Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 11:03
- Nahlásit

Maya
tak to je nevyhoda, mi nastesti mame a kdyztak aspon at zije mp3 nicmene poslouchat o torzi zaludku pred obedem...

a co to je za knizky? ja ted ctu tu psi dusi od desenskyho a tak strasny se me to aky nezda jak nekteri prorokovali

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 11:29 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
Výjimečně nic o psech ten první díl Město snů už asi není v prodeji
http://knihy.abz.cz/obchod/1/search?search_for_typ e=detail&search_for_in_cat=1&redefine_search_field s=spec_2_fulltext&search_for_string=beverly swerling
edit: koukám, že se mi sem hází nějaký jiný odkaz, jsou to prostě ty dvě Města

Jinak Desenský mě taky nepřišel nijak přehnaně hrozný, prostě nic objevného v knize, stejně jako ve spoustě dalších, který ani nikdo nekritizuje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 12:07
- Nahlásit

Maya
takze takove romany zasazene do historie? podle popisu to vypada docela drsne

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 12:18
- Nahlásit

cernej caj
Jj, ten první Město snů se odehrává od založení New Yorku do občanské války a jak čtu, ty další v 19.století
drsný, no v tom prvním jde vlastně i o rodinu doktorů a ty popisy tehdejších léčebných metod by se asi drsnými nazvat daly

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:00
- Nahlásit

Maya
me to prislo podle popisu ze to muze byt velmu drsna realita, ale celkove nemam historicky moc rada, mam porad pocit ze tam musi byt politicka hruza na pozadi a tak... i kdyz to tak byt nemusi, vyhybam se i historickym filmum a pritom sem snad nikdy zadnej nevidela

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:24
- Nahlásit

cernej caj
Drsná realita, to je přesně ono. Já zase historický můžu, tedy knížky, pokud jsou dobrý a působí autenticky jako tato, filmy nemusím, protože tam je obvykle víc fantazie než reality.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 07:18
- Nahlásit

Maya
mozna proto me se filmy nelibi kvuli tomu ze to vypada spis mnohdy vtipne nez autenticky... fantazii sice mam rada, ale ta patri do scifaren

jak resite dredy na krku pod obojkem? Da se to vubec nejak?

ps: fotka z minule nedele... venku kolem nuly, vitr jak kdyby se zvedala vichrice a ten nas malej cunak si leze do ledovy vody dobrovolne...

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 08:32
- Nahlásit

cernej caj
jak resite dredy na krku pod obojkem?
zkus jinej obojek, já s tím nikdy problém neměla, nebo postroj?
Existujou rozčesávací spreje, ale dobrou zkušenost s nima nemám.
Jinak záleží na tom, kdy jdeš na výstavu. U tima bych to klidně ostříhala, u Feri bych nastříhla dredy podélně a rozčesala, ona je to možná jen stará srst, ne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:13
- Nahlásit

kachna_
hm, to je možný, že to je stará srst, když Tim línal, měl to taky horší, jinak docela dobrý a Ferinka "dolínala" nedávno... Jinak se snažím to častěj česat, ale nějak s tím mám pod bradou u feri problém víc až teď, tak to asi bude ještě ta stará srst... To mě vůbec nenapadlo, díky

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:45
- Nahlásit

cernej caj
jé, teď mi to došlo, u nás je cca 15-20 cm sněhu

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:51
- Nahlásit

cernej caj
Vy fakt nemáte žádný sníh?? U nás je tak půl metru. Jinak Ferince se nedivím, v jejím věku mi Kim skočil v prosinci šipku do potoka, pak jsem ho 3 hodiny fénovala, aby alespoň trochu proschnul a jemu to bylo úplně fuk.
S dredama neporadím, je nemáme, obojek nosíme jen na procházky. Delší dobu měl obojek akorát Kim po operaci vždycky tak 2 měsíce v kuse a to taky neměl dredy, ale olámanou srst pod tím.
Rozčesávací sprej mám, jako dobrý, ale nepoužívám ho moc, protože Kim u něj strašně kejchá. Podle mě je lepší prostě to tam pročesávat častěji.
Na stříhání bacha, srst už nikdy nemusí být taková jako byla.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:58
- Nahlásit

Mayakachna_
ne, u nás vážně není žádnej sníh... možná drobný poprašek na polích kde nejezdí auta a nechodí lidi...

Maya
Taky se snažím řešit česáním, ale ferina moc nemá ráda když ji česu na krku...

Nechávat je bez obojku se docela bojím, přece jen když k nám nekontrolovaně přijedou rodiče když nejsme doma a zapomínaj za sebou zamykat v domě, mám strach že by vyběhli a takhle maj aspoň nějakou viditelnou identifikaci...

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:09
- Nahlásit

cernej caj
když k nám nekontrolovaně přijedou rodiče když nejsme doma
vyměnila bych zámky
co třeba tenkej koženej kulatej obojek?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:15
- Nahlásit

kachna_
zatim maj klic schvalne

co třeba tenkej koženej kulatej obojek?
po tom se kouknu. ferinka ma zatim ten nylonovej zvetsovaci... cekam jestli jeste nejak zmeni svoji velikost a pak bych ji taky koupila kozenej jak ma tim... mam hruzu totiz z toho ze by ta plastova vec na zacvakavani jednoho krasneho dne mohla povolit kdyz se ferina rozbehne jinym smerem nez budu chtit ja

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 14:11
- Nahlásit

jo a abych nezapomela... krasne svatky a poradne si to uzijte ja budu vic na netu pak zase az v praci...

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 14:17
- Nahlásit

cernej caj
Pani, máte už zásilku?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 14:23
- Nahlásit

Gerda
Pani, ja nevim, vcera jeste ne a dneska jsem jeste nebyla doma...

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 14:36
- Nahlásit

cernej caj
mě právě šla zásilka od Tinty týden!!! Tak doufám, že vám to nějak dorazí rozumně...

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 16:39
- Nahlásit

cernej caj
Ta plastová věc vydrží neboj, já používám jedině tyhle s plastovou přezkou a za celý ty roky mi praskla plastová přezka jednou teda spíš se ulomila jedna ta nožička při zapínání.
Kup nějakej tenkej lehounkej obojek, třeba to bude lepší, ale počítej s tím, že to nikdy nebude úplně OK, ono u těhle dlouhosrstých plemen vždycky trvalé nošení obojku tu srst trochu poničí. Spousta lidí ani obojky vůbec nepoužívá, jen kšíry.
Já teda mám psy čipovaný, takže obojky až tak neřeším.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 16:59
- Nahlásit

Maya
já je mám čipovaný taky... ale spíš spolíhám na to, že dohledaj pána dle známky/telefonu než v nějakým prdelákově budou mít čtečku na čipy...

ta škaredá srst bude mít asi souvislost s píš s tím línaním protože jinak sem větší problémy neměla... takže asi spíš zrovna náhoda.

Gerda
no to snad ne... Naštěstí do mám jako doplňkový dárek tak když dorazí do konce roku, bude to fajn

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 19:02
- Nahlásit

cernej caj
No mě by hlavně u Dorina byl stejně obojek se známkou na nic, pochybuju, že by nechal někoho cizího přiblížit se víc jak na dva metry a to ještě proto, aby ho mohl rafnout do achilovky možná až by byl na pokraji smrti hladem
já doufám, že neutečou, mám je naučený, že za plot smí jen s dovolením

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 12:09
- Nahlásit

Maya
nebo vyholit do chlupu telefonni cislo

no ja su rada, ze tim uz nezdrha a sou schopni v pohode zustat doma i pri otevrenych dverich... jenze hlavni tah do druhyho okresu tu mame 2metry pred dverima takze jedno nechteny uteceni by pro ne mohlo byt i smrtelny tak radsi at sou dobre identifikovatelny co nejdriv...

kachna_
jinak hlasim, ze nekterej ze psu nestravil kukurici a byla komplet v bobkach... muzou kukuricu?
mso rivezou snad zejtra...

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 12:26
- Nahlásit

cernej caj
nekterej ze psu nestravil kukurici a byla komplet v bobkach
to je myslim normální, ani jeden z mejch psů ta zrna neztráví. Nevim, jestli si z nich něco vezmou.
Měla jsem pitbula, kterej miloval syrovou mrkev. Myslim, že vycházela i ve stejnym tvaru
cernej caj
nebo vyholit do chlupu telefonni cislo
mám bujnou představivost.
radsi at sou dobre identifikovatelny co nejdriv...
aspoň je každej hned pozná . Jinak mi ale ty látkový obojky přijdou nejpříjemnější (nebo kůže). Cir má třeba na ty kovový alergii. Ale Batuší jsem ho navlíkla. Jen byl pak problém s límcem, přes kterej jsem se nedostala a proto se mi vyvlíkla,
A nepsí péefko

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 12:50
- Nahlásit

kachna_
takze mrazena smes s kukurici pro psy skoda, jo

PF mas mooooc pekny

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 13:13
- Nahlásit

cernej caj
Frekventovaná silnice před barákem to je blbý, to my naštěstí nemáme, kukuřici určitě můžou, možná jí pomlít?
kachna_
krásný pf

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 13:47 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya cernej caj
Děkuju
Maya
kukuřici určitě můžou, možná jí pomlít?
moc práce, ne?
cernej caj
Budeš dávat i mléčné výrobky?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 21:09
- Nahlásit

kachna_
moc práce, ne?
no ja nic mlit urcite nehodlam, koupim jim priste kdyztak smes bez kukurice

Budeš dávat i mléčné výrobky?
mozna trochu jo, kelimek od jogurtu davame vylizovat i ted... ale je fakt ze mam strach aby to bylo v pohode...

dneska sem jim koupila zeli... to davate jen nakrajeny syrovy? nebo nejak povareny?

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 22:17
- Nahlásit

cernej caj
to davate jen nakrajeny syrovy?
mně ho teď nějak nežrali (možná jsem ho jen dávala moc často), ale jak nakrájený syrový tak kysaný.
Mlíčnej dávám kefír. On je nejlevnější. Nebo v tescu mají levný jogurt holandie 500g (kupuju ho dítěti). Dávám tak jednou týdně samotnej, ale nedávala bych ho teď v těch mrazech k snídani samotnej, když jsou pak psi venku, protože mi přijde, že se z něj nezahřejou.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 00:59
- Nahlásit

kachna_
Dřív se psům dával tvaroh a tavený sýry, to už se dneska nedává?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 08:45
- Nahlásit

Maya

V tavených sýrech je tavicí sůl a spousta dalších sraček, to bych nedávala, ty nejim ani já a to sežeru každý hovno

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání