Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 10:32
- Nahlásit

kachna_
ahaaa uz sem to hrubomlety nasla (sem si myslela ze to sou nejaky salamy takze mi staci smesi a par vnitrnosti, k tomu nejakou rybku a treba ty kosti a na kureci kridla prejit spis az si zvyknou na to ze nemaj granule. teda muz se k tomu stavi vselijak... fakt ze usetrime bere dobre, ale vadi mu ze priprava je delsi nez nabrat hrst granuli. taky vazeni masa z pocatku asi bude boj, casem uz to od oka asi zmaknem v klidu, ze

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 11:30
- Nahlásit

cernej caj
casem uz to od oka asi zmaknem v klidu, ze
jo jo, ono budete muset navíc vykoumat ideální dávku
takze mi staci smesi a par vnitrnosti, k tomu nejakou rybku a treba ty kosti a na kureci kridla prejit spis az si zvyknou na to ze nemaj granule
třeba.
Já dávám ještě hovězí směs nebo vepřové a kuřecí s drobama. v tom jsou i trošku kosti a je to levnější. Teď nově mají ta hovězí žebra. těch beru hodně a sekám na třetiny.
teda muz se k tomu stavi vselijak...
jo a to počkej, až to zjistí rodiče . Mamča byla taky ostře proti.
Nezapomenu na větu: "no, víš, nechci ti do toho mluvit, ale jsem přesvědčená, že to děláš špatně"
Chlap většinou jednoduchou argumentaci - je to levnější a stejně dobré jako granule pochopí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 11:40
- Nahlásit

kachna_
o a to počkej, až to zjistí rodiče
to jim nejak oznamovat nebudu a doufam, ze na to nikdy neprijdou
ale tva mamka taky nakonec krmi

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 12:36 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
Vysvětli mu, že když nemáte moc peněz, tak lepší než nekvalitní levné granule je toto a máš to. Jistě by nechtěl, aby vaši psíci žrali nějaký šunt.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 12:54
- Nahlásit

Maya
no tak jemu je to relativne jedno. az na to ze odted asi musim krmit jen ja

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 13:02
- Nahlásit

cernej caj
No jo, chlap, ale má pravdu, určitě to o trochu víc času než granule zabere. Jo jak se říká, čas jsou peníze, nemáš peníze, musíš zaplatit časem.

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 13:05
- Nahlásit

cernej caj
az na to ze odted asi musim krmit jen ja
to asi jo

koblizenka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 13:50
- Nahlásit

Přítel byl taky kdysi proti krmení jen syrovým, pak viděl jak to psisku chutná a nakonec je teď schopnej se psovi starat třeba týden o žrádlo, aniž bych mu to předpřipravila A to ze začátku brblal, i když měl jen psovi dát kompletně připravené žrádlo v misce
Rodiče si taky časem zvykli, pes už má u nich vlastní šuplík v mražáku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 14:16
- Nahlásit

a ja byla kdysi proti mrazaku a taky sem koupila lednici s 3ma suplikama na mrazak i kdyz jedina vec co sem tam kdy dala byla zmylina a mrazena zelenina s tim ze mozna se nekdy bude hodit...

jak dlouho pred pozitim se to maso musi vytahnout aby rozmrzlo? da se nechat pres noc vyndane ci je to dlouho? bych mozna dnes koupila neco v tescu ze by o vikendu dostali syrove at vidim jestli to cchou... tak jak na to

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 14:28
- Nahlásit

cernej caj
máš mail, Čajdo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 14:38
- Nahlásit

Gerda
sem ti uz odepisovala, ze je to krasny a ze muze byt

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 14:45
- Nahlásit

cernej caj
Aha, tak mě to tam skočilo až teď, takže to večer vytisknu a můžu poslat až v pondělí? Nebudu teď čt/pá v práci...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2010 14:50
- Nahlásit

Gerda
to staci, diky moc

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 09:12
- Nahlásit

kachna_
tak sem vcera koupila slevneny kureci srdce a dam jim k tomu trochu ohraty mrazeny zeleniny... chcu videt jak se na to budou tvarit dokud mame dost granuli)

mrazena neva, ne? si stejne budu delat asi rizoto tak by dostali se mnou.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 10:17 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
mrazena neva, ne? si stejne budu delat asi rizoto tak by dostali se mnou.
já jí dávala taky. Hele těžko jim půjdeš s lukem a šípem lovit muflona, kvůli vitamínům.
Uvidíš, jak ti to budou žrát, u nás to chvilku trvalo, než si na zeleninu zvykli a dodnes musí být zamíchaná v mletém mase

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 10:54
- Nahlásit

kachna_
tak v tomhle mam vyhodu, zrali aj pro morcata nachystany slupky od okurek mrkvickou trochu pohrdaj, ale jabka, okurky, banany, to celkem zerou (tuhle sem nechala jabko na stole na dosah a rano ho byla pulka sezrana

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 11:29 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
Myslím, že od Vetamixu musíš mít asi půlku masa (nebo asi i grancle), mají i podestýlky, slunečnici atd. (jsem si teď vzpomněla, jak píšeš o těch morčatech)

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 11:42
- Nahlásit

cernej caj
Tobě morčata žerou slupky od okurek? Ten můj trávožrout nechce ani okurku natož šlupku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 11:57 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
mě morčata žerou všechen biologický kuchyňský odpad zato nežerou morčecí směsi a musím jim kupovat spešl granule Hlavně že trávou neopovrhnuje, ne?

kachna_
jojo, toho asi nekdy vyuzijem. ted nakonec budem brat jen same maso, 25kg si myslim ze zmaknem rozumne uskladnit

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 13:03
- Nahlásit

cernej caj
Trávu by mohl pořád, bohužel řve jak se otevřou dveře od baráku a nechápe teď že tráva není, je to někdy fakt na neervy, bych nevěřila, že takový hlodavec si vypěstuje až takový reflex Morčecí směsi žere, ale zato tyčky jen některý, nesmějí být ovocný a oříškový, to už mám vykoumaný Ale v podstatě je přes zimu živ na mrkvi a jablkách.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 13:29
- Nahlásit

Maya
no naše mají reflex na šustění sáčku... jinak je pravda, že ty ořískový mě taky moc nežerou, ale když sou na víkend sami doma, tak i to oříškový zpracujou... nicméně být na morčecí směsi tak asi pojdou)

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 13:43
- Nahlásit

cernej caj
No já mu ty směsi kupuju jen proto, že mu chutnaj, jinak má seno a tvrdý chleba, teda kromě mrkve a jabka, taky má rád takový ty různý bonbonky pro morčata a tak, ale teda jinak jako řve jak tur, kde bere ty plíce na to nechápu a nechápu jak někdo jich může mít víc, teda jako těch morčat, to bych asi ohluchla
ale jinak je srandovní, takový potvůrka, musela jsem mu dokonce nechat udělat domeček na zakázku, ty kupovaný byly moc malý nebo moc velký, tak aby byl spokojený

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 15:08
- Nahlásit

Maya
no někdy ten řev obou je děsnej ale mě bylo líto mít jen jednu ať není sama když su v práci, tak teď mám za trest kvičející demo. Navíc to v mých rodičích evokuje pocit, že je držím hlady, protože chudinky dycky "hladem" kvičí

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 15:22
- Nahlásit

cernej caj
Jj, taky už chápu, proč se spousta morčat jmenuje Kvík.
Já k němu přišla nechtěně, tak proto jen jedno, taky jsem uvažovala nad druhým když jsem četla, že jsou jako hodně společenský, v létě by to venku bylo bez problémů, jenže v zimě bych měla problém, vejde se mi doma jen ta nejmenší klec na morčata a když tam je domek, záchod, postel a morče, tak je narvaná, druhý morče už by se tam rozhodně nevešlo.
S rodičema mám štěstí, moje mamka ho často krmí, tudíž ví moc dobře, že hlady teda nekvičí ani omylem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 16:50
- Nahlásit

Maya
tak ja si je pořídila celkem naráz aj s větší klecí ty máš na morče záchod? mě packa chodila do kouta a ta druha to hodila kam se ji zachtelo a ta prvni se vod ni naucila!
jinak mamka je taky krmila... a porad mi posila zeleninu pro ne, ale proste "kdyz chudinky kvici, tak jim nedam najest," zlaty to casy kdyz byli 4 mesice u rodicu a meli PRIMY dohled nad jejich stravou)

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 18:47
- Nahlásit

cernej caj
No já si ho právě nepořídila, synovec ho vyhrál v tombole na výstasvě slepic a jeho máma mu ho zakázala vzít domů, tak ho přines k nám, pár dní bydlel v bedně na želvy, pak jsem šla do města a shnála pro něj věci, tu klec co máme, ta byla jediná, kterou měli v celém našem maloměstě. Ale mám jí na takový komodě a tam by se právě větší ani nevešla.
Jo, záchod má, takový ten rohový plastový, ale pro křečky, protože ten je menší, ten morčecí se mu tam nevejde a fakt na něj chodí, čůrá jedině tam a jenom někdy hodí pár bobků vedle, takže ušetřím za hobliny, ty mu fakt měním jen občas,, ale zase do záchoda kupuju silikonový granule, co pohlcujou pach a musí se mu měnit tak obden. Ale lepší vysypat záchod než čistit celou klec.
A pak má ještě takovou závěsnou postel, asi taky původně není pro morčata, ale on jí miluje a pořád v ní leží, no má fakt tu klec narvanou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2010 19:02
- Nahlásit

Maya
zavesna postel rikas? to sem snad nikdy nevidela, neslysela, to se budu muset jit na internet vzdelat

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2010 00:20
- Nahlásit

cernej caj
má tuhle http://www.spokojenypes.cz/domky-a-houpacky/zavesn e-odpocivadlo-pro-krecka-18x18cm-trixie?id=50080
ale nemá ji teda úplně ve vzduchu, prostředkem mu jako sedí na zemi, z tý vrchní strany je kožešina, tak asi proto na tom rád leží

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2010 07:39
- Nahlásit

Maya
fakt luxusni vec premyslim, ze jim to snad taky poridim, ale kdo vi, zda jim jedna bude stacit... mista v kleci taky extremne nemaji... a domecek pro ne leda dycky nejakej z krabice, protoze 2domek pro morcata sem jeste nevidela a pri dvou domkach uz by z nich museli bejt sardinky

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2010 18:13
- Nahlásit

cernej caj
No já jsem si právě domek nechala dělat na fleru na míru, protože ty morčecí jsou moc nízký, takže je věčně nosil po kleci na zádech a ty pro králíky jsou zase moc dlouhý, takže do tý naší malý klece se nevejdou, takže teď má domek přes celou šířku klece a vyšší, dvě morčata by se do něj určitě vešly, akorát by to chtělo přidělat druhej vchod
taky na fleru nabízejí třeba toto, ušetří to místo, ale nevím, ten náš by tam asi neskákal http://www.fler.cz/zbozi/pro-morce-494077

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání