| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:19
- Nahlásit
cernej caj
Teď je bonitace 20.11, ale v Černošicích u Prahy, u Brna už letos nebude, až příští rok, ale to asi ještě termíny nejsou.
Klubový web www.spic.cz je teď dočasně mimo, je tam jen pár info a databáze s rodokmenama nefunguje a můžeme se modlit, že bude. Ale snad jo. Ale bude to chvíli trvat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:20
- Nahlásit
cernej caj
Jo a na bonitaci my už nepojedeme, my už jsme byli.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:31
- Nahlásit
Maya
aha ja myslela treba vystavovat nebo tak, jestli se nechystas
aha, tak v tom pripade jsem tu dabatazi asi nasla... nefunkcni. Sem myslela jak jsi to psala vcera ci kdy, ze spis docasny vypadek...
jedna postelova
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:38
- Nahlásit
cernej caj
To je pěkná fotka.
Vystavovat taky nebudu, ani mě to moc nebaví, ale hlavně nemám co, Kima už nemůžu, kulhá a Dorinovi chybí zuby a navíc není ani moc výstavní typ, takže smrtící kombinace pro výstavy, takže je to s ním je spíš sázka do loterie a při těch cenách za výstavy dneska vyhozený peníze.
Na bonitaci se nevystavuje, jen nauč Feri ukázat zuby a nechat se prošahat a přeměřit, na vodítku u nohy chodit předpokládám umí, víc není potřeba.
Databáze nevím jak dlouho nepůjde, ale jestli jako stránky, tak minimálně měsíc. Klub na stránky kašlal, vše bylo webmasterky a toto je důsledek jejího odchodu. Ale už se to řeší.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 10:58
- Nahlásit
Maya
se zubama trenujem, ale kdyz sem ji chtela zkusit prepocitat ty zuby, tak to moc nejde takze to pudem vypilovat a pristi rok uvidime. ferina ted bude mit rok na konci listopadu tak jestli to u brna zase nekdy v lete tak to bychom akorat meli...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 11:29
- Nahlásit
cernej caj
Bude určitě v létě nebo na podzim, není kam spěchat. Zuby musí ukázat a skus, při zavřený tlamě odhrnout pysky zepředu na skus, pak po stranách odhrnout pysky na péčka a pak otevřít tlamu dokořán na stoličky. To se naučí.
Budete jí dávat dělat rtg na DKK? Jestli jo, tak to udělejte před bonitací, pak je nějaká sleva, ne moc velká, ale lepší než nic.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:37
- Nahlásit
Maya
no my ani nevime, jestli na tu bonitaci pojedeme jak uz bude mit vek, nebo az treba o rok pozdeji... jinak rtg na dkk asi udelame, ale jestli pred bonitaci nebo jak, to nevim... pani chovatelka mi o tom psala neco vic, ale uz si to presne nepamatuju. Kvuli te stovce slevy to ale delat urcite nebudem, spis jestli je pes zdravy.
Chovat na ni ale stejne nehodlame... kdyz je tolik psu, ktery maji intersampiony a kdesi cosi tak uz vidim jak si nekdo bere stene po fene, ktera nema nic... proste si myslim, ze pokud zrovna nejsem clovek co nutne chce stene po svym psovi ani nema ambice zavodit tak realne si od nej nikdo stene nekoupi protoze hodne lidi zavodit chce a chcou mit nejakej predpoklad v kvalite rodicu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:49
- Nahlásit
cernej caj
Závodit myslíš vystavovat? No tak ne všechny feny v chovu se vystavují, to až ta nejdůležitější věc není si myslím, můžeš pak na krytí vybrat nějakého šampiona, který dodá vrhu váhu, prodávat štěnata levněji než ty po obou šampionech, to je běžný. Interšampioni tady moc nejsou, ono za hranicemi nejsou na naše vlčí moc zvědaví.
Spíš jde o to, jestli odchovávat chceš nebo ne, třeba já bych nemohla, štěńata zaberou hodně času a enerige, nemám ani jedno, navíc bych asi měla problém s prodejem, dávát štěńata cizím lidem by bylo asi nad moje síly, prostě spíš tak jak to cítíš ty. Ale máš ještě spoustu času na rozmyšlení.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 12:59
- Nahlásit
Maya
vystava = zavod krasy )
tak to je pak pravda, mas nejakou jistotu PP pejska ale za mensi penize, coz je urco fajn... ale vec s tim se o to starat... pry i kdyz clovek chodi do prace, fenky se pekne o stenda vetsinou postaraji... ale myslim si, ze tohle je vyhoda spis v situaci, ze jsi na materske dovolene (nechci tim rict ze mas cas, ale u odrostlejsich deti asi je snazsi obcas mrknout na psi nez kdyz si 12h denne mimo domov) coz ja asi nikdy nebudu... Uz z toho duvodu prave nevim jiste, zda vubec dame tu bonitaci, protoze vlastne neni k nicemu kdyz nechceme chovat... a dodelat ji jde vzdy, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:35
- Nahlásit
cernej caj
No fenka se o štěňata komplet postará ze začátku, když máš štěstí a všechno je jak má, ale pak samo musíš ty po nich uklízet co nakakají a načůrají, což jsou teda galeje jak vím z doslechu, přikrmovat je, a to když chodíš do práce tak toto všechno ráno než odejdeš, hned jak se vrátíš, pak až povyrostou je brát ven a co ti toho zničej, si představ, že máš doma třeba 6 malých vlčounů
Mezitím musíš inzerovat, komunikovat se zájemci atd.
No chce to trochu zapálené srdce toto podstoupit.
Já jsem právě taky tak 12 hodin mimo a to už se mi zdá dost dlouhej čas.
Jinak samo, na bonitaci lze jít kdykoliv, jen samozřejmě u fen je to omezení věkem tím, že není dobrý, aby starší fena měla poprvý štěńata.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 13:41
- Nahlásit
cernej caj Maya
Já měla štěňata WSS v bytě. Chce někdo o těch galejích slyšet podrobnosti?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 14:24
- Nahlásit
Vlčáčková
Ježíš, snad ani ne. Jako v bytě si to vůbec nedovedu představit, v baráku se zahradou je alespoń můžeš jak odrostou vyšoupnout na zahradu, z bytu musí být kůlnička na dřívi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 15:16
- Nahlásit
no to je pravda, na to curani sem uplne zapomela... Vlčáčková
co je wss
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 15:26
- Nahlásit
cernej caj
Vlčáčková neodpovídá, tak doufám, že se neseknu, ale tipuju welššpingršpaněl
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2010 15:35
- Nahlásit
Maya cernej caj
welššpingršpaněl Jo
z bytu musí být kůlnička na dřívi. Jo
Ale na zahradě to nebylo lepší. Když tedy vynechám to, že tam taky dělali binec, tak ještě dokázali zdrhnout k sousedům a dělat binec tam. Vůbec uměli všelijak prolnout do okolního prostoru na první pohled nedostupného. Například mi z kuchyně zničili koberec v chodbě, který byl za zavřenými dřevěnými dveřmi. Šíkulky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 08:43
- Nahlásit
Vlčáčková
Já to věděla, proč nikdy nechci odchovávat žádná štěňata.
Leda tak nějakého pidi psa, co je jedno nebo dvě pidi štěńátka.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 12:50
- Nahlásit
Maya
Já to věděla, proč nikdy nechci odchovávat žádná štěňata.
Správně. Měla jsem jeden vrh a dodnes toho lituju. Nicméně ne kvůli škodám.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2010 13:11
- Nahlásit
Vlčáčková
Tipuju, že kvůli lidem.
Já mám blbej odhad na lidi, já prodávat štěňata, to by byla naprostá a totální katasstrofa, to bych těm chudáčkům nemohla udělat.
To tak spíš až budu v důchodu, koupím si pidi fenku a jednou odchovám jedno dvě pidištěńátka a ty si nechám doma. Tak.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2010 17:31 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Maya
Jedni mi namnožili štěně s bezpapírákem a nyní máme bůhvíkde jaké potomky a kdo ví, jak se k nim lidi chovají. Jedno štěně z toho vrhu hned zkraje změnilo majitele...
Jedno štěně zajelo auto. Fakt to byla smůla, páneček za to nemohl. NEbo mohl, ale asi nedalo předpokládat, že mu praskne obojek zrovna když bude chtít utíkat přes ulici. JEště jsem ho vozila po veterinách, ale nikde ho nezachránili.
A psů je moc, není třeba množit.
cernej caj
Vím, kde je ta knížka! Ještě k ní sice nemůžu, ale aspoň už jsem jí v jedné krabici zahlídla.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 14:21
- Nahlásit
Vlčáčková
tak to zase tak nespecha, ale dobre, ze jeste vubec existuje
Ja fakt nemam fotogenickyho psa a uz me s tim rozcilujou... jeden ma pekny pocasi, peknou prirodu ale psovi je to fuk!
a k tomu dve, u kterych se trochu snazili
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 19:33
- Nahlásit
cernej caj
Vždyť jsou to krásný fotky, jinak koukám, že ti Feri dělá to samý co Kim, jakmile fotím, otáčí hlavu na druhou stranu U nás je model Dori, ten se nechá fotit kdykoliv a vypadá na fotkách pěkně na rozdíl od Kima, musíš si prostě koupit ještě střeďáka
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2010 20:31
- Nahlásit
cernej caj
Tak už jsem toho Rudu vysvobodila a vytáhla na světlo boží.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 08:54
- Nahlásit
cernej caj
Krásný fotky, můžu se zeptat, kde přibližně je to focené? Kuju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 09:30
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Vysoke studnice okres Jihlava (nevim zda jich je vic)
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 09:41
- Nahlásit
cernej caj
Aha, tak to je pro nás moc daleko na výlet ))) ale je to tam hezký!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 13:57
- Nahlásit
tak by nase ferina mela jeste tak 2kg pribrat... pry je 15 malo, tak tech 17 aspon by bylo OK... asi budu muset pristoupit hodne na maso, protoze docilit toho granulema je asi nerealny...
jinak pry mame peknou kvadratickou stavbu a ocasek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 14:30
- Nahlásit
cernej caj
Aby nebyla jak soudek. Jinak granulema to jde taky, aktivkou a nebo jinou značkou s více tuky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 15:23
- Nahlásit
Maya
na aktivku jsme presli po rade pani chovatelky, kdy rikala ze jestli uz nechcem krmit steneci, at dame aktivku... coz jsme dali. Jenze ferina proste granule nezere. jako tak tak aby se nereklo to jo, ale ze mi mela sezrat vic nez pulku misky, to nehrozi
zkusim necim prikrmovat a uvidime, jestli zacne pribirat, vsak se taky da s prikrmovanim prestat, kdyz se nam bude zdat tlusta
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 15:29
- Nahlásit
cernej caj
Aha, ona vám to nechce žrát, no tak to fakt nezbyde než jí vykrmit masem, já teď takhle vykrmila kočku, co byla po granulích taky pořád hubená.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2010 15:36 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
nejaky konzervy doma jeste jsou tak to zkmime s tim, ze asi budu muset na netu poradne vykoumat, kdyby treba vecer dostavala maso, at to ma tak nejak ok a vyvazeny... ale zase kupovat nejaky kureci prsicka za 90kc kilo se me ji taky nechce... no asi pujdu navstivit barfovska fora
ps: terakotova repliko armada v brne
http://brno.idnes.cz/v-palaci-trinity-v-brne-rozbi ji-sve-valecne-stany-hlineni-bojovnici-1ps-/brno-z pravy.asp?c=A101111_1481480_brno-zpravy_dmk
|