| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 16:12
- Nahlásit
nefritt
No vidíš a v knížce o krmení syrovým masem před zelenýma paprikama a rajčatama varujou
Já psala o krmení lidí, ne zvířat.... v krmení hafana zel.paprikama a rajčatama nevím.... )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 18:52
- Nahlásit
jedna jeste z dovolene fotky uz mam skoro zpracovany, uz sem je probrala, tak snad uz brzo budou je tam videt jak mela narezly ty pysky - ani to nebylo videt bez zkoumani zblizka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 19:45
- Nahlásit
cernej caj
to má jen trošku, kdybys to nenapsala, tak bych si ani nevšimla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 19:47
- Nahlásit
Maya
jj, mela to uplne malinko, to proti tomu kim byl liska rysava na papuli na ty fotce co si davala ty
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 20:13 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernej caj
to ještě nic nebylo
fotka z roku 2008, to bylo tuším po Acaně
edit: a to Dorin žral samozřejmě to samý, je prostě vidět, že když k tomu ten pes nemá genetický sklony, tak může žrát co chce a nic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 06:40
- Nahlásit
Maya
tak ten je teda rezavej jak liska definitivne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 08:44
- Nahlásit
cernej caj
no jo a to měl i na zádech a tak, to ani snad na fotce nemám, jako je fakt, že barva není vada života, ale vypadá to hnusně, takže takovýmhle extrémům se chci vyhnout
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 08:49
- Nahlásit
No tak to je mazec, bych nevěřila, že to je možný tolik :-D
Mimochodem máte zkušenosti se znackou Taste of the wild? Narazila jsem na ni v místním obchodě a vím že na obchodě granule.cz, co jste mi doporučovali byli taky, tak jsem vzala 3kg pytel na vyzkouseni - zreznul některý z Vašich hafanu po nich?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 09:50
- Nahlásit
ErzebethB
ja prave dokrmila 13ti kg pytel taste of wild, myslim cervenej? a nacala sem druhej (taky asi cervenej)a pohoda. nicmene moji psi sou na acane s prestavkama furt a taky pohoda az na ten feri cumacek (a to sama vidis, ze neni skoro videt, na prvni pohled by sis toho ani nevsimla), takze to jeste neni smerodatny
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 10:00
- Nahlásit
Já ho koupila Belině na střídačku k masu a nechce ho - jsou na ní momentálně moc tvrdý (přezubujeme) Tak jsem ho schovala a až dožere DLG vrazím jí ho znovu. Jenže ona má granule jen jako doplněk, tak než sežere pytel, to uběhne dost vody
Máme tenhle http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/taste_of_the _wild/175617
Tak jsem koupila DLG a s tím problém nemá ačkoli o tolik měkčí mi nepřipadají a když jsem s ním krmila Crazy tak to byly menší granulky než teď.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 10:26
- Nahlásit
ErzebethB
jo, já kupuju Taste of wild dost často už dlouho a nic, tak by to mělo být asi v pohodě
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 10:39
- Nahlásit
nefritt
momentálně moc tvrdý (přezubujeme)
Jak je starý?
Super, tak jsem zvědavá, zda budou i chutnat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 10:51
- Nahlásit
treba moje feri tak do roka +/- skoro nezrala zadny granule a mela sem pocit, ze kdyz uz neco jo, tak museli bejt malicky - treba fromm family gold sem ji kupovala nebo acanu pro maly plemena, ona celkove teda moc nechtela zrat zadny, ale ty mensi jeste brala na milost. dneska zere vsecicko
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 11:01
- Nahlásit
cernej caj
Od chovatelky bude znát jen granule, krmí je dog chowem, takže s tím by problém mít neměla a přejít na něco lepšího si taky myslím, že by neměl být problém, jen si nejsem jistá tou velikostí a tvrdostí jak psala Nefritt )
Ale pravidelnému barfu se hrozně bráním, jelikož můj chlap nevaří a zároveň to neumí (i míchaná vajíčka jsou problém, co by nestrávila ani míchačka na beton), a když jsem já v práci, stejně by byla odkázaná na granulky, nebo něco co jí dá přítel, proto se mi do toho moc nechce, aby si nezvykla a pak krmení od přítele nebrala jako trest
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 11:16
- Nahlásit
cernej caj
Kim taky jako štěně nežral a teď si to stejný užívá nefritt, jsem už říkala, že to je snad dědičná vlastnost vlčounů
ErzebethB
no abys nebyla zklamaná, přechod z takového šuntu jako dog chow na lepší bývá nejproblematičtější, protože tyhle šunty jsou uměle dochucovaný a solený, aby psům víc chutnaly
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 11:56
- Nahlásit
Maya
dědičná vlastnost vlčounů
Baty i Milča byly v tomhle směru v pohodě obě.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 12:06
- Nahlásit
Maya
no abys nebyla zklamaná, přechod z takového šuntu jako dog chow na lepší bývá nejproblematičtější, protože tyhle šunty jsou uměle dochucovaný a solený, aby psům víc chutnaly
No, počítám s tím, že to vezmu postupným přisypáváním a zvyšováním podílu toho lepšího, takže malinko doufám, že nebude natolik inteligentní, aby mi vyžrala jen ten blbej dog chow... což dělal náš labrador - když byl starej, tak jsme mu míchali dohromady 2 druhy krmiv (přecházeli jsme u klasických pro seniory - ty byly menší a měkčí a ten hajzli je vyházel z misky a sežral jen ty adulťácký
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 12:53 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
ErzebethB
Bele je 5 měsíců (Isabel Re-Jan Moravia)
No mám zkušenost čím lepší granule jsem po šuntu chtěla dát, tím horší průběh to mělo - musí se převádět pomalu.
Já objednala na odměňování při výchově Platinum, protože jde pěkně lámat na ještě menší kousíčky a Bela se na to vrhla než jsem se rozkoukala. No a dneska se mi po něm pěkně pos .... . Honem jsem jí dávala probican, abych to stopla.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 13:00
- Nahlásit
ErzebethB
muj treba je zasadne proti krmeni masem - neni ochotnej jim to pripravovat. takze ja jak krmim 2x denne, tak vetsinou nachystam jednu davku dopredu (coz u krmeni stenete cca 4-3x je urcite ze zacatku asi horsi), rovnou v misce do lednice, takze on to jen vytahne z lednice a tim padem uz s tim problem nema. a kdyz to neni nachystany, dostanou granule.
nase feri meli od chovatelky acanu, tak tu zrala,ale uplne stejne jako jiny - blbe a malo
jj, v tech lepsich sou i vic bilkoviny a to hodne zpusobuje u psu krmencyh srotem prujmy = lidi si mysli, ze sou horsi nez ty sroty a rychle se vraci ke srotum, pac jim pejsek neprujmoval po nem...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 13:07
- Nahlásit
cernej caj
jj, v tech lepsich sou i vic bilkoviny a to hodne zpusobuje u psu krmencyh srotem prujmy = lidi si mysli, ze sou horsi nez ty sroty a rychle se vraci ke srotum, pac jim pejsek neprujmoval po nem...
Budem převádět pomalu... teď tu mám ale pytel Eukanuby a přemýšlím, co s ním... nejdřív jsem ho chtěla taky zkonzumovat, ale teď přemýšlím, že ho pošlu někam na pomoc po povodních.... I když 3kg pytel asi nikoho moc nevytrhne, nebo se mílím?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 13:19
- Nahlásit
ErzebethB
myslim, ze i 3kg sou urcite pomoc. Pro velkeho psa treba ne, ale pro maleho to muze byt i zradlo na 2 tydny... a kazda troska dobra urcite, pokud ji nechces zkrmit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 15:32
- Nahlásit
ErzebethB
Jestli je ten pytlík zavřenej, tak si to klidně schovej a až bude štěněti pár měsíců, tak to klidně zkrm, 3 kg prožere za pár dní a rozhodně ho to nijak nezabije.
Já jednou zkrmila 15 kg Royal Canin, protože jsem chtěla ten barel, co k tomu dávali zadarmo.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2013 22:31
- Nahlásit
Maya
Já jednou zkrmila 15 kg Royal Canin, protože jsem chtěla ten barel, co k tomu dávali zadarmo.
Pěkný No, já mám spadeno na tohle:
http://www.zahrada-domacnost.cz/kontejner-curver-n a-20kg-sucheho-krmiva-pro-psy-03906-p70/d-70307/
Máte to někdo? )
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 07:36 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
Pro mě zbytečně drahej.
Já si vždycky pohlídala, když v akci dávali ke krmení barel. Za tu dobu co jsem krmila bobulema jsem jich nasyslovala docela dost Jak jsme začali krmit masem tak jsem tři barely prodala, protože se mi tu motaly. A ještě mi tu zbyly dva velký plechový, jeden menší od eukanuby a plastovej od Ontaria. Ale nacpala jsem si do nich sušený hnusy, rejži, vločky ....... a ten plastovej jsem dala dětem na hračky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 07:56
- Nahlásit
ErzebethB
ja mam, ale mensi (myslim na 13kg?) dostala sem k vanocum od nasich, ale moc to nepouzivam - mam ve skrini pytel s granulema, dycky odsypem do hrnce, berem z hrnce a pak dosypem hrnec... zatim to nepouzivam, ale az budu mit kuchyn, tak se na to chystam
(blby je, ze kdyz bych mela obdobi masa a nezkrmenej pytel, tak v tom barelu to hrozne rychle vycichne) coz je trochu duvod, proc se bojim tam granule vsypat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:22
- Nahlásit
ErzebethB
Má ten curver pro kočky a je naprosto super, kdybych mohla, měla bych i tenhle pro psy, mají to fakt vymakaný, ale mě se bohužel už nevejde do špajzu, kde mám granule, takže pro psy mám kyblík od Persilu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:28
- Nahlásit
Maya
jo mas pravdu, ze je celkem vychytanej, je tam i odmerka ve spesl drzaku, coz je supr
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:36
- Nahlásit
Hele co jsem objevila
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/23662080/BARELY-RO YAL-CANIN.php
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:37
- Nahlásit
Jinak já dávám pytel granulí do barelu i s pytlem, takže mi nevyčichne nic.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:39
- Nahlásit
Rozbil se mi telefon tak se poohlížím po novém. Nechci dotykáč, takže jsem si vyhlídnula tenhle
http://www.obchod-nokia.cz/nokia-asha-201-barva-gr aphite
nemáte s ním někdo zkušenost?
|