| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 19:26
- Nahlásit
kachna_
Nemá klíště? Nedávno jsem někde četla, že mu kočka i v tomhle počasí přinesla klíště a Advocate není na klíšťata.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 10:25
- Nahlásit
k ockovani... ockovani se pak dela jednou za rok, ze? muze tam byt nejaka tolerance? +/- mesic? (ockuje se asi za rok od toho 3tiho steneci preockovani, ze? uz budu muset dbat na preockovani akorat to nejak smisit s vikendama bude narocny... tak se hodi vedet ten interval ve kterym to bude vhodny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 11:12
- Nahlásit
cernej caj
Záleží co chceš se psama podnikat. Mě vet vždycky říká, že asi tak jak píšeš +/-měsíc, takže tak chodíme, ale pokud s nima chceš na nějaký akce - výstavy třeba a tak, tak musíš mít další očkování dřív než skončí platnost toho předešlého, tedy pak platí - měsíc, ale už ne + měsíc. Vzteklinu můžeš dát třeba tu, co se očkouje jednou za 3 roky, ale to ostatní stejně musíš každoročně přeočkovat, tudíž čas ti to neušetří.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 11:14
- Nahlásit
cernej caj
A jeslti je nemáš očkovaný stejně, tak to právě tím +/- měsíc posouvej, aby ses příští rok nebo ten další dostala na stejný čas a mohla jezdit s oběma najednou. Taky to tak dělám, protože taky musím jen o víkendu. Tak teď mám na jaře psy a na podzim kočky, všechny už jsem si dohromady ani nekorigovala, protože bych je ani nepobrala.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 11:57
- Nahlásit
Maya
to je super napad s tim posouvanim prave leden/unor uz u feri probihala ockovaci akce, takze se nam to blizi takze dobre vedet.
S tou vzteklinou mas taky pravdu, cas to neusetri, akorat mozna ze pes dostane min injekci
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 19:00
- Nahlásit
kachna_
Zdravím tě kachno,
pantáta byl v Lysé a pořídil novozélanďáka!
Díky.Byla jsi taky?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 23:42
- Nahlásit
Tá ta
pantáta byl v Lysé a pořídil novozélanďáka!
Tak gratuluju
.Byla jsi taky?
Jo v pátek, dávala jsem rodokmeny u prodeje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2011 13:10
- Nahlásit
se me normalne zdá, že feri nosí soudek... vypadá nějak tlustě, ale zase přibrala jen asi necelý kilo, váží 16... (v závislosti na naší divné váze tam muzou byt odchilky) ale pri ohmatu sou ji porad citit zebra a ma to spis kuzu a zas nejaka tlusta ohmatove neni... tak ja nevim, jestli je tlusta nebo ne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2011 19:40
- Nahlásit
cernej caj
No to jsou dvě možnosti, buď už ti nasvaluje, oni vlčí špicové jsou takový trochu soudečkovitější než třeba ovčácká plemena a nebo bude mít štěńata
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2011 19:47
- Nahlásit
Maya
bude mít štěńata
ty umíš potěšit
cernej caj
Ono maso jde hodně na svaly. Teď se bude oteplovat, tak uvidíš, jestli nebudeš ještě snižovat dávku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 07:40
- Nahlásit
Maya
bude mít štěńata
To by me asi kleplo
Bricho ma fakt jak soudecek, kdyz se na ni koukam zvrchu, tak je z ni tlustoch k pohledani
Nicmene doufam, ze brzo trochu nasrsti, aby to na ni nebylo aspon tak moc videt
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 08:24
- Nahlásit
cernej caj
Jestli jí pořád našaháš žebra, tak dobrý. S tou srstí nevím, jsem v sobotu vytáhla na psy hřeben asi po dvou měsících a byla jsem v šoku, jak línaj, vyhodili všechny chlupy, doufám, že už nebude moc mrznout, jinak mi asi venku umrznou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 09:16
- Nahlásit
Maya
právě žebra pořád nahmatám. Přijde mi, že jsou akorát... musím trošku přitlačit, abych je cítila, ale prostě takhle mi to přijde, že je OK. Ale vizuelně má prostě pod páteří zavěšenej soudek...
Chlupy z nich taky docela jdou, když se do nich pustím... ale ferina má takovou kraťoučkou srst, prostě jak kdyby měla pořád tu štěněcí, jen ne tak měkkou, ale délkou jo... jediný trochu chlupy má na krku. Tak ja doufám, že z ní jednou ten vlčí špicoun vyroste;)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 09:24
- Nahlásit
cernej caj
Asi bude Feri patřit mezi ty vlčouny s kratší srstí, Kim má taky takovou, hlavně na zádech má tu srst fakt krátkou, jen pár cenťáků, dlouhý má jen límec a kalhoty a ocas. Má to hodně vlčounů. Kim měl nejdelší srst tak kolem 2-4 roku, pak už to šlo zase dolů a čím je starší, tím mi připadá, že má kratší.
Ale zase je to praktický, líp sse taková srst udržuje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 09:43
- Nahlásit
Maya
To je pravda, češe se to mnohem líp tak su dost zvědavá co nám z ní vyroste. přece jen už má rok a 3 měsíce a to už asi neporoste, max tu srst trochu, ne? i na to mohutnění (soudkovitost už je pozdě, ne?
PS: jak psala kachna, ze si Baty vyskubava srst... vzpoměla sem si, že ferina si ji z limce taky vyškubávala když sme to nechali trochu dyl nevyčesany, jak linala... po vyčesani pak uz ne. Tak mozna ze Baty zadny parazity nema, to nam da snad Kachna_ vědet
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 09:49
- Nahlásit
cernej caj
Baty začla hárat, ale soused si před týdnem přinesl štěně plné škrkavek, tak budeme přeléčovat ještě jednou.
Snad to bude OK, ale nevim. Podle mě to veterinář nemá šanci zjistit. Když tam přijdu s takhle huňatym psem, že nějak divně líná, tak si bude myslet, že jsem se pomátla :roleyes:
Tam, kde jsem tu srst naolejovala, tak mi přijde, že je dobrá. Tak jí pro jistotu budu olejovat límec.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 09:56
- Nahlásit
kachna_
No tak snad nemáte doma škrkavky, to by byla radost... Máš štěstí, že máš huňáče, my máme plešouna... je pravda že na breberky asi plešoun lepší... teď jsem se snažila odčervit, a ta bestie mrňavá mi vždycky ožužlala všechny dobrutky a pilulku vyflusla
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 10:02
- Nahlásit
cernej caj
No tak snad nemáte doma škrkavky, to by byla radost...
myslíš, že u dospělejch psů to je taky problém?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 10:24
- Nahlásit
kachna_myslíš, že u dospělejch psů to je taky problém?
u dospělějch psu by nemel...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 10:33
- Nahlásit
kachna_
Myslím, že u dospělých psů škrkavky problémem moc nebudou, ale člověk se může nakazit stejně jako od štěněte a jestli to dobře chápu, tak máš doma malý dítě...
S tou srstí nevím, zkoušela jsi jí dávat něco na srst a kůži?
S tím veterinářem je to pravda takhle jsem už jednou za debila u veta byla, jsme jeli s Kimem, že kulhá, já mu to doma prohlížela jak blázen snad půl dne, skrz tu srst nic neviděla a nic nenašla, vet pak jen rozhrnul chlupy a uviděl kousnutí od Dorina, to byl Dorin štěně a Kim se nechal orafávat a já fakt jak debil jen koktala Já ho prohlížela a nic jsem neviděla
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 11:12
- Nahlásit
Maya
S tou srstí nevím, zkoušela jsi jí dávat něco na srst a kůži?
vidíš, lněný semínko, to je nápad
Myslím, že u dospělých psů škrkavky problémem moc nebudou, ale člověk se může nakazit stejně jako od štěněte a jestli to dobře chápu, tak máš doma malý dítě...
Já spíš jen teoretizuju. To štěně jsem si hladila až po prvním odčervení a ta možnost nákazy je podle mě spíš teoretická. Ale jedeme s kamarádama na víkend, tak si myslim, že to odčervení není od věci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 11:49
- Nahlásit
kachna_
to asi od veci neni, jen tak pro jistotu, kdyz vis ze to tam maj... my kdyz pritahli nechteny kote tak nam vet taky doporucil at zaroven odcervime psy, kdyby ta kocka neco mela i presto, ze psi byli odcerveny tak 3 mesice pred tim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 12:33
- Nahlásit
kachna_
No já myslím, že psům nějaký odčervení navíc vůbec neublíží.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 13:13
- Nahlásit
hele co jsem náhodou našla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:02
- Nahlásit
Maya
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:28
- Nahlásit
cernej caj
Tam mají vůbec zajímavý věci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:31
- Nahlásit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:33
- Nahlásit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:34
- Nahlásit
Maya
muzes me poslat pls odkaz, odkud to beres? praci to teda pekne ozivi )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:34
- Nahlásit
|