| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 11:04
- Nahlásit
cernej caj
já jsem taky pro střídání
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 11:21
- Nahlásit
cernej caj
Já taky kolikrát střídám po pytlech a ani je na to nijak nepřipravuju, prostě jeden den dostanou jedny a druhý den už druhý a nikdy s tím neměli žádný problém, ale nevím, možná že je to pes od psa a některý by to nesnesl, pravda je, že debaklu se někdy nevyhneš, my takhle měli právě po Acaně, Kimovi absolutně nesedla, měl po ní strašnou srst, no ale po změně se to zase spraví.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 11:27
- Nahlásit
cernej caj
Mě se prostě tak nějak ekluje sypat psovi léta do misky suchý a pořád stejný granule, takže prostě moji dostávají různé granule a do nich různý věci, ale každý to má jinak, jestli tobě ta jednotvárnost nevadí, tak psům asi taky ne, však tak to dělá spousta lidí, brácha krmil psa 9 let RC, ten pes nežral nic jiného a teď ho potřeboval zhubnout, tak musel přejít na něco jiného, tak pes dostává Eukanubu a je pořád v pohodě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 12:22
- Nahlásit
Maya
tak my taky prilepsujem, obcas do toho dostanou maso, vyvar a tak ale je fakt, ze granule sou u nas hlavni... tak ja zkusim neco jinyho, ono jim to urcite neuskodi a na zdravi snad se to taky neprojevi, znam psi so cou na propesku a jinejch lahudkach 15kg za 200 od stenete a taky sou v pohode tak zrovna ty moje asi trocha kukurice taky neslozi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 12:59
- Nahlásit
Maya
si psala, ze jsi sberatelka psich knih a neco ste se bavili o genetice... nemas tip na nejakou hodne zajimavou knizku o genetice psu? bych koupila segre... koukam na to nakladatelstvi dokoran ted a asi budu zas vanoce resit knizkama...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 13:10
- Nahlásit
cernej caj
Jediná knížka o genetice, která u nás kdy vyšla, je ta od našeho jediného odborníka na genetiku psů Dostála, mimochodem nedávno zemřel, byly dvě vydání, mám oboje, lepší je to novější, jsou tam přidaný nějaký věci, které v prvním vydání nejsou, je to tato http://www.jasminka.cz/kniha2/EU127584.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 13:21
- Nahlásit
Maya
já mám ještě od Šillera ABC genetiky drobných zvířat, ta je stará ale taky zajímavá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 13:21
- Nahlásit
Maya
diky svagr uz dostal ukol projit segre knihovnu a uvidime segra se o genetiku docela zajima, tak sem si na to vzpomela ze by se ji to mohlo libit... ja v tech knizkach o psech prehled nemam. jen si pamatuju ze jako dite sem dostala modrou knizku psich /zvirecich/ povidek a furt tam nejaky psi umirali a to ja nerada
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 13:59
- Nahlásit
kachna_
Aha, tak to neznám, ale já teda myslela genetiku psů, pokud já mám info, tak třeba dědění barev u koček a morčat je trochu jiný než u psů, asi nějaký obecný věci budou platit pro všechny, ale všechno se na psy vztáhnout nedá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 14:01
- Nahlásit
cernej caj
No jestli se o genetiku zajímá, tak je dost pravděpodobný, že jí bude mít, radši si to fakt zjistěte.
Já teda knížky, cd a podobný věci hlásím dopředu co chci k vánocům, někdy i sepíšu dlooouhý seznam a každý si tam pak může vybrat když chce a má jistotu, že to nemám. Jinak by to vůbec nešlo, protože to jsou věci co si kupuju a nikdo neví co mám a co ne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 14:04
- Nahlásit
cernej caj
Já taky nemám ráda špatný konce, no letos jsem synovcovi koupila dvd Tam kde roste červené kapradí, to končí smrtí psů, což jsem se dočetla až potom, jelikož vloni probrečel celou Čivavu z Beverly Hills, tak mám obavu, aby Kapradí na něm nezanechalo trvalé následk.y
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 14:52
- Nahlásit
Maya
no svagr zjisti a podle toho koupim nebo nekoupim. kupuju knizky akorat tatkovi protoze ten si sam nic nekoupi a tak clovek snadno vi, co ma v knihovne.
tak to neznam ani jedno, i kdyz sem o tom slysela, filmy jsem nevidela... obecne rikam, at klidne tece mozek po zdi, to je jedno ale zviratku nesmi zkrivit ani vlasek aby me ho nebylo lito
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:23
- Nahlásit
cernej caj
čivava http://www.dvdexpress.cz/dvd/civava-z-beverly-hill s
kapradí http://www.dvdexpress.cz/dvd/kde-roste-cervene-kap radi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 18:48
- Nahlásit
fuj, dejte pokoj s filmama (knížkama), které nekončí happyendem....Já se před časem zařekla, že nechci nic takového vidět. Už jen romantické komedie, ať je to klidně hovadina. Někdy vloni jsem viděla film pro děcka o psu, který byl mimozemšťan či co - taky to skončilo smutně - musel se vrátit ,,domů" - a byl dobrý. Ale netuším, jak se to jmenovalo. Tom mi minulý týden stáhnul komedii se Sandrou Bullock ,,Návrh" (protože se tam objevuje i malý samojedík ) - taky typická lovestory, dobrá oddechovka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 07:35
- Nahlásit
worick
tak ja mrknu na ten "navrh"... nedavno sme videli "romantickou komedii" neznam nazev, ale taky je to par co si poridi labradora ci retrivra a na konci uz maj deti a pes umre... fakt celou dobu vtipny a na konci ... nekde to bylo i ve clanku tech 10 psich filmu tu na czpsovi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 08:12
- Nahlásit
worick
Ta čivava je komedie a skončí to dobře, psi tam mluví, je to fakt docela sranda.
Ještě jsem synovcovi objednala film se špicem, ale teď nevím název, zkusím to pohledat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 08:14
- Nahlásit
Tady je seznam filmů, kde se mihne špic, nejlepší je Blade Trinity, tam je upírský špic, dá se to najít na youtube
http://www.spicove.cz/media/spic-ve-filmu/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 08:20
- Nahlásit
Už jsem to našla http://www.dvd-city.cz/detail/quigley-psi-zivot-pl ast-1/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 09:36
- Nahlásit
Maya
a jak se rekne spis anglicky? bych rada nasla toho upirskyho spice ale bladea trinity sem nevidela
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 09:48
- Nahlásit
cernej caj
Se nudím v práci, tak jsem ti to našla http://www.youtube.com/watch?v=9Keff-QLfTc
jinak pokud hledáš špice, tak v angličtině musíš malé špice hledat pod pomeranian a vlčí špice pod keeshond
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 10:02
- Nahlásit
Maya
ahaaa. ja cekala neco jako "spic" ze proste budou mit pro to slovo. Ale asi teda nemaj...
no to je teda fuj, ted budu mit zly sny v noci, az me prijde ferinka oliznout
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 10:19
- Nahlásit
cernej caj
Má pěknou rozkládací tlamičku co? Je spíš jak vetřelec než upír
jinak v anglině samo existuje taky slovo spitz přejatý z němčiny nebo German spitz, ale moc se to nepoužívá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:42
- Nahlásit
Maya
presne, spis jak vetrelec...
zkusim dneska prevazit ferinu, ale mam pocit, ze nam prevazuje vaha, cim tezsi vec, tim vic to podvazuje... a jeste bych prubla premereni, ale to stejne nevim zda zvladnem nejak verohodne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 19:08
- Nahlásit
cernej caj
Já už psi vážím jen na veterině, akorát náš vet na očkování váhu nemá, takže Dorin se vážil naposledy tak před 4 rokama a Kim teda letos, co měl ty ucpaný střeva, to jsme byli jinde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 15:17
- Nahlásit
tak sem udelala nastenny kalendar + vyvojovy diagram feriny v jednom... ale nejak mi to po prevodu do pdf ztratilo trochu na stinovani a vypada to desne... muj plan zhacen. mam strach, ze z wordu mi to nekde na kopirce rozhodi formatovani nemate nekdo zkusesnoti s tiskem doma pripravenych word dokumentu na verejny kopirce?
kalendar... tak takhle to vypada... dosti okousane
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 15:24
- Nahlásit
cernej caj
Moc pěkný!!
Já teda nevím, mě se to nezdá moc okousaný, jen trochu ty názvy měsíců, ale fakt málo, kdybys to nenapsala, tak bych si toho ani nevšimla.
Jinak zkušenosti nemám, ale u nás na kopírce dělají jen pdf, pak jen ještě můžeš zkusit to z wordu vytisknout a do pdf naskenovat, ono prý se to musí nějak převést, nestačí dál jenom uložit jako, aby to bylo dokonalý, ale přesně nevím
já si kalendáře radši nechávávm dělat u fotostar, tam se nedá nic zkazit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 15:32
- Nahlásit
Maya
dekuju
ja sem taky uvazovala ze zkusim ty jejich profi kalendare co maj na kopirkach, ale finance me tlaci ) tak ja to necham asi okousany a nebudu to hrotit. ono kdyz to bude na zdi, asi na to stejne nikdo neuvidi, ze?
- je tam videt, jak se ferinka zasekla na velikosti 8mi mesicniho psa
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 19:36
- Nahlásit
cernej caj
tak takhle to vypada... dosti okousane
...možná kdybys zkusila zarovnat čísla nalevo, už by to tak okousaně nevypadalo - v datumu když máš pod sebou čísla třeba 7 a pod tím 14, aby ta sedmička byla rovnaná na čtyřku a ne na jedničku. Na jedničku to působí okousaně. Rovnej čísla tak, jako kdyby sis pod sebe psala čísla na sčítání - jednotky pod jednotky, desítky pod desítky, celkově v kalendáři vše vpravo, pak to bude vypadat jako v bloku. A pokud to máš v pdf, kopírka by ti to rozházet neměla.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 20:07
- Nahlásit
cernej caj
No to jsem si ani nevšimla, že jsou ty čísla nějak rozházený jak píše Gerda.
Každopádně máš pravdu, až to bude viset na zdi, tak ti to zblízka nikdo studovat nebude.
Jinak nevím, za kolik mají kalendáře na kopírkách, u fotostar letos A4 stojí koukám 314 Kč a když si to někde vyzvedneš, tak neplatíš dopravu, mají docela dost poboček.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 11:06
- Nahlásit
Gerda
dik za tip, to dorovnam
a ano, pdf by rozhazet nemeli, proto jsem to prevedla.
akorat me se zda hrozne okousanej ten ramecek kolem fotky, ze neni vystinovanej jak byl ve wordu, ale okousanej po prevodu... no nejak to vymyslime.
Maya
to ja si taky nevsimla, tak jeste ze tu gedru mame
prave kdyz si to udelam doma a necham si vytisknout 13x barevnou A4 a svazat tak to stoji mnohem min nez profesionalni fotokalendar co delaj primo v tech kopirkach
|