| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:38
- Nahlásit
Maya
no tak já občas jezdím, hlavně že do busu často sou se psama problémy
dřív se ferina hrozně bála jen vlaku, pak by za nic nenastoupila a teď do vlaku i z vlaku v poho
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 07:45
- Nahlásit
Tak ferina basti artemisky snad s vetsi chuti nez acanu (mozna je to tim ze jsou tak malinke?) v kazdym pripade zere drobet rychlej, tim kdyz si sezere svoje rozsypany tak ferina uz ma skoro dojedeno a on nema na co mlaskat
kachna_
termin dovolene jist na 1000% 7-14.5 takze se pak zavcas ozvem a na rip domluvime, ubytovani mam v merku tu , jeli sme kolem toho na kole a vypadalo to hezky predloni, pokud naaaahodou bys vedela o necem levnejsim primo v chko, dej vedet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 08:02
- Nahlásit
cernej caj
Třeba jí fakt víc vyhovují menší granule. Jo Artemisky jsou super, bohužel ta cena taky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 08:21
- Nahlásit
Maya
právě, s tím že ted krmíme hlavně maso a granule sou spíš když nedám rozmrazit, když někam jedem nebo tak, tak možná jim další pytel artemisky koupím, jenže sou všechny malinkatý, že? pro hltavce tudíž nevhodný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 08:29
- Nahlásit
cernej caj
Jj, jednou jsem koupila ty pro velký plemena a taky byly ty granule docela malý. Pokud to máš jen na občas, tak ta cena asi nevadí, ale krmit tím denně, tak jsem na mizině tak já to spíš tak střídám s něčím levnějším.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 08:40
- Nahlásit
Maya
no právě, krmit tím denně je docela brutál když jim takovej 13,5kg pytel vydrží zhruba měsíc...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 09:45
- Nahlásit
cernej caj
Já už stejně asi budu muset Kimovi koukat hlavně po něčem dietním, se mi zdá, že nějak přibral, uvidím ještě přes léto jak bude vypadat, přece jen je mu už 8 a kvůli tý noze nemá moc pohyb a nesmí přibrat a zmenšit dávky mu nemůžu, to by mě sežral.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 09:52
- Nahlásit
Maya
tak to si dokazu zive predstavit, jak by se tvaril na mensi davky u nas je zvlastni to, ze po granulich tim vypada vic hladove a vic cumi ferine do misky nez po masiku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 10:04
- Nahlásit
cernej caj
Možná ho maso víc zasytí, s tím nemám zkušenost, teda celkem často maso dostávají, ale do granulí, samotný moc ne a syrový Kim nežere, teď nedávno jsem ve špajzu našla file, co se omylem místo do ledničky dalo do košíku na psí mlsky, Kim k tomu čuchnul a odešel, sežral to všechno Dorin, ten sežere všechno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 10:09
- Nahlásit
cernej caj
Taky jsem zvědavá, kolik budou stát vůbec teď granule po zvýšení DPH, u těch drahých bude to zdražení asi dost velký.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 10:41
- Nahlásit
Maya
a granule do ted byli s jakym dph?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 10:43
- Nahlásit
Maya
jako 20% dph je fakt neskutečná zlodějina (a to souhlasim s reformama a jsem v zásadě pravicově smýšlející)
Autokemp nevím, zeptám se Michala až přijede
Ono toho masa dáváš víc, než granulí, ne? a má se také déle trávit (nevím o žádné studii, co by to prokazovala )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 10:57
- Nahlásit
kachna_
no prave ani moc ne, kupodivu mi to davkovanim vychazi dost podobne, ale je to mozna i tim, ze maso Tim nehlta (tolik)
zlodejina je to neskutecna, ja taktak vyjdu a to mam prumernej prijem a co maj rikat lidi, co ho maj nizkej? fakt je videt ze to vymysli lidi, co do kapsy hluboko nemaj.
diky za optani pres seznam sem nasla samy "honosny" ubytovani a navic spis melnik a mesta v okoli, nic primo v chko trochu rozumnyho tohle je zatim nas nejzhavejsi tip
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 11:27
- Nahlásit
cernej caj
Granule byly v tý nízký sazbě, snad 9% nebo tak nějak, takže podraží asi o 10%.
To DPH je fakt zlodějna a myslím, že jak říkaj že to hodí 400 Kč navíc na člověka měsíčně, tak kecaj a bude to mnohem víc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 12:18
- Nahlásit
Maya
říkaj že to hodí 400 Kč navíc na člověka měsíčně
taky pochybuju ze by to bylo "tak" malo, nicmene pro rodinku s 2 ma detma sou to skoro 2tisice navic, ktery pulka tech rodin ani nema.
Granule byly v tý nízký sazbě
hm tak to aby clovek nakoupil pytle do zasoby, nebo nevim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 12:22
- Nahlásit
cernej caj
No jo, taky znám rodiny s dětma, co už dneska týden před výplatou žijou z posledních pár stovek, jak ti to budou dělat fakt netuším. Kdyby alespoň ty prachy ve státní kase fakt chyběly, ale když člověk ví, že jsou, je je rozkradli, tak to je na defenestraci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 13:06
- Nahlásit
Maya
přesně tak...
a zase z jiného soudku který myslí na občany: u nás se v tomto týdnu platí psi, kus psa za 100kc/rok a osaměle žijící důchodce pouze 50 kč. Přijde mi fajn že důchodce aspoň trochu v některých ohledech zvýhodnujou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 13:48
- Nahlásit
cernej caj
U nás se platí stejně, akorát je teda otázka jestli zrovna důchodce zvýhodňovat když průměrný důchod a ten fakt bere hodně lidí, je vyšší než minimální mzda.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 14:31
- Nahlásit
Maya
tak osaměle žijící důchodci to asi fakt maj těžký.
My třeba důchodcům dotujeme půlku členský známky a nad 80 let mají členství zdarma. A prostě je slušností, že pracující důchodci si o tu slevu neřeknou (no a když jo, tak nás těch 125 Kč navíc nepoloží ).
Vem si, že jsi sama na elektriku, topení, nebo nedejbože nájem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 14:43
- Nahlásit
kachna_
Já vím, ale já chci jen říct, že člověk, který bere minimální mzdu, tak 8 hodin denně maká a je na tom hůř než většina důchodců, kteří si s nadsázkou řečeno celý den válí šunky a případně si můžou jít přivydělat. Jinak samo vždycky když člověk bydlí sám, tak ty náklady jsou vysoký, protože platí z jedný vejplaty skoro to samý co dva a je úplně jedno jestli je to důchodce nebo pracující. A taky rodiny s dětma, kde z dvou průměrných výplat uživit 4 lidi taky není nic moc.
Já prostě jen myslím, že z důchodců se chudinkové dělají neprávem a že na tom nejsou ve srovnání s mnohýma jinýma zas až tak špatně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2011 15:21
- Nahlásit
zalezi na mnoha aspektech, duchod na vesnici o 1000 obyvatel kde pulka duchodcu stravila zivot v blizkem jzd bude asi o necem jinem nez par ucitel - pravnik z mesta... nicmene je to proti duchodcum takova slusnost, na druhou stranu je pravda, ze duchodci breci nejvic a maj casto na 2 lidi vic penez nez rodina s detmi... ale zase, ti co breci nejvic sou ti, co pobiraj nejvyssi duchody
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 08:20
- Nahlásit
Tady se přidám do diskuse: mamka je vdova, taťka umřel moc mladý, takže po něm nebere žádný důchod a má jen svůj. Byla těžce pracující dělnice (z toho má operované obě ruce na karpální tunel a ta jedna se ,,nějak" nepovedla a bolí a bolí ) Musela se začít starat o nemohoucí babču a tím pádem odejít do důchodu předčasně (o dva roky) a má důchod 10300Kč. Teď je to ještě dobré, protože jí bába dává 2 tisíce měsíčně a brácha jí přispívá na barák taky tuším 2 tisíce, protože tam bydlí na střídačku s ubytovnou v práci (v Brně) Kdyby babča umřela a brácha se odstěhoval, tak netuším, jak ten barák utáhne když měsíčně tam na zálohách zaplatí kolem 6 tisíc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 08:35
- Nahlásit
worick
a to ma babca jeste dobrej duchod relativne a i tak to pro ni lehky nebude... jinak bratranec pred par rokama se staral o babi, ktera potrebovala a vim ze na pracaku nejak dolozil ze se stara o blizkyho clena rodiny a nemuze kvuli tomu chodit do prace a mel nejake penize za to, co se mu pocitali do duchodu a tak
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 09:34 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
worick
jestli můžu i za Mayu, tak myslím, že to bylo myšlenu úplně jinak - proč pomáhat důchodcům, jen proto, že jsou důchodci a ne sociálně slabejm jsou-li na tom stejně špatně (jenže takhle se dámy brzy dostaneme k velmi nepříjemným tématům, která rovnou navrhuji neřešit)
Třeba, když to vezmu na tom mym příkladu se známkou (bez souvislostí, které jsou u nás trochu jiné), tak na tom na mateřský s hypotékou a mužem, který jezdí denně 60 km do práce určitě nejsem líp než polovina těch důchodců (dneska ráno ani zdravotně, páč jsem se nějak blbě obtočila kolem dítěte, když jsem ho vzala do postele a bolí mě záda ).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 09:55
- Nahlásit
kachna_
a to mě se diví, když z jednoho platu platím hypo, inkaso, dojíždění a živim sebe + 2 psy, že si nechci pořídit dítě když už mám věk
a to důchodce si může jít za 30kč aspoň pokecat k doktorovi ty na to nemáš ani čas
neptala ses náhodou muže jestli nemá v merku nějaké to chadkoidní levné bydlení v přírodě?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 10:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
nemá v merku nějaké to chadkoidní levné bydlení v přírodě?
eeeeeeeeeeee, dneska
a to mě se diví, když z jednoho platu platím hypo, inkaso, dojíždění a živim sebe + 2 psy, že si nechci pořídit dítě když už mám věk
tak na mateřskou může muš
Ale co s důchodcema nemusim jezdit v MHD, tak mi nevaděj. Navíc ti vesničtí mi přijdou výrazně skromnější a hodnější, než důchodci sídlištní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 10:20
- Nahlásit
kachna_
Nejhorsi sou nerudní, zapšklý škarohlídi, tak se akorát v důchodu projevujou ještě víc, než v aktivním životě, protože náhodný kolemjdoucí a sousedi už sou jediný, na koho můžou hudrat
muž zapoměl včera zaplatit poplatky za psi i přes slovní a sms upozornění, s tím že papír na něj čučel přišpendlenej na nepřehlidnutelnym miste... nejsem si jistá, zda by nějaký drobný tvor přežil jeho péči, protože aj psi sou s ním buď o hladu nebo klobásách
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 10:26
- Nahlásit
cernej caj
aj psi sou s ním buď o hladu nebo klobásách
ale žijou!!!
No jo, mně se to teoretizuje, když máme na hypotéku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 10:52
- Nahlásit
kachna_
ale žijou!!! to zatim jo
uklidnuju se tím, že do 30 daleko zatim, tak netreba resit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 11:12
- Nahlásit
kachna_
Jj, přesně tak to bylo myšlený, že důchodci jsou jen privilegovaná část velké skupiny, ale řešit to fakt nemá cenu, my to stejně nezměníme.
worick
Jo když člověk zůstane sám, a nejen v baráku, ale i bytě, tak má co dělat, aby to utáhl, ale vem si, že jsou lidi taky sami a chodí do práce a berou čistýho 7 tisíc. A taky to musí jít.
|