Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:43
- Nahlásit

ErzebethB
no tak s rozpoznáváním hárání fakt neporadím
je to asi na vás co budeš riskovat, jestli blbou srst a nebo případný štěňata, jeslti si teda moc nevěříte, že to ohlídáte

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:51
- Nahlásit

ErzebethB
Což o to, já nemám problém s tím to brát v potaz a počítat s tím, že 2x do roka bude hárat, ale jde o náhodu

Tak časem to prostě už vypozoruješ, po kolika měsících bude hárat, pak si to období lehce vypočítáš. Jakože teď bude hárat od září, tak si vypočítáš, že za 6 měsíců by asi tak zhruba mohla začít zas a od tohoto období si ji budeš více hlídat... (a nebudeš ji teda nechávat napospas nezodpovědným lidem. To je to, čím jsem myslela ta specifika držení čubek - u psů je to jedno, tam nemusíš hlídat nic, jen přivolání

Ale no tak... takovej debYl zase nejsem, abych si tohle myslela =o))

To já nevim, jestli jsi debil, to zjistím až časem jenom jsem vycházela z toho, co jsi napsala a na co ses ptala. )))) Nic ve zlým!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:55
- Nahlásit

erzebeth
Feri bude mit 4roky za mesic (to tak desne leti) a hopskuje je furt stejna. Ale my se nepohybujem mezi lidma a znamy vi, ze musi ignorovat a nesmi hladit atd.

Ja stenata nechci taky ale radsi vykastruju az pokud se ukaze zdravotni problem. Tim kastrovanej je a srst ma supr, podobnou ferine, nemam s tim vubec potize. ale byl kastrovanej jako mladej, ne jak ten mayi nekdy loni tak mel kolik? 10?

Radsi ji proste nepoustej bez dozoru v dobe harani nikam, vod jen na voditku pokud hrozi psi, pac ono odvolat roztouzenej parecek... Ale konecny rozhodnuti bude stejne na vas.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:00 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
ne jak ten mayi nekdy loni tak mel kolik? 10?
jj, ale já myslím, že to není věkem, spíš si měla s Timem štěstí, znám pár kastrovanejch špiců a většina prostě s tou srstí problémy po kastraci má, ale nikdy ne všichni, a kastrovaní byli tak různě, viděla jsem fotku feny, která taky byla kastrovaná jako mladá a se srstí dopadla snad ještě hůř než Kim

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:06
- Nahlásit

Maya
znám pár kastrovanejch špiců

Co jsem tak četla, tak to bude problém napříč psem prostě.. že to není jenom u špiců, i když u těch špiců s tou strukturou srsti, co mají, se to asi spíš projeví než třeba u pudla nebo u krátkosrstýho nějakýho..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:06
- Nahlásit

maya
Asi fakt o nahode, su rada ze tim ma srst suprovou.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 19:56
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
jj, plemena, co mají hedvábnou měkkou srst normálka se to asi moc nezmění, holt z tvrdý samočistící srsti špice se stane ta hedvábná vata a je to v kelu

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 11:11
- Nahlásit

Děkuji za ohlasy, takže je rozhodnuto, nebude se kastrovat a holt když se začne chovat malinko jinak vůči ostatním psům, budem hlídat a nebudeme jí nechávat o samotě... Nakonec, kdo by chtěl domů štěně medvědí hopsakoule?

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 11:51 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

ErzebethB
tak pokud si věříte, že jí ohlídáte, tak bych taky nekastrovala, i když kastrace mi nijak nevadí, no alespoň už víš, proč my vesničani si pořizujeme psy a ne feny

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 13:38
- Nahlásit

Maya
ja su taky vesnican a s fenou problemy nemam? hlavne ne u nas na vsi, i kdyz na jednom vandru sem problem mela, pac sem nejak necekala, ze zacne, navic to mela o 2 mesice posunuty a toho dementniho cokla sme se nemohli nijak zbavit, pac majitel rekl, ze voditko nema a neprivaze si ho a ja byla v lese a na strom s ni splhat nehodlam... no taky sem si musela zoufala v noci volat odvoz, pac sem nemohla ani spat, ten cokl byl proste nezahnatelnej a do 3 do noci sem cekala, nez pro me muz prijede z brna autem... fakt des

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 13:56
- Nahlásit

Maya
U fen mi moc vyhovuje, že přidřepnou a vyčůrají celej obsah močáku naráz takže vím, že když mám na venčení míň času, tak vím, že se opravdu dobře vyčůrala a neodcházím do práce s tím, že musím pospíchat domů, abych na něj měla v obědové pauze opravdu půl hodiny..

cernej caj
Tak tomu chlapovi bych asi rozbila tlamu a pak mu půjčila své vodítko.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 14:01
- Nahlásit

Ženské HELP, máme průšvih.... Dneska jsem jí drbala na panděru a zjistila jsem, že jsme zanedbali česání chlupů pod předníma packama a má tam cucky.... Máte nějakej tip jak to rozčesat a jak tomu předcházet??? Občas se jí cuckatí chlupy za ušima, ale tam už jsme to odchytali a češeme pravidelně, ale na to podpaží jsem úplně zapomněla.... Bojím se to vystříhat, aby to nebylo ještě horší :/

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 14:12
- Nahlásit

ErzebethB
to normálka ostříhej, nic se nestane, jen to tam jde blbě, tak bacha abys jí nestřihla do kůže, nejlepší je když jeden odtahuje packu a druhej si jednou rukou přidržuje cucek a stříhá, já tam teď stříhám Kimovi dredy furt, ale on má i na stehnech a všude, až vymění srst za dospěláckou, tak by se jí to mělo přestat dělat, Kimovi jako štěně jsem stříhala dredy za ušima
jinak se prodávají rozčesávací spreje, ale já teda s nima nemám moc dobrý zkušenosti, pak jde ten cucek nastříhat nůžkama a pak rozčesat, ale strávíš s tím fůru času, budeš mít nasratou čubu a výsledek bude pár učesanejch chlupů, zbytek stejně odpadá

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 15:43
- Nahlásit

Oukej, večer na to mrknem... díky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 15:53
- Nahlásit

ErzebethB
U fen mi moc vyhovuje, že přidřepnou a vyčůrají celej obsah močáku naráz takže vím, že když mám na venčení míň času, tak vím, že se opravdu dobře vyčůrala
ted se tu za bricho popadam moje fena znackuje. Je schopna jit klidne dve hodiny a jednou za cas si neco oznackovat. Ja ji vlastne vidim curat jen hodne vyjimecne...

asi tezko jak mu mam ja pucit voditko, kdyz na nem mam haravou fenu? to jako ta harava fena pak ma byt nekde v lesich v prdelakove napospas jakymukoli dalsimu psu? jenze proste je tezky kdyz chlap zaleze zpatky do hospody a cokl je mu fuk...

cucky ji vystrihej, nebo hodne pomalu vyces od okraje tech cucku pomalu dal... jako by sis napred cesala vlasy od konecku a pak az od hlavy. ja normalne vystrihavam kdyz se stane

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 16:58
- Nahlásit

cernej caj
moje fena znackuje

Moje čupka taky. To bych musela jí nechat hrozně dlouho bez venčení, aby se vyčůrala najednou. :/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 18:37
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Presne. Mas nejakou predstavu a stejne je licha

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 19:18
- Nahlásit

cernej caj
tak vim od lidí, že když jdou z háravou fenou, nosej sebou provaz a dotěrný bezprizorný psy uvazujou

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 19:51
- Nahlásit

cernej caj
Tak to je pak těžké, my taháme většinou jak flexinu tak klasické krátké.... takže bych měla co půjčit :/

A značkovacího psa díky bohu nemáme,... přidřepne čůrá a jen čumí co kde lítá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 21:34
- Nahlásit

erzebeth
Jenze bych tech voditek takhle musela mit treba 5 a kdyz kazdy stoji 200, tak radsi uprimne nevytahnu paty z domu obrazne nez rozdat voditka lidem, kteri cokla pusti jen co budu z dohledu a pak nebudu mit voditko zato chtivyho napadnika jo...

Ale rikam, to se mi stalo fakt jednou na vandru. To mela byt reakce spis na mayu ze na vsi bydlim ale problemy nemam tady u nas

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 21:35
- Nahlásit

jo a chtela sem rict ze je feri vyzrana a mela by zhubnout. Muz ju vykrmuje. Je pazrava. Nejaky granule s velkym objemem ale mensi vydatnosti? Zebra taktak...

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 21:52
- Nahlásit

cernej caj
zkus nějaký rybí, ty jsou obvykle míň tučný

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 09:04
- Nahlásit

cernej caj
Tak to pak jo... to chápu... Já to myslela jen vůči té ignoraci toho chlapa - jako no co, tak moje štěňata to nebudou a ty se třeba poser... :/

Teoretický dotaz: Jak poznáte v tom množství chlupů, jestli je pes tlustej, či ne? Já i když to zkouším v momentě, kdy jí koupu, stejně toho prd poznám....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 09:37
- Nahlásit

ErzebethB
jasný, no. kdybych se s tím setkala v minulosti, asi bych připravená byla na takovou situaci...

no to poznáš, že jí zkusíš nahmatat žebra - budou hmatný, ale rozumně. nebudeš po nich moc jezdit jak po žebrech od topení ale zas pokud bys měla problém nahmatat, nebo nenahmatáš vůbec přes vrstvu tuku žebra a jen cítíš furt měkký tak je už tlustá.

ferina je ma hmatny hodne spatne...

Maya
a nemas tip na nejaky, ktery by meli i vetsi objem? toho nutra golt je tam snad 170g/den a totw treba se davalo i 250 a ono asi je problem, ze objemove toho nutragoldu ma malo a muz ji teda pridava

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 09:46
- Nahlásit

cernej caj
no nevím, to už pak spíš ty trochu míň kvalitní, myslím, že větší dávkování má třeba Nutram nebo Dog Lover Gold ta základní řada
ono ale vizuelně těch 10 dkg navíc podle mě ani nepoznáš a jestli jí muž přidává, že se mu zdají ty porce malý, tak tím to asi nevyřešíš, co koupit menší misku aby ta porce v ní vypadala větší? jinak mužovi naplácat, protože řešit pak dietu jako fakt nic moc

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 09:54
- Nahlásit

Maya
muz ji pridava, protoze vsechny predchozi granule meli vetsi porci a ferina ted hleda, co by jeste sezrala a jemu je ji lito tak ji prida... na totw sem jim pridavala dost a asi se rozezrala ohledne mnozstvi? mensi miska to asi nevyresi

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 09:59
- Nahlásit

cernej caj
no to se ti asi rozežrala, co dát jí třeba mrkev po krmení? přestane hledat, zabaví se, nažere a neztloustne, jinak fakt nevím, jedině vytrvat v menších dávkách než si zvykne, jinak už fakt jedině nějaký lightky

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 10:33
- Nahlásit

cernej caj
Tak to vyzkouším, ale osobně si myslím, že u nás to nehrozí, denně nalítá kolikrát kolik kilometrů... chvíli neposedí, a žere tak jako aby se neřeklo.... takže u nás to asi nehrozí...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 11:02
- Nahlásit

Maya
hm, to bych mohla zkusit mrkev ji dat...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2013 11:25
- Nahlásit

cernej caj
no maximálně ti zrezne, ale furt lepší zrezlej pes než tlustej

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání