Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 08:40
- Nahlásit

Vlčáčková
kachna to tam dava i odsud. Ale pro cholerickou povahu je vhodne napsat stiznost, ze to je blbe udelany to vzdycky trochu cholerika uklidni (v mem pripade

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 08:45
- Nahlásit

cernej caj
V mém pouze omezeně. Jsi mi připomněla, jak jsem do vedlejší vsi napsala starostovi o tom, jak jim tam běhají psi po silnici a ať s tím něco dělá. On to s celým jménem i odkazy z emailové vizitky na konci mailu vyvěsil na nástěnku a teď mě tam nemají rádi ... Dokonce si se mnou dopisoval jeden rozhořčený občan oné obce. Asi neumím psát stížnosti, bo co.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:05
- Nahlásit

Vlčáčková
no tak to pan starosta teda vymňouk... Mě teda jednou odmítli obsloužit v obchodě, tak sem napsala stížnost a obratem mi bylo odpovězeno že jsem vypadala podezřele a paní prodavačka měla strach, abych jí zboží neočórovala, když by mi jej ukázala takže kýženou radost sem nakonec taky neměla...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:18
- Nahlásit

cernej caj
Tak to byla dskriminace jak prase. To bych tedy valila za jejím šéfem - namalovaná, v koktejllkách a s tunou zlata na krku...
Ale je pravda, že pokud ta paní není zpupná a nedělá to běžně, tak možná je lepší jí nedělat potíže.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:22
- Nahlásit

Vlčáčková
No právě, myslím že paní si příště dá pozor soudit lidi jen proto že nejsou oblečený podle jejího gusta a mě to tak stačí, nejsem zas extrémně konfliktní typ

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:24
- Nahlásit

cernej caj
Jsem si všimla, že vypadáš normálně slušně. Být na Tvém místě, tak se fakt urazím.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:30
- Nahlásit

Vlčáčková
no jo, ale já tenkrát zrovna měla maskáčové kalhoty a takovou už horší mikinu tak to jediný paní v mých očích ospravedlňuje... Vypadala tak na 60, takže třeba ještě není zvyklá že se to běžně teď nosí

Jak je to v zime a snehu s chozenim po poli? a vencenim tam psu? to nikomu nevadi, ne?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:53
- Nahlásit

cernej caj
Jak je to v zime a snehu s chozenim po poli? a vencenim tam psu? to nikomu nevadi, ne?

Na to bych nespoléhala.
maskáčové kalhoty Já mám bundičku od bundeswehru. I s našitými německými vlaječkami. No a co? Akorát moje kamarádka ji strašně nesnáší a furt cosi mele.

Co knížka? Už jsi jí rozečetla? Musím makat, zatím ahoj.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 10:00 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Vlčáčková
fakt nevim, o co ti pořád jde. Jde to poslat mailem, jestli je to pro tebe takový problém, tak je tam i možnost založit psovi fórum nebo inzerát.
Nehledě na to, že to opravdu přidávám odsud nebo ze špiců v nouzi, kteří tu mají vllastní téma.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 11:42
- Nahlásit

cernej caj
No tyhle dlouhodobé přechody mezi teplem a zimou jako v noci doma ve dne venku se nedoporučujou právě proto, že ti psi nenasrstí a pak můžou nastydnout. Moji jsou převážně venku a zimní srst už mají.
Nevím kolik stupňů máte v tom chlívě, u nás je to tak do 10, tak bych psy nechávala na noc tam, přece jen to není takové teplo jako v baráku. Foukat by jim tam ale nemělo vůbec, jestli tam je průvan, tak jim tam zbouchejte nějaký dřevěný bedny, do kterých by si mohli zalézt, nebo někdo to dělá ze starých skříní.
Moji mají zateplené boudy venku, minulý víkend jsem jim tam dala slámu a jak si lebedí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:43
- Nahlásit

Maya
No já bohužel nevím, zda jim tam fouká nebo ne. Myslím, že by nemělo ale nějakej faktickej důkaz nemám...ale zase nemám ale ani důkaz, že by tam chodili no budu to muset nějak nakamerovat

Aha, tak to abychom je nemuseli mít pořád doma nakonec... protože sou relativně závisláci a jak sme doma, tak se dožadujou naší přítomnosti, což celkem chápu, sme pryč 12h denně

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:48
- Nahlásit

cernej caj
ale nám přes noc doma ve dne venku, přesně jak Maya nedoporučuje u ovčáka funguje. Holky jsou venku tak 4 hodiny denně

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:53
- Nahlásit

cernej caj
A nemáš možnost je do toho chlíva na noc zavřít? Jestli jste 12 hodin přes den pryč, tak asi nepřipadá v úvahu, že by byli celou dobu zavření v domě, být tebou, asi bych volila to, že přes den by byli venku s přístupem do chlíva a na noc bych je tam zavřela. Jestli tam teď nechodí, tak když je tam budeš zavírat, začnou tam po čase určitě chodit sami. Moji už si taky sami jdou do kotce do svých bud

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:57
- Nahlásit

kachna_
no snad ještě nasrstí... uvidíme. Na druhou stranu doma topíme jen cca 2h denně pouze v místnosti kde spíme, takže nějak přegopení by být neměli, ale je pravda že v domě je výrazně tepleji... No sem zvědavá.

a jak roste ta tvoje? chceme fotky štěnátka dokud je ještě roztomilé

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:58
- Nahlásit

kachna_
fakt nevim, o co ti pořád jde
O rychlost. Je tam pro mě nestandardní ovládání. Radši mám, když to můžu někam prostě "fláknout" v rychlosti a jít dál.
Budu to dávat sem, ale počítej s tím, že se ještě několikrát zeptám, protože toho mám povícero a určitě zase zapomenu, že plivník patří k Tobě.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:58
- Nahlásit

kachna_
A nasrstí ti na zimu? Znám špice, co jsou v zimě doma a ta srst fakt není až tak zimní. Nevím, já bych to neudělala, psiska mi lehaj normálně na sněhu a při představě, že by byli bez zimní srsti.... a zase s tou zimní srstí by mi doma celou noc vedrem nevydrželi, vydrží tak max 2 hoďky, Kim i míň, ale pravda my doma 15 stupňů běžně nemíváme

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 13:27
- Nahlásit

Maya
tak to zas chapu, kdyz ti lehavaj na snehu. Moji na snehu nelehavaj. Teda opet nemam dukaz, ale spise byvaji pod stechou. Tim urcite nic co je mokry a studeny nemusi

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 14:01
- Nahlásit

cernej caj
Dorin ani tak ne, ale Kim normálka spí na tom odhrnutém sněhu, kde je ta udusaná sněhová vrstvička. A to mají za dveřma každý svojí rohožku a v kotci dřevěný podlážky, oboje pod střechou.
Až večer když se setmí, zalézají do bud, ale přes den ne, to se válí tak různě před barákem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 15:20
- Nahlásit

Maya
ty máš ale povaleče

no zkusim nejak udelat, abych mohla dat nahravat co delaj kdyz tam nejsme, mohlo by to byt zajimavy

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 19:18
- Nahlásit

cernej caj
To jo, to nafilmuj.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 23:01
- Nahlásit

Vlčáčková
ok
cernej caj
a jak roste ta tvoje? chceme fotky štěnátka dokud je ještě roztomilé
už je větší než rodičů 45 cm Milča a pomalu přestává kousat. Je poněkud hystérická, ale je krásná, zkusím jí vyfotit
Maya
Já nevim, jestli nasrstí. Zima mu ale není a to je fakt hubenej. Nejsem si jistá, nakolik je osrstění záležitost genetiky a nakolik vnějšího prostředí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 07:43
- Nahlásit

kachna_
tak tobe urcite doroste pekne je nohata? nebo takova soumerna?

Vcera jsem si vsimla zajimavy veci. Ne ze by to bylo divny... ale kdyz zerou, tak Tim ma ouska normalne a ferina tak srandovne. sem vam nacrtla umelecke dilo, pro predstavu

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:28
- Nahlásit

kachna_
No podle mých zkušeností délka a průměrná hustota osrstění je daná geneticky, ale hustota podsady a rozdíl v zimní a letní srsti u plemen se srstí jako je špic je daná prostředím. U byťáků se ta zimní podsada prostě moc neudělá, protože nemá proč.
cernej caj
No jo, někteří s těma uši dělají věci Kim je má často taky jako Feri, hlavně při focení, vyfotit ho s ušima nahoru je uměni
Dorin je zase tak nikdy nedává, ten je pořád jak model s ušima nahoru
Kim to mívá asi takto

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:16
- Nahlásit

Maya
pekna fotka tim je tak taky miva, ferinka vetsinou kdyz jsme venku. vzdy kdyz jde,tak je ma tak pripleskly k hlave a cloveku by stacilo sledovat pozici usi a uz by poznal, co dela. tak "rozcapeny" je ma jen pri jidle

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:42
- Nahlásit

cernej caj
Asi nějaká ušojídelní pozice.
Mají špicové v tomhle výhodu, když má pes uši dolů, má je pořád jen dolů, špic si je může dát jak chce, nahoru, dolů, do stran

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 10:35
- Nahlásit

lol tak jsem se dozvedela, ze tyram sva zvirata, protoze maji zmrzlou vodu pres den...

jde to nejak pravne napadnout? jakoze mas psi venku a maji cely den zmrzlou vodu? protoze tenhle clovek na me podal trestni oznameni za obtezovani kdyz jsem mu pujcila telefon a pak ho po nem chtela vratit a dovolila jsem se ho na to zeptat vice nez 1x kdy ze to bude.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 10:50
- Nahlásit

kachna_
čuuus prej špicík,no..

evidenční číslo: 2565/2010
plemeno: špic
popis: pes
srst: černá, zanedbaná
velikost: malý
nalezen: 02.12.2010
P-10,Uhříněves.
charakteristika: Na sobě měl hnědý,kožený obojek.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 11:02
- Nahlásit

cernej caj
Nepůjčuj telefon blbům a budeš mít klid! Dej psům vodu tam, kde nebude zamrzat, ne? Do toho chlívku například.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 11:15
- Nahlásit

cernej caj
Co je to za blba? Všichni psi venku mají když mrzne zamrzlou vodu, většinou žerou sníh a jinak jim dáš ráno před odchodem a potom po příchodu napít. Na tom se ti nikdo nevotočí ani s trestním oznámením, z toho si nic nedělej.
Ale jinak to můžeš dělat jak píše Vlčáčková a nebo jsem kdysi viděla na netu takový jako podložky pod misky, který se daly do mikrovlnky myslím a pak několik hodin hřály, ale tam je zase riziko, že je pes rozkouše. A nebo někdo leje do vody vývar, že to dýl trvá než zamrzne, ale ozkoušeno nemám.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 12:40
- Nahlásit

Maya

no nam bohuzel zamrzla voda pro kocku ve verande ideal naucit otevirat dvirka od lednice, tam by nezamrzla

vcera byla ledova krusta i z toho chliva... a dneska ma byt zima jeste vetsi. Jinak podle tlapek na snehu usuzuju, ze do "zelene" na snih nechodi, drzi se pod strechou na betonu, a maji vybehanou cesticku k vratum

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání