| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:50
- Nahlásit
cernej caj
tak takovej extrém zase snad žádnej špic není, to maj mopsové, boxeři apod., kteří nemaj čumák už v podstatě žádnej, ale chápu tu estetickou stránku věci, každej člověk chce psa, kterej se mu prostě líbí, žejo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:53
- Nahlásit
Maya
jasny, zadnej spic ten extrem neni ale proste jak rikas. chci psa, co se mi libi, kdyz za nej mam vyplaznout treba 10 tycek tak mam urco jiny naroky nez kdyz chci psa z utulku a i tam si vyberu takovyho,co mi prijde hezkej, ze jo
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:54
- Nahlásit
cernej caj
čajdo extrémuješ... já se pořád bavím o čumáku cca pár centimetrů, ohavní buldoci nejsou psi, to je ufuněné cosi... brr
Já tím myslela jako že si nemůžeš být 100% jistá, jak bude zrovna tvoje štěndo lapiny, špice, nebo čehokoli tomu podobného v dospělosti vypadat, ale přeci ho nevrátíš kvůli tomu, že mu nedorostl čumák do 15cm, ale jen 10... tak jsem to myslela =)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:26
- Nahlásit
ErzebethB
ale přeci ho nevrátíš kvůli tomu, že mu nedorostl čumák
tak to asi ne ale když vím že většina keesů má čumák krátkej a širokej a mě se to nelíbí a takovej čumák u vlčího neuvidíš, tak je to prostě jen o rozhodování co se líbí a co ne, mě se ty široký čenichy u keesů taky nelíběj, v podstatě ani ty jejich kulatý uši a další věci, který u vlčího nehrozí ani omylem, takže se nestane, že by vlčímu nedorost čumák, když koupím vlčího, mám jistotu čumáku jakej chci tak si tady jen skuhráme, že už to nebude no
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:40
- Nahlásit
ErzebethB
no tak to je jasny, ze to clovek resit nebude, ze jo ale primarne si vyberes plemeno tak, ze jsi spokojena se standartnim zastupcem plemene a proste me se zda, ze "standartni" stredak kteryho dneska potkas na ulici ma proste uz vylezly voci tak ma tim i kratsi cumacek proste ze ma mensi hlavu. tak je to oboji...
ě se ty široký čenichy u keesů taky nelíběj, v podstatě ani ty jejich kulatý uši a další věci, který u vlčího nehrozí ani omylem, takže se nestane, že by vlčímu nedorost čumák, když koupím vlčího, mám jistotu čumáku jakej chci
pod todle se podepisu a jeste pridam ty desne dlouhy chlupy vsude
jako aby nedoslo k mylce - oni sou krasny, stenatka sou roztomily ale to prohlasim i o vizle ze to je roztomily stene a todle je krasnej pes a pritom bych to doma pres prah nepustila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:44
- Nahlásit
cernej caj
pridam ty desne dlouhy chlupy vsude
no jo, ty si teď užívám taky, bez nůžek se člověk neobejde aby ten pes k něčemu vypadal, jako fakt představa, že tohle mám doma od štěněte je přímo děsivá
stredak kteryho dneska potkas
jj, tak to jo, pravda sehnat normálního střeďáka by dalo fušku, bohužel u něj fakt většinou vůbec nevíš, co ti vyroste
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:47
- Nahlásit
Maya
supr, takze si mi prave rekla, ze vlastne stredaka si kupovat taky nikdy nemam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 12:55
- Nahlásit
cernej caj
ale joo, můžeš, jen ne v Čechách, doporučuju ve Finsku a rovnouo si k tomu můžeš přibalit tu lapinu a máš to
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 13:44
- Nahlásit
Maya
jasneee
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 15:25
- Nahlásit
cernej caj
hele vycvičenej buhund http://www.youtube.com/watch?v=4DaR8Abb7pc
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 16:51 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Maya
Ještě že mě je to jedno... líbí se mi medvedovitý typy psů, jestli to bude mít kulatý uši, nebo delší čumu je mě jedno, hlavne když to bude moje a nechá se to pomazlit )
Btw. to by mě teda zajímalo, čeho my máme víc... jestli keese, nebo vlčího....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 17:21
- Nahlásit
je roztomila, jak je ted cela svetla moje feri je mezityp - je vic ctvercovita ale jinak myslim hlavu a srst ma spis vlci, ale ani jeji mama neni kees uplnej ale liznutej.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 17:29 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
cernej caj
cela svetla
požor, požor... už tmavneme... na kolenou, zádech a panděru už jí roste dospělácká srst... jen tu hlavu má jak ofce...
Na cvičák s námi chodí Akina - čistej vlčí špic a dělá si z nás prču, že jsme malý a že jí ondulujem... okolo uší a na hlavě má takovou pudlovskou srst
ctvercovita
nech si tohle slovo patentovat!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 19:52
- Nahlásit
ErzebethB
mě připadá Eliza taky jako mezityp, ale se uvidí až vyroste a obroste, možná bude spíš do keese
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 20:02
- Nahlásit
Mě to nevadí, já s tím nemám problém... i mamina byla koule chlupů
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:37
- Nahlásit
ErzebethB
a tak jo, každej má vkus jinej, je spousta lidí, co radši hrábnou po keesovi
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 18:30
- Nahlásit
Já ani netušila, že je v nich rozdíl.... jen jsem se divila, že je jeden málo chlupatej a druhej ne.... Ale to samé jsem řešila i u pomíků a malých špiců... taky mi to bylo dinvé, než jsem zjistila, kde je zakopanej pudl... x)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 07:58
- Nahlásit
ErzebethB
zato já se do něčeho, co bylo v atlasu psů, co sem dostala k 10tym narozeninam napsano keeshond tenkrat zamilovala, ze to bylo luxusne chlupaty a kdyz sem narazila na vlciho spice, tak sem si to po tech letech spojila az v okamziku, kdy sem nasla nejakej clanek o rozdilech mezi nima ale ten keeshod vypadal vic jak vlci teda, ale ono taky kdyz to je skoro 20 let a ta knizka byla z antikvariatu, tak tenkrat taky ten raz nebyl tak jak dneska asi uplne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 08:18
- Nahlásit
cernej caj
ErzebethB
tak ono všichni keesové (nebo pomíci) tak nevypadaj, to co mi tak říkáme je v postatně výstavní typ, tedy dá se říct ta špička v plemeni, většina z nich je k nerozeznání od vlčího nebo trpoše
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 12:41
- Nahlásit
ErzebethB
Ještě že mě je to jedno... líbí se mi medvedovitý typy psů, jestli to bude mít kulatý uši, nebo delší čumu je mě jedno, hlavne když to bude moje a nechá se to pomazlit - medvědovitý typ se mi líbí taky a to je podle mne spíš ten kees..právě ten širš čumák a kulatá ouška. Taky jsem chtěla takového samojeda(taky je tam možnost výběru typu) jenže náš ,,chovatel" má taky spíše mezitypy a Worka je spíš víc do vlka než do toho míši
Vaše malá je momentálně ve stadiu, kterému jsem u Worky říkala opičák U něj to bylo ale úplně:
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 13:30
- Nahlásit
worick
jo, my to měli taky, akorát na tmavým to tak pěkně nevynikne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 14:00
- Nahlásit
worick
ten je fakt roztomilej
Maya
neni to hyena hrivnata?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 14:30
- Nahlásit
cernej caj
takzvaná hyena ušoplesk
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 15:37
- Nahlásit
worick
Jo jo je to taková malá opička... za to Maya měla doma takovou lehce oškubanou hyenku
Ale jsou to krásní hafani oba....
Jo jo, nad samojedem taky ještě občas slintnu, jenže u nás doma se chodí převážně v černé a tak to vyhrál vlkošedý kožíšek (ač teď máme doma pudlovitou puf ovci)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:05
- Nahlásit
a to v cerny chodite i se psem? Ja musela cernou vicemene vyhazet pac rifle nesli pres chlupy ani videt
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 23:47
- Nahlásit
ErzebethB
Maya
za to Maya měla doma takovou lehce oškubanou hyenku - no má taky ránu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 05:21
- Nahlásit
cernej caj
a to v cerny chodite i se psem
jo
viz na Ešusový to "známí vám přestali nabízet kartáče na chlupy, protože pochopili, že jste beznadějný případ"
Já doma fotku opičkobatyny asi ani nemám. Možná někde najdu Besku, ale obávám se, že to je na tom ztraceném HDD
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 06:48
- Nahlásit
kachna_
jojo, to je esusky pripad
ja treba zavrhla rifle, protoze na tom se fakt desne ty chlupy drzi ale tricka docela ujdou, a bundy vetsinou sou takovy hladky tam je to v poho. ale co mam novy vandro teplacky, tak ty sou desna chlupolavka
tak snad se hdd nekdy jeste objevi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 07:59
- Nahlásit
cernej caj
s chlupama problém nemám, ty ignoruju nějak úplně akorát teďka, v tomhle ,,usopleném" počasí mně děsně s..e, že si dám čisté oblečení, na potoce nás lapne sousedovic Dášena a ta skáče jak tajtrlík a v mžiku jsem jak prase, políčená od bláta..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 08:28
- Nahlásit
worick
- no má taky ránu
ježíš, vždyť Kimíček byl furt takovej krásnej, to s tímhle se člověk styděl vylejzt na ulici
chlupy u nás naštěstí dobrý od tý doby co mám odchlupovací berušku, funguje výborně
|