazka jen s ferinou super, tim ji evidetne nechybel, vyjeli sme si vlakem, prosli liduprazdny lesy a zpatky v brne sme koupili ferince krasnej novej kosicek akorat na tlamajznu, aby ji to bylo pekne pohodlny, ten starej seltii je tak tak na tlamu... dokonce ten novej se nesnazila ani tak vehemntne sundavat
a nakonec doma, timik vybeh za nama radostne, ze sme doma, ocuchal ferinu, oliznul ji zadek a ta po nem dost hnusne vyjela. pri kazdym jeho nuchani hnusne vrcela a snazila se vyjet. To nechapu? nehara, ale tim se k ni choval jako by jo, snazil se na ni i naskakovat. To nechapu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 17:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
tak dobrý, že vám to takhle dobře dopadlo, i když v tom busu to nevypadalo Ještě, že víš, co od ní máš čekat a že po očichání se zklidní. To je fajn
...a nakonec doma, timik vybeh za nama radostne, ze sme doma, ocuchal ferinu, oliznul ji zadek a ta po nem dost hnusne vyjela. pri kazdym jeho nuchani hnusne vrcela a snazila se vyjet. To nechapu? nehara, ale tim se k ni choval jako by jo, snazil se na ni i naskakovat. To nechapu... - to je právě myslím jenom takovéto majetnické chování - převedeno na lidi. Tohle přesně dělá Worick Berčovi (uvědomuju si ale, že teď už dlouho ne, asi ho Berry už srovnal ) když se vrátíme z venku, kde byli i s jinýma pejskama, tak Worick jako by mu doma naznačoval:,,uvědom si laskavě, že ty jsi jenom můj kamarád a nebudeš se mi tahat s jinýma!" a vrčí mu do ksichtu a naskakuje na něj
Myslím, že to Feri už poznala z jeho nějakých náznaků (nemusel ani naskakovat) a protože není mouchy snězte si mně, jako Berry, tak na něj vrčela zrovna:,,na ty tvoje žárlivecké scény ti z vysoka.....!"
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 19:28
- Nahlásit
cernej caj
Jj, moje psiska to dělají taky, když se vracím z práce a nebo i když vezmu jednoho a pak se s ním vrátím, tak po sobě skákaj a šíleně u toho ječej, já už si toho nevšímám a jdu pryč a oni toho většinou nechaj a běžej za mnou
Ovšem teda dělat mi toto pes jako Ferina, teda jako vrčet na psy, tak dostane přes tlamu, Kim měl taky tyhle tendence v pubertě, ona je Feri asi teď ve stejným věku, ale já to nesnáším, takže bylo rodeo, když to neutneš hned v zárodku, tak se ti může stát, že se to bude stupňovat, musíš jí dát jasně najevo, že teda toto nikdy a za žádných okolností dělat nesmí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 19:35
- Nahlásit
worick
Ještě, že víš, co od ní máš čekat a že po očichání se zklidní. Sice vím, ale většina lidí s emě radši vyhne obloukem a moc je nezajímá, že se hrozivě jen tváří a pak je hodnounká... lidi už v ní vidí právě toho agresora a dou radši pryč, co kdyby... a podle mě to v ní akorát posilujou
,uvědom si laskavě, že ty jsi jenom můj kamarád a nebudeš se mi tahat s jinýma!"
jojo, nějak tak mě napadlo to timikovo vítání, ale to vrčení mi tam nezapadalo, ale asi máš pravdu, teď už jsou jak beránci, chrápali tu umě už pospolu bez zlobení
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 07:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
V tom autobuse - tak to je obdobné právě ,,frajerským" Woričkovým výbrkům - které někdy předvádí na cvičáku a u báby. Na cvičáku si Berry nesmí s nikým hrát, jinak Worka chodí kolem něj v kruhu a vrčí a vrčí (to mně s...e nebetyčně a když okřiknutí nepomáhá, tak jde za trest na samotku ke stromu ) Ostatní se samozřejmě bojí, že vyletí na jejich psy. Jenže to je jen mezi nima - aby si z ostatníma psama mohl hrát jen on To samé u báby. První seřve Berču hned, jak za nima pustím kámošku Emu a pak to pokračuje v kuchyni, kdy se Worka chce mazlit se všema (jen on sám ) a Berrynka vrčením pošle sedět do kouta. Pokud je tam na návštěvě někdo cizí - tety, sestřenice, sousedka - tak na ty jeho,,bílé tesáky" reaguje každý dost vyděšeně, protože jak to má vědět, že jo. Woriček je strašný mazel a na rozdíl od Berky chce pořád, aby ho někdo hladil, lísá se, cpe hlavu pod paži, podává packu, pak Berry udělá někde krok a Worka okamžitě začne vrčet a cenit. Ona dotyčná ztuhne strachy a já musím vyvětlovat, že to se jí absolutně netýká. Jenže tomu by těžko někdo věřil, s cizím psem myslím ani já ne Určitě bych si říkala:,,jo, jo, kdoví jestli?!" To bych Worku pak taky přerazila a letí ven z kuchyně. Pak je jak beránek....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 14:36
- Nahlásit
Hele co jsem našla, ta by se mi líbila na zahradě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 14:37
- Nahlásit
jéé a tohle, akrorát teda ty ceny...
http://www.k9gifts.com/bronze-dog-statues/keeshond .html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 14:42
- Nahlásit
škoda, že u nás nikdo moc tyhle blbinky neprodává
http://www.forpetlovers.com/keeshond-c-23_99.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 14:44
- Nahlásit
tak to je krása a za 15 doláčů navíc ho i pomaluje podle fotky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 14:52
- Nahlásit
a pro worickovou taky něco
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 15:04
- Nahlásit
Maya
Mně se to nezobrazilo
Jako, že by jsi měla v zahradě nastavěných ještě 10ks bronzových?!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 15:23
- Nahlásit
Maya
luxusni hlidaci na zahradku akorat by ti je mohli tvy psi ocuravat;)
bohuzel na ferinu v tehle situaci moc "fuj" nezabira, nevim jak ji dat v tomhle presne ohledu na jevo, at je v klidu a nevrci...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 15:24
- Nahlásit
worick
To je škoda, mě se ty fotky ukazují.
Jako, že by jsi měla v zahradě nastavěných ještě 10ks bronzových?!
tak 10 bronzových jsem si teda zrovna nepředstavovala, ale 1 by se mi líbila, dala bych jí do želvího výběhu a vypadalo by to jako že tam furt sedí pes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 15:29
- Nahlásit
cernej caj
bohuzel na ferinu v tehle situaci moc "fuj" nezabira, nevim jak ji dat v tomhle presne ohledu na jevo, at je v klidu a nevrci...
v postatě můžeš zkust dvě věci - tu po dobrém, kdy jak začne vrčet pokusíš se odvést její pozornost na něco jiného, míček, jídlo nebo tak, aby na vrčení zapomněla a tak, i když to funguje, je to na dlouhý lokte a taky na všechny psy to neplatí, protože to vrčení je pro ně důležitější
a za druhé, to používám já, je to rychlý a účinný .pořádně se ve vteřině nasrat, aby to z tebe cejtila, že se fakt zlobíš, to mě teda nedělá u takovýhle věcí problém, ale nevím jak u tebe, pak rychle pár facanů přes tlamu a to pořádný, však se nemusíš bát, psovii se nic nestane a vycukat vodítkem a to taktéž pořádně
mělo by to zabrat a měla by přestat vrčet, pak budeš dělat jako že nic, prostě normální je nevrčet
jako já radši použiju párkrát drastičtější metody než pak celý život trnout, že mi zavrčí na nějakého agresora a ten ho sejme
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 15:36
- Nahlásit
Maya
tak az zase za uherskej rok potkame psa, pokud to druhy je ucinnejsi... proste se me pekne vymstili nedostatky "psi" socializace, i kdyz vsechno ostatni zvlada v klidu... nicmene nevim, kam poradne vyrazit aby tam ti psi byli. U nas na vsi sem videla psa snad 3x v lete a to ani nevim zda byli mistni
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 16:18
- Nahlásit
pak rychle pár facanů přes tlamu - jo, mamka mi taky onehdá říkala, že ,,vypléskala po čuni Alfíkovi" protože jí utekl na silnici. Tak jsem jí říkala, že je prdlá, fackovat psa Vidím, že je to hojně využívaná metoda - vždyť já Workovi u toho vrčení taky přes čumák dám
Hodím vám sem fotku od berňáků - dnešní mrazivé ráno u nás Je to před bránou, na cestě do vedlejší vesnice (to je u nás polňačka zadem) Na hlavním tahu jsou obě vsi spojené. Stromy a keře po pravé straně lemují potok
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 16:39 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
worick
mate za barakem nadherne
ja taky dam jednu ze vcera, ale moc sem nefotila, jaksi nebylo moc co
[imgs]http://mawenzi.cz/fotky/feris/bordel/IMG_306 3a.jpg[ /imgs]
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 16:56
- Nahlásit
grrr nejak se mi to nedari vlozit at to funugje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 18:56
- Nahlásit
cernej caj
No jo, to znám, u nás je to stejný s těma psama, psa potkáme fakt jen občas, ale i tak je lepší to zatrhnout, musíš jí prostě dát jasně najevo, že si to nepřeješ a nejede přes to vlak, nikdy
vyražte na výstavu, tam bude mít psů, že je nestačí ovrčet a budu muset držet tlamu
holt to jsou ti vesničtí psi, v tomhle to mají trochu složitější
fotky jsou moc pěkný, obě, zkusím najít taky nějakou fotku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 19:02
- Nahlásit
Maya
prave, chceme jet na nejaky vycvikovy vikend, kde by tech psu mohla mit hodne. Aj uvazuju ze bych si nasla nejakej agility cvicak, a obcas s ni zasla, prece jen je to fakt skokan nad skokany
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 19:04
- Nahlásit
cernej caj
Jj, pár vlčích agility běhá a prý je to baví, tak to by se jí mohlo líbit
|