| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 14:48
- Nahlásit
cernej caj
Myslím, že vám Feri dává najevo, že chce vlastní bazén.
S tím hrabáním, to budou asi ti její němečtí předci, Němci mají vždycky něco extra Kim má český předky a nehrabe ani nehrabal.
Vsadím se, že ani Tim jako poctivý český pes nehrabe.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 15:19
- Nahlásit
Maya
ja mam pocit, ze Tim jako poctivy cesky pes ma odpor ke vsemu, co jen zavani jakoukoli cinnosti;)
leda zrat, spat a sr**
A tvuj puvodni mel nemecke predky?
Ferinka je dabel mezi psi, co jsem kdy videla... kdyz jsme je zavirali driv v chlive, kdyz prisli ukrajosi nebo zamerovaci, vydrzeli tam... do te doby, nez ferinka povyrostla a zjistila, ze chlivove okenko ve vysce cca 1,3 m neni problem dosahnout a dirou po sklech se taky pri trose snahy protahne... takze od te doby ji musime zamykat v loznici
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 15:30
- Nahlásit
cernej caj
A tvuj puvodni mel nemecke predky?
Nevím, neměl průkaz původu, tenkrát všechna štěňata neměla, ale jeho rodiče byli úspěšní na výstavách, ale jména bohužel nevím. Ale byl typově úplně jiný než Kim. Tenkrát tu ale nebyly skoro žádný dovozy.
Ono vlastně všichni vlčí mají německé předky, je to jediný ráz německých špiců, který se u nás začal chovat na dovozech, z Německa samozřejmě, a ne na psiskách sebraných po dvorcích.
Ale většina dovozů z Německa byla v začátcích chovu, pak byl akorát co já vím jen jeden Holanďan dovezený.
Ale Feri to má z první ruky, mámu Němku.
tohle je on, Aran
má fakt úplně jinou hlavu i srst než Kim, pro porovnání Kim
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 15:49
- Nahlásit
Maya
Kim je ale krasavec
Baty má skvělou povahu, naprosto vyrovnanou. Z nepříjemných věcí se za chvilku oklepe, krade Lucce hračky, to má chudák těžký, jenže jí se samozřejmě líběj právě ty Lucčiný . Už si hraje s tou starou a s ovčákem, s šeltií a májou ještě né, Májou tentokrát hárání mlátí naprosto strašlivě.
Už jí stojí jedno ucho a má 5 a půl kila a užívá si dětství. Kouše jak vzteklá, ty zoubky jsou hroznej vynález.
fotky zatím nemám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 16:24
- Nahlásit
Maya
je na nich videt rozdil docela, ale to je videt snad u kazdyho psa... a jak mel aran hunatej limecek
kachna_
tak to ti pribyva jak nam Feri... mela 5.5 kg v 11 tydnech.
No tak jeste par dni a budou na ni zvykli vsichni, nakonec to vychazi se smeckou dobre, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 19:54
- Nahlásit
kachna_
Jj, chovatelka říkala, že Baty má naprosto super povahu, asi bude něco jako Kim, ten taky nic neřeší. A hlavně můžu ho klidně seřvat a ulevit si a on jen vrtí ocasem.
Tohle udělat Dorinovi, tak je z něj psychická troska, ale zase na druhou stranu je to závislák, nehne se ode mě, to zase Kim by si klidně chodil na procházky sám.
Je fajn, že už si smečka zvyká, časem určitě budou všichni v pohodě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2010 11:43
- Nahlásit
Večer si udělám mejdan se špicema v nouzi, aneb mám O2
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2010 11:50
- Nahlásit
kachna_
Super, tak to už se těším jaký to bude. Zrovna včera jsem tam koukala, i takhle je to přehlednější než to bývalo a líp se tam ti psi hledají.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2010 00:55
- Nahlásit
Uuuuf, tak databáze je naplněná.
Nejde vám sem někomu dát Myška - fotka?
http://utulek-orlova.wbs.cz/Nabidka-psu.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2010 09:03
- Nahlásit
Tak si tak dneska vytírám a najednou vidim to naše rozmilý štěňátko, jak si něco důležitě nese ven. Někde čórla včera rozbalenej ovladač k televizi. Blbý je, že už začíná s věcma utíkat, protože to, co našla ONA, je mnohem lepší než to, za co to chci vyměnit já
jo téma špic v nouzi jsem zamkla já, omylem. Už jsem prosila ebony o odemčení.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2010 15:23
- Nahlásit
kachna_
vidíš jak je mazaná? asi dobře ví, že byste jí to už nevrátili
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2010 00:19
- Nahlásit
kachna_
Nejde, z wbs a z estranek fotky většinou kopírovat nejdou.
Baty je šikovná ale za to jí to vyměňuješ? Třeba na piškoty mě taky kašlou, ale od té doby co kupuju sušený maso, tak to by se přetrhli.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2010 07:32
- Nahlásit
Maya
tak z estránek nemám problém.
měnim za uzel, s výměnou za žrádlo počkám, až to bude ještě horší . Nemůžu hned vyplencat všechna esa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2010 09:55 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
kachna_
Mas to na mailu uvedenym pod clenem... jsem u ciziho pc a mam omezene moznosti vlozeni primo sem
Jinak navod:
az budete mit na obrazovce chteny obrazek, zmacknout klavesu "printscreen / print scr" ktera je jako pokracovani klaves F1 - F12
pote otevrit malovani (programy - prislusenstvi - malovani) a dat "ctrl+v" a tady staci uz z okopirovane stranky jen obrazek vyriznout a ulozit zvlast
Proti tomudle jeste nikdo omezeni nevymyslel;)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2010 10:18
- Nahlásit
cernej caj
díky, seš geniální
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 09:50
- Nahlásit
nas novy prirustek si doma pekne zvyka
a dokonce psiska ho vzali na milost lip, nez ten stary...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 09:57
- Nahlásit
cernej caj
Černý kotě, to je krásný. Tím starý myslíš starší kočku? Já si pořídila kotě minulý rok, psiska si zvykali asi tak 14 dní, ale bylo to teda celkem hustý, protože kotě nebylo zvyklý na psy, u vás se to zdá teda v pohodě, ale starý kocour si zvykal snad dva měsíce a ještě dlouho potom kočku občas zfackoval, když se mu zdála moc drzá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:15
- Nahlásit
Maya
jojo, myslim starsi. sme meli z utulku ale nezvykla si moc. ted mame kote s genetickou uchylkou nema ocas, ani pahylek, ale je uz bylo trochu zvykle na psi.
na nase obcas teda prska a jezi se, ale vyrazny problem s nima nema, tuhle ho ferinka celyho uplne voblizala a oslintala a kote si to nechalo libit brzo ho uz zacneme poustet na ven, kdyz uz je na psiska dobre zvykle, jinak bych mela strach ze veme roha jen co se dostane z verandy...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:25
- Nahlásit
cernej caj
Teda kočku bez ocasu jsem ještě nikdy neviděla. Máte ocasatý špice a bezocasou kočku.
Pokud kotě nezdrhá, tak se psama mít problém nebude, nebudou ho lovit. Většinou stačí držet doma pár dní, pak už od baráku neuteče, pokud teda nezůstane nevykastrovaná/ý.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:32
- Nahlásit
Maya
to ja o ni doted ani nikdy neslysela vypada to jak kralicek s kocici hlavou
stara kocka prave zdrhala a oni po ni celkem sli, tohle kote nekdy prozenou, ale vetsinou sou celkem v klidu a kote je za chvilu zpatky u nich. prave kastrovana jeste neni, nestihli sme ani veta na nejakou konzultaci, ale jako mala snad neutece i nekastrovana
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:49
- Nahlásit
cernej caj
Já jsem právě někde četla, že existuje plemeno koček, co se rodí bez ocasu.
Jinak starší kočka pokud nebyla zvyklá na psy, tak to je horší, už si asi nikdy nezvykne tak dokonale, ale snad se naučí je alespoń tolerovat, kotě si zvykne vždycky, kdybys viděla to moje, strávila jako kotě měsíc zalezlá ve dříví na zahradě, jak se bála, psi se na ní dobejvali, pak se teprve začala plížit kolem baráku dovnitř, aby jí psi neviděli, první dni měla úplný hysteráky, jen se k ní pes přiblížil. A dneska? Chodí s náma na procházky, skáče na psy ze zálohy, Dorina přeskakuje, otírá se jim o krky a když psiska leží doma, jde si lehnout k nim. Člověk by fakt nevěřil. Já vloni už myslela, že jí chudinku budu muset dát pryč. Ale pak se to zlomilo a pohoda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:51
- Nahlásit
cernej caj
A jinak samo kotě nekastrovaný ti neuteče. Je to kočka? Kočky se kastrujou buď kolem 7 měsíce a nebo jestli jsi schopná poznat říji, tak hned po první. Jinak budete mít koťata ještě než jí bude rok a kočku budeš mít napořád podtrhnutou v růstu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 12:02
- Nahlásit
Maya
je to kocka. ja cetla kolem 6teho, tak to je to same... kotata nechci. topit to nebudu a krmit to nehodlam
nemas nejake foto, jak je kocka prepadava ze zalohy?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 12:32
- Nahlásit
cernej caj
To nemám. Prostě se kočka schová do kytek na záhonku nebo na louce do trávy a když jde pes kolem, tak na něj skočí, od Kima se většinou odrazí od boku, Dorina většinou přeskočí, protože jsou skoro stejně velký.
Vyfotit se to nedá, protože nikdy nevíš kdy to přijde a je to strašně rychlý.
Ale pamatuju se, že kocour to jako kotě taky dělával, asi si tak hrajou.
Naše kočka byla na kastraci asi před měsícem, už to má krásně zarostlý. Jen pár dní bylo vidět, že není plně OK, ale pak už řádila jako vždycky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:04
- Nahlásit
Maya
nevis, jak je to s klubem chovatelu? nese clenstvi nejaky vyhody krome levnejsich vystav/bonitaci ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:33
- Nahlásit
cernej caj
Dostaneš za rok ještě 4 zpravodaje a když chceš odchovávat štěňata, tak jako člen máš levnější všechny poplatky spojené s vrhem. Nečlen má u všeho dvojnásobný taxy.
Pokud koukáš na peníze, tak ta úspora za dvě výstavy a bonitaci snad je dohromady i míň než členský poplatek, takže pokud nechceš chovat nebo si číst zpravodaj nebo do něj přispívat, tak finančně se členství pak asi nevyplatí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:37
- Nahlásit
Maya
a v tom zpravodaji se tak doctu co? nasi maji klub seltii a kolii a tam sou snad jen infa z vystav, zbonitovani psi a jinak vpodstate pro smrtelnika blbosti... a se stenatama, to se zatim nevi, no... ale to se muzem prihlasit az operativne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 14:04
- Nahlásit
cernej caj
Já bych řekla, že je to tak napůl, půlka jsou výsledky z výstav, bonitace, plemenka, zápisy ze schůzí a tak a druhá půlka jsou články co kdo napíše, většinou reportáže z výstav, jak kdo žije či chová se špicema, prostě cokoliv kde figuruje špic, dále články o nemocech, o dědičnosti atd., inzeráty a fotky.
Psát tam může kdokoliv cokoliv k tématu špic, takže jak kdy, někdy je tam toho míň, někdy většina, že má zpravodaj i 100 stran. Jak lidi chytí psavá.
Jinak většině těch ofiko věcí je na netu, takže komu to stačí...
I když jistý to taky není, správa klubového netu je tak nějak vachrlatá, třeba výsledky bonitací zmizely a nejsou..
Někomu to na netu stačí, já radši čtu z papíru, takže těch pár stovek za rok radši dám.
Ale nutný to není, pokud se rozhodneš chovat, tak máš nejlepší asi se přihlásit před bonitací.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2010 14:07
- Nahlásit
cernej caj
JInak nějaký ty články ze zpravodaje jsou na netu taky, tak jen pro představu http://www.spic.cz/zivot/zivotp.htm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 07:50
- Nahlásit
Maya
no tak jsem koukla na nejake clanky, celkem se to da, tak to zvazim.
Nefuni ti Kim? me se zda, ze me Feri hrozne funi porad, strasne rychle dycha... Tim tak rychle nedycha. Je to tim, ze je jeste nedospela? nebo radsi zkusit nejakyho veta jestli ma vse v poradku? Protoze fakt dejcha jak po maratonu aj kdyz lezi...
|