Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 09:41
- Nahlásit

Maya
tavený sejry taky nejim ani sama, cotage nebo tvaroh se asi smí, ale 250g/13 Kč nebo 500g jogurtu za 15 Kč nebo 1l kefíru za 15 Kč...
Kupuju krmnej sejra od vetamixu jako pamlsky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 10:44 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

kachna_
tak nam dnes prisel vetamix. nejakou moji chybou nam doma skoncili vemena... to se da dat taky jako normal maso? nebo varit?

jo a je lepsi davat vic rano nebo vetsi davku vecer? nebo muzu 50/50 a je to jedno?

jeste me napadlo... to napred nechas rozmrazit a pak jim to servirujes? nebo to nejak krajis zamrazeny? ted nevim zda to mam nechat rozmrznout, naporcovat, zamrznout... jestli to technologicky nemuze zpusobit problemy s masem?

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 10:57
- Nahlásit

cernej caj
myslim, že je to věc názoru, kdy kolik. Obecně se ale pravda doporučuje víc večer. Dávala jsem i míň večer, když jsem dělala dvanáctky, protože jsem prostě neměla sílu večer připravovat maso s přílohou.
nejakou moji chybou nam doma skoncili vemena... to se da dat taky jako normal maso? nebo varit?
je tučnější (v zimě to nebude na závadu), nevařila bych to, docela smrděj (naši psi po nich problémy neměli)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 15:47
- Nahlásit

kachna_
jeste dotaz k ty zelenine... to normalne postrouhat a sezerou to asi syrovy, ze? neni potreba to nejak varit predpokladam, pokud to pozerou jen tak.

5kg hrubomlety sme museli posekat sekerou aby sme to nacpali do mrazaku tech 19kg tam ani nenacpeme... natoz 50

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 23:29
- Nahlásit

cernej caj
tech 19kg tam ani nenacpeme... natoz 50
naštěstí začínáte v ideálním počasí . zkus příště dvoukilovky, pětikilovky jsou strašně pracné na zpracování. Navíc pětikilovka není hrubomleté, ale směs. Hrubomleté jsou kousky, tohle je masová směs s kouskama kostí... Ale je taky dobrá, strach z ní mít nemusíš.
k ty zelenine
měla by být spařená nebo strouhaná kvůli stravitelnosti, ale myslím, že stačí i na kostičky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 07:48
- Nahlásit

kachna_
aha tak to sem si to spletla, hrubomlety 2kg tusim ale mame taky asi 3ks, ty se nam tam teda vejdou

měla by být spařená nebo strouhaná kvůli stravitelnosti, ale myslím, že stačí i na kostičky.

nenasli sme vcera struhadlo, tak dostali jeste mrazenou k masu ale chutnalo jim to... ale rano dostali trochu granuli. Musim si to nejak chystat asi vecer na rano, aby meli... jinak budu snad premyslet nad nejakym "sekacim" kuchynskym robotem, co by to rozmelnil za me

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 10:14
- Nahlásit

cernej caj
jinak budu snad premyslet nad nejakym "sekacim" kuchynskym robotem
to se zeptej v krmení klasickou stravou, já mám asi za 1700 Kč robota co mixuje a seká, dostala jsem ho k narozeninám. Ale je super. Jablka, mrkve... krájim na půlky, pak udělám bzzzzz bzzzz a je to . Kromě toho umí udělat těsto...
U těch mixérů a sekáčků co mamča vyzkoušela, protože robota nechce, se to muselo krájit na pidikousky. Ale používá obyčejný struhadlo s miskou, se kterym je moc spokojená. Mají ho v Ikee (byla jsem tam včéra)
Granule jsem dřív jako zálohu mívala taky.
Těma kostičkama jsem myslela tu klasickou mraženou, jako záloha je výbornej špenátovej protlak - je skladnej, levnej, zdravej.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 11:57
- Nahlásit

kachna_
to se teda poptam ja mam dlouhodoby problemy se zanetem slachy v pravy ruce a tudiz loupani, krajeni, strouhani je pro me tabu a co mam mixer na testo, tak zas takovej levnej z lidlu a ten prave neseka...

jako záloha je výbornej špenátovej protlak o tom sem v zivote neslysela... to omkrnu

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 12:05
- Nahlásit

cernej caj
normální drcenej špenát , stojí 400-450g - kolem sedmi osmi korun.
já mám tohle, ale teda za 1600

URL

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 15:20
- Nahlásit

kachna_
tak to si mela stesti, nebo nejakou akci, jak tak koukam, tak ty 2000 za to chtej vsude, kdyz ho vubec teda maji... ale uz se vedle v tematu trochu inspiruju v nejhorsim mrkev trochu povarim a nasekam tim co mam... zrovna mrkev povarenim zistakava zase jine vitaminy tusim nez za syrova

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 17:07
- Nahlásit

cernej caj
Nějakej recept na ten zánět šlachy nemáš? Mám to taky, už jsem si to jednou nechala opíchat, ale pomohlo to jen na chvíli a navíc 3 dny potom jsem nic nemohla vzít do ruky, jaký jsem měla křeče

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 19:47
- Nahlásit

Maya
nehybat, zpevnit (aspon trochu treba obyc obvazem), a dolgit ci podobny masti... ruku musis hoooodne setrit aby se ta slacha stihla zahojit, v extremnich pripadech ti může doktor naordinovat i sadru...

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 21:03
- Nahlásit

cernej caj
Dolgit to neznám, vyzkouším, dík. Jiný masti jsem zkoušela a většinou bez účinku. Šetřit ruku, to je těžký, doktor mi to říkal taky a hlavně prý nepracovat na počítači, že to je často od myši, mám to na pravý ruce, kterou používám na myš, ale jak to má člověk udělat, když celý den sedí v práci u kompu, to mi už teda neporadil.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 08:11 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
me vetsinou pomaha uz fakt, ze si ji zavazu obvazem, to ti pak hodne veci znesnadni delat pohodlne tak je radsi nedelas. Ja mam specialni ergonomickou mys a klavesnici, abych to zapesti nemela ani nejak zalomeny, protoze me prace s pc taky zivi, i kdyz treba s obvazem se s mysi hyba hur, jde to...

vetsinou nejhorsi bolesti po par dnech polevi a dost casto treba o nich nevim dlouhe tydny jinak... kdyz jsem nastoupila do prace, tak jsem vydrzela s dodanou mysi celej jeden den, vecer sem sla domu s takovyma bolestma, ze mys sem si bezela koupit hned ten den a klavesnice nasledovala asi o 3 dny pozdej... takze pokud nemas ergo, doporucuju zainvestovat, i kdyby ze svyho, rozdil poznas. Nicmene - dej bacha pri koupi, takhle sem si koupila jeste jednu mys, co na prodejne vypadala v poho a nakonec mi bolesti jen zvetsovala (musi mit hodne pozvolnej nabeh a ne mit nejvetsi hrb hned na zacatku mysi)... nejlepsi pujcit od nekoho kdo ma a az na zaklade nejakeho treba tydenniho zkouseni koupit... treba zkusit
tudle.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 08:24
- Nahlásit

Maya
takhle to vypadalo u me doma kdyz sem bydlela jeste u rodicu) + 1x ten set jeste v praci penez jako zelez, ale fakt se to vyplati.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 18:33
- Nahlásit

cernej caj
Dík za odkazy, poohlídnu se po něčem na doma. V práci to nehrozí, tam musí být u pc všechno jak jsme dostali, dřív jsem tam měla u pc taky klávesnici s takovou tou rampičkou dole na ruku, bylo to super a když mi dávali nový pc, chtěla jsem jí nechat a ani omylem. Prý se to nesmí. Kdyby pak někdo z IT viděl, že tam mám jinou myš a klávesnici, byl by z toho malér. Nebo by to nějakej dobrák prásknul.
Já už asi naštěstí ten zánět mám spíš chronickej, před tím opícháním jsem měla ruku někdy nepoužitelnou, po tom je to alespoň lepší v tom, že mě to sice bolí často a natejká, ale ne zas tak moc, aby ruka byla úplně nepoužitelná jako předtím, to když mě to chytlo, tak jsem v ní neudržela ani tužku. Taky to mě dohnalo k doktorovi. Prostě teď už jsou to takový spíš chronický menší bolesti. To obvázání do práce nevím, podle mě je jedno, jeslti s myší pracuješ s obvázanou rukou nebo neobvázanou, ale na doma by to mohlo být dobrý, zkusit to můžu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 19:49
- Nahlásit

Maya
no me rozhodne obvazana ruka pomaha i pri praci s mysi, ale kazdej to muze mit jinak, ja sem rada ze toto levne reseni u me funguje. taky to mam takovy chronicky s tim,ze v lete to bylo spis akutni a to sem nedokazala udrzet v ruce taky ani tu tuzku...

pokud to mate v praci tak striktni, tak je to blby nekdo si dava srolovanej rucnik pred klavesnici aby mel zapesti vys, a zaroven treba i jakoby v teple...

v kazdym pripade uz se toho nikdy nezbavime... coz je na tom asi nejhorsi. V lete sem mela s tim problemy a muj nebyl doma a sama sem se bala jit i se psama ven, kdyby neco, ze oba dva jednou rukou neudrzim... prezili sme to vsichni, ale nechapu jak teda

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:27
- Nahlásit

cernej caj
Jo, taky jsem to četla, že je to už napořád, to je teda děsná představa.
Chci teď taky vyzkoušet koňskou mast, mamka má tenisový loket a prý jí to na to super zabírá, tak třeba mi to pomůže taky. Akorát se to musí mazat denně několik týdnů, což je teda u mě největší problém, na takovýhle věci já většinou zapomínám.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 07:37
- Nahlásit

Maya
tak to pravidelny mazani je taky docela dulezity, protoze jednou za cas ti asi nepomuze zadna mast... ta konska muze byt dobra

dneska odjeli hafani na "stridavou peci" do jihlavy... a budou v garazi zalezli, doufam, ze se nic nestane... ferina jeste rachejtle nezazila, tak sem zvedava.

ps: hazela sem to do fot ke ketty, ale kdyby ste nevideli a chteli mrknout... ferinka jako "ridic"
video

jedna fotka, aby zapadla tematicky do tech vasich snehovejch

worick
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 08:35
- Nahlásit

cernej caj
Maya
Čau holky, mrknu po delší době zase k vám a koukám, probírá se tu karpální tunel No, tak s tím máme doma bohaté zkušenosti... A nepotěším vás, zkončíte na operaci nakonec stejně. To, co vypadá jako ,,chronické stádium" je jen doba, kdy v té šlaše není akutní zánět (teda bolí míň) ale probíhají tam změny pořád a ten tunel pro nervy se neustále zmenšuje - až to skřípne úpně a to už nevydržíte. Je mi líto ale je to tak Sestřenka pracovala u koní (kydání vidlema) a v 25 musela jít na operaci s jednou rukou a změnit povolání. Moje mamka pracovala v těžkém průmyslu, nakonec má operované obě ruce. A věřte, že se tomu chtěla také všemožně vyhnout: čajíčky, mastičky, léky....trochu uleví, ale nepomůže to. Jenom a pouze změnit pohyb ruky. Alespoň pomocí těch ergo myší a klávesnic, jak píše cernej caj
To by mohlo trochu ulevit, ale doporučuju si na každou půlhodinu nastavit budíka a dělat s rukama nějaké kompenzační cviky (pohyby) určitě jsou nějaké doporučené (ale myslím si, že by mohlo stačit jenom prostě dělat rukou opačné věci než doposud )
a takhle to vypadalo u me doma kdyz sem bydlela jeste u rodicu - samá myš!
ferinka jako "ridic" - no vidíš, příště si do té Jihlavy sjede už sama
Nevím, jestli některá kupujete Svět psů? Je tam portrét samojeda s celým popisem povahy a chování - dávala jsem avízo i na berňáky (tam je pořád s Woričkem otravuju ) aby pochopili, že vychovat samojeda, není tak jednoduché jako berňáka....že to není jen mnou-nemehlem Můj Tom se smál, že ten popis tak sedí, že si budou stejně všichni myslet, že jsem to tam napsala já - pod pseudonymem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 09:56
- Nahlásit

worick
hm tak to mi nikdo nerek, ze zanet slach = skoro karpalni tunel. Ja s tim mam problemy uz od nejakych 16 let a i tenkrat mi rekli, ze to karpalni tunel neni... tak je? nejsu doktor...

ten svet psu si teda koupim, samojedi se mi hrozne libi (ale nic teda neplanuju porizovat

nj, tak muze ferinka aspon dojet na srotak, coz je posledni cesta kam nase skodovenka jeste pojede... tam se budou divit az na ne zacne stekat z okynka pes

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 17:39 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

špic v nouzi
Nevím, jestli pejsek 11781 Pinky z Plzně byl uznán x špice, ale pokud ano a byl někde zaveden, tak dnes odešel. A na špicovi v nouzi je taky Karmen, pokud si vzpomínám, tak taky už má domov, ale nedělám ten útulek, takže se mohla vrátit...

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 18:03
- Nahlásit

worick
No to jsou teda zprávy o tunelu. Já teda nevím, jestli zánět šlach = karpální tunel, každopádně já to mám nejvíc na zápěstí a u lokte, ale ten doktor mi říkal v podstatě to samý a že jediný způsob jak se toho možná zbavit, je změnit pohyb ruky, tedy změnit povolání. Což si teda nedovedu představit, když nic jiného dělat neumím.
Svět psů odebírám, o samojedech jsem četla a hned jsem si vzpomněla do Woricka jako krásný pejsek na pohled, ale domů bych ho něchtěla.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 18:07
- Nahlásit

cernej caj
Tak to poreferuj, co Feri na rachejlte, já mám teď štěstí, Kim ani Dori vůbec nereagujou, ale můj minulej pes Aran, s ním to bylo peklo, pak už se bál i bouřky a když měli myslivci hon, tak totéž.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 11:35
- Nahlásit

Maya
ale ten doktor mi říkal v podstatě to samý a že jediný způsob jak se toho možná zbavit, je změnit pohyb ruky, tedy změnit povolání - jo, je to tak Ale myslím, že snaha kompenzovat ten stejný pohyb nějakým protipohybem by mohlo pomoct - jen se to těžko dodržuje Jinak, operace pomůže, ale pokud nezměníš pohyb, problémy se za nějaký čas zase vrátí. Operace zpočívá v tom, že v místě útlaku nervů tou tkání zbytnělou zánětem se to ,,oškrabe", tím se nervy uvolní a dobré.
Svět psů odebírám, o samojedech jsem četla a hned jsem si vzpomněla do Woricka jako krásný pejsek na pohled, ale domů bych ho něchtěla. - on je ale jinak zlatíčko, strašný mazel - na všechny - jen prostě ten lov je problém Že neposlechne okamžitě na slovo jako třeba NO, mi až tak nevadí, já jsem totiž v podstatě to samé - tak mu to toleruju. Jenom to nakonec musí udělat ať chce nebo nechce
S Tomem včera doma
A ráno na zamrzlém jezeře

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 15:29
- Nahlásit

worick
Jj, já věřím, že je to mazel a tak, a je to krásný pes, to jo, ale ten lov bych fakt nemohla, já musím mít psa, který na procházkách bude bez problémů rotovat kolem mě a já nebudu trnout strachy, kdy na nás vystrčí hlavu srnka. Ale chápu, že když už ho máte, že už ho nedáte.
Jako mě se třeba dost líbí chrti, taková saluka, fakt pro mě nádherný pes, ale představa jak jí vláčím celý život kolem naší vesnice na vodítku... brrr
Ale v podstatě to samý má brácha z borderou, toho když pustíš z vodítka, tak se mu musíš pořád věnovat a zabavovat ho, jinak se rozhlídne a zdrhne za první pohybující se věcí, stačí třeba auto v dálce, pro mě teda taky dost noční můra a bohatě mi to stačí, když ho hlídám. Domů na furt ani omylem.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 15:30
- Nahlásit

worick
Ale pěkně to Worickovi na sněhu sluší, paradoxně jako bílý pes na bílém vypadá na fotkách líp než ti moji vlkouši, ti jsou většinou jen tmavej flek.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 20:51
- Nahlásit

worick
no mas ho nadhernyho jinak samojedi sou nadherny, ale presne bych se bala co pise Maya... V clanku psali ze se nesmi poustet z voditka pomale, coz sem se presne chtela zeptat, jak to teda je?

Maya
no pry ze zacatku stekali hodne, protoze se petardy poustely uz od obeda... ale po trose hlazeni a uklidnovani prej uz hodnoucky a v pohode, ferinka ze se vubec nebala. Ja u toho teda nebyla, sem byla v praci tak byli na lepsim v jihlave uz od rana.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Led 2011 00:08
- Nahlásit

cernej caj
Moji štěkají na petardy taky, mě to nevadí, já je nechávám, důležitý je že nebojí, tak to je super.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2011 00:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
V clanku psali ze se nesmi poustet z voditka - asi tak Když ho pustím nachvilku z vodítka uprostřed vesnice - tedy v místě, kde ví, že si ten kousek může projít navolno a já vím, že tam nevletí například pod auto - tam ho pustím a on se poslušně zase vrátí připnout a dokonce vypadá, že snad i rád. Třeba máme místo, které jdem zadem domů (za humny) a tam ho pustím vylítat kolem plotů a pořvat s pejskama - je to cca 150m úsek, kde lítá sem a tam, než přijdem na konec. Není to, že by okamžitě vystřelil a valil pryč. Jenom, když se mu nechá delší doba, tak pak začne vymýšlet, že by ještě mohl zaběhnout tůhle a támhle......Na naší polňačce mezi dvěma vesnicema, i někdy v lese, jsem měla už kolikrát pocit, že by snad ani nezdrnul, že bych ho třeba jen kousek pustila...Jenže pokud on začichá stopu, či dokonce uvidí nějakou zvěř - rozeběhne se a můžu si ječet cokoliv, nereaguje vůbec. I v článku mně právě utvrdili, ať to vůbec radši nezkouším...

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání