| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:30
- Nahlásit
cernej caj
Jo, když je teplo, tak funí strašně, kolikrát ho musím vykopnout z obýváku, protože bych ani neslyšela telku. Myslím, že tak funí vlčí, co na léto tolik nelínají. Kim začíná pořádně línat teprve teď, tak snad už to bude lepší. Ale jak se ochladí, třeba večer, tak by měla přestat funět a dejchat normálně. Má ještě Feri hodně podsady? Nebo jí zkus polejt studenou vodou, to taky pomáhá. A pořádně pročesat a vytahat co nejvíc podsady.
Já si teď koupila nový hřeben s dvojitýma zubama a jde to s ním skvěle.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:54
- Nahlásit
Tak mně teda funí Charles pořád. Asi to bude tou "výbornou výživovou kondicí!
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 08:59
- Nahlásit
cernej caj
Členem klubu jsem byla - už nejsem. Když mám psa tak v tom být členem klubu žádnou extra výhodu nevidím. Navíc klub nijak extra pro členy nedělá. Pokud máš fenu a hodláš na ní chovat, to je něco jiného........
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 09:35
- Nahlásit
nefritt
Já myslím, že u Charlieho to bude i tou srstí, má jí na rozdávání.
S tou výživovou kondicí mám obavu, že se taky brzo budeme potýkat.
Jinak já jako majitel psa v členství vidím výhodu ten zpravodaj, jiná výhoda samozřejmě není, teda ještě zdarma můžeš nabízet psa na krytí na klubovkách, ne? A máš levnější klubový výstavy.
Ale já si ráda čtu zpravodaj, jak už jsem psaĺa těch pár stovek mi za něj stojí, navíc za pár desítek let to bude žádané zboží, jak se dneska pídí po těch starých a nejsou nejsou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 10:15
- Nahlásit
prave ferinka me funi asi tak 2x tolik jak Tim. ale je pravda, ze asi ma hodne podsady jeste tak ji asi muze byt teplo... poradne jeste nezacala linat. jestli tak desne funi i ti vasi, tak stresovat nebudu
ten casopis tak idelani si pujcit, precist a vratit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 10:39
- Nahlásit
cernej caj
ten casopis tak idelani si pujcit, precist a vratit
Pro mě ne, já jsem sysel, syslím i jiný časopisy, knížky a tak, vracení pro mě nepřipadá v úvahu.
Jeslti ještě Feri nevylínala, tak fakt nestresuj. On to s tím línáním má každý pes jinak, Kim nikdy nevylíná úplně, proto je mu v létě horko, třeba Aran ten mě vždycky kompletně vylínal za 14 dnů na jaře a byl celý léto v pohodě, Dorin to má taky tak, sice pak vypadaj blbě, Dori vypadá jak přerostlá čivava jak má jen ty krycí chlupy a podsadu žádnou, ale na léto je to pro ně lepší.
Navíc Feri ještě nemá dospělácký kožich, takže to línání má asi takový ještě neustálený, uvidíš za rok, ale klidně taky může být ten typ, co nikdy nevylíná úplně, zase pak hezky vypadá i v létě, ono si nevybereš.
Ta podsada fakt hrozně hřeje, si zkus chomáč přiložit v létě na sebe.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 11:57
- Nahlásit
cernej caj
Maya
když já nevidím ve zpravodaji nic tak důležitýho kvůli čemu by mi stálo za to ten příspěvek zaplatit. Navíc všechno se najde na netu - většinou.
Charlie líná tak 14 dní, ale vyčesávám po kouskách - nedá se to najednou. Nejlíp se mi osvědčil ten hřeben s různě dlouhými hroty a kartáč co mi poradila Jarka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 12:30
- Nahlásit
nefritt
No tak něco životně důležitého ve zpravodaji není, to je jasný, ale mě baví číst ty články a zápisy z bonitací, plemenku, nic z toho až na těch pár sporadických článečků, na netu není.
Ne netu máš akorát zápisy ze schůzí, výsledky z výstav, inzeráty, plemenku, bonitace jak kdy, poslední dobou spíš vůbec a články taky ne.
Ale jak říkám, je to každého věc, strašně nutně ten zpravodaj nepotřebuje nikdo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 12:46
- Nahlásit
Mayanefritt
jasně, záleží na ůhlu pohledu. Já si to pořádně představit nedokážu, spíš mě to zajímalo ze zvědavosti. Rodiče mají šeltie a kolie a dle mě tam je jen halda informací pro mě s nulovou informační hodnotou... snad jsem tam vživotě ani neviděla žádný článek, i když to je taky třeba zkreslený konkrétním číslem, co jsem viděla...
Možná do budoucna člověk uvidí, ale zatím neplánujem žádné PP aktivity. Možná do budoucna jo, jestli budem chtít od Feri štěně, ale na to ten časopis taky asi nemá zas takový vliv nebo nějaké extra výhody být členem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 13:00
- Nahlásit
cernej caj
No na ten rok, co bys plánovala vrh, se asi vyplatí být členem, všechny poplatky spojené s vrhem máš pak poloviční, neznám přesně ty částky, ale myslím, že zaplacení členského poplatku vyjde na míň.
Jediný, co by tě tak mohlo zajímat z hlediska vrhu jsou fotky, bývají tam i takové, co jinde ne, takže při výběru krycího psa se dá asi něco dohledat, ale zase jestli tomu nerozumíš, tak to stejně máš lepší nechat si poradit, třeba od chovatelky Feri.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 13:17
- Nahlásit
Maya
právě, já tomu stejně nerozumím, takže kdyby cokoli, asi bych se napřed ptala paní chovatelky ze zimního snu. Sme v kontaktu a myslím, že by poradila ráda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 13:24
- Nahlásit
cernej caj
Určitě ti poradí ráda. Navíc pokud bys plánovala jen jeden vrh, tak by se ti nevyplatilo zřizovat chovatelskou stanici a platit za to a měla bys lepší se s chovatelkou domluvit, že odchováš ten jeden vrh na ní na Zimní sen,, ona členem je, takže poplatky by nižší byly.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 13:57 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
chovatelska stanice musi byt na urcitou rasu, ze? ze bych feri kdyztak pichla segre do chovky (protoze ona asi neodchova zadnej vrh, jak to tak vypada... tak aby mela aspon neco
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 14:06
- Nahlásit
cernej caj
Na rasu ne, klidně můžeš odchovat na ségru, ale když ona není členem kllubu špiců, což předpokládám že není a tvoje členství by to v tomhle případě neřešilo, když by vrh byl napsaný na někoho jiného, tak se ti to prodraží, navíc nezná to papírování v klubu, všude je to trochu jinak, nevím, mě by asi jednodušší přišlo odchovat to na chovatelku, stejně jde jen o papíry, Feri by ti samozřejmě zůstala se štěňatama doma.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 14:08
- Nahlásit
cernej caj
Hm a nebo upíchnout ségru na chvíli do klubu špiců, třeba by se jí to zalíbilo a taky si nějakého koupila no a s papírováním by jí poradila chovatelka Feri.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 14:15
- Nahlásit
Maya
to byl takovej napad, stejne mame na cokoli cas, tak se uvidi. se stendama by stejne nikdo nemoh bejt doma a tak by to stejne asi neslo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 14:19
- Nahlásit
cernej caj
Teď to nejde, ale kdo ví co bude? Bonitovat jí stejně můžeš až za rok, já být tebou bych jí asi zbonitovala příští rok a pak by se vidělo, klidně může mít štěńata ve třech, čtyřech letech, kdo ví, co bude za takovou dobu...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 14:31
- Nahlásit
Maya
tj, je to hafo daleko jeste.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 15:26
- Nahlásit
se musim pochlubit, co mi kamarad udelal (obrazek sem nasla na netu)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 22:11
- Nahlásit
cernej caj
To je krásný!! A ten nápis sis vymyslela sama?
Fakt parádní.
Já si nechala namalovat psy od pí.Mastné, kreslí krásně špice a ještě s tím obrázkem mám udělanou cedulku na plot s nápisem Tady hlídáme my.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 07:39
- Nahlásit
Maya
dekuju.
JJ, napis sem vymyslela ja, obrazek nasla na netu a kamarad zrealizoval (at funguje prirozena delba prace;)
Jé, a nemas nekde foto? me by se libil obrazek se obludama. To ti delala podle fotky?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:14
- Nahlásit
cernej caj
Jj, podle fotky, spíš fotek, měla jsem je zvlášť, ale namalovala mi je dohromady jak jsem chtěla. Mám fotku tý cedulky doma v pc, zkusím to sem dát večer, obrázek je stejný, jen zarámovaný. Dělala mi to najednou, obrázkek a rovnou i cedulku. Mám to kreslený jen perokresbou.
Tady má stránky, měla taky vlčího špice, takže špice fakt kreslit umí. http://mastna.com/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 22:21
- Nahlásit
Jsem našla ty fotky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2010 20:41
- Nahlásit
To je fakt super, uplne jak zivi koukala jsem na ty ceny a nic moc ale jinak by si clovek i vybral
Tim zacal dneska linat, to je des
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:55
- Nahlásit
cernej caj
Kim taky konečně líná. Minulý týden jsem si pořídila hrabičky a hřeben s dvojitýma zubama od Barona a super, hodně se toho tím vytahá, takže i to línání je lepší.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:57
- Nahlásit
cernej caj
Tahle perokresba není moc drahá, myslím, že oboje to nestálo ani tisícovku. A to mi ty cedulky přišly ještě dvě, protože u první se při lamonování udělalo pár bublinek, tak to udělali znova a poslali mi za jednu cenu obě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 08:16
- Nahlásit
Maya
muzes mi prosim poslat odkaz na ten hreben? bych se po necem podobnem podivala... To hrabilko to taha jen trochu a tak ho musim procesavat celkem fest, aby to trochu slo. V sobotu to bylo lepsi, to slo aj rukou uplne samo
Tak upresneni k cene: na to jaky to je pracny je cena ok, ale pro me je to momentalne docela drahy. Nicmene premyslim, ze az bude Feri velka, tak bych nejaky obrazek udelat nechala (nastesti si je nemuzu plest i kdyz muz si je nekdy uz podle kozuchu plete
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 08:50
- Nahlásit
cernej caj
Muž si je už plete? Co bude dělat až Feri doroste kožich?
Ty hrabla nebo hřebeny je asi jedno jaký, akorát aby měli ty dvojitý zuby. I když ty nejlevněší taky nejsou nic moc, já si koupla nejdřív tento http://spokojenypes.cz/hrebeny-kartace-strihaci-na stroje/hreben-salon-stridavy?id=16540
šlo to s ním skvěle, ale hned při druhém česání se mi zlomil. No jo, jak člověk koupí to nejlevnější.
Tak jsem si ted koupila toto http://baron.cz/pes/hrablo-dvoje-otocne-zuby-30178 -k-KP000011-X001099-X001100.html
a toto http://baron.cz/pes/hreben-dvoje-zuby-30122-k-KP00 0011-X000056-X001079.html
on vlčí se musí pročesávat fest a docela silou, s hřebenem mě brzo bolí ruka, těma hrabkama to je mnohem lepší a fakt tyhle dvojitý zuby vezmou tý podsady víc na jeden zátah
zatím jsem česala dvakrát a nezlomilo se to, tak doufám, že to vydrží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2010 12:41
- Nahlásit
Kde je Kachna a info/fotky o tom jejim rarachovi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2010 12:54
- Nahlásit
cernej caj
Kachna na nás kašle a nebo už jí rarach sežral i se smečkou.
|