Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 13:07
- Nahlásit

Maya
no to jo a ona jako neni moc, pul kila az kilo max, jenze ona kdyz ma 14.5kg jako ideal vahu, tak na ni je to docela videt, navic dkyz neni tak desne chlupata jak kazdej jinej spic

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 17:05
- Nahlásit

cernej caj
kdyz ma 14.5kg jako ideal vahu

Tu ideální váhu máš z kama? Veterinář? Nějaké tabulky? )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 17:17
- Nahlásit

erzebeth tu mam vypozorovanou, az byla dospela tak se mi zdala v idealni kondici. Ani moc hubena, ani tlusta. Beru to orientacne podle pohmatu a kdyz se mi zda hubena-tlusta tak ji prevazim. Nesnazim se o to at zhubne pribere danou vahu ale je to orientacni ukazatel a davkuju dle toho granule a prasky

worick
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 17:35
- Nahlásit

Čau holky, prší, tak mám čas juknout i na vás
ErzebethB
A značkovacího psa díky bohu nemáme,... přidřepne čůrá a jen čumí co kde lítá - to se ale právě změní při hárání, to ti bude značkovat pořád. Já jsem zastáncem kastrace, jelikož u nás na vesnici věčně lítaly hordy sexuchtivých pejsanů a ani mamce se nepodřilo Mandy při prvním háráním zabezpečit - rozkousali u báby vrata a bylo. Kastrovala ji už březí Ale než tohle snášet dvakrát do roka...Máme v široké rodině 6fen a 5 z toho je kastrovaných, aniž by to tito příbuzní spolu konzultovali. Nevím o žádné, která by díky tomu měla nějaké potíže. Ovšem všechny jsou hladkosrsté, takže tam netuším. Už jsem několikrát psala: když měla sestřenka kříženku Akity a pořád se jí dělala vylisaná kola v závislosti na hárání, vet jí kastraci doporučil, ale nikdy na ní nešli, řešili to kortikoidy, mastma apod. Respective šli, až dostala v 8.letech rakovinu mléčných žláz. To už ale nepomohlo. Pak si sestřenka vyčítala, že kastrovat měla hned na začátku, stejně to byla vzteklá mrcha, která šťěňata ani mít nemohla, protože by každého psa nejspíš zabila Ušetřila by ji celoživotního trápení se srstí. No a rakovina...ta to jen dorazila...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 19:00
- Nahlásit

cernej caj
ááááha oukej ))

worick
No pěkný, pěkný... já to asi nechám až ukáže čas... na volno mi neběhá, tam kde jsou lidi jí máme vždy na vodítku, jelikož je to hopskulka na cokoli, co se hejbe.... holt když bude hárat, přestanem jezdit na víkendy k našim... těch pár dní se to přežije, když by náhodou tento problém nastal (rakovina, záněty apod.) a bude nám to vetem doporučeno, případně nastane nějaká falešná březost atp. tak to budem zvažovat, ale na základě toho "znehodnocení" srsti se toho vážně obávám... stačí mi teď, jak má tu štěnecí že to furt češu, furt to stríhám a on je v tom pořád bordel

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 19:27
- Nahlásit

ErzebethB
no těch pár dní hárání ale počítej tak minimálně 20, spíš víc
ono pokud se rozmejšlíš jen kvůli tomu nechtěnému nakrytí, tak je to jedno kdy, ale pokud bys to chtěla právě jako prevenci proti rakovině mléčný lišty, tak se musí vykastrovat maximálně po prvním hárání

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 20:58
- Nahlásit

worick
pořád se jí dělala vylisaná kola v závislosti na hárání,
no ale to mohlo, ale nemuselo mít souvislost (Milča má něco podobnýho, ale postupem času to vypadá, že ta souvislost je spíš nepřímá, s kolísáním hladiny hormonů a nikde není řečeno, že by to po kastraci nebylo horší . Jo samozřejmě nikde není ani řečeno, že by to nebylo lepší).
ErzebethB
Já kastracím z jinýho než zdravotního důvodu (faleška a přemýšlela bych i nad tím Worickovým akitím důvodem, to ne že ne) nevěřím.
Mám pocit, že to příroda má dobře zařízený a neměli bychom jí do toho moc zasahovat
Maya
prevenci proti rakovině mléčný lišty
no ale i kdyby hormonů nebylo, je to velká operace
počítej tak minimálně 20, spíš víc
no ale ze začátku to vůbec není tak strašný, akutní je tak ten týden, kdy slečna špičatá využívá všech svých mozkových buněk (a že jich maj, mrchy šedivý), aby našla chlapa.
worickani mamce se nepodřilo Mandy při prvním háráním zabezpečit
no ale to přece není ErzebethB případ (ona má psa doma, zabezpečenýho mnohem líp, u sebe)

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 22:03
- Nahlásit

kachna_
no ale i kdyby hormonů nebylo, je to velká operace
no furt je menší operace kastrace než odebírání celý lišty
to příroda má dobře zařízený a neměli bychom jí do toho moc zasahovat
no jenže příroda to má zařízený na porody, při více porodech se to riziko rakoviny snižuje stejně jako při kastraci
ale je to každého věc si rozmyslet pro a proti a zařídit se podle toho, píšu to jen proto, aby ErzebethB měla všechny informace, pak už je to jen na ní

worick
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 00:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kachna_
Maya
Já vím, že má ErzebethB
byťáka S tím problém moc mít nebude, akorát sousedy to nepotěší pokud je v sousedství pes, bude tanec
Mám pocit, že to příroda má dobře zařízený a neměli bychom jí do toho moc zasahovat - to jo, jsem taky pro většinu řešení ,,dle přírody" Jenže např. u těch psů, kterých jsme nejmíň polovinu ,,zmršili" k obrazu svému, kteří nemůžou dýchat přes krátké čenichy, tahají prdel po zemi atd....se těžko už o nezasahování dá mluvit. Ano, musely by jsme nechat feny rodit jak na běžícím pásu...a neměli by třeba rakovinu mléčné lišty, ale zase by dřív chcípnuly na vyčerpání organismu
Bylo mi z každé kastrace (jak Mandy, tak mých koček) nanic a měla jsem výčitky, ale když vidím, co to dělá se sousedovic Dášou, jak je poblázněná, nemůže si pomoct a rve k nám ploty, nechá po sobě týden skákat šílená nadržená psiska z celého okolí až má odrané boky...je mi jí taky až líto...Myslím si, že si teď Mandyna užívá klidu a pohody, bez přehnaného zájmu čoklů a hormonálních bouří typu faleška

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 08:19
- Nahlásit

worick
mě teda kastrace nějak neberou, však kolik ženských je kastrovaných a ještě si to většina pochvaluje
psi jsem neměla kastrovaný jen proto, že to nebylo nutný, ale kdyby nějaký nějak přehnaně vyváděl kvůli fenám, tak bych se nerozmejšlela ani minutu

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 08:50
- Nahlásit

Maya
však kolik ženských je kastrovaných a ještě si to většina pochvaluje
no právě, ale taky berou doživotně substituční hormonální léčbu, jinak hrozí zvýšené riziko osteoporézy (sousedka hormony nebrala, páč se to ještě nevěděla a v důsledku toho je už o 10 cm nižší než bývala, jak se jí deformuje kostra). Jenže třeba v tomhle směru žádné studie neznám (studie, které by se zabývaly tím, že by zkoumaly, jak působí neprodukce konkrétních hormonů na psí organismus)
Rakovinu spojenou s pohl. orgány nebo zánět dělohy jsem zažila u dvou fen (jedné naší). U obou tomu předcházel nepřirozený zásah do repr. cyklu (v jednom případě potratová injekce, ve druhém ztráta hárání kvůli hladovění). Jo vlastně a Milča měla cystu, ze které by ten nádor asi vzniknul, ale stačilo ho vyoperovat a bylo po problému. Určitě bych kastrovala, kdyby fenka měla falešky, nebo kdyby existovala šance, že to zlepší jiný problém, ale preventivně, to ne.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 09:01
- Nahlásit

Tyyy jo.... no koukám, že se máme na co těšit Uvidíme, jak to bude probíhat, ale osobně se mi do toho nechce, taky bych z toho měla asi výčitky... x)

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 09:14
- Nahlásit

kachna_
No doživotní hormonální léčba u lidí není až tak běžná, protože vedlejší účinky jsou horší než osteoporóza a podobný radosti a co vím po hysterektomii ti jí dají jen na vyžádání a na tvoje riziko, protože brát hormony jako prevenci je blbost
jinak studie o kastraci třeba http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.137 1%2Fjournal.pone.0061082
a hodně odkazů máš třeba na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Mammary_tumor

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 09:23
- Nahlásit

Maya
v angličtině to nezvládnu (ty český jsou na jedno brdo, nepočítám-li pár článků v odb vet. časopisech), nicméně věřím ti, že to zkoumají
No doživotní hormonální léčba u lidí není až tak běžná,
jsem to zjednodušila, chtěla jsem tím říct, že se prostě řeší i ty důsledky, co to má pro celý organismus (sakra, teď jak to píšu, mi přijde, že to zdravotnictví opět poněkud přeceňuju, což ?)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 09:25
- Nahlásit

co je kastrace u zen? To je sterilizace ci neco jine

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 10:10
- Nahlásit

kachna_
nicméně věřím ti, že to zkoumají
no hlavně v USA k tomu mají dost výzkumného materiálu, že jo
přijde, že to zdravotnictví opět poněkud přeceňuju, což
asi tak nějak
cernej caj
co je kastrace u zen? To je sterilizace ci neco jine
hysterektomie, normálka jako u fen, odebrání dělohy a vaječníků, ve věku nad 40 běžná to věc, sterilizace je tuším jen podvázíní vaječníků právě aby produkce hormonů zůstala zachována

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 10:47
- Nahlásit

maya
A u tech zen teda ta kastrace je asi dost hnus pro organisnus ze musi mit hormony? Nebo v pohode i bez hormonu?

worick
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 10:58
- Nahlásit

cernej caj
A u tech zen teda ta kastrace je asi dost hnus pro organisnus ze musi mit hormony - sim tě kde žiješ, jsi o tom ještě neslyšela?! Jistě, je to totálně naprd. Okamžitě se dostaví přechod se všema jeho důsledkama, jak píše myslím kachna_ - krom návalů, osteoporózy, nástup rapidního stárnutí tzn. řídnutí vlasů, vadnutí pleti, zvýšené riziko infarktu, před kterým doposud hormony ženu chránily...proto se bere substituce, která ale není ideální, vychytaná a je tam zase pro změnu poměrně velké riziko rakoviny prsu..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 11:11
- Nahlásit

worick
kupodivu sem si to i musela precist 2x ze fakt holky pisou o kastraci u zen, nikdy sem na to nenarazila, jen na tu sterilizaci prave (kdy ale zena normalne menstruuje, jen teda ma podvazane vajecniky myslim aby nemohla otehotnet)

no ale pokud ti vsechno tohle hrozi i po prechodu, tak 5let sem, 5let tam nemuze mit zas tak hroznej vliv, ne? ale je fakt, ze asi zadna prdel...

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 11:11
- Nahlásit

cernej caj
worick
no když už někdo ty hormony bere, tak jako při přechodu rok dva než přejdou ty nejhorší příznaky, ale co tak vídím kolem sebe, většina ženskejch nebere nic ani po operaci ani při přechodu a ani to rapidní stárnutí nevidím tak černě, to už je prostě věkem
ale jen jsem prostě chtěla říct, že u ženskejch se nad tím nikdo nepozastavuje a to že jako třeba inkontinence je taky častá pooperační komplikace, která se musí řešit další operací a má to spoustu dalších mínusů a jakože přechod o třeba 10 let dřív je taky proti přírodě , ale u fen se někteří lidi můžou potentočkovat, tím nemyslím kachnu!!! to je prostě nad moje chápání

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 11:14
- Nahlásit

cernej caj
, tak 5let sem, 5let tam nemuze mit zas tak hroznej
ono jde spíš o to, že operací uděláš tělu během mžiku to, co při přechodu tělo pomalu zvládá třeba rok, přirozeně se hladina hormonů snižuje pomalu, operací tomu uděláš konec naráz, navíc obvykle ve věku, kdy to přirozené není

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 11:24
- Nahlásit

cernej caj
hele, třeba tohle má jen 9% tuku a klokaní taky http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wi ld-duck-15kg/

asi to teď objednám když už to mají na granule.cz

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 11:38
- Nahlásit

Maya
ono jde spíš o to, že operací uděláš tělu během mžiku to, co při přechodu tělo pomalu zvládá třeba rok, to je fakt, no. Na druhou stranu ja kdyz to vidim doma, tak ja budu menstruovat jeste v 60

ty granule vypadaj dobre, na 15kg tam maj 225g... coz proti 170 je 50g a to by mohla vnimat pri 2x denne ze ma o 25g vic? asi jo, ze

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 11:46
- Nahlásit

cernej caj
to by mohla vnimat pri 2x denne
no asi jo
zkus se podívat i na jiný receptury, třeba mají dávkování ještě vyšší, já teda koukala jen po tom tuku a ty ostatní už mají tuku ty obvyklý hodnoty 15-20%

worick
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 14:04
- Nahlásit

Maya
cernej caj
Wolfsblutem krmíme my, jen ne právě žádnou z těch nízkotučných, protože já mám naopak nežravky. Teď nasadili novou řadu, je v tom, kachna, bažant zajíc(tuším) a ta klukům chutná moc Což ovšem není u Feriny žádoucí

nefritt
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 15:48
- Nahlásit

Mám kastrovanou Enynku i Áju a byla i Corynka. Fakt, že všechny ze zdravotních důvodů, ale problémy nemá žádná. Akorát teda Eny má srst jako vatičku a blbě se to udržuje. Po kastraci je i Dyk a to je příšerná údržba srsti .........

nefritt
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 15:50
- Nahlásit

Holky, hele, na co jsem se dala. :-D
http://www.ucetnictvi-danovaevidence.cz/pletene-sv etriky-/
Dodělávám vzorovaný svetřík na pudlíka a mám tu objednávku na šatičky pro čivavu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 15:59
- Nahlásit

nefritt
Jee, tak to sou primo tve svetriky co nabizis?

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 16:54
- Nahlásit

nefritt
tak si tak čtu ty tvoje stránky
Není mým snem ani cílem věnovat se v budoucnu chovu vlčích špiců a Charlie je zřejmě jediným zástupcem této rasy u nás

worick
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 17:47
- Nahlásit

Maya
ještě se k tomu vrátím:
ale u fen se někteří lidi můžou potentočkovat - ono je to asi hlavně tím, že většina má psy bytové a mít inkontinentní fenku je v tomto případě fakt nepříjemné, neřkuli u cernej caj
která s ní chrní v posteli Že jo, Kristýn?!
Myslím že ti, co mají fenky venku, pokud je i mají inkontinentní, pravděpodobně o tom ani nevědí

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání