Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 13:14
- Nahlásit

Takhle máme ouško dole

Dneska nás jako jediné čeká cesta k veterináři cca v 16.00 a jelikož je veterinář 10mins od nás pěšo, tak to ujdem a zpátky jí max. ponesem, když se jí nebude chtít chodit

Jop a díky za ten článek o flíčkách, jsem ráda, že je to normální

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 14:51
- Nahlásit

ErzebethB
pěknej pelech má a tu hračku tak
pelech budete v zimě asi stěhovat od topení
to ucho má fakt spadlý, no já bych asi počkala 2-3 týdny jestli se jí nepostaví samo, pokud si dobře vzpomínám je jí 8 týdnů? mohlo jí spadnout ze stresu ze stěhování nebo tak něco
a když by se samo nenarovnalo, tak pak ostříhat, vzadu a hrany nakrátko, asi takhle nějak

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 15:22
- Nahlásit

ErzebethB
je to krasavice teda, hunata kulicka ja trochu delam poradek ve fotkach a nasla sem tu jednu s anorektickym psem a zigulickem

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 15:56
- Nahlásit

cernej caj
to je pěkná fotka, nás teda psí žraní takhle poklidně neprobíhá

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 16:00 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

taky dám starou fotku, Kim a jeho pelíšek, kterej během pár tejdnů skončil rozebranej na mikroskopický součásti

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 16:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
u nas psi taky ne ale je dobra finta, ze tim dozere rychle a feri si to v klidu kouse a tim zacne stekat na nekoho na chodniku, ferina opusti misku a de stekat taky a nez ji to dojde, tak je vyzrano ale nekdy to i stihne, ze na ni jeste neco zbyde

edit: ale tvari se tam kim nevinne

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 16:02
- Nahlásit

a trochu větší Kim, prostě se rád koupal a rochnil v bahně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 16:22
- Nahlásit

Maya
nvim, jestli si tuhle fotku uz nahodou nedavala nekdy, ale je teda fakt, ze rozesmeje me vzdycky jeste ze ja mam distinguovane damicky doma

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 17:52
- Nahlásit

Maya
tak jsme byli na veterině a prcek odumřel, tak jsem mu v klídku ty ouška ostříhala na několik mm, snad se to postaví, bohužel jsme si jí takhle už přivezli a i z fotek od majitelky to už takhle měla od malička, tak uvidíme... Začínáme 11. týden )
Vypadá jak netopýr, jen teď se mnou nemluví, jelikož jsem jí trápila - ostříhala jsem jí ouška, prďku a ještě jsem jí násilím držela a čistila ouška a navíc jsem si dovolila jí česat

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 17:52
- Nahlásit

Maya
Kim je úžasnej... a ta koupelna poté musela být taky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 17:56
- Nahlásit

ErzebethB
je to roztomila chundelka teda, hned bych si ponuchnala nejaky stendo... loni zadni spici stenda nikdo nemel a ted tady sou od fifi znamych, od tebe a od nefritt tak to je fakt lakadlo desny

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 18:05
- Nahlásit

Je to vypolstrovanej tank... Bere sebou futra, skleněný dveře, nohy židlí... nic není dost tvrdý, aby to nevydrželo

Jen mě teda začíná štvát, že nejsme schopní čůrat venku,... můžu s ní být hodinu venku a přijdem domů a jde mi na balkon na noviny, nebo do kanceláře na koberec.... x)

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 18:22
- Nahlásit

ErzebethB
že nejsme schopní čůrat venku,.
aaa, matersky plural, uz je to tady.
Hele, treba je venku moc veci najednou na ni, rumrajch, litani, novy veci - proste nestiha. Tohle presne znam od terosek, nemaj cas! A otevres branku, zklidni se a "a joo, mne se chtelo vlastne kadit!". Bych doporucila po kazdy vychazce uz pak v klidu dat na voditko, potapat na nejakym klidnym stinnym miste, zadna akce, zadny mluveni, jen proste tapat.. a uvidis, ze se za chvili vypusti. Ne treba hned napoprvy, ale az ji opadnou emoce, tak to pujde. A pak hodne pochvalit.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 18:30
- Nahlásit

Fifi
Jo jo už je to tu )

No, my chodíme zatím jen na vodítku, prcek je rychlej a nerada bych, aby se něčeho lekla a letěla jak pominutá k silnici, která je sice tak 100m od toho, kam chodíme, ale člověk nikdy neví.

Ale je zajímavý, že doma si řekne, že chce jít ven, kňourá, opírá se o zeď a topení a jakoby čuchá k oknu, ale pak s ní vyběhneš ven a jako by si to zarazila, dojdem domů a do dvaceti minut to je vyklopený tu... možná je to zatím moc no, uvidíme

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 18:37
- Nahlásit

ErzebethB
že doma si řekne, že chce jít ven, kňourá, opírá se o zeď a topení a jakoby čuchá k oknu, ale pak s ní vyběhneš ven a jako by si to zarazila,
To pujde, po case. Venku je to pro ni zatim moc cizi, chce to vydrzet a uvidis, ze za par dni se podari.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:00
- Nahlásit

Maya
Jop, ještě k tomu pelíšku - objednávali jsme tady
http://www.peliskypropsy.com/
Na facebooku mají tunu fotek, jak v nich pejsci a kočky chrápou a je strašně příjemnej )) A kupodivu ani tolik nehřeje.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:19
- Nahlásit

Fifi
z ji opadnou emoce
to je prosím tě u špice kdy???

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:20
- Nahlásit

ErzebethB
malá je naprosto kouzelná. To jsou takový kuličky roztomilý špičatý

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:21
- Nahlásit

kachna_
to je prosím tě u špice kdy???
asi jako u terose. Ale prece jen, u malyho prcka pri venceni to tipuju tak na tyden. Maximalne dva!

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:52
- Nahlásit

ErzebethB
dobrý ušiska, oni se jí postavěj, jen to někdy dýl trvá a chce tomu trochu pomoct tím ostříháním
jinak ty uši bych jí teda nečistila, pokud jsi teda myslela čištění zevnitř, u špice to není nutný a spíš jí dopomůžeš k zánětu
to čůrání jak píše Fifi ono se to poddá, však ji máš chvilku
Kim je úžasnej... a ta koupelna poté musela být taky
ale ne, to uschne a opadá, výhoda zahrada, psa si vezmu domů až čistého jestli ti bude stejně opadávat i ta tvoje keeska, tak to netuším, prej snad některý taky jo, jiný se musej mejt

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:53
- Nahlásit

ErzebethB
pelechy jsou to pěkný, ale u nás k ničemu, nevydržel by v celku ani hodinu

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:03
- Nahlásit

Maya
My museli, měla v nich normálně šedo-hnědý bordel, koupili jsme na veterině nějaký přípravek na čištění oušek a už jen pri vytření té špičky jsem měla úplně hnědý kapesník.... Po vyčíštění a vystříhání se přestala v uších tak často drbat (teď to spíš vypadá, že jí šimrají ty krátké chlupky, co jsem obrala), ale podle mě se v CHS válela někde v nějaké antuce, nebo v něčem obdobném, je to čuník, žádná popelnice, hlína a písek nezůstane nepovšimnutá.

Uvidíme, jaká bude srst, momentálně z každý procházky bychom mohli vyčesávat bordel, páč se to v té chemlonové srsti drží jako sviňa...

Ale čumím, co dokážou štěnata nadělat přátel... nikdo nás s přítelem nezná jménem, za to Elizu zná široké okolí a děcka na ní řvou už z dálky

Oni jsou ty pelechy z pevného matroše, až jsem čuměla, ta naše bestie okousává rohy, ale zatím odolávají velmi důstojně

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:14
- Nahlásit

ErzebethB
My museli
aha, tak to jsem teda nezažila u takhle malého štěněte nějakou extra špínu v uších, jestli si to už drbala, tak to určitě bylo nutný, jen na to upozorňuju, že jinak nečistit, jsem zažila paní co si koupila špice po pudlovi a jak byla zvyklá u pudla, čistila uši i špicovi a dopadlo to nic moc
to v té chemlonové srsti drží jako sviňa...
jj, ta štěněčí srst je nejhorší, Kim měl i cucky za ušima, že jsem mu je musela ostříhat, když byl malej
co dokážou štěnata nadělat přátel
děláte osvětu, že je to špic?
až vyroste, tak budou všichni myslet, že máš čaua

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:23
- Nahlásit

fotkyz vandru dvoudenniho, davala sem i k esusce, ale tady nacihne urco i worick jeste

Maya ErzebethB
ja obcas cistim usiska, ale jen jakoby tu horni cast, kde maj zaprasenou kuzi (ferina furt nekde neco hrabe a strka tam cunu), tak ji spis obcas beru prave jak to ma zahnojeny, ale dovnitr do ucha to taky necistim. Dneska sem za to zkusila poprve aplikaci toho odpuzovaciho oleje od barona nandat dovnitr ucha. No nelibilo se to ani jednomu a pak sli otirat cune do postele, tak nevim a pak prisel muz a rika "co je to tu za smrad?" rikam odpuzovac a muz "tak se podte odpuzovat nekam jinam, postel uz je odpudiva dost

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:43 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

Ona je holt čunče, dovnitř jsem je také nebrala, jen tam kam se dalo dostat zmuchlanou vatou. Jedno ucho kvicela jak kdybych ji vrazdila (to rovne) ale po cca hodně si to druhé (spadle) nechala vyčistit dobrovolně asi zjistila, že je to lepší

My měli cecky (cucky - píšu z telefonu a obcas je automaticky pravopis na škodu) prďce a to hodně, takže jsem brala taky hodně, ale určitě to bude lepší na údržbu

No neboj se nic, každý druhý nevi co to je a třetí si myslí že čau čau :-D

Postel uz je dost... :-D :-D

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 21:43
- Nahlásit

ErzebethB
no ale celkem závidím, taky bych brala štěníka k muchlání

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2013 21:57
- Nahlásit

ErzebethB
No, my chodíme zatím jen na vodítku, prcek je rychlej a nerada bych, aby se něčeho lekla a letěla jak pominutá k silnici, která je sice tak 100m od toho, kam chodíme, ale člověk nikdy neví.
špice sice nemám a nechci ti do toho kecat, ale teď je to nejlepší období na sebe pejska navázat a naučit ho chodit navolno, s přibývajícím věkem už se ti bude přivolání učit jen hůř a hůř...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 07:27
- Nahlásit

birma
ale zase ho ma doma od nedele, tak je vse pro ni nove, tak asi par dni jo, jinak mas pravdu, ze bych asi se schovavanim a podobnejma aktivitama zacala mozna co nejdriv, nam to funguje do dneska
, ze si me ferina hlida, akorat teda tu zver si hlida obcas vic

ErzebethB
My měli cecky (cucky - píšu z telefonu a obcas je automaticky pravopis na škodu) prďce a to hodně,
hele a nebude to tim, ze je to spis kees ze potrebuje vystrihavat a hodne upravovat uz jako stene?

jinak kdyz ji budes delat neco, co se ji nelibi, nasyp ji hrst dobrutek, nez to zblajzne, tak ji vycistis/ostrihas/cokoli a ona si toho ani nevsimne (ja takhle vycesavam ocas, na kterej si neda sahnout feri)

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 08:41 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

birma
Když chodím venčit sama, tak jí postupně pouštím dýl a dýl, dneska ráno zvládla být tak půlku už bez vodítka... jakmile vidím, že ztrácí pozornost na mě, tak se jí snažím poutéct a přivolat, zatím úspěšně a pokaždé nadšeně doběhne. Jakmile se ale vyrojí moc lidí a psů, tak si jí raději připínám, jelikož se s každým chce pomazlit a u toho mě zatím moc nevnímá, takže když lehce škubnu s vodítkem, ví že už to stačilo a jdeme dál.

Lepší to je, když jdeme na procházku i s mým chlapem, to pak chodíme daleko od sebe a přivoláváme (bez vodítka) a to jí náramně baví.

Přemýšlela jsem, že bych se jí vyzkoušela i schovat, ale zatím si mě hlídá, jen když se potřebuje za někoho schovat, když potkáme prvně nějakého hafana a pak se přijde pomazlit, že to zvládla

Navíc teprve učíme na jméno, tak to nechci uspěchat, ale ráda bych s ní běhala bez vodítka co možná nejdřív. ))

cernej caj
Nevím, jaký je rozdíl v péči o srst mezi keesem a vlčounem, ale zatím se snažím jí denně chvíli zvykat na česání, na zádech se nechá, bříško občas taky, ale zatím bojujeme s pacinama a ocasem, to mi utíká... Ale řekla bych, že tu prďku měla zachumlanou ještě od chovatelky, jelikož tam měla cucky se zaschlýma bobkama, takže jsem to prostříhala skoro na 1cm, abych se toho zbavila... ale srst má neskutečně hustou a když jí člověk učeše, tak je z ní chodící chuchvalec chlupů

S dobrůtkama to nechci přepísknout, první den jsme jí blbci do auta nalákali pamslkem od Héry Puppy a následně se nám po tom posrandila, takže včera to měla takové divoké a teď máme menší problém, od včerejšího odpoledne ještě nebyla na velké, běhám s ní ven jakmile vypadá, že by něco mohlo být, balkon má taky otevřenej a nic, čurá jak prokoplá, ale bóbiky nic, i když je pravda, že moc nebaští - nejvíc do ní dostanu přes takový míček s tlamou, do kterého nasypu granule a jak se to kutálí, tak to z toho vypadává a to jí baví a granule žere, jinak se mi jich v misce ani nedotkne a když jí dám rýži s kuřecím a namočenýma granulkama tak dlabe tak 30sec a pak odejde.
Ale jako hladík nejspíš nemá - nekňučí, neloudí když jíme my, takže zatím doufám, že to je změnou...

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 08:42
- Nahlásit

cernej caj
ale zase ho ma doma od nedele, tak je vse pro ni nove
fakt je, že vycházim z jedinýho silně nestandartního štěněte, co jsem doma měla a to poznalo obojek a vodítko až po 14 dnech doma a bez něj chodilo i na nejrušnější místa v okolí

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání