| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:01
- Nahlásit
worick
právě její debilní hra spočívá v tom, že pořád cvaká tou papulí dlouhou zubatou kolem sebe, zrovna jak krokodýl
Ferinka ma taky takovou "hru", mrska jazykem jak mravenecnik ale na prazdno a hrozne u toho mlaska )
Maya
takhle podle te fotky vypadaj podobne... fakt asi stredak na zivo by nebyl spatnej, jestli je to velikostne srovnatelny se seltickou tak ideal
Uprimne ale sem v zivote snad neznala jedinyho cloveka co by kdy spice mel, takze vlastne spice na zivo sem taky nidky proadne nevidela pred porizenim ferinky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:12
- Nahlásit
cernej caj
Uprimne ale sem v zivote snad neznala jedinyho cloveka co by kdy spice mel, takze vlastne spice na zivo sem taky nidky proadne nevidela pred porizenim ferinky
Prakticky zrcadlově obráceně jem si pořídila šoltyji. Mi přišla golije moc velká. No a pak jsem ke svému úžasu zjistila, že je tak akorát a šoltyje moc malá
Pro mě je ideál je 40-50 v kohoutku a 15-25 kg. Dokonce už i přemýšlím, že se vzdám svého snu - pikardského ovčáka, že bych pak možná byla docela zklamaná.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:30
- Nahlásit
cernej caj
ale sem v zivote snad neznala jedinyho cloveka co by kdy spice mel
No vidíš jaký máš vzácný plemeno.
A jinak jo, střeďák je plus mínus velký jako šeltie. Vyražte s Ferinkou na klubovku, až bude u Brna a tam můžeš okouknout všech 5 velikostí špice ve všech 10 barvách.
kachna_
Jj, pro mě taky býval ideál tak nějak, prostě vlčí špic, ale s věkem asi ty psy budu zmenšovat, tak už pomalu přecházím na střeďáka a do důchodu se dopracuju k trpaslíkovi.
Proč bys byla zklamaná z pikarda? Však ten není zrovna mrňavý, ne?
Můj sen je norský buhund, ale toho sem bohužel ještě nikdo nedovezl.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:35
- Nahlásit
Maya
Proč bys byla zklamaná z pikarda?
protože je moc velkej a mně třeba ovčák německej velikostí moc nevyhovuje. No, to budu stejně řešit za nějakejch deset let a kdo ví, co bude za deset let
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:37
- Nahlásit
Maya
tý jo, ovčáckej špic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 13:25
- Nahlásit
Maya
tak norskyho buhunda sem si musela najit, co to vubec je a vypada hezky
kachna_
a jak velkou mas seltii? nas sorbos ma tak 39cm a byval dobre stravovanej tak byl akorat velikostou. nejakou zakrslou 34cm velkou seltii bych teda nechtela jenze co sem byla na vystavach s nasima, tak ty zakrsly sou nejak vsecky... tech 40 cm v kohoutku mi tak prijde ideal.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 13:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kachna_
Maya
panebože, kam na ty rasy chodíte? Já si musela najít oba
Buhund je celkem hezký psík, ale spletla bych si ho s křížencem labradora, jakových tu teď pobíhají mraky..Pikard není můj šálek kávy - nemám ráda psy s chlupatým ksichtem co mu není vidět pořádně do očí
Konečně jsem našla jednu fotku Worky ze předu (jak se tlemí na Toma do auta) - byli jsme předminulý víkend běhat
kachna_ už ji viděla u nás na berňákách
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:30
- Nahlásit
worick
Ten se krásně směje, asi jako samojed
a ty jsi teda hubená, závidím a chci taky
No s tím buhundem máš pravdu, že vypadá jak kříženec, ale to by mi bylo fuk, protože vlčího špice taky nikdo nepozná, všichni si myslí, že je to husky nebou čau čau
kachna_
Jj, tyhle severští špicové jsou všichno ovčáčtí, ještě se mi líbí islanský pes, to kdybych chtěla jako menšího a nebo finský lapphund, kdybych chtěla něco chlupatého jako je vlčí špic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:39
- Nahlásit
worick
jj, smeje se naaaadherne
Maya
a ty jsi teda hubená, závidím a chci taky to nas asi chce vic (a nema taky tu tasemnici? ;)
tak caucau, jo? u me projistotu ani netipujou, vetsinou bug "co to je" anebo "to ma neco s vlkem?"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:47
- Nahlásit
Maya
Ten se krásně směje - to jo, Woruška je náš smíšek
a ty jsi teda hubená, závidím a chci taky - to klame oblečení zjistila jsem, že vhodně vybrané oblečení ubere nejmíň tři kila Jinak ovšem právě proto zase běhám, jelikož jsem od léta skoro tři kila přibrala - to jsem se jen ploužila po zahradě jako lemra a z dřepění u pletí taky nikdo nezhubne... Nejsem nijak hysterická ,,modelka" co si hlídá každé deko a živí se jen listem salátu Právě, že jsem až doteď neměla s váhou žádné problémy, jím ráda a myslím, že celkem dost, k snídani klidně 5 buchet, pak to tak různě flákám a zase až pořádná večeře, někdy i v 10hodin, pak ještě kokinko, zapít litrem coly - no a už se to projevuje Já jsem celá prcek 163/52 a kilo navíc je pak děsně poznat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:51
- Nahlásit
cernej caj
a nema taky tu tasemnici? - ona ta tasemnice byla moje vroucí přání já jsem tajně doufala, že bych ji mohla chytit a bylo by to jednodušší, nemusela bych v hnusném počasí lítat po lese jak stryga Alica
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:56
- Nahlásit
worick
ja sem si koupila boty na behani, ze budu behat se psama a ted jen cekam,az budu mit sprchu, abych se taky mela kde umejt (a taky ty psy...) cerny mokry a bahnity packy v posteli nejsou zrovna moje idealni predstava vecera
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:36
- Nahlásit
worick
Já mít navrch jen 3 kila, tak jásám.
No běhání je u mě pasé, nemám čas a navíc běhat za tmy by asi nebylo to pravý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 16:27
- Nahlásit
Maya
tak ja si ty boty taky koupila nekdy v breznu s nadsenim a od ty doby sou ve skrini netknuty... jinak tma by mi ani nevadila, spis nevidim psi. musim nekde sehnat levny blikatka nebo tak, at je vidim... ta absence moznosti se umejt me vadi teda mnohem vic (su zvedava na co se budu vymlouvat az koupelna bude
muz ted prisel o praci s tim, ze posledni 2 vejplaty zrejme asi nikdy neuvidi, tak me bude asi cekat hledani vhodnych levnych granuli... acanu mame tak do vanoc...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 16:48 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
nápodobně, taky bych jednou chtěla mít jenom 3 kg nadváhy
koukám na lapinkoiru. Myslíš, že mají fakt zachované ovčácké schopnosti a vlastnosti? To by se mi líbilo (zatím jsou to jen sny ))
cernej caj
Obyčejnej Brit?
worick
hele, teď mi to došlo, Worick vypadá NÁDHERNĚ
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 17:38
- Nahlásit
kachna_
lapinkoiru - jo, lapinkoira se mi líbí moc Dokonce jsem uvažovala sehnat ji mamce, až jim umře Alfík, už chudinka moc dobře nevypadá Akorát mám dojem, že ho tu taky nikdo nechová.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 17:38
- Nahlásit
worick
http://lapinkoiracz.webnode.cz/historie-plemene/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 20:46
- Nahlásit
http://lapinkoiracz.webnode.cz/historie-plemene/
hmmm fakt krasavec o tomhle plemeni sem taky nikdy neslysela ale vypada pekne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 23:17
- Nahlásit
kachna_
Lapinkoira se prý na severu Finska k práci ještě používá, ovšem většina asi jsou už rodinní psi, je to jedno z nejoblíbenějších plemen ve Finsku, hodně chovek na špice má i lapiny. Nakolik mají zachovaný ovčácký vlastnosti ale nevím. Stoprocentně pracovní zůstává lapinporokoira, taky krásný pes, i když typově od lapiny odlišný. A pak islandský pes, což je vlastně historicky kříženec špice, šeltie a bordery. Na youtube je hodně videí jak pasou, stačí zadat Icelandic sheepdog. Ale ten je bohužel hodně vzácný, takže cenu si radši ani nepředstavuju.
cernej caj
Já osobně bych místo Brita brala Fitmin a nebo levnější než Acana je i Omnipro, teď jsem ho měla, 15 kg pytel stojí 1064 Kč, někdy i v akci mívají za skoro stejnou cenu 18 kg a kvalita je fakt dobrá.
worick
No ty lapiny tady teď určitě budou, akorát u těch prvních vrhů ta cena bude asi pěkně vysoká.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 23:55
- Nahlásit
hele
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 07:22
- Nahlásit
Maya
ten fitmin vychazi dobre, 15 kg za 700, ale... (ste me to nemeli ucit co tam nema bejt;)
Drůbeží moučka, kukuřice, rýže, pšenice, slepičí vejce, kuřecí maso, rybí moučka, pšeničné klíčky, cukrovarské řízky sušené, drůbeží tuk, masový extrakt, lněné semeno, sušené jablečné výlisky, pivovarské kvasnice, hydrogenfosforečňan vápenatý, lososový olej, sušená mrkev, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, konzervováno, s antioxidantem – doplňkové látky ES.
ale zase co sem koukala po netu, ten omnipro by vysel skoro jak acana... tak asi uvidime, ten fitmin prubnem. 2 mesice na takovy strave nam psi snad neodrovnaj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 08:14
- Nahlásit
cernej caj
Já myslím, že za ty peníze je Fitmin slušný a pro mě je lepší než Brit, protože alespoň v něm nejsou vedlejší produkty.
Jinak to Omnipro já kupuju tady za tu cenu jak jsem psala http://dogdog.cz/ a vždycky ještě dostanem konzervu zdarma, akorát teda nevím, kolik chtějí za dopravu, já jí mám vždycky zdarma, ale s jedním pytlem Omnipro se do dopravy zdarma nevejdeš, leda vzít dva najednou.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 08:30 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Mayacernej caj
jsem si říkala, že to budou ty vedlejší produkty
Koukala jsem na Mayin odkaz a vzpomněla jsem si, že jsem krmila také bewi dogem. Pozor, nekoukat na ofiko stránky, platí to na dogdog (pro jistotu jsem se mrkla i na německé stránky). jen pozor, jedno jsou granule, jedno taková "směs" granulí a vloček, ideální když k tomu přidáváš masový vývar
A co sportmix?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 08:59
- Nahlásit
Tý brďo, lapinkoira je fakt pěkňoučkej čokl
Nemáte někdo představu, kolik je v ČR chovek?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 09:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jedna, co sem dávala odkaz kachna. Ještě nic neodchovali.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 09:15
- Nahlásit
kachna_
A co sportmix?
Jj a nebo hodně lidí si chválí Chicopee. Je to všechno tak nějak v tý samý cenový relaci.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 09:48
- Nahlásit
Maya
Aha, kuju Teď maj mít v prosinci štěnce... ale neraduju se, pře si teď nic nemůžu vzít
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 09:51
- Nahlásit
tak sem prozkoumala i sportmix i chicopee a cenove dobre, akorat jedna vec. u sportmixu jsem nasla granule bud pro maly nebo pro velky plemena. je to jedno jaky vemu?
koukala sem na ten dogdog a vzhledem k tomu ze 18kg acanu muzu mit cca za 1250 tak ten pro omni je fakt vuci tomu v podstate stejnej jinak to nikde moc nemaj, takze ty ceny se pohybujou podobne. je lepsi krmit jednim kdyz uz dlouhodobe, ze? a ne mesic todle, mesic tamto a mesic zase todle
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 10:08
- Nahlásit
cernej caj
Já bych vzala spíš pro malý, přece jen i vlčí špic je spíš malý pes, ty granule pro malý bývají většinou do 25 kg, což je i vlčoun.
Jestli krmit jedním dlouhodobě nebo ne záleží spíš na názoru.
Já spíš zastávám opak, tedy střídat, ať si pes zvyká na různorodou stravu a může bez následků sežrat cokoliv, takže to beru většinou tak jak mi to vyhovuje s objednáním, třeba teď jsem měla 2x pytel Fromm, pak jeden Omnipro, ted mají zase Fromm a teď potřebuju objednat granule i kočce, takže budou mít jeden pytel Artemis. A předtím jsme měli Kronch a před tím Acanu a před tím Timberwolf, ten teda měli dýl, maximálně nám vyhovoval a předtím Eagle pack a předtím... už ani nevím..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 10:26
- Nahlásit
Maya
no spis jestli nevadi fakt stridani pytel po pytli, protoze tak za mesic ho zezerou a jestli to neni moc rychly. jinak my sme vlastne na acane celej rok, a nastesti teda jim sedi tak si zas rikam nez experimentovat... ale za pokus clovek nic neda
|