| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 06:20
- Nahlásit
dik, ja mu to preposlu. Cenove ten kees znamena co?
Jinak nejsou trochu jemnejsi nez vlci v povaze? I kdyz moc rozdil tam nebude, co
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 06:56
- Nahlásit
Maya
tak kolega sehnal nakonec nejakeho stredaka, pritelkyne ze ted bude mit nejakou dobu dost casu na psa a tak prave nechteli zas echt cekat a vyuzit toho, ze bude doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 08:19
- Nahlásit
cernej caj
tak to si sehnali rychle, nevíš odkud? jestli teda je s PP, hlavně ať neudělají tu obvyklou chybu, že když přítelkyně bude se štěnětem doma, nenaučí ho být delší dobu o samotě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 08:52
- Nahlásit
Maya
nevim odkud ho ma, rikal, ze sehnal posledniho a dostat slevu (jen 5t) a je cerny s bilyma tlapkama a naprsenkou. Nicmene dalsi spiclicci stenatko v okoli
s tousamotou, to sem mu rikala uz vcera, pokud s nim bude hodne doma, tak prave tohle nezanedbat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 08:58
- Nahlásit
cernej caj
to dostal slevu za nestandard ale to je mu asi jedno, každopádně takového střeďáka od Brna, to fakt netuším, jedině trpoše nebo malého bych věděla, tak to pak časem vyzvěď kde ho vzal
jo špicou v okolí to se hodí, to my nemáme
já dneska viděla v buse paní se špicem v tašce, byl to nějakej trpoší krémák s pěknou maskou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:03
- Nahlásit
Maya
je to mozny, oni chcou hlavne mazlika a barevnej nestandart je tudiz asi vubec netankuje. Jestli ho brali od Brna, to ja netusim. On to je kolega pres tri patra, neni to kolega primej, bonz na me dostal od jinyho kolegy, kterej o me vi, ze mam vlcouny.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:06
- Nahlásit
cernej caj
aha
Jestli ho brali od Brna, to ja netusim.
no já jen chtěla říct, že jako chov vlčích je doménou Moravy, tak chov střeďáků je zase spíš v Čechách
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:07
- Nahlásit
Maya
fakt?? a jak se deli chov keesu a vlcounu?
ja mam fakt strach, ze za 10 let vlcouniho vlcouna nesezenu a keesove se mi proste uz nelibi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:24
- Nahlásit
cernej caj
keesů a vlčounů zatím nijak, ale ono se to vyprofiluje taky nějak
no na vlčouna za 10 let to taky moc nevidím, ale pořád máš variantu velkého, pokud při tom skomírání nezhyne za tu dobu úplně i když tam ta barva taky už není ono
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:44
- Nahlásit
Maya
jako bilyho? ale to neni ono jak rikas... takze si musis zacit setrit na tu lapinu, at pani ma odber a nezabali to moc brzo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:33
- Nahlásit
cernej caj
bílýho nebo černýho, no třeba lapina naopak časem zlevní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:41
- Nahlásit
Maya
no ja doufam, ze hlavne jeste budou lapinecky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:42
- Nahlásit
ale chtela bych ji videt nazivo, ponuchnat, podivat se jakou ma tu strukturu chlupu
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:45
- Nahlásit
Omlouvám se, trošku jsem bouchla, páč mi Fifi dala takovou nějakou poslední kapku k tomu, co si člověk tady na tomhle webu tak nějak vyposlechne v průběhu svých blbých dotazů.
Každopádně granule ruším a pokud to Eliza zvládne, přecházíme na syrový... Ne, že bych z toho byla nějak nadšená, ale líbí se mi myšlenka toho, že by žrala s chutí, než abych se nasírala pokaždé, když vidím, jak si akorát čuchne a znechuceně odejde.
Máte zkušenosti s http://www.masoksezrani.cz/nase-obchody ???
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 10:49
- Nahlásit
Jinak nejsou trochu jemnejsi nez vlci v povaze? I kdyz moc rozdil tam nebude, co
my máme poloviční keesku a ne nejsou jemnější, je to strašnej šílenec!!!
Tak poňuchat si je můžeš zajet k chovatelce i když nejsou štěnata a rovnou se s paní domluvit, ne? ))
Lapina by se mi taky líbila, ale ta cena... euvajs...
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:07
- Nahlásit
Keesové nejsou tak ostrý jako vlčí
Jinak tady je odkaz na naše dva vlčí "hujery". Foceno na klubovce v Boleslavi. Charlie šílel - myslím, že Bela chystá hárání.
http://nefritovykaminek.rajce.idnes.cz/Charlie_a_B ela_jako_divaci_na_klubove_vystave/
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:31
- Nahlásit
nefritt
No ti jsou úžasní... a koukám, že jakmile je člověk naučí pracovat s packama, nedaj pokoj U nás je ta taky tak.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 12:40
- Nahlásit
nefritt
Keesové nejsou tak ostrý jako vlčí
ale že jsou jako mlaďoši větší raplové, to je asi pravda
fotky moc pěkný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:40
- Nahlásit
nefritt
cims to fotila? nebo uz mas ten novej mobil? pac ty fotky sou fakt pekny a pokud si to fotila fotakem, tak fotomobil moc neres, takovyhle fotky ti podle me zadnej kolem4t neudela...
ErzebethB
s tou chovatelkou nevim, ja ji jednou psala maila ke stenatkam a tak a nekolik vet a zpet sem dostala takovou strohou mega kratkou odpoved, tak proste to me odradi se na ne zajet podivat, kdyz je primo nechci ted. A cena... no nejlevnejsi to neni, ale zas clovek uz se starym psem muze pocitat, ze je starej a zacit proste trochu setrit na novyho.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:45 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
Jo, raplové větší jsou, to každopádně.
To mi fotila dcera zrcadlovkou Využila jsem, že tu byli a vytáhla ji s sebou
Nafotila jich cca 200, ale zbytek se nám zatím nepovedlo stáhnout. Čekám až příští týden dorazí i s kabelem k foťáku, abych si to včechno přetáhla do počítače.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:50
- Nahlásit
nefritt
ahaaa tak to jo ale fakt hezky fotky, moc
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:51
- Nahlásit
ErzebethB
jak ses ptala kolik toho dávat vedle na tom tématu krmení Barf, tak Bela má denně 40 dkg a víc. A myslím si, že kdybych jí nechala, sežrala by toho o hodně víc. Ale zase jí nechci huntovat klouby, protože to by potom byla jako válec
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 13:54
- Nahlásit
A jinak hlásím, že Kelpa je dobrá věc - není to kdovíjaká rychlost, ale kámen na špičákách má Crazy dole - měla takový povlak. Ze stoliček to asi půjde pomaleji.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 14:06
- Nahlásit
nefritt
a to jen dáváš do jídla tu kelpu?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 16:48
- Nahlásit
nefritt
Tos koupila ve forme prasku nebo jak?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 23:23
- Nahlásit
cernej caj
Jo jo vím, majitelka chovky lapin je káča namyšlená... sleduju to už asi dva roky... nejdřív jsem jí psala, zda plánují štěňátka a pokud ano, tak jaké barvy a kolik bude cena a kdy odběr a takové ty klasické otázky... odpoveď byla: Až budou štěnata, tak budou.... a hotovo... tak si říkám, asi těch dotazů dostává hodně, nebaví jí to odepisovat. Pak se objevila na webu hláška o plánování štěňat, psala jsem jí, že bych si ráda jednu fenku tmavého zbarvení (pokud bude) zamluvila. Paní mi odepsala slohovou práci o tom, jaké mají a nemají lapiny zbarvení a rezervaci mi samozřejmě nepotvrdila. Když štěňátka měli, zvedla jsem rovnou telefon a volám tam... paní byla nepříjemná jako by jí do prdele někdo něco vrazil a ptala se mě na tak blbý otázky, že jsem si říkala, že asi vypadám, jako bych dala 20k za psa, kterýho bych utýrala a nechala chcípnout hlady... Takže pro mne je to kráva a nakonec jsem šáhla po psovi, kde mi chovatelka byla ochotná odpovědět a poradit co a jak...
A dneska bych Elí teda nedala, ale stejně se mi lapiny líbí víc, než vlčí.... tak snad za 15-17 let :P
nefritt
Jo jo taky mi to tak nějak vyšlo... podle odkazu co mi házela lamka jsem si spočítala, že by měla sežrat 450g denně.... ještě ale musím prozkoumat složení a tak... zatím jsem objednala balíčky maso/zelenina/ovoce - kuřecí, králičí a krůtí z masoksezrani, takže uvidím, jak jí to pojede a podle toho se dál zařídím, případně koupím nějakou barfovací příručku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 23:58
- Nahlásit
ErzebethB
to je teda blbý s těma lapinama, jestli je chovatelka taková, snad se do chovu pustí i někdo další, jenže to znamená krytí v zahraničí, tudíž peníze peníze
mě se lapiny taky líbí, i když víc na odbyt by šli asi jiní, jsem před lety napsala článek o severských špicech a ještě dneska mi chodí dotazy na buhundy a islanďany, těch bych měla prodáno už několik vrhů, na lapiny nepřišel žádnej a to ani když tu ještě nebyly
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 09:16
- Nahlásit
ErzebethB
nefritt
Jo, Batyna má nějak podobnou krmnou dávku.
add. Lapiny
Tak holt udělat si dovolenou ve finsku a cestou zpátky dovézt pár štěňátek
nefritt
mně Batynka v době kdy dostávala kelpu měla alergii a já si od té doby netroufám jí dávat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 10:22
- Nahlásit
Maya
musis zacit chovat buhundy
no já teda mám akorát zkušenost, že sem jí psala ke štěnátkům, že jsou krásná a něco sem se jí ptala s tím,že teď mám vlčí ale lapiny se mi hodně líbí a do budoucna bych chtěla, moc si to už nepamatuju a ona mi odepsala na to takovou jednu větu, že lapiny sou klauni a nikdy se s nima nenudí ale napsala to slušně, s pozdravem. Takže za mě mám spíš jen pocit, že paní prostě asi není taková ta sdílná povaha.
na druhou stranu třeba chtěla mít fakt jistotu ohledně štěnat, že půjdou do dobrých rukou ale ono nejde o to, že když člověk dá 20k za štěně, že ho neutýrá... on ho může nakonec týrat i tím, že na něm od štěněte bude množit atd... ale dost chápu, že nepříjemný chování od koupě štěněte odradí.
Mě se teda vlčí jinak líbí o něco víc než lapina, ale hlavně by mě zajímalo, jakej má lapina dotykově typ srsti. Jestli je roztomile nuchnací jako vlčí nebo spíš nějaká drátová...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 15:01
- Nahlásit
darovací špicka
|