| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:41
- Nahlásit
kachna_
jasny, maila smaz, at tu neni jak na vystavce. a o vlky si reknu... snad se teda nebude zlobit
Maya
jj, rikala jsem si jak nejaky doupata pro mistni pubertaky... ale az na to ze prichozi prochazi dvojitou pasovou kontrolou a bez povoleni ukrajinske vlady se tam nedostanes, tak bud tam chodi nejakyma dirama v plote, nebo si tam lidi z cernobylu zpestrujou nudne vecery...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:53
- Nahlásit
cernej caj
snad se teda nebude zlobit
určitě ne, jen si nepamatuju, jestli je nakonec viděli
Ale fotky - nádhera
Proč nebydlíš blíž? s tebou by se krásně výletilo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:04
- Nahlásit
cernej caj
Já myslím, že díry v plotě to jistí. Stejně by to dopadlo i u nás. Však někdo to tam musel i vyrabovat a oficiální bránou to určitě nebylo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:21
- Nahlásit
kachna_
a vy ste odkud? nejaky cechy beztak nicmene rozhodne neplanuju nejaky casty vylety do podobnejch oblasti
Maya
verim tomu, ze tenkrat, kdyz to rabovali, tak tam ani zadny ploty a nic podobneho nebylo... to asi vznikalo az casem. Akorat si rikam, jeste dalsich 25 let a pres ty vzrostle lesy tam nikdo uz zadnou budovu nenajde...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:30
- Nahlásit
cernej caj
Kokořínsko. Já spíš koukala na ty fotogalerie z výletů. Nemáme sparing partnery na střednědlouhé výlety
Maya
koukala jsem na ortézu - nějakej problém s psékama?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
Fotky pěkné, máš zážitky a jsi poučená, že na východ od nás není zase tak úplně ,,východ" jak si my představujeme To o oblékání, kdy já si představovala, Rusky tedy, jako nějaké cuchty - z toho mě vyvedl Tom, který tam cestoval pravidelně, že Rusky jsou všechny oháknuté jako na pařížském týdnu módy a cuchty jsme my - v těch sportovních hadrech které mimochodem nosím taky
Jo, fotka s břízkou se povedla - to je zajímavé, že mě 2x chcípla, že je na štěrkovém podloží a tam roste v betonu Osobně si myslím, že ono by bylo nejlepší, kdyby tuhle hrůzu jako Pripjať pohltila ,,květena" Stejně tam asi už nikdy nic nebude, tak ať to alespoň dělá kyslík - než tenhle bordel mrtvého města
P.S. kdysi jsem o těch zájezdech do Černobylu četla nějaký článek v MF a bylo tam, že ty flašky a knížky apod. jsou tam naaranžované od ,,průvodců" aby to bylo pro turisty zajímavější...
kachna_
Sím, já chci taky fotky vlků z Běloruska Může k nám přijet pozorovat Worička
Na špicích jsem si toho tak nevšimla (taky jsem neměla tolik času je pozorovat) ale u samojeda strašně vidím pozůstatky vlčího chování, tato rasa je málo šlechtěná a moc mu toho zůstalo. Používá stejnou mimiku atd. Abych mu lépe porozumněla, tak články a poznatky o vlcích teďka hltám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:23
- Nahlásit
kachna_
S mejma psékama naštěstí ne, stačí to co máme, ale bráchův pes je na tom blbě a bez tý ortézy nevím jak dopadne, tak jsem mu slíbila, že se poptám.
worick
No já zase moc neznám samojedy, ale špic je spíš než vlkem šmrcnutej liškou a tou její vyčůraností.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 15:48 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Tim nam nejak zacal asi dneska curat krev... jako necura JEN krev ale urcite to neni nahodna kapka.. i kdyz vecer uz zas dobry
celkem netusim, z ceho by to mohlo byt? Granule ma ted posledni cca 3 mesice stejne - ruzovou acanu, akorat rano slizal trosku vlasu (strihala jsem muze - kratke, cca centimetrove trve stetinky) a pak dostal veprovou kost...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 18:02
- Nahlásit
cernej caj
Je zima. Tak mohl chytit zánět močáku nebo ledvin. Šla bych s tím okamžitě k veterináři.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 18:08
- Nahlásit
cernej caj
Jj, zánět močáku, měl to bráchův pes, stačilo atb na pár dní a nebo taky může mít něco s prostatou.
Vemte ho k vetovi, ale nejdřív si tam brnkni, třeba budou chtít donést moč.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 18:09
- Nahlásit
worick
Tak nevím, oháknuté jsou Rusky nebo Bělorusky? To totiž není stejné. A ten "východ" vyplývá z něčeho jiného, vůbec ne z toho, jak lidi chodí oblečení ve městech. Koukala bys, jak jsou nádherně oblečené Nepálky, Indky, a přitom je to "východ" jak vyšitý.
No, ale pro nás to není tak velká změna, protože my jsme taky "východ". Svým myšlením, chováním, korupcí atd.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 18:10
- Nahlásit
Maya
cernej caj
Ale asi je to bolestivé, moc bych s těmi ATB neváhala. Pokud je to tedy zánět.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 18:50
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak nevím, oháknuté jsou Rusky nebo Bělorusky - Rusky tedy Bělorusky nevím - možná taky, tam Tom nejezdí (stačí, že mě se.. s těma Ruskama ) tak nemám info
Nepálky, Indky - jo věřím Tam jsem nikdy nebyla, ale i v těch zemích kde jsem byla a které ,,náš člověk" považuje za podřadné - všude byli lidi vzdělanější, slušnější, čistotnější a nevím co ještě - než u nás
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 19:08 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Je otázka, jak se člověk pohybuje. Pokud po turistických atrakcích, pak spousty věcí nevidí.
Chceš-li si spravit chuť ohledně toho bordelaření, pak jeď do Katmándhú. To je hlavní město, ale bordel je tam jak na nejzazší výspě. Hromady odpadů o délce 3 - 5 metrů a výšce klidně i 1,5 metru.
Taky jsem si myslela, že když jsem viděla záchody v Egyptě a Rusku, nemůže mě hned tak nějaký hajzlík překvapit. Ale mohl. Dosud nejhorší záchod, který jsem viděla, byl u hliněné armády v Číně už za areálem, který je velmi pěkný a upravený a jsou tam i evropské záchody a kupodivu spláchnuté. Za plotem poslední záchod před výjezdem na rychlostní silnici vypadal takto: Přicházelo se k němu přes bahno a louži. Byla to bouda, která neměla dveře ani v dámské ani pánské části. Aby tam bylo světlo, chyběl i kus zdi pod střechou a to po celé délce a taky chyběla tatáž část zdi mezi pánskou a dámskou částí záchodu. Podél přední zdi byl "chodníček", z něhož se vystupovalo na schodek se třemi "tureckými záchody" vedle sebe, mezi nimiž nebylo nic. Prostě 3 díry vedle sebe, krajní hned proti otvoru místo dveří. Ovšem díry se to nazvat nedá, neb to byla nakloněná rovina směrem do příkopu k silnici, příkop byl samozřejmě překně vidět, protože tam taky nebyla žádná zeď. A víš, jak vypadá, když je hovnama ucpaná nakloněná rovina???
A za to chtěli peníze!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 19:49 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Vlčáčková
Tys viděla hliněnou armádu? Závidím. Nemáš fotky?
O těch hromadných záchodech v Číně jsem četla, prý to tam je běžný i ve městech, je to otevřený na chodník, aby si lidi na záchodě mohli i pokecat. Hrůůůza. To bych si snad radši pořídila pemprsky.
Já byla překvapená jedním záchodem v Turecku, ale zase opačně. Jeli jsme džípem do hor, tam navrchu hospůdka, jako čtyři kůly se střechou a pod tím akorát polštáře a vodní dýmky a záchod taková rozpadající se kadibudka, no už jsem musela, tak jsem tam vlezla a tam normální splachovací záchod i s toaleťákem!! Fakt překvápko. Kde tam brali vodu a kam šel odpad fakt netuším a bylo mi to jedno, když si člověk vezme, že tam jsou díry do země i u benzínek.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:31
- Nahlásit
Maya
Viděla a fotky mám v PC. Fotek mám mraky, ale nemám čas je někam dávat. Akorát pandy jsem někam dala, už nevím kam, na žádost jedné známé, že se chtěla mrknout.
Hliněná armáda: nejdřív jdeš do kruhové místnosti, kde Ti promítají film o bojích v té době. Člověk je uprostřed děje, takže je to docela sugestivní, když tedy vynechám poněkud nekvalitní projekci a to, že jeden promítací panel nefungoval.
Pak se můžeš volně šířit po areálu. Vojáčci jsou v životní velikosti a je jich opravdu hodně. Jsou vykopáni jen částečně - vždy jedna sada o šířce cca 3 metrů, pak stejně velký úsek vykopaný není, pak zase vykopaní ... prostě takové pruhy. Haly jsou tři, nejlepší je zároveň ta největší - je tam nejvíc vojáků a jsou v dobrém stavu. Někteří mají uražené hlavy, což je ale už z doby dávno minulé, nevzniklo to vykopávkami.
Hala je tak obrovská, že skoro nedohlédneš na konec. Není tam dobré osvětlení, což v nedohlednosti dost pomáhá. To taky znamená, že se tam skoro nedá fotit. Bleskem nedoblejskeš. Chtělo by to stativ, ale proboxuj se s ním přes milion a padesát neotesaných, deroucích se Číňanů, kteří nebudou brát nejmenší ohled, protože všichni se musí velmi nutně s armádou na pozadí vyrotit.
Vojáci se povětšinou mračí zlověstně. Byly tam i skupinky oficírů, někteří měli také koně, případně s vozem. Ty výrazy a způsob zpracování jsou něco mezi normálním člověkem a zobrazením budhistických zamračených bohů a démonů. Ty výrazy byly schválně takhle dělány, aby navozovaly strach. A tvrdí se, že je každý voják jiný a že snad skutečně byli tvořeni podle skutečných vojáků. To znamená, že by ses opravdu mohla podívat do tváře bojovníků, kteří tehdy žili. Jsou podsadití, mají velké hlavy a široké tváře. Připadali mi spíš jako Mongolové než Číňani. I oblečení, tak jak ho máme v představě my tady, spíše Mongolské. Měli plnou zbroj, boty se širokými špičkami otočenými nahoru, většinou široké pásy. Stáli všichni jedním směrem a v něčem, co bych pojmenovala jako uvolněný pozor. Fakt pěkné.
Zdá se, že je jich tam ještě o mnoho víc, než kolik bylo "zastřešeno". Ale tohle asi nejsou úplně oveřené zprávy. Archeologové ze zahraničí se tam dostávají velmi těžko.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
- už ví, kam určitě nejezdit Já byla jen v Šanghaji, památku jsem neviděla ani jednu Bylo to narychlo jen na pár dní s Tomem, pracovně - tedy on pracovně
Při mé frekvenci lítání na záchod - jsem ráda, že jsme byli jen v civilizaci. Zkuste cestovat po ,,prdelích světa" s dráždivým tračníkem ....Ale jako záchody mám všude, kde jsme byli zmapované dokonale...A zatím nejhorší byl před 20 rokama v Bulharsku na pláži - ten se dost podobal tomu čínskému - byla tam taky kaluž (složení celkem jasné od pohledu i čichu ) a když se mi podařilo prokličkovat mezi hromádkama k díře - nebyla to díra, ale už kopeček, na který se už jen přidávalo.... Ještě teď mně při té vzpomínce ,,omývá" Jo, ale zdi to mělo - dveře ne - byl to takový...jako šnek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:37
- Nahlásit
VlčáčkováMaya
vypadá pořád stejně živě, při čůrání ani nevypadá, že by ho to bolelo nebo tak, ale právě jsem dost četla že při té krvi hned k vetovi... ale zase jsem si říkala jestli to nemohli způsobit ty štětiny co sežral. V každým připadě teda v pondělí zavoláme a uvidíme, co nám vet řekne, v tomhle su taková "úzkostlivá" vzhledem k tomu že nám umřeli 2 psi bez jakýchkoli příznaků prakticky rychlou smrtí z rakoviny, tak tuplem když něco vidím tak už mám strach co to bude
a tady posilam aspon foto jedne 11ti mesicni zakrslinky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:40
- Nahlásit
worick
Taky pěkný! Místo díry kopeček . V Tibetu jsem byla na záchodě, kde byl netradičně ten odpadový kanálek hranatého tvaru ne dozadu nebo dopředu, ale "bokem" přes všechny "záchody". To znamená, že jsi tam musela zasednout jak v autobuse - jeden za druhým. No a když se to "splachovalo" - rozuměl odtékalo to, pokud odtékalo, nebo to někdo zalil hadicí, tak to vesele valilo přes ostatní seroucí jedince. Dovedeš si představit, jaké to asi bylo, když se tam něco srazilo? Ten špláchanec kolem včetně přidřeplého zadku??? To by bylo rovnou na skočení do kádě s dezinfekcí jak za 1. světové války.
V Šanghaji jsem byla taky, ale tam jsem záchod vždycky zvládla na hotelu nebo v nějaké výškové budově. Takže to šlo. Tedy pokud se člověk strachy nepo... pohledem z mrakodrapu dolů.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:43
- Nahlásit
cernej caj
Zakrslinu znám, byla v ZOO, ne?
Krev v moči je průser a může se to pak horšit z hodiny na hodinu. Kdyby to zítra bylo horší, radši zajeď na Jaggy. Nebo tam aspoň zavolej: 545234035. Ale bacha, je to tam svinsky drahý. Ovšem zanedbat něco může být mnohem dražší.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 00:59
- Nahlásit
Vlčáčková
Díky za dojmy o armádě. Skvělý takhle slyšet od někoho kdo tam byl, znám to jinak jen z fotek a knížek a i na fotkách ta armáda vypadá úchvatně. V jedný knížce i byl popsaný postup jak je vyráběli a že prý původně byli normálně barevní, to musela být krása.
Ty jsi koukám docela cestovatel. Já jsem pecivál, což mě mrzí, tyhle starověký památky bych taky chtěla vidět na vlastní oči, ale stejně bych na to neměla ani peníze, tak nakonec můžu být ráda, že nerada cestuju.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 01:02
- Nahlásit
cernej caj
To sežere celý toto? Nám se to válí týdny na dvoře a většinou to sežerou, až když už to deštěm skoro teče.
Z Tima nevím, kdyby to byly ty štětiny, tak by spíš krev kadil než čůral, ale nemyslím, že by psovi vadili sežraný vlasy, můj předchozí vlčí normálně žral vyčesaný chlupy, musela jsem je před ním schovávat, ale i tak jich sežral požehnaně a nikdy mu z toho nic nebylo.
Však uvidíš jak mu bude. Jinak zánět asi bolet nemusí, bráchy psa taky nic nebolelo, jen prostě čůral krev a to ani ne moc, všimli si toho jen díky tomu, že to bylo v zimě a byl sníh.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 01:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Akorát pandy jsem někam dala, už nevím kam, na žádost jedné známé, že se chtěla mrknout - pandy mám taky jenom z Hongkongu
Magnetický rychlovlak Maglev v Šanghaji (a cestovatelka zvaná ,,vybluté lečo" po 20h cestování ) - vidět je něco jiného, než cestovat Vidím ráda, ale to, co tomu předchází - taky nemusím
A část Hongkogu přes okno hotelu, ale ten opar(v jejich případě smog) tam byl pořád a všude. Všechny fotky vypadají takto, i ty z venku
I toto je část Hongkongu - z lanovky v zábavním parku. Ty baráky na kopci - to je vlastně milionářská část - je tam neskutečně drahý metr pozemku (akorát si už nevzpomínám, kolik to říkal )
Díky za dojmy o armádě. Skvělý takhle slyšet od někoho kdo tam byl - jo, souhlasím s Mayou, hezky jsi nám to popsala, od Číňana bych to stejně nepochytala...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 02:07
- Nahlásit
Maya
cernej caj
buď to ti psi líp snáší, nebo to u psů tak nebolí, ale našich starý Alfík to měl asi taky víckrát (čural krev) a nevypadal, že by nějak trpěl. My jsme si toho všimli zase tak, že seděl a lízal se a lízal Mamka mu dala jen acylpyrin a další den už dobrý. Neber to jako návod Nevím, jestli na to nejsou špicové nějak náchylnější Možná jak je mu jinak horko po těle a pořád se chladí a tak leží pořád na zemi, na sněhu - břicho má holé, nezná míru - tak nastydne....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 02:10
- Nahlásit
Vlčáčková
radši zajeď na Jaggy - děcka Jaggy je v Brně? Chtěla jsem už dávno zjistit, která klinika v Brně funguje nonstop - kdyby byl nedejbože - nějaký velký průser se psy Máme to hodinu cesty...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 02:20
- Nahlásit
worick
Jj, Jaggy je v Brně http://www.jaggy.cz/kontakt/
my to máme taky na nejbližší nonstop hodinu cesty, no už se hodilo, i když 500 Kč příplatek je dost síla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 02:32 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Kdybyste věděli o někom, kdo by si vzal 8letého středního špice, chovného psa, tak kontakt je tady na titulce http://mittel-spitz.webnode.cz/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 07:30
- Nahlásit
Maya
Tak mu zkus udělat vlastní téma
Mně přestalo usínat dítě, takže to vypadá tak, že večer du uspat dítě a než usne, už je ráno , no a pak se blbě dělaj stránky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 07:38
- Nahlásit
worick
ten smog, to musela byt celkem hruza, stesti ze ste pres nej neco videli
no zitra zavolame nasemu vetovi a uvidime, u Tima je "stesti" ze porad ocurava kola u auta, lozit totiz nekde do kra by asi nebylo moc realny
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 11:12
- Nahlásit
worick
Ano, to číslo je na Jaggy v Brně. Je tam i veterinární fakulta, ale tam po zkušenostech nejezdím, nenechám si od nich zabít psa.
Máš hezké fotky. Panďouři velcí se dokonce hýbali, to nebývá až tak zvykem. My viděli i pandu červenou, ta byla furt v pohybu, vypadalo to tak nějak podobně jako náš mýval, ale v červenohnědé barvě. Hráli si a honili se. Taky proto se nedali moc vyfotit, na rozdíl od pandy velké, která jen ležela, maximálně se ploužila.
Maglevem jsme taky jeli. Nejvyšší dosažená rychlost byla 431 km v hodině.
Co se týče smogu, tak v Šanghaji byl taky, ale v Pekingu skrz něj za slunečného jasného dne to Slunce nebylo vidět. Byl tam takový šedivý přikrov. Částečně smog a částečně asi i písek z okolí města. To tedy znamená, že největší smog jsem ve svém životě viděla v Pekingu a v Ústí nad Labem.
Maya
Tak tu Asii jsem navštívila proto, že jsem chtěla vidět úplné zatmění Slunce. Jinak bych se tam taky neštrachala a nevyhazovala mraky peněz. A víš co? Vybrali jsme blbé místo, takže bylo zataženo a neviděli jsme nic. Tomu říkám úspěšná mise!
|