| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 21:53
- Nahlásit
Maya
to je vybornej napad to jim asi poridime, nase skakavy trochu jsou, dycky lezli na domecek
je realne mozny, aby v -10 stupnich sem mela zabahnenyho psa??? to upozornuju ze zadnou vodu krome pitne siroko daleko nemaj v dosahu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 22:08
- Nahlásit
cernej caj
No náš na domeček skáče taky, ale když tam měl chvíli krabici, tak to se mu moc nelíbilo, jak to nahoře pružilo když tam skočil, každopádně toto se mu tam už nevejde, protože ve dvou rozích je domek a třetí roh okupuje záchod a aby měl záchod pod tím, to nejde
realne mozny, aby v -10 stupnich sem mela zabahnenyho psa
jseš si jistá, že je to bahno?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 07:11
- Nahlásit
Maya
jseš si jistá, že je to bahno?
no trochu si me zarazila, ale celkem si jista sem
Tak prevazeni feri a tima: feri 14,9 a tim 19. No evidentne nam tloustne jenom jeden
Vareny srdicka s rejzi a mrazenou varenou zeleninou zblajzli raz dva a to sem nemusela nad nima 20 minut stat a hlidat tima, protoze, svete div se, ferinka to mela skoro tak rychle jak tim
akorat jim mozna budu muset koupit vetsi misky... do tech jejich je tak tak porce granuli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 09:28
- Nahlásit
cernej caj
Ty jo, tak to jsem si podle fotek myslela, že Tim je větší. Můj Kim má od roka 25 kg a jak měl ucpaný střeva a tejden nežral, tak měl 21 kg, ale to už vypadal jak týranej pes.
Takže jim budeš vařit? a nebo zkusíš syrový časem?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 10:23 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
no tim ma tak 48 +/-. Takze neni z tech nejvetsich, ale ma mohutnou hlavu. zebra ma hmatny, ale ne vystouply, myslim ze je tak akorat... KIm je mnohem vetsi, ne?
no ty srdicka sem varila, prece jen sou to taky vnitrnosti, ne? ale spis sem je decentne povarila, ne moc. Zkusim rovnou syrovy, povarit jen vnitrnosti a prilohu...
kachna_
dovolila sem si hodit odkaz na spice v nouzi na muj web... tak snad ti to neva jako autorovi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 10:31
- Nahlásit
cernej caj
dovolila sem si hodit odkaz na spice v nouzi na muj web... tak snad ti to neva jako autorovi
jsem ráda, doufám, že už mi ve středu bude zase fungovat přidávání psů, jsem tam někde nastavila něco, k čemu nemám práva, teď mi nefunguje přístup a kamarád je na dovolenej
Zkusim rovnou syrovy, povarit jen vnitrnosti a prilohu...
ono se často ze začátku povařuje. Doufám, že se Ferinka rozežere, hodně lidí to říká . Vaří se jen játra, co já vim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 10:45
- Nahlásit
kachna_
ok, budem varit asi jen jatra uz mam objednano, nakonec pro me vyslo 19 kg tak sem vzala hovezi mlety, hrubomlety, mlety drstky a jatra
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 12:07
- Nahlásit
cernej caj
JJ, Kim má podle mého laického měření 53 cm. Možná je to teda tou hlavou, že Tim vypadá na fotkách větší než je ve skutečnosti.
kachna_
Jsem si ten link taky zrovna upravila o víkendu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 14:10
- Nahlásit
Maya
tj, Tim ma hlavu obrovskou, podle Tvych fotek maj Tim a Kim hlavy podobny ale jinak neni nejak mohutnej. si myslim ze ted je tak idealne akorat (stesti ze neni na horni hranici, to by vedle ferinky vypadal jak dinosaurus
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 14:49
- Nahlásit
cernej caj
No jo, ty pořád jak je Ferinka malá, teď nedávno jsem se dozvěděla o keesovi z USA, keeshondi jsou u nás přiřazený k vlčím špicům a ten kees, a prý je tam takových víc, má 36 cm. jako z fotky by to člověk neřekl, protože ty chlupy a kostru má festovní, ale když si představím, že to je velký jak můj Dorin, tak nevím nevím. Tak bůhví čeho se tady ještě nadějeme.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 14:56
- Nahlásit
Maya
36 cm?? no to snad je nejakej zakrslej kees ale ona ferina ma z jedny strany keese tak mozna jeste muzu byt rada jak mi nevyrostla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 19:13
- Nahlásit
cernej caj
ale ona ferina ma z jedny strany keese tak mozna jeste muzu byt rada jak mi nevyrostla
NO tak vidíš
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2010 19:14
- Nahlásit
cernej caj
Ale jinak je to pěknej pes ten mini kees, on při té výšce 36 cm váží 12 kg, Dori má 35 cm a váží 8 kilo, ten rozdíl v kostře je fakt výraznej.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 00:47
- Nahlásit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:11
- Nahlásit
kachna_
sem si chvíli nebyla jistá, zda je to Baty? ta už je teda veliká a sníh si evidentně užívá
Maya
Tak to mohl být moc hezký pes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 08:35
- Nahlásit
kachna_
Pěkná a koukám taky žere sníh. Kim žere sníh pořád. Normálně třeba běží a v běhu si ho nabírá do tlamy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 09:08
- Nahlásit
cernej caj
no já doufám, že se s růstem zastaví taky na těch osmi měsících jako Ferinka
Maya
běží a v běhu si ho nabírá do tlamy.
od tý doby, co sněží, jsem jí ještě neviděla s nezasněženou tlamou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 09:30
- Nahlásit
Maya
jo a zjistila jsem něco ohledně nasrsťování psů. Když jsem bebinku nechala venku jak ona chtěla (hodina na procházka + venčení), tak nenasrstila, když jsem jí v rámci hubnutí začala vyrážet na tři hodiny denně ven, tak má krásnou podsadu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 09:30
- Nahlásit
kachna_
Užívaj si ho, co? Škoda, že toho sněhu není trochu míň, takhle se v něm ani nedá nikam chodit a ani psiska v něm nechtějí moc lítat, zvlášť Dorin zapadá až pod bradu lepší je když je tak 20 cm, to se psi v něm vyblbnou líp.
tohle je moje nejoblíbenější zimní fotka, ale dost stará, taky to měl Kim ještě chlupů
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 09:33
- Nahlásit
kachna_
Takže 3 hodiny je ta magická hranice? Tak to už vím, proč Dorin nemá letos skoro zimní srst, čím je starší, tím je pohodlnější, takže letos tráví skoro celý dny v baráku místo venku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 12:19
- Nahlásit
Maya
co to mas za snenyho psa?
kachna_
3hodiny denne? kterou denni dobu?
nasi sou venku cca 6.15 - 18.00 + prochazka, o vikendu sou vetsinou tak 3h + prochazky. A s tou srsti teda nevim... kdyz k nam tim prisel, vypadal jak 2x vetsi pes, i kdyz z neho lezli zebra...
Jo a mame vyreseno piti v zime tatinek nam dal do "boudy" infra zarovku a casovej spinac, tak jim to cca 4x za den asi na 30minut sepne a drzi to vodu pitelnou... mame to tam ale 5 dni tak zas nevim jak v treskutych mrazech
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 12:52
- Nahlásit
cernej caj
Tada ti se mají, takový vymoženosti. A to to tam snesou? Mě by to Kim asi hned zlikvidoval, nesnese v boudě nic, letos prvně jakž takž slámu, dřív i tu hned vyhrabal ven.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 13:33
- Nahlásit
Maya
no oni tam stejne nechodi... vali se bud na dvore nebo u vrat ale naucili se tam chodit pit...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 14:00
- Nahlásit
cernej caj
A jo, já zapomněla, že tvoji venku nespí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 14:51
- Nahlásit
Maya
to vis, ja si nedokazu predstavit, ze bych nemela v posteli tulice a oni si to evidentne taky nedovedou predstavit... protoze vecer si sakra hlidaj at je nezapomenem venku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 15:18
- Nahlásit
cernej caj
No moji zase večer jak padne jejich spací čas začnou být doma nervózní a chtějí ven jít spát do boudy, jsou zvyklí mít klid a spát brzo a doma se pořád budí jak furt někdo chodí sem a tam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2010 15:54
- Nahlásit
Maya
tak u nas se nechodi... v 10 se zaleze do postele k filmu, tak chrapou s nama. vzhledem k tomu ze my se budime do cca 10C teploty, tak ani s timhle asi nespokojeny nejsou, a rano sou cely stastny ze nam muzou skakat po hlavach a brichu a plnym mocaku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:23
- Nahlásit
cernej caj
10C?? To bych umřela. My míváme ráno tak 18 a klepu kosu jak blázen. Tak to věřím, že se tam v takovéhle teplotě psům líbí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2010 09:32 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
no to vis... ja mam problemy rano vylezt z postele o vikendu mi nastesti muz roztopi rano kamna nez vstanu
jo a doposlouchala sem ten radio porad o psech tam sem si stahla jeste dalsi porady... uz teda s ruznyma vetama hlavne o zdravi, ale je to zajimavy i tak. k praci se to posloucha dobre
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2010 10:08
- Nahlásit
cernej caj
To se máš, když to můžeš poslouchat k práci, já tu nemám na pc zvuk.
Ale zase jsem si objednala 2 knížky, jsem úplnou náhodou zjistila, že k románu, co mám doma už pár let a moc se mi líbil, vyšly další dvě pokračování, tak mi to dojde snad příští týden, takže kdyby byla nějaká ukrutná vánice, budu mít co číst.
Akorát teda kdybych to věděla dřív, tak bych napsala ježíškovi a jsem mohla ušetřit, no.
|