| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 19:19
- Nahlásit
cernej caj
no mít buhunda to je můj sen, tak jedině až společně vykradem nějakou tu banku
lapiny prej maj srst stejnou jako špic co říkali lidi co si je nuchali na výstavě, ostatně to je moje teorie, že je to v podstatě jedno plemeno, že když Svédové za třicetelité války obsadili Německo, tak se jim to tam prokřížilo se špicema
ostatně takovou švédskou lapinu v podstatě nerozeznáš od velkého černého špice a švédská lapina je totéž co finská, je rozdělili jen z politických důvodů, stejně jako německého špice a italského volpina
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 19:55
- Nahlásit
Maya
to nechapu, ze kdyz jeden cokl muze byt jako 2 plemena, proc nemuzou rozdelit taky keese a vlcouny?
ostatně to je moje teorie, že je to v podstatě jedno plemeno, že když Svédové za třicetelité války obsadili Německo, tak se jim to tam prokřížilo se špicema
a jedna lapina by asi taky byla doma uplne v pohode tech 12h, ne? pac muz sice selmicku, selmicku ale jedna semlicka by byla echt nestastna asi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 20:52
- Nahlásit
cernej caj
jedna semlicka by byla echt nestastna asi
Beska ne, ta by byla coby rozmazlovaný jedináček na vrcholu blaha.
, proc nemuzou rozdelit taky keese a vlcouny?
páč se to nehodí němcům?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 23:00
- Nahlásit
cernej caj
lapina se šelmičkou můžou být úplně v pohodě
a jak píše kachna, keese a vlčouny nemůžou rozdělit páč to nechtěj němci jakožto mateřská země garant standadu o tom rozhodujou oni, však oni si taky vymysleli to sloučení, aby to echt měli na papíře, když už to dělali předtím, klidně si přikřížej i americkýho eskima bez požehnání FCI, ale rozdělit to, to neeee
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 07:06
- Nahlásit
Maya
lidně si přikřížej i americkýho eskima bez požehnání FCI, ale rozdělit to, to neeee
to je fakt supr ale, pac me se proste keesove moc nelibi a ten vzhled je pro me docela dulezitej. Jako sou hezci ale uz ne tak, abych je chtela mit doma
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 07:07
- Nahlásit
a myslela sem jako jedna lapina - pac spic klidne prospi a prosteka celej den a je mu celkem sumak, kdy prijdu domu... nerada bych ale aby lapiny byli jak bordery frustrovany unudeny a nicitelsky bud sebe ci okoli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 08:33
- Nahlásit
cernej caj
tak nějak hodně akční by lapiny bejt neměly, ve Finsku je to jeden z nejoblíbenějších rodinných psů, ale teda až takhle do detailu to taky nevím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 08:45
- Nahlásit
Maya
to s tim rodinym psem si prave psala, ale proste tohle sou informace, ktery me zajmaj nejvic, ze jo ja totiz nechci borderu v rouse spicim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 09:38
- Nahlásit
cernej caj
tak bordera to asi nehrozí, tipuju spíš tak něco jako choďák, a teda ono už ani ty bordery nejsou co bejvaly Zeus ten se v pohodě spokojí s házením míčku, i když pravda vyžaduje k tomu člověka na házení a to je někdy otravný, to i špic je s tím lepší, alespoň teda Dorin si ten míček hází sám, stačí mu ho hodit jednou a pak už se jen koukat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 11:35
- Nahlásit
Maya
ferina si taky hazi sama, ale vetsinou jen pokud je to k jidlu
prave bych potrebovala neco jako spice, proste psa, kterej je v pohode kdyz je hodne doma sam a nevyzaduje denne 4h venku, staci mu denne treba hodka az dve a ty 4az o vikendu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 12:26
- Nahlásit
cernej caj
no tak to holt nakonec budeš muset zůstat u těch špiců
no já asi taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 12:29
- Nahlásit
Maya
ale dyz ja nechcu keese, ze jo a to se bojim ze uz za 10 let nic jinyho nebude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 13:02
- Nahlásit
cernej caj
tak si koupíš střeďáka, jestli teda taky ještě budou
nebudeš mít problémy jak ho dostat do vlaku nebo z vlaku a trek ti ujde taky a ještě mu poneseš míň jídla
akorát tě teda nepotáhne do kopečku no, to bys jich musela mít víc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 14:13
- Nahlásit
Maya
stredaci maj smrskly cumaky a nechcu psa pod cca 10kg, idealne tech ferinky 14 az timikovych 19
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 14:40
- Nahlásit
cernej caj
jsou střeďáci, co maj i 12 kg
a jaký smrsklý čumáky??? tohle je smrsklej čumák???
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 14:49
- Nahlásit
Maya
tak jako nemyslim smrskly jako nejaky zkraceny proti norme, ale me u nekterych uz prijde, ze maj jakoby takovyty voci vylizajici z hlavy.
tenhle ma peknej cumacek a 12kg je i docela rozumna vaha uz. selmie mi ted pripadaji taky nejaky zakrsly proti spiclikum
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 14:58
- Nahlásit
cernej caj
no to by mi taky vyřešilo problém, kdyby tu za deset let už byli prakticky jen keesové
ale náhodou, mrkni na tuhle krasavici malou
díky ní jsem i jednu dobu přemýšlela nad střeďákem
|
Nejvy
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 15:18
- Nahlásit
Dobrý den. Prosím o radu.
Krmila jsem své štěně granulemi Arden Grange, nyní jsem přešla na Nutram (pokaždé pro štěňata velkých plemen, neboť je to štěně velkého plemene
Pes má neskutečnou energii, překrásnou, lesklou srst, jen exkrementy má tekutější (ale ne průjem), pouze ráno má stolici pevnou. Bylo to tak po obou značkách granulí.
Je to důvod k tomu změnit granule? Nebo to nemám řešit a není to nějak zásadní problém? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Budu moc ráda za vaše eventuelní názory.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 15:23
- Nahlásit
cernej caj
Dorin nemá vylezlý oči, protože je typickej němec, málo chlupů, dlouhej čumák a tak,
vylezlý oči mají kříženci s pomíkem, což jsou spíš malý špicové, myslíš asi takhle
kachna_
jj, to byla moc pěkná fenka, jak zakrslej vlčí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 15:35
- Nahlásit
kachna_
Ta je ale moc pekna
Nejvy
A jakeho mate psa? Ja teda s granulema nevim, nemusi to byt nic a muze to byt intolerance na neco, citlivost pri zmene... Zkuste nejake granulove tema kde bude koukat vic lidi nez ke spicum.
Maya
Nekteri stredaci uz to maj taky tre ti drobnejsi a vsimla sem si to trochu i u tech zakrslejch seltek. Tak asi mam tvrdsi normy na to vylizani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 15:56
- Nahlásit
cernej caj
čím menší pes, tím vykulenější oči, je to jeden se znaků nanismu, takže u střeďáků to mají ti na dolní hranici, kteří jsou v podstatě o centimetr přeroslí malý a křížení s pomama, kde jsou vylezlý oči žádoucí, tomu nepřídává
celý je to o tom, že u nás pořádnýho štřeďáka díky přeřazování moc nepotkáš, to zas jedině prachy a koupit jinde
tohle je prostě třeba pro mě pořádnej střeďák, kterýho rozeznáš od malýho na první kouknutí
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 16:12
- Nahlásit
Maya
Dorin nemá vylezlý oči, protože je typickej němec, málo chlupů, dlouhej čumák a tak
Je nádhernej!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 16:18
- Nahlásit
maya
Tak ale ty voci me brani v tom si to nejak vic zamilovat proste
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 17:15
- Nahlásit
cernej caj
Jen jestli ty nejsi moc náááááročná =))))
Hele, co se týče lapin, tak když jsem o nich četla, je to něco jako špicloid - je to jedno z tuším dvou plemen, co jsou celoročně povolený ve finsku být venku, ale i přesto to nejsou aktivisti... Jen moc nesnášejí samotu.... dle toho, co jsem pročítala by to měli být větší závisláci na člověku než špiclouni... Ale dle mého tohle všechno jsou sice pěkná slůvka, ale je to čistě na tom, jakou povahu chytíš.... Nefritt má doma taky Belu, která je závislák... naše taky nesnáší, když je někde sama ale zase na druhou stranu si nerada sama hraje... a s tím pohybem, taky nevyžaduje žádnou velkou aktivitu, ale miluje běhání (což teda neskutečně vítám, budem si dávat do těla, až dospěje )
Jinak teda jako když jsem vybírala psa, tak jsem psala asi na 10 různých CHS, abych zjistila, co a jak... a pro mne byla teda podmínkou příjemná chovatelka/chovatel, abych v případě potřeby měla kam sáhnout a ne abych pak poslouchala ještě arogantní kecy typu paní Lapinkoira... Ta mě fakt zvedla mandle... nejsem z těch, co by vytáhli 20 táců jen tak a dali to kamkoli, takže jsem velmi zvažovala, jestli jí to dát, či ne... nakonec jsem ale ustoupila, nestálo mi to za to.... :-/
Dneska malinko lituju, ale ono stejně, když bych Lapinu chtěla, musela bych jít k této ženské, jelikož ve Finsku a Švédsku jsou na ně čekatelské listiny, kdy rodinka čeká třeba i dva, tři roky na štěně.... (co jsem teda pročítala fin. a šv. stránky.... ) Takže jednorázová rychlá dovolená se štěndem asi nehrozí, navíc jsou ceny lapin o dost vyšší než u nás a to i přesto, že do toho nepočítám dovoz... (zase opět čerpám z webů, které jsem studovala, možná to doopravdy není tak brutus.)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 21:53
- Nahlásit
cernej caj
tak fakt jedině toho velkýho, však jsou stejně křížený s vlčíma
Lucie Kratochvílová
dík, to seš jedna z mála kdo to říká
ErzebethB
že by fakt i ve Finsku se na lapinu čekalo? to mě překvapuje když jsou jich tam mraky
cena určitě bude brutus, na západě je běžná cena 1000 euro za štěně, spíš víc + dovoz, jako fakt masakr, proto taky sem skoro nikdo nevozí středáky, když se tu pak štěnata prodávají za pár tisícovek, to je fakt drahá sranda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 06:53
- Nahlásit
ErzebethB
echt narocna nejsu
ale pokud ma mit clovek toho psa na cca 15 let tak proste si myslim,z e by mel mit takoveho, ktery mu relativne vyhovuje pripadne s tim co mu nevyhovuje je ochoten se smirit pripadne tomu nejak prizpusobit. A holt u me je dulezity i to, ze se mi ten pes libi vzhledove a nejaky vypuleny voci fakt nechcu
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:31
- Nahlásit
Maya
Jo jo někde jsem to četla... nevím kde teď přesně, když jsem hledala vhodné plemeno, strávila jsem týden na internetu... x)
Ale ono těch chovek co tam mají lapiny úplně tolik zase není, jestli si to dobře vybavuju, tak tam jsou trošku jiný pravidla na vytvoření chovné stanice, než tady u nás a proto tam jsou čekačky tak dlouhé... A ta cena je faktu brutal... to je tady dvacka za štěně ještě relativně dobrá....
cernej caj
Tohle chápu... ale řešit dýlku čenicha? To je jako bych vybírala chlapa podle dýlky víš čeho... U štěnda to hnedka nepoznáš a když vyroste (vdáš se) je pozdě
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:35
- Nahlásit
http://www.lapinkoira.cz/dovoz.html
Tady je něco málo, ale ten odkaz o importu, co jsem četla byl ve finštině (s přepnutím na aj) a za boha ho nemůžu najít :/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:51
- Nahlásit
ErzebethB
tak dovézt psa z Finska není až tak složitý, nejlevnější je zaletět si pro něj osobně nějakýma nízkonákladovkama a vzít ho za pár korun jako spoluzavazadlo na palubu, špiců už se takhle něco nacestovalo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:42
- Nahlásit
ErzebethB
no ale pokud me vadi cokl s prisrazenym cumakem, kterej jak v lete tak v zime nemuze ven, a ja su venku hodne, tak to logicky resit musim. kdybych byla panicka co se projde 3x kolem parku u domu tak asi buldocka neresim, ze neudejcha 40kilaku v lete na vandru...
|