| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 09:43
- Nahlásit
Maya
je fakt ze nedorostlej dorin byl luxus hyena proti kimovi
worick
tak od blata su taky furt pac ferina je hopskulka, ze...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:04
- Nahlásit
Maya
to s tímhle se člověk styděl vylejzt na ulici
Jezisi to je sluníčko (doslova)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:37
- Nahlásit
cernej caj
Jo jo úplně v pohodě, mám jeden váleček v práci a jeden doma... kupodivu téměř nepelichá... ale je pravda, že jí 2-3x týdne pročesávám, abychom se právě zbavili té štěněcí srsti co nejdřív
Maya
Ty woe májo co jste to měli za psa? To vůbec nevypadá jako něco, co by mělo být i vzdáleně podobné té naší
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:41
- Nahlásit
cernej caj
hopskulka... to je lukcus výraz... My teď zrovna odnaučujeme skákání a vítání za běhu.... Máme dloooouhou L chodbu z obýváku ke dveřím. Minule jdu z práce, slyším jak nabírala rychlost na dlažbě (rozuměj slyšela jsem drápky, jak se snažila na dlažbě rozeběhnout), pak jsem slyšela ránu, jak nějak nevybrala zatáčku a skončila v šatně... otevřu dveře a ona zas rozebíhala na místě a letěla ke mě, kde mě sundala za letu a já si sedla na zadek
Což dělá i venku a tady samej důchodce... takže přišlapávám vodítko, odměňuju za sezení a klidné vítání... jen tchýně s tchánem nechápu větu : stůjte v klidu, ignorujte jí, dokud si v klidu nesedne a nepřestane jančit" oni přijdou a jéééé elííííí!!! a je to týdenní snaha v hajzlu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:44
- Nahlásit
ErzebethB
jedna dovolenkova
ja to mam takhle s lidma stejne. ferina je proste skokan a kazdej ju hned muchluje jak zacne skakat. Ona teda je skokan uz tak nejak naturou, ale aspon to vitaci skanani, to su rada ze rozumne korigujem
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:46
- Nahlásit
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:50
- Nahlásit
Jéééé tak ta je boží Pes letec, nebo náletník?
Hele, kolik máte v kohoutku? Přijdou mi nějací "malí" co s náma chodí Akira na cvičák, tak to je kus velkej skoro jako samojed
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 10:52
- Nahlásit
cernej caj
ErzebethB
Kim byl taky skokan, ale teda fotku nemám
na cizí venku se mi to podařilo odnaučit tak za rok a doma vítací ho tak nějak samo přešlo, ale u něj asi taky hrála roli ta nemocná noha
skokan roku při vítání je Dorin a to můžu zodpovědně říct, že teď po 7 letech jsme se dopracovali dílčího úspěchu a už víc jak polovina příchodů je bez skákání
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 11:03
- Nahlásit
No, my musíme taky... ale na za 7 let
Btw. neznáte nějaké hry na sklidnění hafana ve společnosti? Dneska jsme byli u retrívra (chovatelské potřeby) kde mají dva retrívry... jedna už je stařenka a Elizu ignorovala, druhej na ní začal štěkat...ale ona je jak pytel blech, neumí být v klidu, dřepnout si a jen tak chvíli čekat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 11:08
- Nahlásit
ErzebethB
ale na za 7 let
ale u nás je to tím, že na dvoře má dost místa a taky že mě vidí už zdálky že jdu a celou dobu než dojdu k brance skáče za ní do vejšky, takže když vejdu, tak už je dost rozskákanej
ale zase vzhledem k jeho velikosti to není taková hrůza jako s vlčím
neznáte nějaké hry na sklidnění hafana ve společnosti
taky vtipnej dotaz jedině fakt natvrdo naučený odložení a počítat s tím, že v příští milisekundě po zrušení povelu už jí budeš mít zase na hlavě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 11:12
- Nahlásit
ErzebethB
jak pytel blech, neumí být v klidu
no jo, připomnělo mi návštěvy u veterináře a sezení v čekárně, všichni psi seděj nebo ležej v klidu, jen Kim vleže lozí na všechny strany kam až mu vodítko dovolí, plazí se hned tam a hned na druhou stranu, čenichá fakt nahlas!!, všichni ostatní lidi samože čuměj, pak ho obvykle je přitáhnu pod židli, zpacifikuju, asi tak minutu je klid a nanovo, já se vždycky tak stydím!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 11:28
- Nahlásit
ErzebethB
ta je krasna
tak si vem hlavne 49+/-6cm je obrovskej rozptyl
Mayaskokan roku při vítání je Dorin a to můžu zodpovědně říct, že teď po 7 letech jsme se dopracovali dílčího úspěchu a už víc jak polovina příchodů je bez skákání me prave prijde, ze tim skakal jako kvuli pozornosti a to uz skoro neskace, ale ferina, ta proste je orpavdu skokan roku, ta kdyz skoci ze zeme na postel tak ti od strany u nohou (a to je bez rozbehu podotykam) schopna skocit az na zada
takže když vejdu, tak už je dost rozskákanej to mi nemuzes delat v rpaci, kde osu lidi ale jo, u nas taky, ze oni uz vi ze prijdem tak ferina uz peruje na dvore
Kim vleže lozí na všechny strany kam až mu vodítko dovolí, plazí se hned tam a hned na druhou stranu, čenichá fakt nahlas!!, všichni ostatní lidi samože čuměj, Mayo, to si nechavej az mimo pracovni dobu todle ale ferina je v klidu, ta se jen hodne vrti a pripadne vrci na psy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 11:44
- Nahlásit
cernej caj
to si nechavej az mimo pracovni dobu todle
tě s ním někdy pošlu k veterináři a on tě ten smích přejde
u Kima to je prostě o tom že on miluje cizí prostředí a to musí všechno očuchat, takže v čekárně u veta fakt ideální, nebejvá tam moc často a těch pachů
ještě že tam obvykle mívají ty omyvatelný podlahy a teda klouzací, takže není problém ho alespoň občas ho čapnout za chlupy na hřbetě a šoupnout pod sebe pod židli, aby třeba lidi mohli projít ale za minutu už se ozve čmuch čmuch a začne hejbání a opatrné vystrkování čenichu zpod židle a pomalé plížení a jede to nanovo
ale zase mi nevrčí na psy!! to ani neví, že tam nějaký jsou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 12:00
- Nahlásit
Maya
začne hejbání a opatrné vystrkování čenichu zpod židle a pomalé plížení a jede to nanovo
tak ona ferina je proste labilek, no
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 12:42
- Nahlásit
Maya
no jo, připomnělo mi návštěvy u veterináře a sezení v čekárně, všichni psi seděj nebo ležej v klidu, jen Kim vleže lozí na všechny strany kam až mu vodítko dovolí, plazí se hned tam a hned na druhou stranu, čenichá fakt nahlas!!, všichni ostatní lidi samože čuměj, pak ho obvykle je přitáhnu pod židli, zpacifikuju, asi tak minutu je klid a nanovo, já se vždycky tak stydím!!
se nestyď, vždycky si vzpomeň, že Adam si tam z nervů z čekání několikrát vyhoní a budeš hrdá, že máš tak hodnýho a v pohodě psa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 13:20
- Nahlásit
birma
to woe, no jo, to bych už fakt nedala a zmizela bych kanálama, fakt tě obdivuju, že to dáváš
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 13:23
- Nahlásit
Maya
fakt tě obdivuju, že to dáváš
neni co obdivovat, ono mi nic jinýho nezbejvá (pokud teda nechci chodit ten kilák na veterinu za den desetkrát a doufat, že jednou ta čekárna bude prázdná)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 13:45
- Nahlásit
birma
nainstaluj si tam web kameru a ved si nejaky statistiky, kdy nechodej lidi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 13:47
- Nahlásit
birma
asi bych tam čekala už před otvíračkou
ne ale jako fakt tě lituju, já jako člověk co na sebe nerad upozorňuje bych z toho měla peklo
mě je jasný už dávno, že pes z útulku by nebyl nic pro mě
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 13:49
- Nahlásit
Maya
mě je jasný už dávno, že pes z útulku by nebyl nic pro mě
takhle bych to nebrala, podle mě jsou útulky plný naprosto normálních a pohodovejch psů, jen já si prostě vybrala toho nenormálního
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 14:09
- Nahlásit
Maya
vem si treba timicka, to je tak moc hodnej a klidnej pejsek, kdyz teda nevidi jinyho psa a to neni zas takova hruza
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 14:36
- Nahlásit
birma
cernej caj
to jo, ale blbý je, že u dospělýho člověk nikdy neví, že jo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2013 14:48
- Nahlásit
Maya
tak to je fakt, ze u nejakyho blbyho utulku nevis nikdy nic...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 13:17
- Nahlásit
Zítra se na cvičáku poradím s Markétou, třeba jí něco napadne, nějaká hra, či trik, jak donutit hafana neskákat jak hopsakoule... I když ono na ní na chvíli zabírá i ignorace - když člověk otevře dveře, vyběhne, skáče a když po chvíli zjistí, že se jako nic neděje a nikdo jí "nevidí" tak si sedne na prdku a čumí... Ale vydrží to tak 10sekund a jede na novo Tak třeba v tu chvíli nějak odměnit (jenže jakmile jí člověk obmění pozorností je to tam taky zpět, takže začarovanej kruh)
Btw. Holky, která z Vás má fenku a která z Vás jí nechala vykastrovat? Máte nějaké zkušenosti, jak se to projevuje u vlčích? Doma přemýšlíme, jestli Elizu necháme, či jí vykastrujeme.... oba jsme proti, ale nevíme jestli by jí to třeba nesklidnilo, ale zase se bojíme o zdravotní problémy ve starším věku... babo raď....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 13:42
- Nahlásit
ErzebethB
tak fenku nemám, ale kastrace určitě nezklidní a počítej fakt z naprosto katastrofální srstí potom
zklidní se až věkem, no prostě špic no, temperament, to je jeho D: si zvyknete
ale jako obvykle se to dost zlepší až dospěje, teda tak kolem těch 2 let, pak už bude víceméně normální
hopsakoule to je dobrý slovo, fakt takový výstižný podle mě jedině fakt naučit odložení a počítat s tím, že jakmile dostane volno, bude to nanovo
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 14:09 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
ErzebethB
nevíme jestli by jí to třeba nesklidnilo, ale zase se bojíme o zdravotní problémy ve starším věku...
Co konkrétně bys chtěla zklidňovat kastarcí? To skákání? )))
Edit: Nebo to myslíš, že se bojíte klidnění po kastraci, ale naopak kastrace by odstranila váš strach ze zravotních problémů ve stáří (rakoviny dělohy například)?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 14:36
- Nahlásit
Maya
Katastrofální srstí? To má i na to vliv? Hustý....
Mě ten temperament nevadí, mě vadí to, že by nejradši každýmu kolemjdoucímu nejradši skočila na hrb a do těch kolemjdoucích zahrnuji i malé děti a psy. )
Odložení trénujem, teď jsme na nějakých 3, 4 krocích... ale je to taková bestijka nežravá... Občas se může kvůli mlskám strhnout, občas se kvůli nim ani neposadí... prostě tempoš...
Lucie Kratochvílová
Nad kastrací uvažujeme protože štěňata 100% nechceme a neplánujeme, ale co kdyby náhodou někde v nestřeženém momentu? Náhoda je blbec. Proto o tom uvažujeme, ale bojím se toho, že by jí to změnilo, ať k lepšímu, nebo horšímu a zároveň s tím samozřejmě nevím jaký jsou rizika po kastraci, jestli třeba nějaké záněty, rakoviny apod.
Takže čistě jen z hlediska, že štěnda fakt nechcem a neradi bychom, aby třeba nějakej hafan nepřeskočil plot a neoto jí v nestřeženej moment...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 14:47
- Nahlásit
ErzebethB
no riziko u kastrace feny je hlavně inkontinence, ale ta co vím je spíš u větších fen, u špiců jsem o ní teda neslyšela
že by jí to změnilo nějak, to si myslím, že moc ne, akorát teda ta srst jo, tak u 99% případů, však to mám teď s Kimem, srst roste dlouhatánská a ve štěněčí kvalitě, teda chemlon kombinovanej s vatou, bez nůžek se neobejdem, učesat se to nedá, jako fakt děs a s tím u dlouhosrstýho psa musím počítat, že to pravděpodobně nastane
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 14:55
- Nahlásit
ErzebethB
Že se horší kvalita srsti po kastraci, to už jsem četla od spousty lidí... A u špice by tohle byl pro mě hodně odrazující faktor od kastrace.
Na druhou stranu, pořídila sis čubu a to s sebou nese určitý omezení či specifika držení, což je podle mýho názoru potřeba respektovat a dodržovat a ne to řešit kastrací z pohodlnosti. Co se týče zdravotních rizik, ať už když nekastruješ, tak i když kastruješ, tak tam je to asi opravdu hodně individuální a asi záleží dost na štěstí a na osudu. Dočteš se toho všude mraky a marky protichůdných informací a všechny jsou pravdivý... )))) Každý má prostě svoje zkušenosti.
mě vadí to, že by nejradši každýmu kolemjdoucímu nejradši skočila na hrb a do těch kolemjdoucích zahrnuji i malé děti a psy.
Tohle ale kastrace neovlivní absolutně nijak, v kterýmkoliv věku. To je ti, doufám, jasný...???
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:39
- Nahlásit
Maya
No, tak to na to kašlu, jelikož se neskutečně těším, až vymění srst To plyšové je sice úžasné na dotek, ale ta údržba je šílená... x)
Lucie Kratochvílová
Což o to, já nemám problém s tím to brát v potaz a počítat s tím, že 2x do roka bude hárat, ale jde o náhodu, kdy jsme třeba víkend u našich, hafani lítaj po zahradě (naši mají popelnicovou nalezenkyni) a nejednou se stalo, že přijdem na zahradu a tam lítaj tři psy... dvě naše a hafan ze sousedství.... A když pak někde čtu, že u některých fenek není hárání výrazné, případně první ani lidi nemusí zaregistrovat, tak aby se nestal průser.
Tohle ale kastrace neovlivní absolutně nijak, v kterýmkoliv věku. To je ti, doufám, jasný...???
Ale no tak... takovej debYl zase nejsem, abych si tohle myslela =o))
|