| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 07:25
- Nahlásit
No já jsem bohužel člověk, co se drzi podle sebe beru Tebe, a my v práci dárečky dáváme občas a když už tak si bereme ze svého (o ten darek dostaneme min na pasce) takže jste mě teď docela probrali :-\
I s tou vivi měla jsem za to že je to neboli.. Ale tím ze jsou pod narkozou, ne že je chudinky takto srovnaji fnuuk, vrazit tam s dlouhou kovovou tyčí a udělat jim to samé.
Co se týče bašty, tak plánujeme kupovat velká balení okolo 15kg a aspoň na stěněti bych nerada šetřila... Takže když mi poradíte nějaké granulky do 2k za velký pytel budu ráda To co jste tu psali zkusím najit na netu, co a jak se dá sehnat a uvidím co bude vlčici chutnat
Mimochodem máte krásného lva :-D
Jinak syrové maso nemůžu, mam problém i s krvavejsi flakotou do toho riznout, na tož ji to dat snist... Na to nějak nemám žaludek :-D
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 07:43
- Nahlásit
ErzebethB
pokud mas limit 2000 za 15kg pytel, tak to mas skoro neomezeny vyber, to je super. to bych byla klidne doartemis, to sou asi jedny z nej granuli na trhu (diskuze na cz psu o dobrych znackach), jinak taky orijen (ale to pry kvuli vetsimu mnozstvi bilkovin neni pro stenda uplne nej?) nevim jak se to ted menilo, se mi zda, ze se posledni dobou objevuje stale vic takovych lepsich granuli (taste of wild, wolsblut) co mam pocit tu treba pred 3mi lety nebylo...
a zrovna ta artemis (meli jsme ale jinaci typ) mela malinkde granulky a moje nezrava fena to celkem i bastila jako stene
jinak to maso - vetsinou to neni krvave moc, treba ji obcas muzes koupit na prilepsenou srdicka/zaludky/kureci krky co se prodava normalne i v supermarketu, nijak krvavy to neni a staci lzickou trochu nabrat... nebo okrajeny slachy z masa kdyz si varis a tak. Barfovat nemusis, jestli nechces
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 08:16
- Nahlásit
ErzebethB
2k za pytel, to fakt můžeš kupovat kvalitu a ne jen Eukanubu nebo Chicopee, já myslela že máš nějak omezený finance.
Značky jak píše cernej caj jsou super, v podstatě cokoliv z www.granule.cz tam vedou jen kvalitní granule, ten nový holistický Dog Lovers Gold, to bys klidně mohla i Canine Caviar nebo Earthborn Holistic.
Já teda jsem zastánce střídání granulí, takže kupuju každej pytel jinej a střídám tak 5-6 značek + přidávám občas syrový maso nebo konzervy nebo co dům dá, jsem prostě přesvědčená, že ti psi jsou pak zvyklý cokoliv a nemají žádný zažívací problémy, mám zkušenosti, že pes co žere jen pořád jednu a tu samou značku granulí, tak kdykoliv sežere něco jiného, tak má průjem, ale tohle je jen na tobě jak si to zařídíš.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 13:08
- Nahlásit
Maya
ErzebethB
jj, taky tak nejak stridame vsechno mozne, jak je treba zrovna akce nebo dle momentalni financni situace. Psi v pohode.
premyslim o vandriku bez ferinky. Neodpustitelne hrisne myslenky ale nechci si zlomit koncetinu a navic bych nestihala vlak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 13:26
- Nahlásit
cernej caj
Jako tobě je blbě a už vymejšlíš kam půjdeš?
Já myslím, že Ferinka to přežije.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 13:31
- Nahlásit
Maya
no ja uz to mam domluveny na pristi vikend dlouho ale jako hlava me tresti, oci me boli, dneska sem zacala kaslat... v praci su spis na okrasu
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 13:56
- Nahlásit
Zdravíčko, díky za informace.... prostuduju vše a něco vyberem... zkusíme asi jako první tu Artemis, zda to bude baštit ... ale určitě bych taky ráda měnila značky, aby ochutnala i něco jiného a tak ))
Co se týče financí, tak strop je 2k, když najdeme něco dobrého za míň, nebráním se, ale určitě mi záleží na tom co bude dlabat... já sama se snažím jíst hlavně výrobky s dobrým složením a snažím se převážně kupovat věci, co se výrábějí v cz/sk, abychom to tu malinko podpořili, škoda jen že českých výrobců granulí je pomálu (když nepočítám K klasik a podobné kvality )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:11
- Nahlásit
ErzebethB
no taky uvidis, jak ji granule pojedou a jak bude prospivat. Ja treba psovi kupovala driv acanu a fene neco jineho, protoze byla hrozne nezrava a tak sme dost experimentovali, co by ji chutnalo, i kdyz jako stenatko byla na steneci acane a tu sme ji dost prilepsovali. Dneska bych rekla, ze zere bez problemu vsechno, ale jako stene teda hruza
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:22
- Nahlásit
ErzebethB
No kvalitní český granule neexistujou, to ani nemá cenu hledat.
když najdeme něco dobrého za míň, nebráním se
no já obvykle kupuju pytel těhle dražších granulí a pak zase pytel o něco levnějších jako je Nutram, Fromm, Omnipro a tak.
Stejně ze začátku bys jí měla dávat to co chovatelka a pak uvidíš. Jen radši nekupovat hned velký pytle, fakt je velká pravděpodobnost, že bude nežravec.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:32
- Nahlásit
Od Chovatelky dostaneme pytlík dog chow a ještě tu mám tu průserářskou eukanubu, takže jí to začnu kombinovat, aby neměla hned šok, tak snad to zblajzne, až bude eukanuba docházet, vybereme něco z toho webu granule.cz, koukala jsem že tam mají taky baleníčka okolo 3kg, což je fajn... ))
Ach jo, když to tak pročítám, taky se na tu naší drštičku těším =))
Škoda, že češi nic takového jako kvalitní granule nedělají..... btw. to by mohl být dobrý podnikatelský záměr... :PP
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 14:59
- Nahlásit
ErzebethB
Češi kvalitní granule nedělají z jednoduchýho důvodu, malý trh znamená vysoký náklady. Protlačit prodej jinam moc reálný není, protože všude už jsou desítky značek. Nejvíc excelujou logicky Amíci a Kanaďani, protože ten jejich trh je obrovskej.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 17:15
- Nahlásit
Škoda bylo by to fajn...
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 18:16
- Nahlásit
Tak já po letech krmení granulemi jsem přešla na maso (teda ne já, ale psi ) A pochvalujem si to všichni. Pár granulek dostávají ráno k snídani. A krmení mrněte ja kapitolka sama o sobě. Připadám si už zase jako ve zverimexu. Byla zvyklá prý na vařené i granule. Když přišla dom, vařeného si ani nevšimla a zkoušeli jsme různé granule. Mám tu plno dvou a tříkilových pytlíků než se malá usnesla, že teda bude žrát. Denně zblajzne misku masa a granule jí nechávám zatím k dispozici pořád. Chodí a zobe. Až jí bude půl roku, začneme odebírat co nesežere
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2013 21:20
- Nahlásit
nefritt
Se mi fakt zdá, že to je u nich nějaký vrozený nebo co.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2013 09:45
- Nahlásit
zato ted pro granule cokoli
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2013 16:14
- Nahlásit
Maya
No nevím, ale Charlie teda se žrádlem problém nemá a nikdy neměl (teda nevím jak to bylo když byl štěně) Ten je zase úplný opak sežere úplně všechno - dneska jsem mu tahala z huby ptáka. Po chvíli přemlouvání dal
Ale Bela pěkně přibejvá. Za týden a něco jí bude 5 měsíců a má 9,3kg a skoro 37 cm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2013 16:36
- Nahlásit
nefritt
tak to roste hezky foto mas?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2013 17:46
- Nahlásit
nefritt
Právě já myslím, že to maj jen jako štěńata. Bela z toho taky určitě vyroste.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 09:52
- Nahlásit
No připadá mi, že se z ní zblázním. Ráno jsem si napustila vodu na vytírání, nalila do ní zelený savo a musela jsem na záchod. A to zvíře mi tu vodu z kbelíka začalo pít!!! No krve by se ve mně nedořezal. Bafla jsem jí a mazala s ní na veterinu. Naštěstí tý vody na množství sava bylo v kbelíku dost, takže snad Ťuk Ťuk dobrý :-/
Dostala smectu, aby pobrala co by na sliznici z těch sajrajtů uvízlo, budu jí 3x denně po dva dny dávat Gaviscon a já si řekla o prášky na uklidnění.
Včera vyskočila u stolu, odrazila se od mé nohy a strčila mi čumák do hrnku od kafe. Nevylila ani kapičku. Kdyby to kafe bylo horký, tak si ten čumec opařila. Dneska ráno sletěla při tom svým blbnutí z gauče, ale tak blbě - na bok a začala kulhat a zadní nožku zvedat ........Rozchodila to, ale řekněte mi jestli tohle přežiju bez újmy na zdraví, tak už pak přečkám všechno
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 10:01
- Nahlásit
Dámy (všechny),
neznáte náhodou někdo tuto slečnu?: https://www.facebook.com/kristyna.nemcova.94
Má vlčího špice, tak se ptám, že by tu někdo mohl vědět na ní kontakt. Má na FB nalezeného čuvače a já mám možná majitele. No, a nemám ji v přátelích a neodpovídá mi na zprávy. Tak bych potřebovala, kdyby to byla něčí známá, aby ji zkontaktoval a nechal ji změřit psa v kohoutku.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 10:04
- Nahlásit
Tak tu neznám - pozeptám se na špicích
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 10:05
- Nahlásit
cernej caj
Tady jsou nějaký květnový - moc toho není - ona se fotit nechce
URL
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 11:05
- Nahlásit
nefritt
ty bláho, tak doufám, že jí nic nebude, to je fakt pako, teda nevědět jistě, že to není pravda, tak bych si myslela, že jsou s Kimem příbuzný, když si vzpomenu na dobu když byl štěně
ale pravda on se realizoval spíš venku, doma byl dost hodnej, to byly akorát jednou skoro vyvrácený dveře a sežranej nákup, jinak snad nic
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 11:08
- Nahlásit
nefritt
Díky moc. Majitel mezitím potvrdil dle obrázku, že to s největší pravděpodobností je jeho pes.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 11:22
- Nahlásit
Vlčáčková
ja taky neznam.
nefritt
no to je fakt divoska... to sis tak neuzivala s tema ostatnima stendama, co?
já si řekla o prášky na uklidnění
ta je krasna jak ma jen ten cernej cumacek
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 11:55
- Nahlásit
Vlčáčková
Zatím se nikdo nepřihlásil, že by ji znal. Na ztracených psech jsem narazila na toto - taky čuvač
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151594 680794277&set=a.10150165866219277.306203.187147169 276&type=3&theater
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 12:17
- Nahlásit
Děkuji. O tomhle vím, už jsem ho přeposlala, ale zdá se, že ten U. H. bude on.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 13:23
- Nahlásit
cernej caj
Což o to užívala - Crazy mi skočila ve 12 týdnech z gauče a uskřípla si střevo, takže musela na kudlu. Já mám ty psy všeobecně prdlý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 14:19
- Nahlásit
nefritt
no se spicostendem ale jedina nebudes... ve 4tym mesicu uz mela ferinka taky natazenej sval na zadni kyte a 14 dni s rymadylem a klidem na luzku
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 14:38
- Nahlásit
cernej caj
mi všichni tvrdili, že keeshondí štěníci jsou klidnější
ovšem nechápu jak jste udrželi klid na lůžku. Já tenkrát Crazy šoupla do klícky v kuchyni a to bylo řevu, že nemůže lítat
|