| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:46
- Nahlásit
nefritt
konkretne s timhle ne, ale ty levny nokie nejsou spatny.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 08:56
- Nahlásit
nefritt
ten neznám, ale vypadá slušně, nokie jsem měla 3 a šmejd byl jen jeden, tak to je dobrý skore
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:04
- Nahlásit
Maya
ja mela nokii asi 5 (2 odesly starim, cca po 6 a 8letech), jednu mi po 4letech kdy byla jako nova ukradli, ted mam bazarovou uz asi 2 roky, pak sem si koupila tu chytrou pred vanocema z bazaru a jako primarni mam asi 4roky uz model z roku 2005 a supr vlastne na to, ze az na vyjimky 2kusu byli vsechny z bazaru a uz zanovni, tak mi vydrzeli dlouhy leta v supr stavu a priste du jen do nokie zas
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:13
- Nahlásit
Já měla úplně první Alcatel a pak už jen Nokii akorát tenhle poslední byl LG. Ale taky fajnovej - ovládání hodně podobný Nokii. Jenže mi sletěl a už jsem ho nenahodila. Tak jsem přehodila simku do starýho letitýho rezervního a pomalu se rozkoukávám po jiným.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:17 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
nefritt
Jojo ta cena mě taky dost odrazuje, výhodou je, že máme obrovskou šatnu, kam takovou krávu velikou v pohodě ukreju a zároveň mi do toho nevleze pes, jako do pytle... Teď zrovna nikdo akce na barel nemá, ale budu vyhlížet a uvidím, stejně bych si to chtěla koupit až budem kupovat velký pytle granulí, zatím ten testing po 3kg mi to přijde zbytečný a předražený (na kus plastu)
- jůůů ten barel je bomba, mrknu na to s chlapem a kdyžtak ho objednáme - i když teda ten od curveru se mi líbí víc (jsem hroznej cíťa na to "mít doma to nejhezčí" -> nevzpomenu si teĎ na to slovo té vlastnosti.... )
cernej caj
Právě, že by ty granule neměly vyčichnout - dle toho, co je o tom barelu psáno by měl být "vzduchotěsnej" a tak by granule neměly ani vyschnout/navlhnout, ani vyčichnout... ale ráda bych to slyšela z něčích zkušeností (na heurece je o tom dost recenzí kladných, ale nenašla jsem přímo konkrétní o tom, že je to ok a po několika týdnech (u 20kg) nedochází právě k tomuhle
Maya
Jůůů zuper, tak to si mne potěšila a nejspíš i teda vyvrátila mé obavy, co píšu o pár řádků výš
nefritt
Já jsem proti Nokiím hrozně zaujatá - jsem zarytá Blackberrystka a Ťamťungařka, ale tuhle nokii má švagrová (nevím, jestli přesně tenhle model, ale má ho limotkově zelenej s qwertz klávesnicí a chválí si ho), ovšem pokud jsi malinko počítačová, tak doporučuji sáhnout po Blackberry Bold, nebo levnější variantu Curve (rychlostí softwaru jsou stejné, jen bold má promakanější design, ale měla jsem tenhle asi 3 roky a jen díky tomu, že mi ho přítel polil pivem, tak jsem koupila nový Samsung Galaxy s3, ale do dnes fňukám po blackberry klávesnici
S qwertz klávesnicí, nic lepšího do ruky dostat nemůžeš )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:19
- Nahlásit
nefritt
Michal má asha202, to je polodotykáč, do toho bych už nešla. Ale jinak spokojenost, hlasitej hovor jakžtakž, fakt dobrá baterka.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:22
- Nahlásit
ErzebethB
blackberry nejsou obecne spatny telefony, nicmene stoji 2x tolik nez ta nokia, coz podle me je celkem k nicemu. navic teda bez urazky hnusna je tahle konkretni nokia i ten blackberry, ale podle me sou dneska hnusny vsechny telefony, era peknych kousku a ne uniformnich obdelniku je davno pryc
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:24
- Nahlásit
Áááá naučila jsem se vkládat obrázek, hurá )
No jo no, každej má nějakej vkus, mě se třeba ten BB hrozně líbil.... Je pravda, že i ten nejlevnější BB vychází na cca 5.000,- což ta qwertz Nokie vychází na míň jak půlku...
Já ho tenkrát dostala dotovanej od O2 asi za 400,- tak jsem to nepoznala... Což mne napadá - zkus si nový telefon taky vyřvat u operátora? Já i ten ťamťung mám za necelých 5.000,- (kupní cena tenkrát 15.000,-)... ) Třeba i tu nokii dostaneš za pár stovek =)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:25
- Nahlásit
čajíku a co Nokia C3 (to je ta co má moje švagrová) ta má krásný barvičky a dobře se drží i je hezky ovladatelná + cena je taky fajn
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:42
- Nahlásit
ErzebethB
ono kdyz sou lidi jako ja, ze mesicne utrati asi 120kc tak na to stejne dotovanej telefon nedostanes nebo treba jen 15% slevu to bys musela mit uz takovy ty lepsi
nokii c3 sezenes v bazaru v cene porad vyssi nez ta nova asha, celkove to je hodne podobnej telefon, ma to i wifi navic. Ale je hnusnej ale na krasu u toho nehledim, spis by me vadilo ze tyhle siroky se nevlezou do kapsy...
me se treba libi nokia 301, ktera ma prijit ted nekdy na trh, klasicka konstukce, 2 sim aktivni zaraz, rozumny funkce pro beznyho uzivatele, cena tesne pod 2t... ja ji zvazovala, ale nakonec se 2 ruznych telefonu nevzdam (kvuli necekanymu zdechnuti baterky/ztraceni/rozbiti)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 09:51
- Nahlásit
ErzebethB
no já ty kočičí granule mívám v tom curveru vždycky tak půl roku a kočky to furt žerou, tak předpokládám, že to moc nevyčichne, kolem toho víka je silikonový těsnění a to víčko na nandavání granulí se zacvakává, takže těsní asi taky dost
cernej caj
a na co máš dva telefony? to sem nikdy nepochopila, k čemu je dobrej telefon na dvě simky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 10:20
- Nahlásit
Maya
a) treba kdyz mas firemni simku + soukromou
b) kdyz je to pro tebe vyhodnejsi, jako treba pro me. Mam vodafone, pausal za 10kc kde mam 40volnejch minut, takze volani muzi mam za pusu a k tomu sms za 45haliru asi... hodne prosmskuju. zato volani nad ramec mam za 12kc, takze mam eurotel druhou simku (ma signal vsude i v nejhustsich lesich daleko u hranic, narozdil od vodafonu), a volani mam asi za 5.50 + tam mam roaming (tenkrat bylo treba zaplatit zalohu u vodafone 5000kc aby ti roaming vubec aktivovali). takze mam primarni co mam vzdy u sebe, sekundarni, ze kteryho levneji volam a kdyz nekam jedu, tak mam lepsi signal.
Muj muz mel treba 4 simkarty. vodafone divokou kartu, hodinovej hovor za 7kc do vodafone, pak tmobile, kde mel od 19-7 volani zdarma v nejake akci, pak jeho primarni eurotel co ma furt a pak tu vodafone sim s 10kc pausalem, kde mi za 10kc muze volat... ale kdyz ted prisli s tema levnyma neomezenyma pausalama, tak muz poridil pausal, ale predtim ho to vyslo vyrazne levneji nez mit jeden nejakej pausal... me taky kombinace dvou telefonu udela mesicne 150kc utratu ale tarif, ve kterym bych za 150kc napsala cca 160sms, provolala 40min do vodafone a dalsich cca 20 do jinejch siti neexistuje...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 10:30
- Nahlásit
cernej caj
ty woe, to bych se z toho zvokla, to musíš jen přemejšlet z který simky zrovna budeš volat nebo psát ne? to by fakt nebylo pro mě
no a stím signálem bejvalého eurotelu taky bacha, jako u nás ani ťuk, a to je 50 km od Prahy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 10:50
- Nahlásit
Maya
no to prave nepremyslim, ja delam vse z vodafonu a kdyz musim neco vyridit, tak jen vytahnu eurotel z batuzku a je to. navic ted mam volani za 2.50 a to je proti volani za 12 dost rozdil a proste financne se mi to strasne moc vyplati. proc platit treba 250 za to stejny, co mam ted za 150? ne ze bych si to nemohla dovolit, ale z principu nevidim duvod platit za neco, co muzu mit levnejsi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 10:56
- Nahlásit
cernej caj
já mám dvousimkovej na volání od Michala z outů (mimochodem tu má horší signál než vodafon), zbytek mám z vodafonu + jsem jim teda volala, že mám takovou a takovou nabídku od o2, takže mám volání za 2,5 Kč a volání neomezený mamče za půlku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 11:09
- Nahlásit
kachna
Jj, obcas je potreba jim vyhrozovat prechodem
Tim ze su dost nekde na vandrech tak prave to ze mam signal bud tam nebo tam z bezpecnostniho hlediska beru jako vyhodu. Jo a poslu ti na mail navrh trasy na svatky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 11:22
- Nahlásit
cernej caj
poslu ti na mail navrh trasy na svatky
to už je za chvilku, co? já se omlouvám, páč to budu muset nějak osekat, protože musíme dodělat zdiměřice (my jsme je měli mít hotové do půlky června, jenže deště a povodně), abysme je mohli ještě za hezkého počasí dát do prodeje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 11:38
- Nahlásit
kachna
Tak uvidis, vyberes si treba jen cast, kde nas doprovis takze najemniky nemate tak budete uz prodavat? Snad vam to klapne teda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 11:43
- Nahlásit
cernej caj
najemniky nemate tak budete uz prodavat?
no od té doby, co trochu vylezla teplota nad nula, tak bílíme, zapravujeme vady, lepíme dlaždice... a teď už nám chybí vevnitř jen uklidit a zbývá hlavně vnějšek, opravit omítky a nabílit a udělat nová vrata, ta stará jsou jen pro ostudu.
A pak sněhurku (všechno je bílé) prodáme
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 11:44
- Nahlásit
cernej caj
vyberes si treba jen cast, kde nas doprovis
jo, to zase nerada bych se toho vzdala úplně
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 11:44
- Nahlásit
cernej caj
No, tak to potom neporadím, jak jsem psala - nokii nějak nemusím, měla jsem 2 po sobě a za obě mi postupně po třech reklamacích vrátili prachy, od té doby nemůžu Nokii ani cítit... (
Maya
Super, tak to do něj půjdem taky, jen co spotřebujem ty 4 pytle po 3kg
Jinak co se týče toho přechodu, to už nefunguje, nedávno jsem si měnila tarif a na přechod jsem to neuhrála, jelikož mají ty jejich úžasné neomezené tarify.. tak jsem si na retenčním oddělení vyřvala 50% slevu na faktury za to, že jsem u nich už xxx let + 50% na slevu na novej telefon... a dali a ani je to nebolelo... mám neomezený tarif 790 od TM za 390,- Kč měsíčně
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 12:24
- Nahlásit
Právě jsem se prohryzala přes dotaz ohledně separační úzkosti k článkům o ní... měli jste s ním u nějakého vlčíka problém? Všude se píše, že je to samostatné plemeno, ale nikde o sep. úzkosti.... Máme si na něco už předem dávat pozor? (nevěnovat štěndovi tolik pozornosti skrz celý den, "omylem" jí někam na pár minut zavřít apod.?)
Jak Vaši prckové prožívali první týdny doma o samotě? Na štěndu budu mít necelé 3 týdny "mateřské dovolené" ale pak se hrozím toho, že bude muset doma vydržet aspoň 3hod sama (někdy míň, někdy déle - záleží jak budu mít klienty v práci)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 12:30
- Nahlásit
ErzebethB
Tak já s tím problém neměla, protože Kim je fakt jiná povaha a Dorin už měl Kima, ale vím, že někteří jako štěňata jsou vocáskové, asi bych zvykala na samotu, od druhého třetího dne určitě bych nechávala po chvilkách o samotě a nevodila bych jí všude sebou, záchod, koupelna a tak a druhej třetí tejden už by po chvílích odcházela fakt pryč, aby než půjdeš do práce byla zvyklá už na celou dobu samoty.
Ono je lepší to nepodcenit než pak řešit následky a tím nácvikem určitě nic nezkazíš.
Já když měla Kima třetí den, tak jsem musela jít k doktorovi, tak jsem ho zavřela s hračkama a pelechem do koupelny, pak jsem ještě číhala před koupelnou, před barákem, jeslti není něco slyšet, bylo ticho jak v hrobě, tak jsem šla pryč a když jsem se asi za dvě hodiny vrátila, tak jsem ho musela budit, myslím, že to zalomil, jen co jsem zavřela dveře od koupelny jemu prostě byly takovýhle věci vždycky jedno
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 14:07
- Nahlásit
když jsem se asi za dvě hodiny vrátila, tak jsem ho musela budit, myslím, že to zalomil, jen co jsem zavřela dveře od koupelny
Kéž tomu bude tak i nás!
Úplně mne polil studenej pot, když jsem četla jednu z diskuzí, kdy paní přemýšlí o el. obojku, jelikož jí štendo zesrandí celou chodbu... Tak jsem si tak říkala - tomu musím předejít!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 14:25
- Nahlásit
ErzebethB
kdy paní přemýšlí o el. obojku
no já myslím, že to bylo spíš kvůli tomu štěkotu, ono obvykle to tak bývá, že lidi tejden štěndo nepustí z rukou a pak se seberou a odejdou na 9 hodin do práce a myslej si, že to počkat na ně v klidu sám má pes snad vrozený
Kéž tomu bude tak i nás
no snad jo, ono je to fakt povahou, takže těžko říct, Kim byl takovej vždycky, i dneska když je potřebuju třeba zavřít do kotce přes den na což nejsou moc zvklí, tak Kim chvíli kouká a pak prostě jako by si řek Panička nás chce mít zavřený, tak budeme zavřený a až bude chtít, tak nás zase pustí, však se nic neděje a se otočí, lehne si a chrápe. Zato Dorin, ten klidně třeba hodinu nebo dvě lítá kolem přední strany kotce a štěká, protože ten to má zase jako Teď je den, teď nemáme bejt zavřený v kotci, tak nás koukej pustit, já tu nechci bejt.
Už jsem si kolikrát dělala srandu, že Dorina nejlíp vyběhám když ho zavřu do kotce, protože když tam takhle lítá hodinu, tak je úplně vyflusanej, ale stejně nepřestane. Co by dělal v bytě netuším .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 14:27
- Nahlásit
kachna_
A pak sněhurku (všechno je bílé) prodáme tak to je pekny, snehurka ale zas aspon bude o starost min konecne...
poslala sem to na mail pod clenem, ten co sem mela driv sem nejak nenasla...
ErzebethB
no u nas to bylo celkem v pohode prvni mesic. Muz byl na pracaku tenkrat, takze mel celkem moznosti se stenetem trenovat a chodil vypomahat do bejvaly firmy, takze stene supr. Po prvnim mesici sme poridili domu druhyho psa a separacni uzkost byla na svete nicmene kdyz je nekde samotna - kvili, rve, za chvilu prestane. na psim tabore mi vyvadela kazdej den cim dal min a po 4dnech se obcas stalo, ze ani nevyjekla za dverma,jen cucela ze du zas pryc a obcas kvilela desne. Ja nemuzu jit ani na zachod treba v cajovne bez psa, protoze zacne kvilet a stekat, na vylete kdyz se od nas nekdo oddeli, tak po chvili kvili a steka taky, takze celkem des a to sme se snazili a nevim, ze ji ten prichod druhyho psa uplne otocil
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 14:53
- Nahlásit
cernej caj
Ono taky podle mě seš na ní dost měkká, jako v čajovně na záchod bych chodila zásadně bez ní, možná by párkrát kvílela a štěkala, ale pak by zjistila, že to nikam nevede a přestala by, to na těch procházkách by Dorin dělal taky, ono prej jsou špicové původně ovčáčtí psi, tak nemaj moc rádi rozdělení smečky, ale já mu to prostě netolerovala, tak teď dělá akorát, že se furt ohlíží a tak
mě to spíš u Feriny přijde jako žárlivost, že se jako cpe všude s tebou, aby byla před Timem, si myslím, že jinak problém bejt sama doma s Timem když jste v práci nemá?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 15:49
- Nahlásit
Maya
problém jev tom, že na některých místech prostě nemůžu nechat psa vyvádět, protože by mě tam už nikdy nepustili. Samo, že kde to de se snažím ju ignorovat, ať si hukne, a to často su sama bez Tima v takových místech.
sama doma s timem problém nemá, ani sama jinde s timem problém nemá, to trochu zařve a je pokoj, když dem pryč (teda doma ani neřve, na cizích místech trochu jo,ale nic hroznýho) ale je fakt, že jak je někde tim, tak je to vtěrka vtíravá
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 16:10
- Nahlásit
cernej caj
v cajovne
můj kolega v práci měl přítelkyni se třema psama a vyprávěl, jak mu při jejím odchodu v čajovně na záchod za ní odešel stolek i se psama
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 16:16
- Nahlásit
kachna_
no to bych taky dost nerada
par rozmazanejch z dovci
|